Şimdi Ara

Yarışma: MONSTER ABRA A5 V1.1 15.6″ Incelemesi ”Oyun Odakli F/P Canavari”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Yarışma: MONSTER ABRA A5 V1.1 15.6″ Incelemesi ”Oyun Odakli F/P Canavari”

Cüneyt Göçer:

Merhaba arkadaslar bugünkü haberimizde sizlere ülkemizde uzun yillardir faaliyet gösteren Monster'in uygun fiyatli oyuncu bilgisayari arayanlara hazirladigi Intel'in yeni nesil Haswell islemcisi ile donatilan yüksek performansli ABRA A5 V.1.1 modelinin 15.6 inçlik boyutundaki modeline deginecegiz.

Son zamanlarda oyuncu bilgisayarlari tarafinda kullanicilar tarafindan farkli donanimlar tercih edilerek olusturulan toplama bilgisayarlarin disinda özellikle firmalarin hazirladigi masaüstü bilgisayarlari performans anlaminda geçmekte. Bu da dizüstü bilgisayarlardan umulan performansi arttiriyor.

Monster'in 15.6 inçlik ABRA A5 modeli de sinifinin en uygun fiyata oyunculara sunulabilecek en yüksek performansi sunuyor diyebiliriz. Modelde, Nvidia tarafindan üretilen 2GB kapasiteli dört kanaldan veri aktarabilen GDDR5 GeForce GRX860M ekran karti bulunmakta.

28nm üretim süreciyle üretilen DirectX 11 destekli grafik karti, 128 bit veri aktarim hizi ile karsimiza çikarken Maxwell mimarisi sahip oldugundan dolayi 1080p FullHD çözünürlükte önceki neslin iki kati kadar daha performans sunarken dörtte biri oranda 60 watt güç tüketir. Ancak sunu söylemeliyiz ki bu kadar güçlü bir sistemde yer alan grafik karti 128 bit yerine en azindan 192 bit veri aktarim hizinda olsaydi daha iyi bir oyun deneyimi ortaya koyabilirdi.

Islemci tarafinda Intel'in dördüncü nesil yeni Haswell tabanli Intel Core i7-4700MQ'nin kullanildigini görmekteyiz. Bu islemci dört çekirdekli 22nm üretim sürecine sahip. Standart kullanimda 2.4 Ghz hizi sunarken Turbo Boost destegi sayesinde 3.4 Ghz'e yükseltilebiliyor. Ve tabi ki oyuncu bilgisayari oldugundan dolayi kullanilan bellek seçiminde 8GB'lik tek modülde 1600 Mhz hizinda yeterli olacak bir RAM kullanilmis durumda.

Depolama çözümlerinde kullandigimiz dosyalarin artmasiyla birlikte dizüstü bilgisayarlarda kapasitesinin gitgide arttigini biliyoruz. Bunu gören Monster, SSD sürücü kullanip maliyeti arttirmak yerine yine iyi sonuçlar vaad eden Hitachi'nin 1TB'lik 32MB ön bellekli standart bir mekanik disk kullanmakta.

Kendi sinifindaki diger modellere göre oldukça hafif ve ince tasarimiyla kolay tasinabilir oldugu için dikkatleri üzerine çeken ABRA A5, bakildiginda 15.6 inçlik 1080p FullHD çözünürlügünde yansima yapacak olan parlak ekranin yerine mat LED bir ekraninin tercih edildigini görmekteyiz. Arkadan aydinlatmali bir klavyeye yer verilen bilgisayarin tasarimda kullanilan isiklandirmalardan hoslanan ve gece karanlik ortamlarda kullanimi seven kullanicilar için olumlu bir neden saglayacagini söylemeliyiz.

Cihazin diger özellestirmeleri tarafinda ise karsimiza yüksek ve kaliteli bir hoparlör performansi sunan ONKYO'nun Sound Blaster ses teknolojisinin kullanildigini, üç adet USB 3.0 ve bir adet USB 2.0 giris portunun yaninda çoklu hareket algilama özelligine ve parmak izi okuyuculu Touchpad'in ve kablosuz ara baglantiyi en tasarruflu ve hizli bir sekilde elde etmenizi saglayacak Bluetooth 4.0 yer almakta. Ayrica tasarim tarafinda ekranin üst kisminda yer alan dahili HD kamera yer aliyor. Bu sayede sevdiklerinizle kaliteli bir sekilde görüntülü görüsmeler yapabilirsiniz.

Pil performansi konusunda basarili sonuçlar sunan ABRA A5'in Intel'in Haswell teknolojisi ve Nvidia'nin Maxwell mimarisinin özellestirmeleri ile oyun oynama konusunda degil de standart kullanimda 2.30-3.00 saat arasinda bir kullanima izin verdigini söyleyebiliriz. Yüksek gereksinimler sunan uygulamalarda ise cihazi daha çok prize takili olarak kullanmanizi tavsiye ederiz.

Asil üretilme sebebi olan oyun oynama konusunda ise illa ki 1080p çözünürlügünü tercih etmek isteyen kullanicilarin suan piyasada bulunan birçok oyunun ayarlardan kaliteleri fazla arttirmadiklari sürece iyi bir deneyim elde edebileceklerini söyleyebiliriz.

Tüm özelliklerini saymaya çalistigimiz MONSTER'in iyi bir oyun deneyimi elde etmek isteyen ancak elinde yüksek meblaglarda paralar bulunmayan kullanicilara hitap eden ABRA A5 V1.1 15.6'', diger oyuncu bilgisayarlarina nazaran 4-5 kg agirliklar yerine 2.7 kg'lik ve ince tasarimli bir oyuncu bilgisayari. Gerektigi zamanlarda yüksek donanimsal özellikleri sayesinde yeni çikan birçok oyunu oynatabilecek gibi yeri geldiginde ise özellikle reklamcilarin çogunlukla kullandigi After Effects gibi programlarin video montajlama programlarinin altindan kalkabilecektir.

SSD sürücüye sahip olmayisi ve ekran karti tarafindaki günümüz sartlarindaki rakiplerine göre düsük sayilabilecek iletim hizina sahip oldugunu ve degistirme imani olmadigini bir kenara koyacak olursak cihazin tasarimsal olsun, donanimsal olsun begenimizi kazandigini söyleyebiliriz. Firmanin resmi internet sitesi üzerinde 2599 TL satista olan MONSTER ABRA A5 V1.1 15.6"in artilarinin daha fazla oldugunu hatirlarsak yüksek performansli yeni bir dizüstü bilgisayar almak isteyen kullanicilara performansin yani sira firmanin sundugu satis sonrasi desteklerden dolayi tercih edebileceklerini söyleyebiliriz.

Iyi Günler, haberlerin devaminawww.arenahaber.net üzerinden ulasabilirsiniz.

NOT: Sayın Mesut Çevik, Erdi Özüağ ve Ender Yıldız değerlendirmeyi yaparken lütfen fotoğrafları firmanın kendi sitesinden direk olarak alıp kullandığım için beni affedin. Bende olsun arkadaşlarımda olsun kimsede Monster marka dizüstü bilgisayar bulamadım. İzmir'de yaşadığım için de yakınımızda bulunan teknoloji mağazasına giderek cihazı inceleyebildim ancak yetkililer herhangi fotoğraf veya video çekimine izin vermediler efendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuneytGocer35 -- 26 Haziran 2014; 11:49:10 >

• Arkadaşlar desteklerinizi bekliyorum lütfen yardımcı olalım
  • Helal olsun umarım kazanırsın kardeşim
  • Eyvallah.
  • teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdi_arikan -- 22 Mayıs 2014; 22:10:49 >
  • Sağolun.
  • Arkadaşlar ben bu ürünü satın aldım ama asus n550jv-cn240h bu üründe aynı fiyata buldum ne yapacağımı bilemedim monsterı seçtim oyun için daha uzun ömürlü olur diye ama asusta 4 gb ekran kartı felan var neyse olan oldu aldık iyi etmişmiyim ? Ve aldığım üründe lınux işletim sistemi var acaba herhangi bir bilgisayarcıya götürsem windows 8 yüklettirsem acaba bilgisayara zararı olurmu orjinal windows almaya param yetmedi malesef ki çok az kişi orj almaya çalıştıgını biliyorum ama maddi yetersizlik diyelim sizce oyun için lınuxden w8e yuklettrrsem dahamı iyi olur cunku lınux cok zor geliyor bana ne önerirsnz ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oyun konusunda Linux, Windows'tan geride kaldığı için ve cihazda yazılım donanıma zarar vermeyeceğinden dolayı garantisi bozulmadan ya orjinal ya da crack'li Windows 7 ve üstü yükleyebilirsin
  • Elinize sağlık. Biraz daha son kullacını fikirleri katabilirmişsiniz.
  • Teşekkür ederim.
  • ... kullanıldığını görmekteyiz. ... söylemeliyiz. Gibi yerlerde iç sesim Mesut abinin sesi oluverdi :D
    Çok iyi bir inceleme olmuş tebrik ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstadımızdan bir şeyler kapabildiysem ne mutlu bana çok sağolun.
  • Yayınladığınız incelemenin dil ve bilgi olarak düzgün olduğunu ve sanki en doğrusu olan Donanımhaber editörleri gibi ne çok resmi ne de çok yakın bir ifade kullandığınızı düşünüyorum. Sitenin yetkilileri tarafından farkedileceğinizi umut ediyorum başarılar
  • Sağolun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.