EPSON YAZICI ALMAYIN!!! (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Yazıcı/Tarayıcı

maxxer -> EPSON YAZICI ALMAYIN!!! (8 Eylül 2006; 15:09:04)

Arkadaşlar bende epson cx3650 (hem tarayıcı hem yazıcı) var. [sm=s20.gif] Yazıcıyı yaklaşık 2 aydır hiç kullanmadım. İlk aldığımda gelen 4 kartuş (demo kartuşlar) tan 3ü (renkli olanlar) bitti gösteriyor makine. Ama aldığımdan beri ben daha sadece 1 tane renkli baskı aldım o da yarım sayfaydı. En son kullandığımda 3te1 i doluydu bütün kartuşların. Kartuşları çıkardım salladım baya da dolu geliyo sallanıyo içindeki mürekkep belli bitmiş olamaz uçmuş da olamaz. Ama bu epson yazıcı sadece siyah mürekkepi de kullandırmıyor. [&o] Kitapçığında "kartuşları illegal yoldan doldurtmayın kartuşlardaki chip gibi başlıktan yazıcı ne kadar kullanıldığını hesaplayıp kartuş dolu olsa bile boş göstericektir" gibi bi ifade var. Sizce ne yapmalıyım? Yok mudur bi çaresi? [&o]

zamirpolen -> Cevap: EPSON YAZICI ALMAYIN!!! (8 Eylül 2006; 17:22:46)

Garantiye Götür anlat olayı valla kötü bir durum [:'(]

Mesudum -> Cevap: EPSON YAZICI ALMAYIN!!! (8 Eylül 2006; 17:51:06)

EPSON ARTUŞ ÇİPLERİNİ SIFIRLAYAN CİHAZLAR VAR KARTUŞÇULARDA.
Rica edip sıfırlatabilirsin. İşini kolaylaştırmak için siyah kartuşunu da doldurmak istediğini ekleyebilirsin. 5-6 YTl falan isterler, hem siyah dolar hem de renklilerini kurtarırsın.

EPSON makinemde ben de aynı sıkıntıları yaşadım. Gıcık bu adamlar. Sen bir de renklileri doldurduktan sonra gör eğlenceyi. Bu bir iki hafta içinde yazdığım mesajlardan durumu anlarsın, yani başına gelecekleri.

.oO°Oo.

maxxer -> Cevap: EPSON YAZICI ALMAYIN!!! (9 Eylül 2006; 2:07:53)

Saol Mesudum valla uğraştırcak belli. Peki bu kartuşlar bi kere resetlenince istediğim kadar doldurtabilir miyim yoksa her dolumda resetlenmesi mi gerekicek??

cavus78 -> Cevap: EPSON YAZICI ALMAYIN!!! (9 Eylül 2006; 3:29:13)

@maxxer

Dostum bu hususta çok çok bilgi sahibi değilim ama yanlış anlamadıysam printeri iki ay hiç kullanmamışsın ve iki ayın sonunda renkli kartuşlar bitti göstermeye başlamış. Bana HP teknik servisinde çalışan bir arkadaşım, kartuşların açıldıktan sonra yazıcıya takılması ve makinenin fişte takılı kalması gerektiğini, aksi taktirde makine fişte değilse kartuşların kuruduğunu söylemişti. Sen de bu iki ay boyunca makineyi fişte tutmadıysan içindeki kartuşlar kurumuş olabilir mi acaba? Bu sebepten dolayı bitti olarak gösterme ihtimali olabilir belki.

Yazımın başında da dediğim gibi kartuşlu yazıcılardan pek anlmıyorum ama belki bir fikir verebilir.

Kolay gelsin.

SilentRock -> Cevap: EPSON YAZICI ALMAYIN!!! (9 Eylül 2006; 3:56:09)

Epson a bende güvenmiyorum benim kuzenim aldı modeli tam aklımda deil tarayıcı yazıcılı falan ama ilk kartuş bitti doldurttu kendisi we makinaya taktıktan sonra makinadan garip garip sesler derken alet infilak etti nese garantiye werdiler adamlar demezmi kullanıcı hatası biz karışmıyoruz anlayacağınız epson a güvenmiyorum sadece bu olay yüzünden deil daha niceleri war

Paus3Break -> Cevap: EPSON YAZICI ALMAYIN!!! (9 Eylül 2006; 4:56:15)

Geçmiş olsun..[sm=s19.gif]

KaLaAnToR -> Cevap: EPSON YAZICI ALMAYIN!!! (9 Eylül 2006; 9:57:57)

mürekkep kurumuş olabilir arkadaşım 2 aydır kullanmıyorum diyosun [:'(]

heavyy -> Cevap: EPSON YAZICI ALMAYIN!!! (9 Eylül 2006; 10:43:23)

Mürekkep kurumuştur, deneme yazısı çıkar 5-10 sayfa kartuşlar kendine gelir.

maxxer -> Cevap: EPSON YAZICI ALMAYIN!!! (9 Eylül 2006; 12:20:03)

Dogrudur belki kartuşlar kurumuştur ama bu kurumayı nasıl anlıycaz. Çünkü kartuşları salladığımda baya bi sıvı sallanıyo içinde. (Siyah kartuş ta sorun yok işin ilginci.)Tamamen kurumuş olamaz di mi? Ben de bilmiyorum ilk yazıcım zaten. Bi de deneme yazısı dahi çıkaramam çünkü bu adi yazıcı sadece siyah varken çıkartmıyo illa 4 kartuş da dolu olcakmış. Nasıl bir iştir geri zekalı epson şerefsiz bi marka ya.

:::ABSOLUT®::: -> Cevap: EPSON YAZICI ALMAYIN!!! (9 Eylül 2006; 16:59:34)

bende de var epson şu 4 özelliği bir arada olanlardan...bende çok şikayetçiyim kartuş konusunda..kutusunda 300 sayfa basar diyordu babam gitmiş orjinal kartuş almış bi ton para verip 200 bile çıkarmamıştır..birde rengli bitince siyaha neden izin vermez onuda bi türlü anlamış deilim..birde benim kartuşlar kullan at gibi bişey..yani dolmuyor..ALLAH a şükür çin malları var piyasa da ondan olmasa batmıştım..walla epson u çok iyi bir marka olarak bilirdim ama görüntüsüne dizaynına bakarak çok çok yanılmışım..öğrenci adam a göre deil bu epson.[:o]

DAEDALUS -> Cevap: EPSON YAZICI ALMAYIN!!! (9 Eylül 2006; 22:30:53)

Genelde doldurma olayı olamıyor epsonlarda..

O yüzden ben de hiç tavsiye etmiyorum epson'u..[>:]

boracanon -> Cevap: EPSON YAZICI ALMAYIN!!! (10 Eylül 2006; 1:57:25)

Bence de Epsondan uzak durun.. baskısının diğer markalara göre iyi olmasına karşın, bib o kadar da kulllanıcı düşmanı makineler

başlııngııç kartuşları yarı doludur

renklerden biri bittiği zaman diğerleri de badkıı vermez yani printer kilitlenir

kartuşları pahalıdır ve çok az sayıda baskı verir (bi takım yaklaşık 50-60 civarında 10x15 baskı veriyor ve 70€ aşkın fiyatı var)

ve çok yavaş baskı veriyorlar

chiki -> Cevap: EPSON YAZICI ALMAYIN!!! (10 Eylül 2006; 12:51:27)

bnde de epson rx425 var.İlk kartusumda en fazla 50 sayfa yazdırmısımdır kartusları sallayınca icinde birazda oldugunu anlıorum ama epsonun programında kartuslar bos die gosterigi icin yazdırmıyor.[sm=s20.gif]

Mesudum -> Cevap: EPSON YAZICI ALMAYIN!!! (13 Eylül 2006; 12:03:09)

Chip resetle(t)mek ilk adım. Ama yetmeyeceğini göreceksiniz.

Bunlarda hazne ne durumda olursa olsun nozüller ayrı ve baskılar arasını çok açmayacaksınız. Yoksa nozüller kuruyor, kartuşlar sıfırlanmı ve yazılımda tam dolu bile gösterse yazmıyor. Kafa temizlemenin de işe yaradığı yok. 4-5 temizlemeden sonra o kartuşlar da bitiyor.

Yani tam [sm=s19.gif]

.oO°Oo.

maxxer -> Cevap: EPSON YAZICI ALMAYIN!!! (13 Eylül 2006; 12:30:27)

Muadil alıcam 4 tane kartuş bakalım onlarda da sorun çıkarırsa HP1500 serisi alıcam. Muadil kartuşlardan umutluyum eğer iş görürse buraya yazarım.

Mesudum -> Cevap: EPSON YAZICI ALMAYIN!!! (13 Eylül 2006; 13:09:45)

Anlatamadım !

Sorun kartuş değil, nozül, yani haznenin oturduğu yuvanın altında kalan ve kağıtla temas eden yer, hatta oradaki gözenekler. Ben kendi kartuşlarımı değiştirdim, doldurdum, çiplerini resetlettim ve şimdi hepsi elimde kaldı. Daha öncesinde siyah bitince doldurtmuştum ve yazmaya haftada bir kez de olsa ara vermediğim için, sıkıntım olmamıştı.

Canon MP170 siparişi verdim hepsiburadadan. Nefis kampanya yapmışlar, ne Epsonla ne MP150yle uğraşmaya gerek yok. Geçen hafta 105€ olan makine şimdi 30€ düşmüş.

Kartuşçuya verdim makinayı. Solüsyonla temizlediler, uğraştılar. Sonuçta adam tamir edecek ki bana kartuş satabilsin... Olmadı! Makine sadece tarayıcı artık. Bizim çocuklara veririm tarayıp dururlar artık [sm=s20.gif]

.oO°Oo.

maxxer -> Cevap: EPSON YAZICI ALMAYIN!!! (13 Eylül 2006; 16:56:02)

Anladım da ben gene de bi şansımı deniyeyim eğer dediğin gibi olursa ben de değiştirirm yazıcıyı. [X(]
Bu arada canon ların da doluma gelmediğini öğrendim kartuş doldurturken dikkatli olmanı tavsiye ederim.

fatih2405 -> Cevap: EPSON YAZICI ALMAYIN!!! (16 Eylül 2006; 17:24:10)

Şu an aynı sorunu bende yaşıyorum.Siyah hariç diğerlerini boş gösteriyor ve kartuşların dolu olduğunu biliyorum eminim.Valla ne yaptıysam olmadı nozüller denen yeri temizlemeye çalışıcam ama nafile sanırım.

Kumpas -> Cevap: EPSON YAZICI ALMAYIN!!! (30 Mayıs 2008; 0:18:29)

Aynı sorun bendede var, keşke almadan önce biraz araştırma yapsaydım, renkliler olmadan sadece siyahı kullanmanın bir yolu yokmu, bu işi çözen var sa lütfenn yardım

[sm=alsaa.gif]

erkannhl -> Cevap: EPSON YAZICI ALMAYIN!!! (30 Mayıs 2008; 12:40:28)

quote:

Orjinalden alıntı: Kumpas

Aynı sorun bendede var, keşke almadan önce biraz araştırma yapsaydım, renkliler olmadan sadece siyahı kullanmanın bir yolu yokmu, bu işi çözen var sa lütfenn yardım

[sm=alsaa.gif]

malesef yok tek birrenk bitse bile yazıcı kendini kullandırmıyor tarayıcıyı bile kullandırmıyor
ama bunun alternatif bir çözümüde var oto reset kartuşu alın kendi mürekkebinizi kendiniz doldurun

okanbozkurts -> Cevap: EPSON YAZICI ALMAYIN!!! (31 Mayıs 2008; 14:16:28)

Epson yazıcı bende de var bende kartuş olayından şikayetciyim ama www.dolankartus.com dan doldurulabilen kartuş alabilirsiniz[:'(]

saygi -> Cevap: EPSON YAZICI ALMAYIN!!! (1 Haziran 2008; 10:42:11)

Hiç baskı almadığım, devamlı fişte takılı duran epson dasarı 1/5'i kadar kalmış. Epson yazıcılar sanırım kontörlü cep telefonu gibi 6 ayda bir basılsa da basılmasada kartuşla doyrulmalılar. Yazıcılarda en iyisi HP sanırım bir de kartuşları daha uygun fiyata olsa tadından yenmeyecek. Epsonların kartuşlarını heryerde bulmak bile mümkün değil. Çok güzel basıyorlar ama alınacak ürün değiller.

cescesor -> Cevap: EPSON YAZICI ALMAYIN!!! (1 Haziran 2008; 12:13:10)

Epson yazıcılar açma tuşuna basıldığı her an genel hazırlık prosedürü gereği bir miktar mürekkebi çekip yazma kafasına yolladığı için hiç çıktı alınmayan kartuşlar dahi zamanla tükenmektedir. Bu yüzden kartuş üzerindeki çiplerin çalışma mantıklarında değişiklik gerekiyor ki işte bu tip boşa mürekkep tüketimini engelleyen çiplerin bulunduğu kolay dolum katuşlarını sanal mağazamızda bulabilirsiniz: http://www.cescesor.com/default.aspx?CatID=6434

Kafa temizletme işleminde ise mecburen mürekkep tüketimi olmaktadır.

robooo -> Cevap: EPSON YAZICI ALMAYIN!!! (4 Haziran 2008; 1:14:03)

arkadaslar epsonlara cescesor arkadasin sitesinden veya dolan kartus sitesinden kolay dolan kartuslar dan alacaksiniz ve murekkep ve kartusla ilgili olansorunlarinizda sona erecek bende rx 685 var 7-8 ay oldu kullaniyorum ve yaziciyi aldiktan bir ay sonra kolay dolan kartuslardan ve murekkebinden aldim ve cok memnunum simdiye kadar herhangi bir sorunla karsilasmadim.bence sizde bu kartuslardan edinin murekkeple ilgili sorununuz bitsin

maxxer -> Cevap: EPSON YAZICI ALMAYIN!!! (22 Haziran 2008; 15:54:31)

quote:

Orjinalden alıntı: cescesor

Epson yazıcılar açma tuşuna basıldığı her an genel hazırlık prosedürü gereği bir miktar mürekkebi çekip yazma kafasına yolladığı için hiç çıktı alınmayan kartuşlar dahi zamanla tükenmektedir. Bu yüzden kartuş üzerindeki çiplerin çalışma mantıklarında değişiklik gerekiyor ki işte bu tip boşa mürekkep tüketimini engelleyen çiplerin bulunduğu kolay dolum katuşlarını sanal mağazamızda bulabilirsiniz: http://www.cescesor.com/default.aspx?CatID=6434

Kafa temizletme işleminde ise mecburen mürekkep tüketimi olmaktadır.

http://www.cescesor.com/emarket/ProductDetails.aspx?ProductId=127335&CatID=6434&tabId= linkindeki kartuşların içi dolu mu boş mu?

Cango69 -> Cevap: EPSON YAZICI ALMAYIN!!! (7 Temmuz 2008; 16:32:45)

Kartuş Problemi Halloldu Bu durumda HP'mi CANON'mu EPSON'mu önerirsiniz.

tmcc -> Cevap: EPSON YAZICI ALMAYIN!!! (7 Temmuz 2008; 19:27:56)

quote:

Orjinalden alıntı: Cango69

Kartuş Problemi Halloldu Bu durumda HP'mi CANON'mu EPSON'mu önerirsiniz.

teknik servisi durumunu düşünürseniz hp almak en iyisidir. Diğerlerinin servisleri hava civa ama hp 1 numara. zaten hp lerin türkiyede enfazla satması teknik servisinin kaliteli olmasındandır.

posseidon84 -> Cevap: EPSON YAZICI ALMAYIN!!! (30 Temmuz 2008; 12:51:26)

valla bende epson dx7450 var kendi kartuşları varken sorunsuz yazma yapıyodu fakat onlar hemen bitti bende dolabilen kartuş aldım bitince sök tak yapıyosun kartuş boş bile olsa tekrar dolu gösteriyo.fakat şöyle bi sorun yaratıyo;sınama için yazdırma yaptığında boşluklar görülüyo onuda çamaşır suyu ile temizledim şimdi sağlam çalışıyo[sm=s18.gif]

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.640625