Şimdi Ara

Kafalardaki Soru İşaretlerini Giderelim.VECTRA C Nasıldır?2003-2009 model arası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
2.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARACI ALMAK İSTEYEN DÜŞÜNEN VE BU ARAÇ ÜSTÜNDEKİ YORUMLARI MERAK EDENLER İÇİN YAZIYORUM
    2 Yılı aşkın kullandığım aracı anlatmak için burdayım.Öncelikle bu başlığı açmamdaki sebep şu aracın hakketmediği piyasada olması ve HANTAL OLDUĞU dedikodusudur.
    Aracım 1.6 100ps(ecotech motor) olup 2yıldır kullanıyorum.Arabam kilometesinden dolayı (215k ya dayandı) 5bin km 1-2 litre arası yağ yakıyor.Benim için yağ yakması hiçbir zaman sorun olmamıştır ki(4lt yağın fiyatı nekadar sanki) araç uzun süre lpg ile kullanıldığı için yorulmuş bir motoru var.Buna rağmen çok memnunum aracımdan.
    Performans:
    Aracın böyle bir iddaası yok ama yinede bahsedicem biraz
    1500-2500 devir arası gaz tepkilere bana çok ama çok az hantal gelmiştir.(benzin kullanımında böyle birşey dahil değil)
    2500 devirden sonra araç kimlik değiştiriyor resmen.

Teknik veriler öncelikle:
    12.6 fabrika 0-100 hızlanması
    1370 kilo boş ağırlık lpg ile 1570 kilo (TANK ta diyebiliriz)
    500 litre bagaj hacmi
    Arka kabin yolcu için ferah geniş bir ortam(Tavan kesinlikle basık değil.Buna rağmen sportif bir görünüm yakalanmış)
    Lastik boyutları:215 taban 55 yanak 16" jant
    uzun yol yakıt tüketimi:5.5(rampa inerken sıfır çıkarken 10lt oluyor 90km/hız ile)
    Şehir içi:10.0(ağır olduğu için)
    karma tüketim:8.2(Şuan benim araçtaki değerdir)

Yeri gelelim sürüş dinamikleri:
    Bu araç 16 jantı değil 17 jantı hak ediyor bence.Sürüşte kasanın ağır olmasının verdiği dez avantaj aracın 55 yanaktan dolayı sert virajlarda esnemesidirki bu günümüzde bir çok araçta var.
    Onun dışında.Süspansiyonlar serte dönük.Buna rağmen çok üst derece bir yalıtım var.Motor sesi rölantide 0.
    3bin Devire kadar sessiz olup 3bin devirden sonra mükemmel bir ses geliyor iç kabine.
    Rüzgar ve dış izolasyon çok başarılı.Şöyle diyim.150-160 la giderken bile 100kmh ile gidiyor gibi hissettiriyor.
    Sürüş dinamiklerine gelirsek araç yüksek sınırlarda kaymalar gösteriyor.
    Bu araç zaten spor olarak pek bir şey beklenmemesi gerek bir araç.Üst düzey komfora odaklı olmasına rağmen Sürüş sizi üzmeyecektir.Yol tutuşu süspansiyon sertliğinin verdiği avantajla gerçekten başarılı.
    ayrıca 4 teker bağımsız süspansiyon

Donanımdan bahsedicek olursak:
    Araç elegance değil ama Buna rağmen çokta aramıyorum bazı özellikleri.Donanım olarak sınıfının üstünde bir araç.Zaten sınıfındaki ve yaşındaki araçlardan bence çok daha üstün.Passat b5 çiler bile kabul ediyor bunu.Vectra kullanıp vectrada aldığım tadı unutamıyorum diyenlermi dersiniz.(isteyen olursa ayrıntılı geçerim donanımı)

Vectraya gelen kötü yorumlara gelince.
    yav kardeşim hantal dediğiniz araç 1700 kilodan fazla oluyor lpg+ sen ile.Ben ankaranın meşhur rampalarında 80 Cruise control alt devirleri çok rahat çıktığını gördüm aracın.Kesinlikle silkeleme olmadan hemde.Şehir içi çok yakmasının sebebi bu zaten.
    Yağ yakma konusuna gelirsek.200bini devirmiş her aracın bu tarz problemleri olur.Benim aracımda yok diyen yalan söylemez mercedese biniyordur o şahıs
    Almayı düşünen arkadaşlar düşük kilometre kesinlikle avantaj olucaktır.
    Araç kesinlikle hantal değil.Sürüş standartları sınıfının üstünde.
    Bunun yanında kesinlikle uzun yol aracıdır bu araç uzun yol yolculukları çok keyifli olup sizi yormuyor.Şoförü bile uyutur.(Tamam abarttım)

Son bir not:VECTRA C2(MAKYAJA GİREN MODELLER) kasalarda motor değiştirdi.Twintop motorla gm bu araca can verdi.Yağ yakma sıkıntısı böylelikle kalktı.

Yarın aracımın bir kaç resmini ekleyebilirim merak edenler için iyi geceler iyi forumlar

• Süper anlatmışsın hocam bende katılıyorum sana kullanmayanların demeyeceğim de kullanamayanların kuru gürültüsü çok piyasada benim ilk ve son göz ağırım olacak diyorum hatta yetkili servisle görüşüp bir sizin tabirinizle twintop :D motor taktırabilirsem tadından yenmez diyorum..Ya yakması sıkıntı olmuyor da komprosör sonrası duman atması azcık canımı sıkıyor..Comfort içi bej sanrof lu bir vectram var çok memnunum..Şu an sıkıntım yok çok şükür...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan genc

Süper anlatmışsın hocam bende katılıyorum sana kullanmayanların demeyeceğim de kullanamayanların kuru gürültüsü çok piyasada benim ilk ve son göz ağırım olacak diyorum hatta yetkili servisle görüşüp bir sizin tabirinizle twintop :D motor taktırabilirsem tadından yenmez diyorum..Ya yakması sıkıntı olmuyor da komprosör sonrası duman atması azcık canımı sıkıyor..Comfort içi bej sanrof lu bir vectram var çok memnunum..Şu an sıkıntım yok çok şükür...

eyw. üstadım. yararlı olduysa ne mutlu bize.acaba bu twintop motorlar nekadara mal olur bi bilginiz varmı
  • O konuyu araştırıyorum insallah ögrenirsem yakin zamanda bilgi veririm yetkili servisle görüşecem..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YETKİLİ SERVİS BU İŞE YANAŞMADI O ZAMAN ECO YA DEVAM EDECEZ NERDE TRAK ORDA BIRAK REVİZE YAPTIRIR BİRAZDAHA BİNERİZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan genc

YETKİLİ SERVİS BU İŞE YANAŞMADI O ZAMAN ECO YA DEVAM EDECEZ NERDE TRAK ORDA BIRAK REVİZE YAPTIRIR BİRAZDAHA BİNERİZ

c2 kasaya geçeriz bizde hocam
  • Geceriz gecmesinede iki kasayı yan yana koyuyorum farlar bozuyor c2 nin

• 2004 te aldığım 8 sene kullandığım bakım malzemeleri haricinde hiçbir yerini değiştirmediğim herhangi bir problemle karşılaşmadığım
    yakıtta cimri , motor kasaya göre az (en az 1800 motor olmalı) 80.000 km de sattığım alman arabasıdır.
    Düşük km temiz olanları rahatlıkla alınabilir.Fakat 150.000 km den sonra masrafların başladığını duymuştum.
    not:sattığımda üstündeki aküsü bile orjınaldi.
  • 150 km den sonraki bir vectranin çıkarabileceği sorunlardan biraz bahsetmek isrersek..Benim vectram 166 da ve 150 den sonra katalitik Konvektör kesinlikle ömrünü doldurmuş oluyor yetkili servis 2.000 lira fiyat veriyor herhngibir egzoscu dan euoru 4 takip devam edebilirsini ariza lambasi kesinlikle yakmaz..katalitik ömrünü tamamlamissa eger vectraniz yiğilma yapar gaz yemez yakit artar bobin yada atesleme arizasi sanarsiz ama değil...Benzin pompasi yanar fakar lpg liler için geçerli çeyrek deponun altinda tutmamak gerek benzini..pompa yanarsa yolda kalmaniz kaçınılmaz olur..arka denge kollariniz bozulur opelden anlamayan ustalar amortisör der z rotu der sakin inanmayin bozuk yollarda cok can sıkıcı uzun yolda ses cikarmaz ama kesinlikle denge koludur çünkü amortisör ü patlayan vectra daha görmedim kullanıcı hatasi hariç..usta amortisör dese bile siz inatla denge kolunu değismesi gerektiğini söyleyin yan sanayi de hic sıkıntı yasamadim bir senedir tık yok...Bagaj kilidiz dijjjj eder yenisi pahali fakat usta bir kilitci işi çozebiliyor bursada kilitci ali....Kapi kollariniz soyulur...z rotlariniz bozulur...yağ yakmaniz çoğalir 5.30 dan 10.40 a geçme vekti gelmiş geçiyodur..:) Aklima gelenler bunlar dostlar...Ama bunları tamamladiktan sonra trigeri unutmayalim onun zamani çok önemli bunlari yaptirdikdan sonra uzun seneler keyfini çıkarabilirsiniz ben bu arabayi mercedese bmw ye wolvoya degişmem dostlar...Akliniza takilan birşey ler varsa özelden yazin telefonlaşalim..

• güzel yorumlarınız için çok teşekkürler.aracım 212 k küsürü geçti.aldığımda alt takımlarına 500tl gibi bir masraf yaptım.birde akü değiştirdim.başka hiçbir arızasını görmedim çok şükür.yağ yakması dışında hiç bir sıkıntısı yok aracımın.çok memnunum

edit:alt takımları aldığımda vardı sıkıntı adam hor binmiş sanırım 130la giderken araba zıplıyor aşırı titriyor gibi değişik bir his veriyordu.aldığımda gittim zaten ustama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SecondLieu -- 20 Mayıs 2014; 0:05:17 >
  • Arkadaşlar Merhaba
    İlk sahibi olduğun B kasa 1998 Vectra 1.6 GL kullanıcısıydım araçımı 2 hafta önce sattım 16 senedir çok memlun şekilde kullandım soran olursa herkesede tavsiye ederim yakıt olarak LPG ile 100 tl ile 500 km yarı şehir yarı uzun yolda çok rahat şekilde götürdü çok masraf çıkarmadı allah var üzmedi.
    Aracımı 16 bin tl ye sattım model yükseltmek için.
    Tekrardan Opel almayı düşünüyorum 30 bin bütcem var.Büyük ihtimal Vectra C kasa düşünüyorum hangi model ve yılı tavsiye edersiniz kullanıcı olarak en cok tutulan model ve yılı hangisidir. 2006 dan sonra motor değişti diyorlar bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: t3nt3ns42

Arkadaşlar Merhaba
    İlk sahibi olduğun B kasa 1998 Vectra 1.6 GL kullanıcısıydım araçımı 2 hafta önce sattım 16 senedir çok memlun şekilde kullandım soran olursa herkesede tavsiye ederim yakıt olarak LPG ile 100 tl ile 500 km yarı şehir yarı uzun yolda çok rahat şekilde götürdü çok masraf çıkarmadı allah var üzmedi.
    Aracımı 16 bin tl ye sattım model yükseltmek için.
    Tekrardan Opel almayı düşünüyorum 30 bin bütcem var.Büyük ihtimal Vectra C kasa düşünüyorum hangi model ve yılı tavsiye edersiniz kullanıcı olarak en cok tutulan model ve yılı hangisidir. 2006 dan sonra motor değişti diyorlar bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

evet 2006 dan sonraki araçlar baya sorunsuz 1.6 twinport 105 beygir motora geçti. valla ben 2004 kullanıyorum kolay kolay arıza çıkarmıyor denildiği gibi. ama 2006 nın + ları var mesela teyp farklı yol bilgisayarı menüsü daha iyi (lcd ekran) v.s daha stabil anlayacağınız ayrıca motor hiç bir şekilde yağ yakmıyor daha uzun ömürlü bir motor.(ecotech e göre)

• teşekkür ediyorum cevapınız için fiyat olarak sizce sahibinden.cm daki fiyatlar abartımı ne düzeyde birde model olarak hangisini önerirsiniz comfort yada elegant
  • quote:

Orijinalden alıntı: t3nt3ns42

teşekkür ediyorum cevapınız için fiyat olarak sizce sahibinden.cm daki fiyatlar abartımı ne düzeyde birde model olarak hangisini önerirsiniz comfort yada elegant

elegance çok dolu bir araçtır temiz isterseniz 2004-2005 elegance lara bakabilirsiniz.
    comfort temiz isterseniz 2006 makyajlı kasalara bakabilirsiniz
    comfortun donanımıda fena değildir esp traction control gibi güvenlik donanımları bulunmuyor yanlız
  • Arkadaşlar bir sorum olacak Vectra kullanıcılarına,

Daha önce 2 kez Vectra kullandım (1995 GT-2000 CD) şu an 2013 Astra Classıc 3 kullanıyorum.Aracımı satıp Vectra alsammı diye düşünüyorum sizce doğru yapmış olurmuyum.Aracım 12000 Kmde.

Örnek ilan:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-alman-tanki-tr-de-boylesi-yokkkk-170359199/detay

Birde bu Comfort olanların Elegance olanlardan farkı nedir donanım,motor v.s.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ekskalibur

Arkadaşlar bir sorum olacak Vectra kullanıcılarına,

Daha önce 2 kez Vectra kullandım (1995 GT-2000 CD) şu an 2013 Astra Classıc 3 kullanıyorum.Aracımı satıp Vectra alsammı diye düşünüyorum sizce doğru yapmış olurmuyum.Aracım 12000 Kmde.

Örnek ilan:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-alman-tanki-tr-de-boylesi-yokkkk-170359199/detay

Birde bu Comfort olanların Elegance olanlardan farkı nedir donanım,motor v.s.

bu araç comfort bu para verilmez bence. alacaksanız elegance alın
    astra kadar olmasada c2 ler sorunsuz araçlardır
  • iyi yönleri anlatılmış.bende olumsuz yönlerinden bahsedeyim.

-3000den devirden sonra içeri uzun yolda rahatsız edici motor sesi geliyor.aynı yıllarda üretilen passata bakın.böyle birşey göremezsiniz.
    -plastik aksam bozuk yolda çok ses yapıyor.cızırtı tıkırtılara hassassanız can sıkıcı olabilir.
    -süspansiyonlar gereksiz derecede serttir.
    -motoru bu cüssede bir araba için yetersiz.kim ne derse desin.yokuşta bayılır vites ister.
    -dijital klima ve hız sabitleyici kumandaları birçok vectrada bozuktur.

ama herşeye rağmen kendisi ilk göz ağrımdır.her gördüğümde hala dönüp baktığım , birgün kısmet olursa 2.0 turbo modelini alıp keyfini tekrar sürmek istediğim arabadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetkry

iyi yönleri anlatılmış.bende olumsuz yönlerinden bahsedeyim.

-3000den devirden sonra içeri uzun yolda rahatsız edici motor sesi geliyor.aynı yıllarda üretilen passata bakın.böyle birşey göremezsiniz.
    -plastik aksam bozuk yolda çok ses yapıyor.cızırtı tıkırtılara hassassanız can sıkıcı olabilir.
    -süspansiyonlar gereksiz derecede serttir.
    -motoru bu cüssede bir araba için yetersiz.kim ne derse desin.yokuşta bayılır vites ister.
    -dijital klima ve hız sabitleyici kumandaları birçok vectrada bozuktur.

ama herşeye rağmen kendisi ilk göz ağrımdır.her gördüğümde hala dönüp baktığım , birgün kısmet olursa 2.0 turbo modelini alıp keyfini tekrar sürmek istediğim arabadır.

bahsettiğiniz kumanda düğmelerine wd40 sıktığınız zaman 0 almışsınız gibi çalışıyor .
    plastik aksam konusuna gelince malzeme kalitesi sınıfındaki araçlara göre gayet iyi ve kaliteli. ortadaki sert plastikler çok çabuk eskiyor orası ayrı kapı kollarıda çok çabuk çiziliyor.
    motor sesine gelicek olursak lastik sesi nerdeyse 0 ama motor sesi kullanıcaya bağlı kimisinin hoşuna gider kimisi konfor bekler.

• hız sabitleyici belki ama klima butonlarının dişleri kırılıyor.mesela 1 derece çevirince 4 derece artıyor.yol rüzgar sesi yok ama motor sesi 120yle gidince çok fazla.uzun yolda saatlerce gidince motor sesi rahatsız ediyor.sorun plastik kalitesiyle değil.bağlantılar mı zayıftır yada araba sert olduğu için fazla mı sarsıyor bilmiyorum ama çok fazla tıkırtı cızırtı oluyor.
  • klima kontrol panelini söküp yağsız kontak spreyle temizleyin..diş kırılması söz konusu değil..aynı hız sabitleyici gibi hassas olduğu için öyle yapıyor..youtube da videosu var söküp takması gayet basit
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.