Şimdi Ara

Şifre kıran uydu alıcıları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
79.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba.

    Konu forumda daha önce mutlaka tartışılmış, bilgi verilmiştir. Muhtemelen ben bulamadım aramama rağmen. Mazur görün.
    Ben yaklaşık 10 yıldır tek başıma yaşıyordum o yüzden televizyonla falan pek işim olmuyordu bu konuda cehaletim bundan kaynaklanıyor :)

    Daha evvel National Geographic, Discovery Channel, History Channel vs. şifreli kanalların şifresini internet üzerinden kendisi sürekli olarak kıran uydu alıcılarının varlığını, yurt dışında bir server'a yıllık ücret ödendiğini, Ankara'da bir yerde bu alıcılara bir kez program atıldıktan sonra bir daha her hangi bir şey yapmaya gerek kalmadığını, alıcının kendi kendine server üzerinden şifreleri aldığını duymuştum ama dediğim gibi televizyonla çok haşır neşir olmadığım için hiç oralı olmadım. Biss şifreleri, IPTV vs. anlamıyorum o yüzden :) Şimdi bu konuya bir bakayım dedim ama ta 2006-2008-2010 gibi eski tarihli konulara ulaşabildiğimden, bunların bugün çok da kullanışlı ve geçerli konular/tartışmalar olmadığını, köprünün altından çok sular aktığını düşünerek tekrar yardımlarınızı isteyeceğim. Burada hepiniz zaten konuya hakim olduğunuz için, kaldığınız yerden devam etmişsiniz sürekli, ben de bu yüzden ipin ucunu yakalayamadım:) Belki kim bilir kaçıncı kez yazıyor olacaksınız ama, durum böyleyken böyle :)

    Şimdi;

    1- Benim yukarıda bahsettiğim duyum doğru mu? Şifreli kanalları seyretmenin yolu bu mudur?
    2- DreamBox gibi uydu alıcılarından bahsediliyor. Linux tabanlı olduğu, bunların da aynı işi gördüğü gibi şeyler okudum. Benim bahsettiğim şey bu mu yoksa dreambox olayı tamamen farklı bir konu, farklı bir yöntem mi?
    3- Linux tabanlı bir uydu alıcısına bir kez kurulum yaptıktan sonra bunu sık sık güncellemek ya da yeni yazılımları takip edip ihtiyaca göre sürekli değiştirmek gerekecek mi ?
    4- İnternete bağlanan uydu alıcılarıyla şifreli kanalları izleyebilme olayını ben baştan aşağı yanlış anladıysam ve buraya kadar saçmaladıysam, bu işin aslı astarı nedir? :)

    Şimdiden çok teşekkür ederim.



  • O dediklerin verdiğin tarihlerde kaldı hocam.

    Dreambox, humax vs. Cihazlar bi zaman çok tutulmuştu. Yayını veren de alanda yayıncı kuruluş (kişisel düşüncem)

    * iptv, ccccam server olayı mantıkta aynı. Bi muhatap buluyosun, parasını ödüyosun, ya 1 maç izleyebiliyosun, ya 10, ya sezonu, ya hiç! Şansına kalmış. Sonrası Cem Yılmaz ' ın da dediği gibi, " kuş göçe mi gitti, gelir mi gelmez mi? " meçhul.

    * tam maç anında yayın kesilmesi, " server bakıma alındı " cevapları da cabası !
    Kıssadan hisse hocam, belgesel izleyeceksen belgesel yayınlarını, maç izleyeceksen maç yayınlarını veren yayıncı kuruluşa gidip abone olmak en mantıklısı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en doğrusunu söylediniz.diğeri zaten yasadışı.para ver servercı basılsın sen o verdiğin paranın üstüne soğuk su iç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet kesinlikle öyle fakat onlar da bazen hakediyolar :) Kablolu yayın almak istiyorum, şehrimde yok. Dsmart'ta national geographic var, History Channel yok. Digiturk'te tam tersi, biri var diğeri yok. Aradıklarımın hepsini tek kuruluş sağlasa zaten tenezzül etmem ama, seviyesini düşürtüyolar adama zorla, çizgimizden çıkarıyorlar :)
  • Güzel zamanlardı cccam dönemleri :)

    cccam halen var aslında paylaşım olayı hiç bitmez ama bize lazım olan türk platformarın şu an için cccam ile izlenebilmesi mümkün değil.

    İlk önce dsmart nds şifreleme sistemine java sistemini entegre ederek kendisi için paylaşım olayını bitirdi.

    Ardından türksat üzerinde cryptoworks şifreleme sistemini kullanan digitürk modüllü üyeliğide kaldırıp, tamamiyle irdeto şifrelemeye geçip, mevcut irdeto şifreleme sistemi üzerinde nds nin kullandığı java sistemi gibi bir yapıya entegre olunca digitürk içinde paylaşım olayı bitti.

    Daha önce Türk platformlar kapanır, bir süre sonra çözüm üretilirdi böyle böyle yıllarca gitti ama 2 platformda şifreleme sistemlerinde ciddi altyapı değişikliği yaptıktan sonra baya bir süredir bu şifreleme sistemleri kırılamadı.

    Yabancı kart paylaşım forumlarında kırdık ettik araplar kırdı israilliler kırdı diyen troller var ama ortada ne kanıt var ve test veren var hiçbirşey yok, hepsi asparagas yani.

    Paylaşımcılar cccam için umudu kesince, ip tv olaylarına girdiler ama o iştende pek birşey çıkmıyor, ya çamur gibi görüntü alıyorsunuz, ya donuyor, yada adam 3 gün sonra paranızı çarpıp kaçıyor, boş işler yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 7 Mayıs 2014; 18:04:46 >
  • Sevgili arkadaşlar,

    Önce internet bağlantısı olmadan, yani klasik metodlarla hangi şifreli kanalları çözüldüğünü bilmemiz gerekir. Değil mi ? Biliyor muyuz ? Bilenlerimiz vardır mutlaka... Ama çoğunluğun bildiğini sanmıyorum.

    Klasik yani eski usulle şifreli kanalların çözülme yöntemine "internal emu" diyoruz.

    Şu zamana göre, tüm uydulardaki, internal emu yöntemi ile çözülen kanalların listesi şu link'tedir ;
    http://www.dvbsupport.net/paytv.html

    Şifreli yayın izlemek isteyenleri, verdiğim link'te listelenmiş kanallar kesmiyorsa, ancak ondan sonra, kart paylaşımı( card sharing ) yoluyla izleme yöntemi tercihler arasına alınır.

    Bu bilgileri vermekten maksadım; hangi imkanlara sahip olduğumuzu bilmeden, yorum ve görüş bildirmek, başta fikir beyan eden kişinin kendisini yanıltır. Eksik ve yanlış bilgilerden, doğru bilgi elde edilmesi münkün değildir.

    Uydudan yada uydulardan, ücretsiz şifreli kanal izleyeyim diye, bir edinim gerçekleştirilmez. Çünkü bugün uyduda çözülebilen kanal, yarın çözülemez duruma gelebilir. Yani böyle bir mantalite ile cihaz, anten v.s. donanım edinilmesi yanlış olur. Eğer amaç salt şifreli kanal izlemek ise, herhangi platforma üye olmak daha mantıklı olur.

    Tabi işin içine hoby dediğimiz tutkuyu kattığımızda, durum değişir. Bir miktarda olsa tutkulu olunduğu zaman uyduculuğa adım atılmış olur.

    Uyduculuk ise; salt şifreli kanal izlemek demek değildir. Uyduculukla ilgilenen kişinin, önce zamanı, sonra tutkusu, devamında ise, yıldan yıla harcama yaparak bu hobiyi devam ettirme çabası olmalıdır.

    Son olarakta; şu zamana göre, maç kanalını, ilan edilmiş frekanslardan, internal emu yada card paylaşımı yöntemi ile izlemek mümkün değildir. Gelecekte mümkün olabilir yada olmayabilir. Uydu tutkusu olan için, şimdi yada gelecekte, neyin mümkün olabileceği yada olmayacağı önemli olmamalıdır. Uyduculuk hobisi olan için önemli olan, uydu teknolojilerinin takip edilmesi ile yaşanmasıdır.

    Saygılar, sevgiler.
  • Çok teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için.

    serkanguzel_ kardeşim;
    "Şu zamana göre, tüm uydulardaki, internal emu yöntemi ile çözülen kanalların listesi şu link'tedir ;
    http://www.dvbsupport.net/paytv.html "

    demişsin. Mesela buradaki kanallar benim için yeterli. Bu listedeki kanalları seyredebilmek için ne yapmam gerekir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gunhantekin

    Çok teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için.

    serkanguzel_ kardeşim;
    "Şu zamana göre, tüm uydulardaki, internal emu yöntemi ile çözülen kanalların listesi şu link'tedir ;
    http://www.dvbsupport.net/paytv.html "

    demişsin. Mesela buradaki kanallar benim için yeterli. Bu listedeki kanalları seyredebilmek için ne yapmam gerekir?

    Bir de bu yayınlara erişim sağladığımda görüntü kalitesi o bahsettiğin şekilde çamur gibi bir görüntü olmaz değil mi?


    En uygun fiyatlı, klon Dreambox 800HD cihaz satın alıp, Oscam ymod 18T52 emulatörü'nü kurmanız yeterlidir.

    SD yayınlar nasıl ise, SD yayınlarını o şekilde izlersiniz. Önerdiğim uydu cihazının görüntü kalitesi iyidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 10 Mayıs 2014; 11:49:57 >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    hocam 800 değilde 500 alsak farkedermi? birde şifreyi kırdığından dolayı şu an normal türksattan izlediğim normal kanallardaki ( atv show kanal d vb) görüntü kalitesinden kötümü olur yoksa aynımı olur.
    hocam kusura bakma birdah teyit almak istiyorum belkide yanlış anladım. bu dreamboxa emülatör birkere yüklüyoruz ve ardından cihazın internet bağlantısını kessektehttp://www.dvbsupport.net/paytv.html de yer alan kanalları çözebiliyor doğrumu? teşekkürler.
  • hakkatten bu sifreleri nasil kiriyorsunuz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    Dreambox500 ile internet server falan olmadan, yalnızca çanak anteni Eutelsat 7°E uydusuna çevirip, uygun key dosyasını girip Nat Geo kanalını izlemek mümkün mü?
    mümkün değilse nedenini merak ediyorum
    şifre paylaşımı yasak falan demeyin lütfen, şifre istemiyorum.Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zapatake -- 26 Ekim 2014; 20:11:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.