Şimdi Ara

EasyJet havayolu şirketi, uçakların incelenmesinde insansız hava araçlarından yararlanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • EasyJet havayolu şirketi, uçakların incelenmesinde insansız hava araçlarından yararlanacak



     

    1995 yılında İngiltere'de kurulmuş ekonomik havayolu şirketlerinden olan ve Avrupa’nın birçok önemli ticaret ile eğlence merkezini birleştirerek düşük tarifeli hizmetleriyle tanınan EasyJet, gelen bilgilere göre oldukça büyük önem taşıyan uçak incelemesinde insansız hava araçlarını kullanacak.




    Yolculuk sırasında kişilere ücretsiz içecek ve yiyecek vermediği için ekonomik uçuşlar sağlayabilen EasyJet, uçakların dış kontrollerinin insansız hava araçlarıyla yapılması için Bristol Robotics Laboratory (BRL) ile ortaklık kurmuş durumda. Bu sayede firmanın filosunda bulunan 220 adet Airbus uçak modeli özel sensörler barındıran insansız hava araçlarıyla kontrol edilecek ve bu işlemler otonom olarak yerine getirilecek. Tecrübeli inceleme görevlilerinin yerini alması için hazırlamayan araçlar, daha çok bu görevlilerin belirli noktalara odaklanması noktasında günlük rutin işleri yerine getirecek. Firmanın aynı zamanda artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik temelli karşıdan mühendislik işleri için özel projeler geliştirdiği de açıklanan bilgiler arasında yer alıyor. Böylelikle de uzak mesafede tamir ve inceleme işlemlerinin ordaymış gibi çözülmesi hedefleniyor.




    Yapılan ortaklık kapsamında mevcut insansız hava araçlarının modifiye edildiği ve uçak incelemesi için uyumlu hale getirildiği belirtiliyor. Kısa süre içerisinde testlerine başlanacak olan sistem, her şey yolunda giderse EasyJet tarafından önümüzdeki yıl kullanılmaya başlanacak.





     







  • Düşen uçakları için güzel.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.