Şimdi Ara

Üç boyutlu tarayıcı ve yazıcı ile hazırlanan ağızlık, uyku apnesi hastalarına rahat nefes aldırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Üç boyutlu tarayıcı ve yazıcı ile hazırlanan ağızlık, uyku apnesi hastalarına rahat nefes aldırıyor











     

    Uyku sırasındaki solunum duraklamalarından kaynaklanan uyku apnesi, uykuda hava akımının normal değerlerin altına düşmesi olarak tanımlanıyor ve uykudaki bu solunum duraklamaları sonucunda kandaki oksijen miktarı azalarak karbondioksit miktarı artıyor. Tedavi edilmediği zaman kalp problemleri, felç ve diyabet gibi daha ciddi hastalıklara yol açabilen uyku apnesi, üç boyutlu tarayıcı ve yazıcı ile hazırlanan ağızlık ile kontrol altına alınabiliyor.


     

    Günümüzde uyku apnesinin tedavisi için CPAP adlı verilen cihazlardan yararlanıyor. Hastaya sürekli ve sabit olarak hava basıncı uygulayarak uyku sırasında kapanan üst hava yollarını açık tutmak için kullanılan CPAP cihazı, hastanın burnuna yerleştirilen ya da burun ve ağızı tamamen içine alan bir maske ve hortum bağlantısıyla oldukça zorlayıcı bir kullanım yapısı ortaya koyuyor. Uyku apnesi sorununa çözüm getirmek için Avustralya CSIRO araştırmacıları ile diş üzerine çalışmaları bulunan Oventus şirketi tarafından ortaklaşa hazırlanan ağızlık modeli ise, ağız içi üç boyutu tarama teknolojisiyle kişiye özel hazırlanıyor ve üç boyutlu baskı teknolojisiyle titanyum ile medikal plastik kullanılarak üretiliyor. Kullanım yapısı itibariyle boksörlerin taktıkları ağızlıklara benzeyen ürün, ağız içindeki potansiyel engelleri bertaraf ederek boğaz arkasına düzgün bir hava akımı sağlıyor ve böylece yukarıda saydığımız hayati hastalıklar yanında yüksek gürültülü horlama, yorgunluk, aşırı sinirlilik, konsantrasyon bozukluğu ve sabah baş ağrısı gibi hayat kalitesini ciddi oranda olumsuz etkileyen sorunlar da geride bırakılabiliyor. Üç boyutlu baskı teknolojisinin inanılmaz olanaklar sunduğunu söyleyen CSIRO üç boyutlu baskı uzmanı John Barnes, tamamen özelleştirilmiş ağızlık hazırlama sürecini devrimsel olarak nitelendiriyor.

     

    2015 yılında kullanıma sunulması beklenen ağızlık modelini hakkında hazırlanan tanıtım videosunu burada izleyebilirsiniz.





     

    Üç boyutlu tarayıcı ve yazıcı ile hazırlanan ağızlık, uyku apnesi hastalarına rahat nefes aldırıyor







  • Teknoloji böyle kullananlara hayranım. Sanırım geleceğin teknolojisi 3 boyutlu yazıcılar olacak. Hem tüm sektörlerde hem günlük hayatta maliyetler epey düşecek gibi görünüyor.

  • 3 Boyutlu yazıcılar iyice hayatımıza girdiğinde neler neler çıkacak.. Başarılı/Başarısız

  • Biz daha göremeden adamlar herseyi yaptı ..

  • yaptıkları iş muaazzam, umarım kısa sürede yaygınlaşır. yalnız şirketin ismi de logosu da cisco çakması olmuş.

  • ben uykuda bunu yanlışlıkla yutarım artı kimin ağzı sabit duruyorki uykusunda

  • evet iyi bişey yapmışlar uyku apnesi cidibir hastalıktır ölümle bile sonuçlana biliyor

  • Hayırlı olsun.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.