Şimdi Ara

Pioneer 256GB kapasiteli bir optik disk üzerinde çalıştığını duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Pioneer 256GB kapasiteli bir optik disk üzerinde çalıştığını duyurdu





    Her geçen gün daha fazla depolama kapasitesine ihtiyaç duyuyoruz ve firmalar farklı çözümlerle bu ihtiyacı karşılamaya çalışıyor. Bunlardan birisi de optik diskler.




    Önümüzdeki yıllarda optik disklere olan ihtiyacın azalacağı tahmin edilse de halen kurumsal bazda oldukça fazla tercih ediliyor. Bu bakımdan optik disklerin kapasitesi artmaya devam ediyor.




    Pioneer yaptığı duyuruda tek bir yüzeye 256GB veri yazılabilen yeni bir optik disk üzerinde çalıştığını açıkladı. Pioneer tek bir disk üzerinde birden fazla katman oluşturmak için rehber katmanı kullanacak bir organize yapı geliştirdi. Bu sayede yeni optik disk katmanları birbiri üzerine istifliyor ve standart depolama sınırının çok üzerine çıkılmasını sağlıyor. 




    8 kayıt katmanına sahip bir optik diskte her katman 32GB olmak üzere toplamda 256GB kapasite elde edilebiliyor. Çift taraflı optik diskte ise bu rakam 512GB seviyesine çıkıyor. 




    Yeni bir teknoloji yeni bir donanım ve yazılım demek olsa da Pioneer'ın bu teknolojisi Blu-ray spesifikasyonları ile uyumlu. Böylece yeni diskler Blu-ray sürücü ve oynatıcıları ile kullanılabilecek. Bu özellik Pioneer için büyük bir avantaj teşkil ediyor. 




    Hali hazırda Sony ve Panasonic tarafından geliştirilen Archival Disc, 500GB ve 1TB olmak üzere iki farklı versiyonda optik disk barındırıyor. Pioneer ise 1TB kapasiteli başka bir optik disk üzerinde daha çalışıyor ve bu ikili ile doğrudan rekabet edebilecek. 




    Günümüzde SSD veya HDD gibi çözümlerle son kullanıcı tarafında kapasite ihtiyacı karşılanıyor ve optik diskler bu açıdan biraz geri planda kalıyor. Ancak Pioneer özellikle dijital arşivlemede maliyetleri azalttığı için yeni teknolojisinin daha çok tercih edileceğine inanıyor.  

     

     



    Kaynak:http://vr-zone.com/articles/pioneer-develops-256gb-blu-ray-disc/77437.html







  • Adamlar dönen ve titreyen malzemeden inatla vaz geçemiyorlar. Bu gidişle 1 sene sonra toplayacagım pcye DVD bile bağlamayı düşünmüyorum. Enson nezaman cd yada dvd yazdığımı hatırlamıyorum bile.

  • Yeni topladıgim bilgisayarda optik sürücü yok

  • tutmaz
  • Leptopumda bile optik sürücü yok bu pazar gittikçe küçülüyor firmalar kimden danışmanlık alıp pazar araştırması yaptırıyorsa bi durup düşünmeli

  • Ben de 1-2 senedir optik sürücü kullanma gereği duymadım açıkcası. Artık yavaş yavaş bilgisayarlardan çıkmaya başladılar.
    İnternet teknolojisinin ilerlemesi(her ne kadar ülkemizde tekel yüzünden pek ilerleyemese de) dvd/bluray olarak medya kullanma gereksinimini yavaştan yoketmekte.
    Steam ve origin gibi platformlar oyun satın almada kutulu ürünlerin önüne geçti. Evden bile çıkmadan saatler içinde oyununuz/filminiz bilgisayarınızda.
    Veri depolama ve yedekleme için ise bir 3-4tb hdd'in pratikliğini yakalayamıyorlar.(ev kullanıcısı açısından)
    Bence gelecek internet ve cloud teknolojilerinde, optik sürücülerde değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her ne kadar kullanımı azalsa da ilk çıktığı zamanlar verdiği hisleri yaşatıyor bazen, 3.5' disketten cdrom a geçmek çok büyük bir sıçrama idi ve büyük zevk idi. Dayanıklılık ve hız problemi olmasa en ucuz medya aslında, tabi internet hızının artması ile bu ihtiyaç da azalıyor.

  • ssd usb bellek dururken daha pahalı olan bu ürün alınmaz

  • Biri bu adamlara optik disk devrinin kapandığını söylesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4k fim için uğraşıyorlar.

  • Bende harici dvd rom aldım bılgısayara, cunku gerek yok bosuna bılgısayara takıp yer kaplamaya cırkın goruntu yapmaya. aldıgımdan berı 1-2 sefer kullandım onuda.

  • Günümüzde çok önemli arşiv tarzı bilgileri açıkçası CD/DVD içerisinde saklayan var mı ? bilmiyorum. Şahsen ben saklamıyorum çünkü zamanla CD/DVD'ler çizilip bozulabiliyor. Hard diskler, USB bellekler vs. kapasiteleri hem büyük hem daha güvenli bu nedense. Çıkarsa alıp kullanacağımı düşünmüyorum bu tür optik diskleri.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: halitozbasli

    Adamlar dönen ve titreyen malzemeden inatla vaz geçemiyorlar. Bu gidişle 1 sene sonra toplayacagım pcye DVD bile bağlamayı düşünmüyorum. Enson nezaman cd yada dvd yazdığımı hatırlamıyorum bile.

    Dvd ve cd tabi ki alınmaz bu saatten sonra fakat internet hızının bu seviyede olduğu bir ortamda blu-ray ve achival disk gibi formatlar uzun süre önemini koruyacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 21. Yüzyılda CD/DVD kullanan kaldımı ya
  • Zaten bu tip medyalar, bizim gibi son tüketicinin data transferi için geliştirilmiyor. Film endüstrisinin artan ihtiyaçlarına karşılık vermek için geliştiriliyor. Şimdi dağıtıcılar çıkıp da 250gb lık 2.5" HDD lerde veya USB belleklerde 4k film dağıtımı yapamayacakları için elleri mecbur bu tür diskleri kullanacaklar, kullanacağız.

  • Optik diskleri film disinda kullanmam :)

  • Her ne kadar kullanımı ciddi oranda azalsa da, gunun birinde kullanma ihtiyacı duyuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 tb harddisk fiyatı 140-200 tl ülkemizde. Bluray ile ise 1 tb maliyeti 50 tl olur en fazla.
    Gelmiş herkes cd-dvd kullanan mı var diyor. Harddisklerin ne kadar ömürsüz ve pahalı olduğu ortada. Şuana kadar 1+1+1+0.5 tb 4 tane harddisk bozuldu ve bilgiler uçtu. 15 yıllık cd ler hala çalışıyor gerisini siz düşünün.

  • Optik sürücüsüz PC olamaz.Ben oyunlarımı hep kutulu alırım ve ister istemez optik sürücü mecburiyeti oluyor.Şimdi Steam'den felan al diyenler olacaktır ama TTNET'ile haftalarımı vermem lazım benim o işe.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: greenk

    1 tb harddisk fiyatı 140-200 tl ülkemizde. Bluray ile ise 1 tb maliyeti 50 tl olur en fazla.
    Gelmiş herkes cd-dvd kullanan mı var diyor. Harddisklerin ne kadar ömürsüz ve pahalı olduğu ortada. Şuana kadar 1+1+1+0.5 tb 4 tane harddisk bozuldu ve bilgiler uçtu. 15 yıllık cd ler hala çalışıyor gerisini siz düşünün.


    Mesajında haklı olduğun kısımlar var ama o kadar hard disk bozman normal değil.Ya kullanmasını bilmiyorsun ya da hiç bakım yapmıyorsun.Düzgün kullanılırsa hiç bir hard disk 10 yıldan erken bozulmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.