Şimdi Ara

Fx 6300 vs İ3 4130 oyun benchmark

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
2.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • incelemler kullanıcıların işini kolaylaştırdığı gibi yanlış yapılmış hatalıda olabilir , bir inceleme ile kesin yargıya sahibi olmayalım , fikir sahibi olalım

Assasin Creed Black Flag
    Metro Last Light
    Crysis 3
    Tomb Raider
    Battlefield 4 Single Player
    Battlefield 4 Multi Player

• ilginç 4.7 ghz deki 6300 ün sonuçlar pek normal gelmedi bana
  • Güzel paylaşım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • FX6300 kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki çekirdekleri gerçekten çok güçsüz. İntelden sonra AMD kullanınca bunu hissedebiliyorsunuz çok açık bir şekilde.

Testlerdede FX6300 ve i3 4130 birbirine yakın performans sergilemiş. Kimi oyunda i3 kimi oyunda amd biraz öne geçmiş. Oyunun optimizasyonuna bağlayabiliriz bunu.

Çekirdek güçlü olmadıktan sonra 10 çekirdek koy ne fayda? Sorusunu çıkartıyoruz burdan. 2 çekirdek vs 6 çekirdek sonuç ortada.
  • tamamen katılıyorum 4.7 için düşük sonuçlar gibi geldi.
  • Vay emeneke.... zaten şüpheerim vardı fx6300'den. İntel her test yapan siteye para yedirmediyse FX-6300'ü biz şişirmişiz diyecem. Ayda 3 TL fazla elektrik parası da yaz FX-6300'e.
  • ulen hay ağzınızı öpeyim bee laf anlatamıyom millete 6 çekirdek li işlemci diyipte 2 çekirdekli işlemciyi eziyolar,alın test sonuçları gayet açık i3 4130 un kastığı bir tane oyun yok ,lga1150 ve gelecek upgrade için çok iyi 55 watt performansı zaten gördünüz ee daha hala neden fx6300 alıyosunuz sırf 6 çekirdek diyemi sırf 6 çekirdek diye bu kadar + yı def ediyosunuz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 1600 vs i5 7600
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 21olcaybaba21 kullanıcısına yanıt
    Çekirdek dedik öpüp başımıza koyduk japon çekirdeği çıktı
  • quote:

Orijinalden alıntı: soul calibur

Vay emeneke.... zaten şüpheerim vardı fx6300'den. İntel her test yapan siteye para yedirmediyse FX-6300'ü biz şişirmişiz diyecem. Ayda 3 TL fazla elektrik parası da yaz FX-6300'e.

kardeş ben ilk 4130 aldığımda salak gözüyle bakıldım ama haklı olduğumu gayet iyi biliyodum alın sonuçlar ortada performansta aralarında fark yok hatta i3 4130 milim daha hızlı ama i3 4130 un lga 1150 az ısınma 55 watt gibi + ları var ki bu + lar hiç görülmeyecek cinsten değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeseskane

madem i3 bf4 ve cryis 3 gibi oyunlarda 50 fps ve üstünü görüyor neden herkez i5 ve i7 almaya çalışıyor ? görünüşe göre 3i ün altından kalkamayacağı hiç bir oyun yok hemde alt segment bir işlemci birde işlemciler ekran kartlarına göre zayıf kaldı felan deniyor i3 resmen 280 nide beslemiş 760 gt yide o halde i5 e felan para vermeye hiç gerek yok.Kafam karıştı doğrusu...

evet öyle ben bunu aylardır anlatmaya çalışıyom insanlara ve de i5 i7 alanların çoğu i3 lerin performansı çok küçümsüyorlar o yüzden i5 i7 düşünüyorlar ama o da bi tercih saygı duyarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faradayy

FX6300 kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki çekirdekleri gerçekten çok güçsüz. İntelden sonra AMD kullanınca bunu hissedebiliyorsunuz çok açık bir şekilde.

Testlerdede FX6300 ve i3 4130 birbirine yakın performans sergilemiş. Kimi oyunda i3 kimi oyunda amd biraz öne geçmiş. Oyunun optimizasyonuna bağlayabiliriz bunu.

Çekirdek güçlü olmadıktan sonra 10 çekirdek koy ne fayda? Sorusunu çıkartıyoruz burdan. 2 çekirdek vs 6 çekirdek sonuç ortada.

2 değilde 4 çekirdek diyebiliriz çünkü hyperthreading teknolojisi i3 serisinde maksimum performans ile çalışıyo, ben görev yöneticisine girdiğimde bf3 multiplayerda çekirdeklerin birini kapatınca (hyperthreading olanı) 5 6 fps düşüyo

• i3 daha mı iyi yani? Madem millet i3'ten bu kadar performans alıyor, neden i5, i7'ye saldırıyor? Madem bu kadar iyi i3 alsınlar. Vallaha kafam karıştı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

madem i3 bf4 ve cryis 3 gibi oyunlarda 50 fps ve üstünü görüyor neden herkez i5 ve i7 almaya çalışıyor ? görünüşe göre 3i ün altından kalkamayacağı hiç bir oyun yok hemde alt segment bir işlemci birde işlemciler ekran kartlarına göre zayıf kaldı felan deniyor i3 resmen 280 nide beslemiş 760 gt yide o halde i5 e felan para vermeye hiç gerek yok.Kafam karıştı doğrusu...

kardeş i4 serisi işlemci yok

ayrıca ekran kartlar gtx 760 ibaret değilki gtx 770 r9 290 gtx 780 ti falanda var.böyle yüksek kartlara ne i3 nede fx 6300 yetiyor millet bu yüzden alıyor
  • Ya ben yabancı sitelerdeki testlere bakıyorum i3 4130 önde, yabancı forumlarda fx-6300 vs i3 4130 konusunda %80 fx-6300 öneriliyor, anlamadım bu işi. Overclock potansiyeli var da o fazladan 40W senede 30-40 TL fark yaratıyor, astarı yüzünden pahalıya geliyor aslında.
  • 21olcaybaba21 kullanıcısına yanıt
    2 gerçek çekirdek 2 de izlek var ancak 4 çekirdek diyemeyiz buna. Çünkü gerçek bir 4 çekirdek performansı vermez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FantomİçinF

i3 daha mı iyi yani? Madem millet i3'ten bu kadar performans alıyor, neden i5, i7'ye saldırıyor? Madem bu kadar iyi i3 alsınlar. Vallaha kafam karıştı.

kardeş diyorum ya i3 ü çok küçümsüyorlar bide onlar bayağı ilersi için i5 düşünüyorlar yoksa adamlar i3 alır geçer bende bu işlemci zayıfladığında alırım bi lga1150 i5 yoluma devam ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: soul calibur

Ya ben yabancı sitelerdeki testlere bakıyorum i3 4130 önde, yabancı forumlarda fx-6300 vs i3 4130 konusunda %80 fx-6300 öneriliyor, anlamadım bu işi. Overclock potansiyeli var da o fazladan 40W senede 30-40 TL fark yaratıyor, astarı yüzünden pahalıya geliyor aslında.

belki yabancılarda 6 çekirdek olmasına kanıyodur
  • quote:

dostum ben bu işten hiç birşey anlamadım herhalde i3 lerin içinde gizli 3-4 çekirdek daha var :)

olurmu olur
  • Amd alip 100lira fan parası vermektense o 100 lirayı koyar stok intel kullanirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathlyVisage

tamamen katılıyorum 4.7 için düşük sonuçlar gibi geldi.

özellikle bf4 te mantle ile daha iyi sonuç vermesi lazım diğer işlemciye göre tamam tek çekirdek olarak i3 daha iyi olabilir ama çoklu çekirdek kullanan oyun veya programlarda fx6300 e karşı hiç şansı yok
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.