Şimdi Ara

Azmini kaybedenlere motivasyon konuşması (Hikaye-öneri içerir) [BAKIŞ AÇINIZI DEĞİŞTİREBİLİR]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
98
Favori
51.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle merhbalar. beni az çok tanıyosunuz sınav akşamından bir gün önce uyku hapı içip sınava uyuşuk beyinle gittiğim için (Hapın etkisi gün boyunca sürüyormuş) Çok vasat bir puan alarak bu seneki hayalim olan makine mühendisliğine veda edip meslek lisesinin bana tanıdığı 2 yıllık Bilgisayar programcılığı avantajını değerlendirip o bölümü okuyacağım ve iş imkanları vesairesi de çokmuş ve alanımda çok iyiyim diyebilirim. Anlıycağınız bana nasip olmadı gibi bir şey her işte bir hayır var. Sizlere yardımcı olup önerilerimi ve bir kaç hikayelerle bunu destekleyerek elimden geldiği kadar yardımcı olmak istiyorum.




    Şimdi sizlere minik ama aşırı önemli bir kaç tavsiye (Hayat bile kurtarabilir)


    * Sakın tıka basa yemek yemeyin ve kendinizi de aç bırakmayın. Ne yapmak lazım ? Az yiyin ve sık yiyin. Örneğin 4 saatte bir sizi rahatsız etmeyecek şeyler yemeniz daha iyi olacak. karnınızı asla doyurmayın. Çok yemek zekayı anlama kabiliyetini ve idrakı köreltir. Bu kadarla da kalmaz sizi embesil bir üşengece çevirir. Hiç bir şey yapmak istemezsiniz. Beyniniz bile düşünmeye üşenir. az yiyip kuş gibi hafif hissedip zihinsel ve bedensel olarak aktif olun ve bedeniniz ve zihniniz rahatlıkla bezenip aktif davransın. Günlük çok kalori alanların hafızalarının köreldiği ve problem çözme yeteneklerinin azaldığı yapılan bir araştırmada gözlemlenmiş. O yüzden patlayana kadar yemek yok.

    *Mümkünse güneş doğmadan uyanın. O saatte aşırı dinç olursunuz ve beyin fonksiyonlarınız mükemmel ötesi çalışır. Ders çalışırken aşırı uyanıklık , yüksek basiretlilik ve yüksek ders çalışma isteğiyle bezenirsiniz çünkü gün ışığı uyurken insan vücuduna zararlı ve o vakitte uyanıldığında basiretiniz uyanıklığınız ve mantıksal varsayımlarınız , düşünme gücünüz daha kuvvetli olur. Bence 10- 11 de yatıp 5 de kalkmak süper olacaktır sizler için.




    *Zihin egzersizleri yapın... mantık ve düşünme isteyen zihin egzersizleri yapmanızı öneririm. Kendinize güven açısından ve dikkati toplama açısından işe yarayacaktır ya da özgüveninizi arttırıp sizi uçuran bir faliyetler edinin. İnsanın IQ su bile gün içinde onlarca belki de binlerce kez değişiyor. NEye göre değişiyor ? Hissettiklerinize , kendinize olan güveninize göre, anlık fizyolojik durumunuza ve zihninizin alışkın olduğu düşünme metoduna göre değişiyor ne yazıkki. Meselahi ben kendimi pozitif enerjiyle doldurdum ve çözeceğim problemleri gözümde hiç büyültmeye gerek duymadan ufalttımda ufalttım. yada kolayından başladım ve bu konunun kolay olduğu kanısına vardım. Karşıma zor soru çıksa bile bu soruyu çok güzel bir şekilde analiz ederek çözme ihtimalim çok yüksek nedenmi ? Zihnime o konunun kolay olduğunu ve uğraşırsam yapabileceğimin düşüncesini soktum. Fazla uzatmak istemiyorum. Kendinize güveninizi arttıran bir takım faliyetler edinmelisiniz kısacası.






    Öncelikle bildiğiniz üzere YGS sonrası herkesin bir salma dönemi oluyor çok iyi puan yapanlar amacına ulaşmış hissiyle sallayabiliyor , istediğinin altında puan alan kişiler LYS dende istediğimi emeklerimin karşılığını alamam korkusuyla psikolojik olarak salarak ders çalışıyor yada tamamen bırakıyor (Ben gibi ) E tabi bi salma muhabbeti olunca çoğu genç arkadaşlarımız rahata takıp "nede olsa herkesin çalışma verimi düştü ya yarın çalışırım" diyerek yarına bırakıyor. Yarınlar sürekli devam ediyor ve bir bakılmış LYS ye 1 ay kalmış


    İnce hesaplara vurulduğunda şu dönemde çözülen 1 test , YGS döneminde çözülen 100 sorudan daha çok sıralamanıza etki eder bunu unutmayın ! Çoğu kimse ders çalışamamaktan şikayetçi oluyor ve emin olun çoğu insan YGS den sonra doğru düzgün çalışmıyor bile. Kalmış şurada 1 ay neredeyse. Bu cümlem asla sizi korkutmamalı çünkü şanslısınız nedenmi ? Çalışan canını dişine takıp çalışıp kazanıyor çalışamayansa gelip foruma "Çalışamıyorum" tarzı konular açıp rakip elemeye çalışıyor. Şu zamanda aklını kullanan insan emin olun LYS de birşeyler yapar. (Adam gibi çalışan yokki zaten ) Zaman az ne olacakki diye düşünmeyin. Kendinize birazcık inanıp güvenin. İsteksiz çalışıyorsanız ya az çalışıyorsunuzdu ya da verimsiz çalışıyorsunuzdur yada çalışırken sürekli çalışmanızı yarıda kesiyorsunuzdur adam gibi verim alarak çalışan bu tadı alan insan sürekli çalışma isteğiyle dolu olur. Ha diyceksiniz ki bu isteği nasıl elde edicez ?




    İnsan beyni öyle bir şeyki Bir şeyi yapacağına inanınca onu yapmak için elinden gelen herşeyi yapar. Yapamayacağınıza inandığnız vakit onu yapmamak için elinden gelen herşeyi yapar. Böyle lanet bir şey ne yazıkki. Örnek verecek olursak hani okulda bazen dersleri kötü olan ve çok yüksek zekaya sahip olmayan insanlar vardır. Bu insanların herhangi bir öğretmenle arası iyi olur ya da bir konuyu çok iyi dinler ve o konuyu herkesten iyi yapar ve birden o bölüm dersi mükemmel gelmeye başlar. Kendine o konuda olan güveni arttıkça zihnini o konuya daha çok yöneltir ve o dersi sevmeye başlar. Siz napıcaksınız ? Ders çalışmayı sevip kendinizi ders çalışmaya alıştıracaksınız ve bilincinizi kazanacağınıza inandıracaksınız yoksa kazanamazsınız çünkü beyninizi kazanacağınıza ikna etmeniz ve kazanmaya motive etmeniz lazım yoksa çalışmalarınızdan verim alamazsanız. Sabah kalkıp okula mı gideceksin ? bi 15 dakika bak kardeşim dün işlediklerine ne kaybedersin ? İnsan bir kere boşlayınca bile derse karşı içine soğukluk gelir. Önemli olan dersle arayı iyi tutmak öküz gibi çalışmak değil İnsanoğlu gözü aç bir varlıktır. Sen biraz çalışıp başardığını görünce emin ol daha fazlasını istiyceksin ve beynin buna paralel olarak sürekli planlar kurup , fedakarlıklar yapmak isteyip kendisini bilgi öğrenmeye hazır hale getirecek. Ha ama bu gün çok verimli geçti süperötesi bir çalışma oldu zaten kazanırım düşüncelerine varıp yarın olunca bu düzeni sallarsan emin ol soğursun ve yine eski haline gelene kadar 2 3 gün geçer. Çok iyi gidildiği vakit bunu elden bırakmamak aşırı derece önemli bir olay.



    Benim çalışma hayatımda en önemli öğrendiğim şeylerden bir tanesi nedir biliyormusunuz ? 1-0 önde başlamak... Her daim 1-0 önde başlamak. Sabah kalktınız atıyorum. yemek hazırlanana kadar alıp bir sayfa tekrar etseniz ne olur ? 1-0 öndesiniz. Ve bunu yapmak sıkıcı gibi gözüksede yaptıktan sonra 1-0 önde olma hazzı sizin çalışma isteğinizi daha da arttırır. yemeğinizi yediniz ve okul var 15 dk sonra çıkacaksınız. alıp 1 sayfa daha tekrar edip gittiğinizi düşünün ? 2-0 öndesiniz. okula gidiyorsunuz değilmi ? Bir soru bankası alıp eksik olduğunuz 3 konudan tenefüslerde 1 2 test soru çözüp tekrar etseniz ve okulu o şekilde bitirseniz ne oluyor ? 3-0 öndesiniz. Eve geldiniz Ulan sabahtan beri o kadar fark attınız çalışma maratonuna ve 3-0 lık galibiyetiniz var. İnsanoğlu aç gözlü değilmi ? gidip bi yarım saat dinlenip biraz daha çalışsanız ne olur 4-0 öndesiniz Çalışmak zor gelmez nedenmi ? çünkü aranız soğuk değil derslerle ve psikolojik olarak soru çözmeye çalışmayada yabancı değilsiniz. Bir de sabahtan beri büyük bir fark atmışsınız bunu koruyup güzelce hazırlanmak niye zor gelsin ki Bilgisayarınız var ve teknoloji mağdurusunuz değil mi ? aç kardeşim faceni donanımhaberini bak bir 15 dakika. Gelen mesajları cevapla şöyle açılan konuları üstün körü geç sonra kendi kendine " 3 saat çalışmadan asla neti açmıycam" bunu dedikten sonra ne facebook nede donanımhaber açın bilgisayar başında çalışacaksanız olabilir ama ders dışı asla kullanmayın bilgisayarı telefonuda sessize alıp yuvarlayın bir köeşeye.

    Şimdi psikolojik olarak düşünüp sorgulayın. Bunlar belki ufak şeyler gibi gelebilir sizlere. Ama bir hafta bunu yaptığınızda ne kadar açığınız kapanır tahmin edemezsiniz. Nasıl bir kazanma tutkusuna kapılırsınız haddi hesabı yok. Ama bunların hiçbirini yapmadınız ve eve geldiniz atıyorum. Çalışma isteğiniz pek olmayacak üzülerek sölyüroum ve karamsarlığa kapılıp donanımhabere gelip "Beyler çalışamıyorum" başlıklı konular açıcaksınız.

    Temel mantık şu. Sabahleyin yapılan ilk uğraş ders olur ise ve bu ilk uğraşta derse olan ufak önyargılar atılır ve 1-0 önde başlanır ise akşama kadar umut içerisinde ve şevkle çalışabilir insan. Sabahleyin Yemek yenildikten önce veya sonra ne yapıp edilip başına geçilen ilk uğraş ders olmalı bunun amacı öküz gibi çalışmaktan ziyade derse karşı bir yakınlık içinde olup yabancı olmamak ve çalışmamanın , sorumsuzluğun büyütüp sizin önünüze sunduğu o binlerce testler ve konu anlatımların moral bozmasına izin vermemek Her öğrendiğiniz tekrar ettiğiniz şey sizi tatmin edip sizi bir bilgi açlığına sürükleyecek ve çalışma isteğiyle dolu olacaksınız Mezunlardada geçerli bu . Siz yemekten sonra direk derse geçip 2 3 saat çalışırsanız tenefüslerle birlikte ne olur. Hevesiniz kırılmaz devam edersiniz. Ama pc de takılmaya başlayıp "1 saat sonra" derseniz o 1 saatler geçtikçe canınız istemez. insanın kimyası bu işte. bir şeyi ne kadar çok yaparsa o kadar bağışıklık kazanır beyin ve ona karşı yeni hayaller umutlar besleyip ısınır. Aslında ısınmaktan çok alışır , önyargıları kalkar ama neyse karıştırmayın o kadar incesini.


    Bir sabah çok isteksiz kalktınız ve canınız hiç istemiyor dimi ? bazen olabiliyor böyle. ama siz istemeden de olsa 1-0 öne geçmelisiniz eğer 1-0 öne geçmezseniz bu isteği kaybedip koca günü boş boş geçirme durumunuz var. Olsun ulan kalmış bir ay azıcık zorlasanız nolur ki ? atın 1-0 farkınızı ve yine devam edin. 1 hafta bunu yaptıktan sonra zaten daha bir istekle dolup psikopatlığa kadar gidip "artık hiç boş durmayım ulan hep ders çalışayım "düşüncesine bile varacaksınız. Sabredin az... Mezunlar içinde bu felsefe geçerlidir. Eğer sabah kalkıldığında uğraşılan ilk şey ders olmazsa istek kaçabiliyor ne yazıkki.


    Moralinizi bozmayın... "Ben çok gerideyim ya millet bitirdi deneme çözüyor " diye bir düşünceye asla kapılmayın. Bitiren kişiler sizin gibi eşşek değillerdir. Çalışıp bu işi gerçekten biraz daha önce önemsemişlerdir yada temelleri çok sağlam olup şimdi kebap yaparak deneme çözmektedirlerdir yada aileleri ufaktan beri ilgileniyodur yada ufaktan beri dersleri hep iyi gelen ve lisede hiç yatmamış kişilerdir onların bir bedel ödemesine gerek yok ama sizin var ! Hem şu da bir gerçek hazırlananların %95 inde konu eksiktir şöyle bir şey vardır ya hani. "YGS biter LYS biter ama konular bitmez" diye.. o misal düşünün siz çalışmaya başlayıp konuları halletmeye başladığınız andan itibaren imkansız olan herşey imkanlı gelecektir unutmayın.


    Yani özetle herşey şu beyninizin inanmasıyla sevmesiyle yada inanmamasıyla sevmemesiyle alakalı bir olay ve beynin inanması içinde sizin biraz çabalayıp bunu icraate döküp beyninizi inandırmanız gerekiyor. Eğer inandırırsanız çalıştığınızdan verim alıp umutlu bir şekilde çalışırsınız. Beyninizi İnandıramıyorsanız 2 3 günde bir derse oturursunuz soruları iştahsız çözersiniz , 1 konuyu bile 1 haftada bitirirsiniz ve bundan ötürü tüm umudunuzu yititrsiniz. Soğursunuz bile bön bön bakarsınız bazen , anlamayınca direk üzülürsünüz ve sallasammı acaba düşüncesine hasıl olursunuz ya da hedefinizi indirdikçe indirirsiniz ve bu düşük hedeflere bile kendinizi ikna edersiniz













    -----------------------------------Fazla uzatmadan hikayelere gelelim-------------------------------------




    geçen seneki LYS 2013 de gerçekleşen bir olay.


    YGS deki sayısal puanı vasat gelen bir arkadaş vardı ve mat 2 temeli sıfıra yakındı meslek liseliydik tabi bu çocuk çok moral bozdu ve günlerce kafayı taktı bu ygs durumunu ve çalışamadı 10 15 gün gibi bir süre. Matematik öğretmeni kral adamdı hani çalışmak isteyene konuyu adam gibi anlatırdı ve yardım ederdi. Bu sormaya başladı "hocam sıfırım mat 2 den iki ayda çalışsam naparım ne ederim" MAt hocamızda hep "Adam gibi çalışırsan 30 üstü garanti bile veriyorum. 2 3 konu haricindekilerin hepsinden yeterli sayıda test çözsen 30 40 arası gelebilir demişti. Bu çocuk başladı çalışmaya ve netten hocalar dinledi paso facesni kapatmadı ama neredeyse hiç girmiyodu. 10 net çat pat yaparken LYS de 1 haftada 20-23 nete felan çıktı 1 haftada polinom - 2.derece denklemler- eşitsizlikler -parabol konularını felan bitirip hepsinden 9-10 test çözüp geçmiş.sonraki 1 hafta trigonometriyi bitirip ondan sonrada diğer konuları takır takır çalışa çalışa 1 ayda +30 yapmaya başladı ve dershanedeki herkes şaşkın bakıyodu. Anadolu liseliler bile hayret etti çocuğun azmine. Meslek liseliydi sonuçta. Hangi tenefüs görsek matematik hocasının yanındaydı hatta adama gömlek , saat , pantolon bile aldı yahu o derece samimi oldular ve seviyodu Biz yemek yemeye gidince çağırıyoduk asla gelmiyodu o kadar motive olmuştuki hayret ettik. Sadece namazını kılmaya gidiyodu onuda koşarak gidip geliyodu. Derslerde genelde uyuyan çocuk artık insanötesi bir zekaya sahipmiş gibi davranıp sürekli hocanın lafını kesip mantıklı sorular sormaya başladı. Dershane zaten komple salmıştı Hocalar rahat rahat cevap veriyodu bu çocuğa Sonrasında LYS ye 1 hafta kala bi baktık mattan çıktığı net belki inanmıycaksınız ama 46' ydı... Geometridende sıfırdı neredeyse ve geometriden 21 yapmaya başladı Fazla da zeki bi çocuk değildi emin olun biz ne zaman sorsak bize hep "Bana bu netleri yapan zeka değil. Zekaya vursanız zaten siz benden daha zekisiniz. Bana bu netleri yaptıran tek şey derse olan sevgim tutkum. Sevgilim gibi görüyorum , tek çıkış yolum bu ve canım ciğerim oldu benim artık" diyodu. Çoğu kişi artık bu çocukla konuşmadı çekememezlik hat safadaydı benle çok iyi arkdaş olmasına rağmen beni bile her gün çağıran adam haftda bir çağırıp muhabbet eder oldu ve muhabbeti sürekli matematik geometri fizikti hep "Şunu yapnca netim yükselcek o gün şu kadar soru çözdüm yarında şunu yapcam bunu yapcam " Ben hiç kıskanmamıştım çünkü Çalışan insan yapıyordu ve hakediyordu ayriyetten çok saf kalpli ve iyi bir insandı. bu azmi bizde göstersek bizde yapardık ah ah


    Bu arkadaş LYS ye girdi (bende temel yok diye girmemiştim) ve sınava girdiği sabah beni çağırıp arabayla giderken deneme çözdü hatta bana "Şu an LYS denemesi çözüyorum ve sınavı kazanamazsam eğer de köpek gibi temelim var seneye hazırlanırım fullerim düşüncesiyle rahatım. kendimi kazandırmaya inandırmaktan ziyade kazanamazsam bir cacık olmaz düşüncesine meyilledim olm rahat rahat çözecem kazanamazsamda artık hayırlısı" dedi ve sınava girrken denemeyi bana verdi. Çıktığı vakit "Nasıl geçti ? " dediğim vakit yüzünden gülümseler akıyodu dediki " 1-2 soruda kafam karışınca hiç uraşmadım bildiklerimi yaptım zaten kazanamasam bile sıkıntı olmaz düşüncesinin rahatlığıyla bildklerim itakır takır yaptım" dedi ve herkesin aşırı zorlandığı o sınavdan arkadaş 37 net yaptı Geometri 18 felandı galiba. Fizik 21 ve kimyadan 20 gibi bişiy Şimdi kendisi Elektrik elektronik mühendisliği okuyor




    Hikaye 2 -

    Bu sene dershanede anadolu liseli ikiz kardeş vardı bunların netleri orta civarlardaydı ve YGS den sonra ikiside felç oldular bu sene. Sonuç istedikleri gibi olmadı. 1 tanesi çalışmaya başladı ve diğeri boşladıda boşladı Çalışan çocuk daha düşük netler çıkarırken şimdi diğer kardeşini geçti diyebiliriz. LYS bilgi ağırlıklı bir sınavdır. Çalışan tabikide öne geçer bunu bilmek lazım. Bu günlerde çalışan çocuk iyi yer hedeflerken çalışmayan çocuk ise sürekli kardeşine vesvese verip onu "Seneye mezuna kalalım" düşüncesine çekmek için elinden geleni yapıyor ve içten içe bir çekememezlik var Sürekli ona "Bırak be olm gel seneye daha iyi çıkartırsın " diyip hatta web sitesinden kazandığı parayla kardeşine tatil bile vermek istiyor


    Yorumlara göre hikayelere devam edebilirim arkadaşlar bu gün yorgunum ve başlık üstlere çıkmayı başarırsa yarın yine editliycem konuyu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic54 -- 21 Şubat 2016; 12:21:50 >







  • yerimizi önlerden alalım :)

    o değilde bi hikaye bölümünü okudum
  • up!
  • Benimde bir tanıdığım meslek lisesi hemşirelikten mezundu.Naptı ne etti 1 yıl boyunca oturup ders çalıştı ve 8k gibi bir sıralama yaptı.Şu anda tıp okuyor
  • Bunu okuyan edebiyat oturumunda full çeker inşallah
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolgahan2014

    up!
  • Dostum guzel yazmıssında bu tavsıyelerını neden kendıne uygulamıyorsun merak ettım
  • Hocam uygulayabilirdim fakat iki yıllık seçip ona yerleşicem artık 3. senem neredeyse tecil bitiyor ve bu sene mecbur yerleşmeliyim. Nasip denen şeye ne kadar inanırsın bilemem ama ben gecemi gündüzüme katıp o kadar çalışıp +300 puanları gördükten sonra YGS de o iğrenç uyku hapını içip gittim ve sonrasında sınav sonucumdan ötürü sabahlara kadar ağladım ellerim titredi pskolojim bozuldu ve major depresyona girdim. Sonrasında LYS çalışma dönemine 10 gün sonra başladım ve durum içler acısı. Beynimi bir türlü inandıramadım. yapamadığım her soruda "Kazanıycaksın" düşünceleri hasıl oldu. 6 gün boyunca üst üste rüyamda "KAzanamıycaksın" kelimesini tekrarlayan temalı insanlar gördüm şaka gibiydi. Çalışsam istediğim puanı garanti yapardım ama bir türlü o iç sıkıntısından kurtulamadım. Bilincime kazındı artık ve bir kaç gün daha ara verdim. Sonrasında 2 yıllık fikrine baktım ve atamaların 2 yılllıklarda çok dehşet olduğu kanısına vardım okulda bölüm derslerinde birinciydim ve kafama yattı dostum matı fule yakın yapıyodum hem DGS ye girme şansımda var. 4 yıllık makine mühendisliği okuyup saç baş yolmaktan ziyade 2 yllık okuyup DGS girip pc mühendisi olmak mantıklı geldi. DGS girenlerin çoğunda mat temeli yok zati




  • Bayıldım yazıya dediklerin çok mantıklı bende yerimi alıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Logic54

    Hocam uygulayabilirdim fakat iki yıllık seçip ona yerleşicem artık 3. senem neredeyse tecil bitiyor ve bu sene mecbur yerleşmeliyim. Nasip denen şeye ne kadar inanırsın bilemem ama ben gecemi gündüzüme katıp o kadar çalışıp +300 puanları gördükten sonra YGS de o iğrenç uyku hapını içip gittim ve sonrasında sınav sonucumdan ötürü sabahlara kadar ağladım ellerim titredi pskolojim bozuldu ve major depresyona girdim. Sonrasında LYS çalışma dönemine 10 gün sonra başladım ve durum içler acısı. Beynimi bir türlü inandıramadım. yapamadığım her soruda "Kazanıycaksın" düşünceleri hasıl oldu. 6 gün boyunca üst üste rüyamda "KAzanamıycaksın" kelimesini tekrarlayan temalı insanlar gördüm şaka gibiydi. Çalışsam istediğim puanı garanti yapardım ama bir türlü o iç sıkıntısından kurtulamadım. Bilincime kazındı artık ve bir kaç gün daha ara verdim. Sonrasında 2 yıllık fikrine baktım ve atamaların 2 yılllıklarda çok dehşet olduğu kanısına vardım okulda bölüm derslerinde birinciydim ve kafama yattı dostum matı fule yakın yapıyodum hem DGS ye girme şansımda var. 4 yıllık makine mühendisliği okuyup saç baş yolmaktan ziyade 2 yllık okuyup DGS girip pc mühendisi olmak mantıklı geldi. DGS girenlerin çoğunda mat temeli yok zati

    pekala kardeşim hayırlısı. Allah yardımcın olsun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-991671A40

    Bayıldım yazıya dediklerin çok mantıklı bende yerimi alıyorum
    Nice shot
  • Hikayeler ve tavsiyeler guzel.
  • Cok saglam bi yazi evde olsam derse oturmustum su an.
  • Çok teşekkür ederiz ne güzel moral konuşması oldu böyle :')
  • AZİM
  • Cok tesekkurlek dostum
  • CSB diyesim var ama beni bile etkiledin.
  • Moralinizi kırmak gibi olmasında arkadaşlar evde oturup eşşek gibi çalışıcaksınız.İyibir yerde olmak istiyorsanız tabi.Kimse halı saha maçı gezmek oynamak yerine test çòzmeyi tercih etmez.
    Ya paşa paşa çalışırsın ya da ah vah dersiniz.Gerçekler bunlar
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.