Şimdi Ara

Power Japan Plus, yeni geliştirdiği 'Ryden Dual Carbon' batarya teknolojisini tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Power Japan Plus, yeni geliştirdiği 'Ryden Dual Carbon' batarya teknolojisini tanıttı



     

    Japon teknoloji şirketi Power Japan Plus, lityum-iyon bataryalara göre 20 kat daha hızlı şarj olabilen yeni Ryden Dual Carbon batarya teknolojisini tanıttı.

     

    Teknoloji dünyasının en önemli sorunlarından olan batarya ömür ve şarj süresi üzerine odaklanan Power Japan Plus, Ryden Dual Carbon adını verdiği batarya teknolojisi ile sektöre üretimi ucuz, yüksek performanslı, verimli ve güvenli bir alternatif daha ekledi. Kyushu Üniversitesi'nin de katkısıyla hazırlanan batarya, dual carbon takısını her iki elektrotunun da karbondan yapılmış olmasıyla alıyor ve böylece standart lityum-iyon bataryalara oranla 20 kat daha hızlı şarj oluyor (Örnek olarak Ryden Dual Carbon teknolojisi ile elektrikli Nissan Leaf 4 saat yerine 12 dakika içerisinde şarj edilebiliyor), dört volt üstünde çalışarak diğer bataryalara göre daha fazla güç sunuyor, mevcut üretim hatlarında herhangi bir değişiklik yapılmadan üretilebiliyor, 3000'den fazla şarj / deşarj (Bu değer Lityum-iyon bataryalarda 1000 seviyesinde) işlemine dayanabiliyor ve nadir bulunan materyaller kullanmadığı için ucuza mal edilebiliyor. Yine tercih edilen yeni teknoloji sayesinde şimdiye kadar geliştirilmiş en güvenli batarya olarak nitelendirilen Ryden Dual Carbon, çalışma sırasında yüksek seviyede termal değişim yaşamıyor ve yüzde 100 oranında geri dönüştürülebiliyor. Power Japan Plus ayrıca yüksek performans gerektiren uygulamalar için "Carbon Complex" adını verdiği dünyanın ilk ve tek organik karbon malzemesi üzerinde de çalışıyor.

     

    Önümüzdeki yıl ilk olarak sağlık cihazları ve uydular bünyesinde kullanılmak üzere üretime geçeceği belirtilen Power Japan Plus, daha sonra elektrikli araçlar için farklı lisans anlaşmaları yapacak. Konu hakkında hazırlanan tanıtım videosunu direkt olarak aşağıda izleyebilirsiniz.

     


     







  • 4 saat yerine 12 dakikada şarj olabiliyorsa bu nasıl bir yüzde 20 ben anlamadım doğrusu!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: zbilici

    4 saat yerine 12 dakikada şarj olabiliyorsa bu nasıl bir yüzde 20 ben anlamadım doğrusu!

    Bende oraya takıldım :D ama gercekten cok iyi bi gelisme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 saat 12 dakika olması gerekir..yazım hatası olmuş sanırım..
  • 20 kat şeklinde düzeltmişler haberi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 Kat demek 20 ile çarpmak demek yani yüzdesini almıyor.
    4 saat civarında yamışlar biz yine de 4 saat yani 240 Dakika kabul edelim. 240dakikayı 20'ye bölerseniz 12 dakikayı bulursunuz. Eğer 12 dakikayı 20 ile çarparsanız 240 dakika yani 4 saati bulursunuz. Buda demek oluyor ki %95 zaman tasarrufu sağlayacak.
    Alıntıyı çevirip nakleden arkadaşta bir sorun yok.

  • Zamandan tasarruf sağlayacak güzel bir gelişme.
  • zbilici Z kullanıcısına yanıt
    Doğrusu 20 katı olacak. 4 saat 12 dakikanın 20 katı yapar videoda anlatıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

    <div>Önümüzdeki yıl ilk olarak sağlık cihazları ve uydular bünyesinde kullanılmak üzere 18.650 adet Dual Carbon batarya üreteceği belirtilen Power Japan Plus

    çok iyi haber hocam, eline sağlık.
    yanlız 18650 dediği hocam adet değil pil tipidir, sektorun bir standadıdır, kalem pilin biraz iricesidir, laptoplarda, powerbanklarda ve pek çok farklı yerde kullanılıyor.
  • sonunda pille ilgili çalışmaların sonuç verdiğini görmek hoşuma gitti

  • bir an önce cikartmalari dilegi ile....

  • Bu pil tekonolojileri ile ilgili çok güzel haberler çıkıyor ama bir türlü yaygın kullanıma geçmiyorar. Umarım bu öyle olmaz...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinoka

    Bu pil tekonolojileri ile ilgili çok güzel haberler çıkıyor ama bir türlü yaygın kullanıma geçmiyorar. Umarım bu öyle olmaz...

    Üretim maliyeti, yeni üretim hatları kurmak ve teknolojiyi seri üretime hazırlamak gibi meşakkatli işlerden dolayı olabilir. Ancak burada söylenene göre bu teknoloji burada 2-0 belki 3-0 önde başlıyor. Zira üretim hatlarını değiştirmeye gerek yok, hammaddesi karbon gibi her tarafta bulunan bir element vesaire. 20 kat hızlı şarj, buna rağmen çok daha fazla şarj deşarj döngüsü de önemli avantajlar. Umarım yakın zamanda piyasada görürüz özellikle arabalar ve akıllı telefonlarda.
    Bir de şu petrol şirketlerinin baskıları gibi söylentiler veya efsaneler var, onların da gerçek olup olmadığını gösterir belki bu proje




  • Umarım büyük bir şirketin ilgisini çekerler ve hayatımıza bu teknoloji daha hızlı yayılır.

    Bir de Amerika'da bir üniversite devrimsel bir batarya teknolojisi tanımıştı ama sonra bir yenilik duymadım proje hakkında.Çok küçük boyutlarda ve çok hızlı sarj olabilen bataryalar yapacaklardı.

    1000kat hızlı şarj olan piller.
    http://www.donanimhaber.com/cep-telefonu-diger/haberleri/Yeni-bir-Lityum-iyon-pil-teknolojisi-sayesinde-1000-kat-daha-hizli-sarj-olabilen-piller-uretilebilecek.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _magnetar_ -- 20 Mayıs 2014; 19:08:03 >




  • Çok iyi 2 saatte full olan batarya dakikalar içinde dolacak telefonun şarjı yarım gitsede olur bu saatten sonra.
  • Bende bundan bahsediyordum. Kapasitesi buyuk olması yerine çok daha hızlı şarj olması daha mantıklı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mobil cihaz ve elektrikli araçlar için çok güzel bir teknoloji. Bir de daha ufak alanda daha yüksek kapasite elde edilebilse çok daha gelişmiş teknolojik ürünler görebileceğiz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet batarya yapar biz evde oturalım :D

  • Batarya haberi görünce neden bilmiyorum heyecanlanıyorum arkadaş
  • hep boş işler toshibanın scıb bataryası varda ne oluyo adamlar perakende satmıyor piyasaya sürmedikten sonra

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.