Şimdi Ara

ilk otomobili kim icat etti?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
95.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ilk otomobili kim icat etti

    benim hatırladığım kadarıyla henry ford ama yanlış biliyor olabilirim cevaplarınızı bekliyorum



  • Arabaların geçmişi, bütün çağların en önemli mekanik icadı olan tekerleğin geçmişine kadar uzanır. İlk tekerleğin günümüzden yaklaşık 5000 yıl önce Mezopotamya’ da kullanıldığı ortaya çıkarılmıştır. Atlı arabaların ise MÖ 2000' li yıllarda kullanıldığı bilinmektedir.


    Makine gücü ile çalışan ilk arabaların geçmişi 1600’ lü yıllara kadar uzanır. 1680 yılında Newton Buharlı Makina ile çalışan Arabasını tasarladı ve ilk atsız araba olmasından dolayı bu arabaya “ Kendi kendine gider “ anlamına gelen “ OTOMOBİL “ ismini verdi. 1712 yılında İngiliz tasarımcı Thomas Newcomen ilk buhar makinasını yaptı.

    Daha sonraki yıllarda ;


    1770 yılında, Joseph Cugnot “ FARDİER “ adını verdiği arabasını yaptı. Bu araba günümüzdeki otomobil ve lokomotiflerin atası sayıldı. Kendisi subay olduğu için topları taşımakta kullandı.



    1786 yılında, James Watt buharlı arabasını tasarladı ve bu arabayı öğrencisi Murdack hayata geçirdi. Bu arabada lokomotife benziyordu ve kullanan kişiler için, Fransızca da “ Ateşci “ anlamına gelen “ Chauffeur “ yani “ Şoför “ sözcüğü kullanıldı.



    1802 yılında, İngiliz Maden Müh. Richard Trevithich yüksek basınçlı buharla çalışan bir buhar makinası yapıp, bunu ilk buhar lokomotifini hareket ettirmek de kullandı. Attan daha hızlı giden ilk taşıt olan Rocket ise 47 km/s hız yaptı.



    1860 yılında Belçikalı Mucit Etienne Lonoir tarafından İlk Gazlı motor icat edildi. İçten yanmalı ve kömür gazı ile çalışan bu motor araba üzerinde de denendi.



    1877 yılında Alman Müh. Nikolaus Otto dört zamanlı benzin motorunu yaptı.



    1885 yılında Alman Gottlieb Wilhelm Daimler gaz ve petrolle çalışan motorunu yaptı aynı yıl oğlu Paul Daimler ve Maybach “ Reitwagen “ adını verdikleri ilk motorlu aracı yaptılar. Bu araç daha çok motosiklete benziyordu. Daha sonra ki yıllarda dünyanın değişik ülkelerinde otomobil yapımı yaygınlaştı.



    1888 yılında Alman Karl Benz’ in eşinin kullandığı otomobili, otomobil tarihinin ilk uzun yolculuğunu gerçekleştirdi.



    1800’ li yıllarda çıkardığı gürültü ile köpek ve diğer hayvanları korkuttuğu için adı “ Şeytan Arabası”na çıkan ve her ihtimale karşı arkasında yedek olarak at gezdirilen arabalardan günümüz otomobillerine ulaşmamıza imkan hazırlayan yukarıdaki kişilerin yanı sıra Henry Ford, Henry Royce, Ettore Bugatti, Enzo Ferrari, Kiiçiro Toyota gibi katkı yapanları da şükranla anıyoruz.


    Kaynak :http://w3.gazi.edu.tr/web/atunay/Klasik.htm
    Resimleride bu linkten görebilirsiniz




  • The very first self-powered road vehicles were powered by steam engines and by that definition Nicolas Joseph Cugnot of France built the first automobile in 1769 - recognized by the British Royal Automobile Club and the Automobile Club de France as being the first. So why do so many history books say that the automobile was invented by either Gottlieb Daimler or Karl Benz? It is because both Daimler and Benz invented highly successful and practical gasoline-powered vehicles that ushered in the age of modern automobiles. Daimler and Benz invented cars that looked and worked like the cars we use today. However, it is unfair to say that either man invented "the" automobile.

    sanırım bu açıklayıcı olur
    meali ilk otomobili Nicolas Joseph Cugnot yapmıştır.
    ama modern otomobillerde kullanılan motorla yapılan ilk otomobili yapanlar Gottlieb Daimler or Karl Benz olduğu için çoğu kaynakta ilk otomobili yapan olarak geçerler.
    Mercedes ismi de Emil Jellinek'in kızının isminden gelmiştir

    .



    In 1769, the very first self-propelled road vehicle was a military tractor invented by French engineer and mechanic, Nicolas Joseph Cugnot (1725 - 1804). Cugnot used a steam engine to power his vehicle, built under his instructions at the Paris Arsenal by mechanic Brezin. It was used by the French Army to haul artillery at a whopping speed of 2 1/2 mph on only three wheels. The vehicle had to stop every ten to fifteen minutes to build up steam power. The steam engine and boiler were separate from the rest of the vehicle and placed in the front (see engraving above). The following year (1770), Cugnot built a steam-powered tricycle that carried four passengers.




    kaynak:http://inventors.about.com/library/weekly/aacarsgasa.htm




  • noktayi koyalim

    http://www.automuseum-dr-carl-benz.de/meilensteine.html

    dünyanin ILK PATENTLI (amerikadan almis patenti) otomobilini 1886 yilinda alman Karl BENZ üretmis.üsteki resimdeki otomobil demeye bin sahit arac ilk patentli olandir.

    1 ps bile degildir,motor gücü sadece 0,75 psdir.
  • İlk OTOMOBİL = Tartışmasız KARL FRIEDRICH BENZ.

    Auto + Mobile = Kendiliğinden + Hareket Eden, yani hareket etmek için tahrik kaynağını yanında taşıyan, at gibi hayvana ihtiyacı olmayan.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Karl_Benz

    1885 BENZ PATENTLI MOTORLU ARABA "MOTORWAGEN"

     ilk otomobili kim icat etti?


    1894 BENZ VELO. İLK "ÜRETİLEN" OTOMOBİL

     ilk otomobili kim icat etti?


    Bu da BENZ'ın mezar taşı...

     ilk otomobili kim icat etti?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Çimuanos


    quote:

    Orjinalden alıntı: asilx

    Karl Benz



    benz icat etti ford ilk sri üretim yapandır


    Ben de öyle biliyorum...

    Edit : Ekleme

    Nette şöyle birşey buldum arkadaşlar...


    # 1680 — Çalışabilen ancak kullanışlı olmayan ilk içten yanmalı motor 1680 yılında Hollandalı Christiaan Huygens’in yaptığı barutun yanması ile çalışan pistonlu makine oldu. Kapalı bir silindir içinde patlayan barut kayabilen bir pistona etki ederek pistonun hareket etmesini sağlamaktaydı.
    # 1698 — İngiliz Thomas Savery ilk buharlı makineyi yaptı
    # 1769 — İngiliz James Watt uzun süreli çalışan buharlı makineyı yaptı
    # 1769 — Kendi kendine hareket hareket eden ilk araç Fardier Fransız mühendis ve topçu yüzbaşı
    1769 Fardier
    Nicolas Joseph Cugnot (1725-1804) tarafından yapıldı.
    # 1787 — Oliver Evans Amerikada yolcu taşıyan araç yapmıştır.
    # 1801 — İngiltere’de Richard Trevithick buharlı otomobil yaptı.
    # 1824 — İçten yanmalı motorların, özellikle dizel motorlarının temel ilkeleri, genç bir Fransız mühendisi Sadi Carnot tarafından ortaya atıldı
    # 1830 — 15 – 20 km hızla giden buharla çalışan 14 yolcu taşıyabilen yolcu otobüsleri imal edildi.
    # 1860 — İngiliz Parlementosu bütün arabaların iki sürücüsü ve önünde gündüz kırmızı bayrak gece kırmızı fener bulunmasını şart koşan kanun çıkardı. Bu kanun motor gelişim hızını biraz durdurdu. 1896 yılında bu yasa kaldırıldı.
    # 1860 — Hava gazı ile çalışan ticari bakımdan elverişli ilk motor Belçikalı mühendis Jean Joseph Etienne Lenoir ( 1822-1901 ) tarafından yapılmıştır.
    # 1862 — Fransız mühendisi Alphonse Eugene Beau de Rochas (1818-1893) 4 zamanlı çevrimin esaslarını ortaya koydu.
    # 1867 — Alman mühendis Nicholaus August Otto ve Eugen Langen (1833-1895), Rochas’ın bulduğu prensipleri pratiğe çevirerek dört zamanlı çevrime sahip motoru yaptılar.



    Devamı burda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dainesee -- 26 Şubat 2009; 9:46:07 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.