Şimdi Ara

Sharp mobil cihazlar için 4K ekranlarını duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj






  • Sharp mobil cihazlar için 4K ekranlarını duyurdu





    Mobil cihazlarda 2560x1440 piksel çözünürlüğü ifade eden 2K ekranlara yeni yeni alışırken, panel üreticilerinin 4K ekranlarla ilgili çalışmaları giderek hızlanıyor. Son olarak Japan Display firması 10.1 inçlik boyutlara 4K çözünürlüğü sığdırmayı başarmıştı. Sharp çıtayı biraz daha yukarı çekiyor.




    Firma tarafından yapılan duyuruda akıllı telefon ve tabletler için 600ppi değerine ulaşan ekranlar geliştirdiğini ve bunların 4K çözünürlükte içerikler oynatabileceği ifade edildi. Sharp'ın yeni LCD ekranları akıllı telefonlar için 5.5 inç boyutunda olurken, tabletler için ise 7-9 inç arasında olarak şekillenecek.




    Sharp hangi ekranın 4K çözünürlük sunacağını belirtmiyor ancak piksel yoğunluğu hesaba katıldığında 3840x2160 piksel çözünürlük sunabilen ekranın 7.3 inç boyutunda olduğu ortaya çıkıyor. Firmanın 5.5 inçlik ekranının ise daha düşük çözünürlüklerde olacağı tahmin ediliyor.




    Panel üreticilerinin çalışmalarına bakıldığında 4K çözünürlüğün gelecek yıl itibariyle 8 inç ve üzeri boyutlardaki tablet modellerine girebileceği görülüyor. Ancak daha küçük boyutlu ekranlara sahip akıllı telefonların 4K çözünürlüğe 2016 yılında kavuşacağı düşünülüyor.




    Sharp'ın daha canlı renk yelpazesi sunan ve enerji sarfiyatını en aza indiren IGZO panel teknolojisi ise henüz 300ppi değerine ulaşabilmiş değil. Bu bakımdan IGZO paneller Full HD çözünürlüğün ötesine geçemiyor. 

     



    Kaynak:http://www.androidauthority.com/sharp-600-ppi-smartphone-panels-377068/







  • iyice şeyini çıkarın 4k yetmez 8 istiyoruz teallam
  • Allah'ından bul sharp.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakında mikroskop ile bakınca bile pikselleri göremeyeceğiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eben

  • 28" monitörde bile 4K fazla gelirken kaba et kadar ekranda ne gerek var bu denli yüksek çözünürlüğe akıl sır ermiyor

    4k vs R9 295X2
    http://forum.donanimhaber.com/m_91520471/tm.htm
  • işin b.ku çıktı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 32k beklerken biz olmadı bu

  • iyi halt etmis..

  • Bunları elf pazarı için üretiyorlar herhalde.
  • bilgisayarda r9 295x2 ile 30 fps altı oyun çalışıyor mobilde nasıl gidermeye çalışıyorlar bu durumu ?

  • Allah'ım yorumlara bak Bilim adamları buradaki uzmanları dinlese 6600 da kalırdık. İyi ki kulak asmıyorlar da teknoloji gelişiyor.
  • Yavas gelin layn

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SkewCurrent S kullanıcısına yanıt
    Teknoloji gelişiyor da insan gözleri gelişmiyor. Bilim ile teknoloji de aynı şey değil. Zaten insan gözünün sınırlarını bilim söylüyor.
  • 4K mı? Çöp. En az 8 olmalıydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söyler misiniz, bilimsel bilgi üretmeden nasıl teknoloji geliştirilir? Bahsettiğiniz göz sınırı ile ilgili yazılmış bir makale var mı? Samsung S3 zamanlarında herkes göz sınırı bu diyordu. Full HD gereksiz gelmesin deniliyordu. 400 ppi ları görünce "ooo hacı süper ama GPU yetersiz" denildi. Haklılardı ama bu teknolojinin ilerlemeyeceği anlamına gelmez.
  • İyi bir optimizasyon yapılırsa neden kullanılmasın. Bana HD ekranlı bir tablet ya da telefonda yapabildiklerimi performans kaybı yaşamadan 4K ekranda sunabilecekse ne ala. Yok şarjı dayanmayacaksa, ısıdan elimi yakacaksa yerim o sizin 4K ekranınızı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulan önce şu laptopları masaüstüleri 1366x768den kurtarın

  • ARKADAŞLAR? Kusura bakmayın ama kafanız mı güzel yoksa teknoloji düşmanımısınız?

    Bir zamanlar hd ekrana da karşı çıktılar bu forumda. Sonra full hd ye karşı çıktılar ama şimdi minimum fhd diyorlar utanmadan. Fazla teknolojinin kime zararı var bırakın 10k ekran yapsınlar, bırakın rekabet etsinler kendi aralarında. herkes oyun oynama benchmark peşinde mi zannediyorsunuz?

    Bir zamanlar çift çekirdeğe karşı çıkanlar şimdi quad core işlemcili telefon kullanıyor.

    Keşke 100K ekran yapsalar 100 çekirdekli yapsınlar veya on bin mah batarya yapsınlar vs. en azından denesinler kime zararı var?

    Eskiden bilgisayarların eve girmesi gerektiğini söylediklerinde "pehhh ne gerek var" "oha abartma" diye laf işiten dahiler sayesinde bu mesajımı okuyorsunuz. Yani özet olarak; "Bu şekilde teknoloji gelişiyor BIRAKIN YAPSINLAR"
  • SkewCurrent S kullanıcısına yanıt
    Ekranın gelişmesini sağlayan teknolojinin bağlı olduğu bilim dalı ile insan organlarının sınırlarını belirleyen bilim dalları farklı olduğunu göre sizin iddia ettiğiniz şekliyle teknoloji ile bilim arasında doğrudan bir bağlantı yok.

    20/20 görüşe sahip tipik bir insan gözü için cep telefonunu kullanma mesafesi olarak tanımlanan 25-30cm mesafeden piksel başına 300ppi civarlarından itibaren ayırt etmek imkansızlaşmaya başlar. Farkı görmek için normalde kullanılmayacak derecede yaklaştıran ya da gözü normalin üstünde olanlar için biraz daha fazlası da olabilir. 500-600ppi tamamen aşırı.

    http://blogs.discovermagazine.com/badastronomy/2010/06/10/resolving-the-iphone-resolution/#.U2wC7FcWIV9

    Ayrıca ekran çözünürlüğünün bataryaya yükü, performans kayıpları da cabası. Bir önceki nesle göre gözle görülemeyecek bir fark için, gözle görülür bir performans kaybı. Ancak sizin gibi kişilere yeni malları pazarlayabilmek için mükemmel bir yol.




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.