Şimdi Ara

Ankastre iade

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    ben 13 mayısta silverline'dan ocak fırın davlumbaz ankastre seti almıştım. Ücretini kredi kartıyla ödedim ancak ürünü teslim almadım. Mağazaya giderek bu ürünü iade edebilir miyim?



  • aynen edersin. siparişi iptal ettir , karta iade sanıyorum en geç üç gün içinde oluyor iptal sonrası. çünkü ters çekim yapılması gerekiyor . kaldı ki tüketici yasası koşulsuz iade hakkı veriyor teslm alsan bile.

    Taksitle satış sözleşmeleri

    MADDE 17 – (1) Taksitle satış sözleşmesi, satıcı veya sağlayıcının malın teslimi veya hizmetin ifasını üstlendiği, tüketicinin de bedeli kısım kısım ödediği sözleşmelerdir.

    (2) Tüketicinin, kira süresi sonunda bir malın mülkiyetini edinme zorunluluğunun bulunduğu finansal kiralama sözleşmeleri hakkında da bu Bölüm hükümleri uygulanır.

    (3) Taksitle satış sözleşmesi yazılı olarak kurulmadıkça geçerli olmaz. Geçerli bir sözleşme yapmamış olan satıcı veya sağlayıcı, sonradan sözleşmenin geçersizliğini tüketicinin aleyhine olacak şekilde ileri süremez.

    Cayma hakkı

    MADDE 18 – (1) Tüketici, yedi gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin taksitle satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.

    (2) Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, cayma hakkı konusunda tüketicinin bilgilendirildiğini ispat etmekle yükümlüdür.

    (3) Satıcı cayma süresi içinde malı tüketiciye teslim etmişse tüketici, malı ancak olağan bir gözden geçirmenin gerektirdiği ölçüde kullanabilir; aksi takdirde tüketici cayma hakkını kullanamaz. Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile hizmetin ifasına başlanan hizmet sözleşmelerinde de tüketici cayma hakkını kullanamaz.

    (4) Tüketicinin satıcıyı bulduğu finansal kiralama işlemlerinde cayma hakkı kullanılamaz.


    *****

    silverline alacaksan nakit kullanmanı tavsiye ederim , nakitte ve tek çekimde %25 fiyat iniyor liste fiyatından bayiler.




  • sarhosumgel S kullanıcısına yanıt
    malesef iade edemedim, mağaza görevlisi kredi kartınden kesinti yapacağını söyledi. 900 tlye aldığım ürünler için 850 tl iade edeceğini söyleyince vazgeçmek zorunda kaldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kur@mci -- 17 Mayıs 2014; 20:52:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.