Giriş: Şifre: Kayıt Ol | Şifremi unuttum (?) Giriş tercihleri: Beni Hatırla | Cevaplanan Mesajlarım'a Git
Donanım Haber Forum

Cevap : ****CHEVROLET KALOS??????

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Sistem Belirtin Basılabilir versiyon
Sayfa: <<   < önceki  6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15   sonraki >   >>
Konu içi arama ayarları
Sadece Arananın bulduğu yerler
Arama terimleri En önemli Üst minimum sıralama: /1000

Arama tercihlerinizi belirlediyseniz yukarıdaki kutuya arama terimini yazıp "Konu içi ara" butonuna tıklayınız.
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
deepestblue26

11 Kasım 2010; 12:05:12  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar bende 1,5 ay önce 2005 model 1,2 SE Kalos aldım. Aslında hiç aklımda bu araba yokken pazarda temizliğine vurulup aldım. 13,250 gibide bi rakam verdim. Dün servise 60.000 bakımı için bıraktım. 60 bin bakımı bıraktığım yerde liste fiyatı 890 liraydı. Acaba bu gerçekten bu kadar yüksek bir rakam mı? Servisten servise değişiyor mu bu rakamlar. Aldığımda motor ışığı da yanıyordu. Galerice motoru yikattiktan sonra oldu önemli birşey yoktur dedi ben de servise 100 lire expertiz parası daha vermiyim diye baktırmadım. Şimde servisten aradılar Egr valfi ve kam mili değişmesi gerek diyor ve 550-600 tutar diyor. Servise yapmamaları konusunda talimat verdim. Bu Egr valfi ve kam mili sensörünü istanbulda avrupa yakasında nerde uyguna yaptırabilirim.

Akhilleus

11 Kasım 2010; 14:10:56  

Arkadaşlar hepsiburada.com dan kalosuma 55 ve 40 cm muz silecekten aldım.İkisi kargo dahi 6 lira tuttu.

Mağazalarda ikisi 30 liraya geliyor.

Ses yok,iz yok tavsiye ederim

Volkswagen Passat 1.9 TDI Automatic

snr_silencer

12 Kasım 2010; 8:58:22  

Ben o 30 verip alanlardanim :(

Eurocell marka. 5x6TL=30TL yani ben bu silecekleri 1 defa eskitene kadar sen 6 tane eskitirsen zarar etmem :)

Nissan Almera 1.5 Tekna Sedan Füme
kkarakoyun

12 Kasım 2010; 9:42:02  

Bende hepsiburada dan newstar marka muz silecek aldım tanesi 5 tlydi.İkisine 10 tl ödedim bi çiftte hediye diye iki çift yolladılar.Tanesi 2.5 tlye geldi gerçekten çok uygun ve şu an itibariyle hiçbi sorun yok kalın ve kaliteli.Kayınbiraderinde fiestasına dün sipariş verdik.

2006 Chevrolet Kalos HB 1.4 16V SX Gümüş Gri
Ally_07

14 Kasım 2010; 16:27:23  

ben de aynı yerden VETTE marka aldım. Ben de oldukça memnunum 55 ve 41 cmlik olanı aldım. Daha önce başka bir marka da kullanmıştım ama en iyisi vette bence.. Tabi biraz da silecek kolunuzun iyi baskı uygulaması gerekiyor. Yoksa BOSH aerotein de alsanız işe yaramaz diye düşünüyorum..

İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.
Akhilleus

15 Kasım 2010; 10:47:13  

Sabah gazetede okudum aveolara 1.3 dizel motor takacaklarmış.Hele yeni kasada böyle olursa kesin alırım

ozzykay

18 Kasım 2010; 0:55:08  

Selamlar,

2005 model 60000 km'deki Kalos'umu bayramdan önceki hafta sonu sanayiye bakıma götürdüm. Yağ, yağ filtresi, bujiler, hava filtresi vs gibi rutin işlemler yapıldı. Bu sırada işi yapan usta, triger kayış değişimi için zamanı geldigini söyledi.

Çok detaylı bilgim olmadığı için sizin de görüşünüzü almak istedim. Bu iş için belirli bir süre veya km var mıdır?

Ayrıca 60000 km için ne gibi bakım/değişimlerin yapılmasını tavsiye edersiniz.
Yardımlarınız icin simdiden teşekkürler..

Akhilleus

18 Kasım 2010; 13:19:29  

Hocam bizim araçlarda 60.000 km ve ya 6 senede bir değişmesi gerek diye biliyorum.

Ally_07

26 Kasım 2010; 12:37:36  

quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Hocam bizim araçlarda 60.000 km ve ya 6 senede bir değişmesi gerek diye biliyorum.

Doğrudur kullanım kitapçığında da yazıyor. Triger 60.000 km değişmeli.

İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.
Ally_07

26 Kasım 2010; 13:12:38  

Arkadaşlar Kaloslarımız için lastik testleri ile ilgili ADAC'ın web sitesinde kendi aracım için bir araştırma yaptım. 185/60/14 82 H ebadındaki yaz lastiği için (ki bu arabalarımızın orijinal ebadı) en son Mart 2009 tarihinde yapılan test sonuçlarını aşağıda sunuyorum.

İlgilenen arkadaşlar için bilgileri aldığım sitenin adresi http://www.adac.de buradan TEST kısmına giriyoruz sonrada soldaki menüden REIFENTEST kısmına tıklıyoruz (veya direkt http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/default.aspx adresine gidebilirsiniz) Aşağı doğru ilerledikçe önce Winterreifen (kış lastikleri testi) sonra da Sommerreifen (yaz lastikleri) testlerini görebiliriz. Burada o ana kadar test edilmiş lastik ebatlarından istediğinizi seçebilirsiniz. 2010 testlerinde bizim ebatları henüz test etmemişler anladığım kadarıyla. İsterseniz marka marka da inceleyerek +ları ve -lerini bulabilirsiniz.

Bu arada puanlamada 5 ÜZERİNDEN EN DÜŞÜK PUANI ALAN LASTİK DAHA İYİ OLARAK BELİRLENMİŞ. yani incelerken yanılmayın:) Yani 2.0 paun alan lastik önerilen lastik oluyor.

Ha bir de bilgileri aldığım site Almanca olduğu için tercüme yaptım kendime göre, daha detaylı bilgilere ulaşabilmek isteyen arkadaşlar http://www.sozluk.net/ adresinden yararlanabilirler.

BŞahsen ben michelin veya continental düşünüyordum düşüncemi bu test doğruladı.

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ally_07 -- 26 Kasım 2010; 13:25:07 >

Ally_07

26 Kasım 2010; 13:15:42  

Bu da kış lastikleri için sonuçlar

Ekteki dosya (1)

kkarakoyun

27 Kasım 2010; 10:05:31  

yaklaşık 1 yıldır michelin kullanıyorum parasının hakkını veriyor sessiz frenajı çokiyi.eski lastiklerde abs nin girdiği frenajlarda michelinde absyi unuttum.1 sene oldu en ufak bi aşınma yok.ıslakta iyi sıcak asfaltta iyi ötesi yola yapışıyor sanki.arkadaşın aveoyada michelin almaya gittik o daha bozuk zeminde kullandığından (michelin asfaltı sever) continental önerdiler aldık.Arkadaşta gayet memnun ikiside yakın lastik ama genelde asfalt kullanımınız varsa kesinlikle energy saver tavsiye ederim.

temucinozturk

27 Kasım 2010; 20:40:29  

Arkadaşlar İzmir de kalos için yedek parça ve servis ismi verebilirmisiniz.Salıncakları değiştireceğim.Yetkili servis değil ama..

kkarakoyun

5 Aralık 2010; 10:46:27  

Dün itibariyle salıncakları değiştim.o gıcık sestende kurtuldum.Bruçları ve rotilleri değişmek ve onu salıncağa takmak zaten tüm salıncak fiyatına geliyor onun için direk aldık 125 tl tuttu.50 tl usta 20 tl rotbalans 195 tlye bu iş bitti.Daha önce ön amörtüsörleride değişmiştim ön takım yağ gibi oldu arabanın tık yok maaşallah...

hackerbekir

9 Aralık 2010; 17:35:33  

Arkadaşlar uzun süredir ikinci el bütçeme uygun bir araba aramaktayım.
13-14 bin lira civarı bütçem var.
ABS, hava yastığı gibi temel donanımların olmasını istiyorum.
Bu fiyata alınacak arabalar içerisinde kalos da var.
Ancak kalosu araştırdığıma göre güvenlik anlamında zaafları olduğunu gördüm.
Siz kullananlar en doğru bilgileri verirsiniz.
Kullanımı, konforu nasıl. Yakıtı nasıl. Parça fiyatları nasıl. Önerir misiniz? Hangi modeli alınmalı?
Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Akhilleus

9 Aralık 2010; 19:57:03  

13-14 bin liranın üzerine çıkamıyorsan en güzel araba bence.Her yönden ekonomik.Ben şubat ayında almıştım hala biniyorum.15 bin km civarı yol yaptım genel olarak memnunum.Araç sınıfına göre çok geniş.Apaçi falan demeyinde geçen gün 8 kişi bindik .

hakkip

11 Aralık 2010; 21:20:50  

hackerbekir arkadasım bendede daha önceden kalos vardı 1.4 modeli sx full olanından aynı seri es değer araclara göre daha geniş iç hacim ve donanım
mvcuttur kulaktan dolma seylere kulas asma derim aracı kullan test et ona göre karra var
genaral motor olduğu için aracta biraz fazla yakabılıyor lpgli olmasını tavsiye ederim (:
seri ve cbk kaçan bir araç 190 boyu olan rahatlıkla kullana bilir aracı
13 14 bine 2004 2005 model 70 binde kalos alablırsın
diğer secenekte ise daha düşük km cok sana amsraf cıkartacak bi arac alırsın secims enin (:

2009 Chevrolet Lacetti HB 1.4 WTCC 16V Özel Seri

Suzuki gsx 600 f
vitalis07

11 Aralık 2010; 21:39:05  

quote:

Orijinalden alıntı: kkarakoyun

Dün itibariyle salıncakları değiştim.o gıcık sestende kurtuldum.Bruçları ve rotilleri değişmek ve onu salıncağa takmak zaten tüm salıncak fiyatına geliyor onun için direk aldık 125 tl tuttu.50 tl usta 20 tl rotbalans 195 tlye bu iş bitti.Daha önce ön amörtüsörleride değişmiştim ön takım yağ gibi oldu arabanın tık yok maaşallah...

Dostum salıncakların çiftimi 125 tl ? Eğer öyleyse dediğin gibi çifti 30-40 tl ye fişek alıp tornacı vs.extra 20-30 vermektense en mantıklısı salıncak almak..İnternette varmı bu fiyattan salıncak?

hackerbekir

13 Aralık 2010; 10:53:56  

quote:

Orijinalden alıntı: hakkip

hackerbekir arkadasım bendede daha önceden kalos vardı 1.4 modeli sx full olanından aynı seri es değer araclara göre daha geniş iç hacim ve donanım
mvcuttur kulaktan dolma seylere kulas asma derim aracı kullan test et ona göre karra var
genaral motor olduğu için aracta biraz fazla yakabılıyor lpgli olmasını tavsiye ederim (:
seri ve cbk kaçan bir araç 190 boyu olan rahatlıkla kullana bilir aracı
13 14 bine 2004 2005 model 70 binde kalos alablırsın
diğer secenekte ise daha düşük km cok sana amsraf cıkartacak bi arac alırsın secims enin (:

Aşağıdaki araba ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum. Araba gerçekten çok temiz kazası felan yok.
Ancak LPG yok ve fiyatı biraz fazla gibi geldi bana. Sizce nasıl? Kaça alınır?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-chevrolet-kalos-sahibinden-cok-temiz-2004-model-54-000-km-siyah-kalos-36356565/detay

Akhilleus

13 Aralık 2010; 22:08:49  

Laf aramızda kalosa o kadar para verilmez.

georgia

13 Aralık 2010; 23:43:42  

Bu konuda benim de bilgiye ihtiyacım var, ön takımlardan epeyce ses gelmeye başladı. salıncakları tamirci bizim için temin etmez mi bizim salıncakları alıp tamirciye mi taktırmamız gerekir, evet bu konuda epey fransızım :)
quote:

Orijinalden alıntı: vitalis07

quote:

Dostum salıncakların çiftimi 125 tl ? Eğer öyleyse dediğin gibi çifti 30-40 tl ye fişek alıp tornacı vs.extra 20-30 vermektense en mantıklısı salıncak almak..İnternette varmı bu fiyattan salıncak?

DODOLENZA - Deri çanta ,deri cüzdan ve aksesuar online satış mağazası http://www.dodoleather.com
kkarakoyun

14 Aralık 2010; 9:55:09  

evet salıncakları çiftini 125 tlye alıp ustama götürdüm ve taktırdım.salıncaklar değişirken viraj denge lastiğinede baktırın.benimkinde ustam gerek yok iyi durumda dedi ve değişmedik.50 tl işçilik 20 tl rot balans 195 tlye mal oldu.Ama gerçekten inanılmaz fark etti araba bi kere sesin s si yok.ve darbe emişi daha başarılı oldu.Maşallah diyim nazarım deymesin :)

Akhilleus

14 Aralık 2010; 13:04:35  

Bende kısmetse ocak şubat gibi bakıma götürcem arabayı.Bursa da var mı sadece bizim araçlara bakan bi servis.

sweettbeyaz

14 Aralık 2010; 16:42:52  

arkadraşlar servis bakımlarına kulak asmayın, 890 tl bakım çok, tabii paran çoksa servise git.
özel servise giden ne ihtiyaç varsa bildliriyorlar. ona göre pazarlık usulü herşeyi yaptırın

sweettbeyaz

14 Aralık 2010; 16:46:48  

1.2 s kalasum var. bende görünüşüne tav oldum aldım. önce iyi idi sonraları biraz yavaş diyordum. Frenleri güven vermiyordu, en küçük kasiste ses yapıyordu.
(2006 kalos) daha dün 4 tane kış lastiği aldım. Hankok. Lastikleri takdım aman allahım, sanki benim araba gitti başka bir arabayla değiştirdiler. Ne ses kaldı, frene basıyorum
zınk diye duruyor. Çekiş müthiş değişti. Super araba oldu. İnanın satmayı düşünüyordum. Ama harika oldu. Arkadaşlar lastikler çok farkettiriyor. Lastiklerinizi kontrol ettirin

olorinthewhite

22 Aralık 2010; 15:06:22  

Selamlar
Eski bir Chevy Kalos 1.4 16 valf 94 Hp HB kullanıcısı olarak foruma göz attım.
Arabayı Şahinle, Doğanla kıyas edenleri gördüm. Eğer Klima-ABS-AirBag-4cam otomatik-konfor-sessizlik özellikleri önemli değilse git Doğan al. Doğan'a 10.000 TLye kadar fiyat biçiyorlar. Kalos ise 12-15.000TL aralığında.
Arabayı sıfır (20.750 TL)almıştım ve 6 yıl 1 gün sonra sattım (14.750TL). Aracım 46.000 km deydi. 6 yıl boyunca hiç yolda bırakmadı, arıza yapmadı, rampa-iniş dinlemedi. Son iki yıl Atiker LPG vardı. Değme tadına.
Ailem büyüyeceği için sattım.

Şimdi, 2. eli para etmiyor diyenlere;
1. 2. eli para eden arabayı sıfırını da alırken daha çok verirsin. Aslında değer kaybın aynı olur. Örenek ben alırken aynı donanumlı polo 27.000 TL idi. Şu anda 18-19.000 arlığında. Değer kaybı AYNI
2. Arabayı www.sahibinden.com'a verdim 6 dünde satıldı.
3. Bu ülkede hala Hacı Murat, eski Lada Samaralar satılırken bu niye satılmasın???

SAYGILAR...

Seat Exeo Style Beyaz
snr_silencer

22 Aralık 2010; 15:53:36  

quote:

Orijinalden alıntı: olorinthewhite

Selamlar
Eski bir Chevy Kalos 1.4 16 valf 94 Hp HB kullanıcısı olarak foruma göz attım.
Arabayı Şahinle, Doğanla kıyas edenleri gördüm. Eğer Klima-ABS-AirBag-4cam otomatik-konfor-sessizlik özellikleri önemli değilse git Doğan al. Doğan'a 10.000 TLye kadar fiyat biçiyorlar. Kalos ise 12-15.000TL aralığında.
Arabayı sıfır (20.750 TL)almıştım ve 6 yıl 1 gün sonra sattım (14.750TL). Aracım 46.000 km deydi. 6 yıl boyunca hiç yolda bırakmadı, arıza yapmadı, rampa-iniş dinlemedi. Son iki yıl Atiker LPG vardı. Değme tadına.
Ailem büyüyeceği için sattım.

Şimdi, 2. eli para etmiyor diyenlere;
1. 2. eli para eden arabayı sıfırını da alırken daha çok verirsin. Aslında değer kaybın aynı olur. Örenek ben alırken aynı donanumlı polo 27.000 TL idi. Şu anda 18-19.000 arlığında. Değer kaybı AYNI
2. Arabayı www.sahibinden.com'a verdim 6 dünde satıldı.
3. Bu ülkede hala Hacı Murat, eski Lada Samaralar satılırken bu niye satılmasın???

SAYGILAR...

Ben de uzun sure kalos dusunenlerden biriydim, baska bir arac satin aldim, nasip olmadi, ama olorinthewhite arkadasimin soylediklerine %100 katiliyorum. O kadar dogru yazmis ki ustune soylenecek tek bir soz daha yok.

Nissan Almera 1.5 Tekna Sedan Füme
olorinthewhite

22 Aralık 2010; 20:12:32  

Selamlar
1. Araç arayanlara
Kalos 2. el fiyatına, daha donanımlı, aynı yaşta başka bir araç bulamazsınız. 1.4Lt 16 valf 94 hp Kalos, Clio ve Getz'e göre biraz fazla yakar ama LPG işi çözer. Unutmayın fazla yakmasındaki sebeb; beygir gücünün fazla olmasıdır. Bu da klima açıkken, 4kişi ile,rampada bayıklık yapmama olarak geri döner.
2. Triger seti
Her ne kadar 60.000 km ise de, 4 yılınız dolduğunda değiştirmek lazım. Motor arıza riskini minimize eder.
3. Lastik içinse,
Ben sıfır aldığımda üzerinde Kumho vardı. 4 yıl (ki lastik 4 yılın sonunda yumuşaklığını kaybeder, fren tutmaz, ses yapar) sonunda değiştirdim. Yine Kumho aldım. Ucuz ve fiyat/performans 10 numara. Derseniz ki, pati atarım, drift yaparım, el freni çeker spin atarım. O zaman başka. Gidin o konuların uzmanı lastik alın. Yoksa standart kullanımda (dede usulü:) gidin Kumho solus K15 alın. Fiyatı 70-80 TL arasında. Tabii tanesi.

SAYGILAR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olorinthewhite -- 24 Aralık 2010; 8:34:46 >

Seat Exeo Style Beyaz
evrimsel

25 Aralık 2010; 15:46:59  

Arkadaşlar 14 000 lira bütçem var.. Şu arabalar arasında kararsız kaldım.. Görüntü benim için önemli Kalos hoşuma gidiyor o nedenle bu arabaları seçtim..
Tavsiye ve önerileriniz varmıdır.. Yardımcı olursanız sevinirim...

Fiat Punto 1.4 Dynamic 16V 2004 84000

Chevrolet Kalos 1.2 SE 8V 2006 86000

Chevrolet Kalos 1.4 SX 16V 2004 2004 38700

Birde arkadaşım 1.2 Motor yokuş yukarı kalır çıkamazsın dağ bayır dedi doğrumudur ?

Teşekkürler..

"Dünyayı yenmek istityorsan önce kendini yenmelisin"
Akhilleus

25 Aralık 2010; 17:25:42  

quote:

Orijinalden alıntı: evrimsel

Arkadaşlar 14 000 lira bütçem var.. Şu arabalar arasında kararsız kaldım.. Görüntü benim için önemli Kalos hoşuma gidiyor o nedenle bu arabaları seçtim..
Tavsiye ve önerileriniz varmıdır.. Yardımcı olursanız sevinirim...

Fiat Punto 1.4 Dynamic 16V 2004 84000

Chevrolet Kalos 1.2 SE 8V 2006 86000

Chevrolet Kalos 1.4 SX 16V 2004 2004 38700

Birde arkadaşım 1.2 Motor yokuş yukarı kalır çıkamazsın dağ bayır dedi doğrumudur ?

Teşekkürler..

Arkadaşın sallamış biraz.Araçta 8 kii varken bile gayet iyi çekiyor.

evrimsel

25 Aralık 2010; 17:30:59  

Teşekkürler cevap için birde araba seçiminde yardım edermisin lütfen..

Opel
Corsa
2006
1.3 CDTI Sport
123000 km..

Birde bu araç var hangisini almalıyım sizce lütfen yardım

"Dünyayı yenmek istityorsan önce kendini yenmelisin"
Akhilleus

25 Aralık 2010; 20:17:25  

1.3 dizel corsa daha iyi olur tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhilleus -- 25 Aralık 2010; 20:27:26 >

gokeri06

2 Ocak 2011; 14:35:22  

Arkadaşlar herkese merhaba yeni açılan club sitemize bekleriz... http://www.chevroletclubtr.com

Nikon D90 | 18-105 VR | 50 mm 1.8d nikkor | Metz 36-5 TTL | Samsung Galaxy S Gio | Samsung Galaxy S wifi 5.0 | Sony Vaio FZ21M | LG x130 | 2011 Opel Yeni Meriva 1.4 T 140 HP ENJOY | Güncel Blog | Chevrolet Club Türkiye
Akhilleus

7 Ocak 2011; 12:11:21  

Arkadaşlar dün Bursa Küçük Sanayi de aracımın genel bakımını yaptırdım.(opel &chevrolet özel servis)
Tüm filtreler,yağ,su 180 liraya değişti.Aracımdan polen filtresi çıkmadı önceki bakan yer takmamış demekki
Ustayla test sürüşü yaptık viteste çok boşluk var dedi.Bende biliyordum ama alışkın olduğum için sorun etmedim.Bu işi kökten çözebileceğini söyledi yalnız arabanın 1 gün orda kalması gerekiyormuş. o iş için sonra gideceğim.
Şu hepimizde olan gıcırtı sorunundan bahsettim.Değiştirmeye gerek yok nasılsa yine öyle olacak yağlayalım dedi, olur dedim.Tasarımı yüzünden öyle oluyormuş o parça.
Birde trigeri değiştirmek istediğimi söyledim onada toplam 200 lira dedi.Önceki sahibine güvenemedim.Aracın fren hidroliği bile alındığından beri değişmemiş.Ustam kapkara olduğunu söyledi.Zaten trigerin 4 yıl veya 60 binde bir değişmesi gerekiyor.Benimkide 8 yaşında 105 binde hazır yaptırmışken tam yaptırayım diyorum.

Kısaca
200 triger
100 lira şanzıman
50 lira fren hidroliği için gidecek

Ben bu arabayı satmayı düşünüyordum ama bu kadar masrafı yaparsam bi 6 ay daha binmem gerek.Yaptırmadan satsamda gönlüm razı olmaz.3 kuruş para için başkasının hayatını riske atıp ahını alacağıma ömür boyu kalosa bineri daha iyi.

Unutmadan aracın lpg bakımınıda yaptırdım.O da biraz canımı sıktı.Hatırlarsanız yazın enjektörlerden bir tanesi arızalıydı ve garantili olsun diye 200 lira para verip hepsini değiştirmiştim.Dün usta enjektörlerden biri arızalı deyince durumu anlattım,daha 6 ay önce siz değişmiştiniz 1 yılda garanti vermiştiniz dedim.Sonra '' ben bu bozuk olanı değişmeyi atlamışım falan dedi.Artık ne derece doğru bilemem.İnşallah dediği gibi olmuştur.Arabayı aldığımdan beri lpg için oraya gidiyorum ve çok memnunum ama ister istemez insanın içine kurt düşüyor.Neyse çok uzattım borularda eskimiş diye onlarıda değişti, filtre yi de değişti. 30 lirada oraya verdim.

Tabi araba bu kadar parayı yiyince canavar gibi oldu ,çekiş ciddi oranda arttı.Bakalım tüketim nasıl etkilenecek bu işten.

kkarakoyun

8 Ocak 2011; 9:49:37  

iyi günlerde kullanın inşallah e tabi her arabada bakım şart ama güvendiğiniz bi usta bile olsa bazı şeyler insanın içine kurt düşürüyor.Benimde çok iyi bir ustam var.Sağ önden bi tıkırtı geliyodu sağ ön amörtüsör patlaktı yağ kaçırıyordu biliyodum.Usta amörtüsörler değişecek dedi ikisinide değiştim.Ses çok azaldı ama kesilmedi.Daha sonra götürdüğümde salınakta boşluk var ses ondan yapıyor dedi bide malum gıcırtı vardı.Salıncaklarıda komple değiştim.Gıcırtı gitti yağ gibi oldu derken bi baktım o ince tıkırtı devam ediyor.Bu arada aracı kullanıp deniyen ne babam ne kayınpederim nede usta o sesi duyamıyor ama ben duyuyorum lak lak geliyor işte.Ne yapıcaz usta dedim bi daha kontrol etti bu sefer direksiyon kutusun takozunda boşluk var ses ondan geliyor dedi.Kafam karıştı.Onuda değişip ses devam ederse ustayı bi tarafından avizeye asacam artık...

gundogdu34

11 Ocak 2011; 18:00:39  

arkadaşlar bende kalos almayı düşünüyorum 2005 model 110 bin km kırmızı şirin bi kalos var arkadaşımda 1.2 tek hava yastığı klima vs. mtv hariç 12,550 istiyo lpg fln yok ne dersizin cvplanızı bekliyorum

İsmim İmzamdır.
Akhilleus

11 Ocak 2011; 19:05:12  

quote:

Orijinalden alıntı: gundogdu34

arkadaşlar bende kalos almayı düşünüyorum 2005 model 110 bin km kırmızı şirin bi kalos var arkadaşımda 1.2 tek hava yastığı klima vs. mtv hariç 12,550 istiyo lpg fln yok ne dersizin cvplanızı bekliyorum

Kendi arabamın 2. el değerini düşürmek gibi olmasın ama bence pahalı

tlhlngan

15 Ocak 2011; 13:34:21  

quote:

iyi günlerde kullanın inşallah e tabi her arabada bakım şart ama güvendiğiniz bi usta bile olsa bazı şeyler insanın içine kurt düşürüyor.Benimde çok iyi bir ustam var.Sağ önden bi tıkırtı geliyodu sağ ön amörtüsör patlaktı yağ kaçırıyordu biliyodum.Usta amörtüsörler değişecek dedi ikisinide değiştim.Ses çok azaldı ama kesilmedi.Daha sonra götürdüğümde salınakta boşluk var ses ondan yapıyor dedi bide malum gıcırtı vardı.Salıncaklarıda komple değiştim.Gıcırtı gitti yağ gibi oldu derken bi baktım o ince tıkırtı devam ediyor.Bu arada aracı kullanıp deniyen ne babam ne kayınpederim nede usta o sesi duyamıyor ama ben duyuyorum lak lak geliyor işte.Ne yapıcaz usta dedim bi daha kontrol etti bu sefer direksiyon kutusun takozunda boşluk var ses ondan geliyor dedi.Kafam karıştı.Onuda değişip ses devam ederse ustayı bi tarafından avizeye asacam artık...

Merhaba kkarakoyun dedğin problem bende de var.Kime gösterdiysem hiç biri bişey yok diyor ,dedğin gibi ama ben lak lak diye bir ses duyuyorum ve canımı sıkıyor :)Amortisörleri değiştireceğim önleri.hangi marka amortisör aldın ve ne kadar tuttu acaba?Onun dışında canavar gibi araba valla 6 yaşına girdi başka bi sorun yaşatmadı bu zamana kadar.

~ LG HT 903TA KULLANICILARI ~ ~ PANASONIC LUMIX® TOPLULUĞU ~ LUMIX FZ8
kkarakoyun

17 Ocak 2011; 11:07:17  

quote:

Orijinalden alıntı: tlhlngan

Merhaba kkarakoyun dedğin problem bende de var.Kime gösterdiysem hiç biri bişey yok diyor ,dedğin gibi ama ben lak lak diye bir ses duyuyorum ve canımı sıkıyor :)Amortisörleri değiştireceğim önleri.hangi marka amortisör aldın ve ne kadar tuttu acaba?Onun dışında canavar gibi araba valla 6 yaşına girdi başka bi sorun yaşatmadı bu zamana kadar.

valla dostum bi sene oldu markasını hatırlamıyorum ama 160 tl gibi bişeydi çifti.Bizim burda bi opel chevrolet parçacısı var herşeyimi ordan alırım en son salıncakları değişirken usta bile çıkanlardan daha kaliteli bu demişti.Aracın yere basması daha belirginleşti gel görki bu sesi daha çözemediler.Bunun dışında benimde sıkıntım yok başka Allah'a şükür çekişi gidişi yakıtı bide michelin lastikle çok değişiyor bizim araçlar ama o ses yokmu kudurtuyor beni neyse iyi forumlar...

demise

17 Ocak 2011; 14:29:48  

selam arkadaşlar..
2004 Kalos 1.2 arabam var 81000km'de... Son iki gündür sabahları debriyaj sert oluyor eskisine oranla,ve vitesleri değiştirirken de sürtünme gibi oluyor biraz zor geçiyor...Ara ara debriyaj düzeliyor nedeni ne olabilir..
bir de bi arkadaş el freni cekili halde yarım debriyaj ile arabayı yürütmeyi dene,eger istop etmez yürür ise debriyaj diski sıyırmıştır dedi .. mantığını anlamadım ama denedim araba istop etmiyor gidiyor.. yardımlarınızı bekliyorum.

Lala
Salvodor_07

18 Ocak 2011; 19:36:41  

arkaşlar merhabalar
kalor 1.4 16v almayı pilanlıyorum
2005 modelini
lpg ıle uyumu nasıl motorun
+ ve - lerini kullanıcı yorumlarını yapabilirmısınız

Allah hepimizi insan gibi insanlarla karşılaştırsın....
Salvodor_07

20 Ocak 2011; 13:43:02  

quote:

Orijinalden alıntı: Salvodor_07

arkaşlar merhabalar
kalor 1.4 16v almayı pilanlıyorum
2005 modelini
lpg ıle uyumu nasıl motorun
+ ve - lerini kullanıcı yorumlarını yapabilirmısınız

:S

Allah hepimizi insan gibi insanlarla karşılaştırsın....
maybe22days

30 Ocak 2011; 23:29:01  

bende an itibariyle bir kalos kullanıcısıyım. ilk arabam olacakç. hb 1.4 SX 16V 2005 model 84 binde gümüş gri 11.750 ye aldım. umarım herşey yolunda gider =)

the only thing to fear, is running out of beer.
hakkip

31 Ocak 2011; 18:00:42  

öncelikle hayırlı olsun 2005 1.4 sx 16 v modelini bu fiyata almanız benı acıkça sasırttı
aracı umaırm experte sokturmussunuzdur yada sağlam bi tamırcıye baktırmıssınzıdır
bufiyata bu aracı bulamazsınzı cünki ya aracta kaza darbe var yada baska birsey
normal gider fiyatı 13.500 den baslar 15 şe kadar ckar fiyatı

Suzuki gsx 600 f
maybe22days

31 Ocak 2011; 21:09:30  

quote:

Orijinalden alıntı: hakkip

öncelikle hayırlı olsun 2005 1.4 sx 16 v modelini bu fiyata almanız benı acıkça sasırttı
aracı umaırm experte sokturmussunuzdur yada sağlam bi tamırcıye baktırmıssınzıdır
bufiyata bu aracı bulamazsınzı cünki ya aracta kaza darbe var yada baska birsey
normal gider fiyatı 13.500 den baslar 15 şe kadar ckar fiyatı

evet haklısın ucuza aldıgımın bende farkındayım. baya düşeş geldi. çok güvendiğim bi tamirci abimize baktırdım aracı baya bi incelediler.4 yerde boya mevcut. plakayı sorgulattığımda 4 tane kazası var gibi gözüküyor. ama fiyatları baya düşük kazaların. 150 tl 400 tl filan gibi. satıcıda çizik sürtünme vs gibi şeyler söylemişti. esasında 12.500dü fiyatı ama pazarlıkla filan 11.750ye bagladık. araçla yarım saat kadar bi yolculuk yaptık bi sıkıntısı gözükmüyodu. ustada iyi durumda dedi ki bu bahsettiğim ustaya 5 6 tane daha araba gösterdim hiç birine yanaşma dedi. buna nedense temiz kaçırma dedi ve bende sözüne güvenerek aldım aracı. hayırlısı olsun artık =)

Akhilleus

31 Ocak 2011; 21:25:30  

Bende önümüzdeki pazar arabayı satmayı düşünüyorum.

hakkip

1 Şubat 2011; 21:36:59  

maybe22days kazasız belasız sürüsler dilerim

akhilleus aracın özelliklerini ve isteidğiniz fiyatı yazarsanız burdan müsteri cıkabılır (:

Suzuki gsx 600 f
balci1987

1 Şubat 2011; 21:57:04  

LPG Lİ 1,4 KALOS SAHİPLERİ aracınız şehir içi ve şehir dışı benzin dahil veya hariç kaç kuruş yakıyo
maybe22days

1 Şubat 2011; 23:54:32  

bende aynı soruyu 1.4 kalos BENZİNLİ olarak merak ediyorum? 100 liralık benzin koydum bugun kaç km gidebilirim merak ediyorum. km de ne yakıyor 1.4 benzinli kaloslar acaba. yardımcı olabilirmisiniz? teşekkürler.

Akhilleus

2 Şubat 2011; 0:15:00  

1.4 kalos ne yakar bilmiyorum ama sıkışık trafikte çok can yakar ondan eminim

Benim araba 2004 model tüplü 1.2 se, değişeni kazası yok,lastiği muayenesi yeni sayılır, bakımını yeni yaptırdım.13.900 gibi fiyat yazıp 13.500 e bırakmayı düşünüyorum.200 liralık bakımı yeni yaptım.200 de yarın yaptırıcam.Satıcam diye bakımını aksatmadım.Kimsenin bedduasını almak istemem.Zaten satamazsam yine kendim binicem.Pazar günü Ankara otopazarında olcam isteyen bakar.Kısmetse bunu satar passatımı alırım

maybe22days

2 Şubat 2011; 9:31:25  

quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

1.4 kalos ne yakar bilmiyorum ama sıkışık trafikte çok can yakar ondan eminim

bana söylenen km de 200 220 kuruş yakacağı? senin tahminin nedir ki "çok can yakar" diye bi tabir kullandın pek anlayamadım ?

Ally_07

2 Şubat 2011; 11:57:59  

quote:

Orijinalden alıntı: maybe22days

bende aynı soruyu 1.4 kalos BENZİNLİ olarak merak ediyorum? 100 liralık benzin koydum bugun kaç km gidebilirim merak ediyorum. km de ne yakıyor 1.4 benzinli kaloslar acaba. yardımcı olabilirmisiniz? teşekkürler.

Bence parasal olarak ne yaktığına bakma, çok yanıltıcı oluyor. Geçende bir arkadaşım şirketindeki 50 NC'si için 50-60 kr mazot yakıyor dedi amma da yakıyormuş diye düşündüm. ama sonuçta o aracın özellikleri ve kullanım amacı farklı parasal olarak bakınca ilk etapta anlayamayabiliyor insan

Onun yerine 100 km'de lt tüketimine bakmak çok akıllıca.

Ben 100 km'de şehir içi (kısa mesafe, ortalama süratle, ani kalkış, fren vs. olmadan) 8.1 lt yakıyorum. fabrika verisi 7,5 falan sanırım. gayet normal bence. parasal olarak bakınca ise litresi 3,96'dan 0,32 TL (32 kuruş) oluyor. bir depo ile aynı şartlarda kullanınca 480 km gidiyorum (39 lt alıyor ışık yanışından tabanca atımına kadar) ayda 155 TL'den iki kere (310 TL) benzin masrafım var. Lastiklerim şu an çok iyi değil bakım zamanım da geldi sayılır. Onları da halledince muhtemelen 15-20 kr daha aşağı yakarım (bunlar yakıt sarfiyatını %10-15 etkiler nitekim) yani 30 kr falan olur diye tahmin ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ally_07 -- 2 Şubat 2011; 12:53:16 >

casperman59

13 Şubat 2011; 1:16:15  

Mrb.Arkadaşlar Bende aranıza katılmak istiyorum Bugün Herşeyi orjinal 2004 model 1.4 sx Sedan kasa 34750 km de Bordo renk 13700 tl ye kalos aldım. Fiyatı sizce uygunmu. Hiç aklımda yoktu.. Bu arabanın artı ve eksileri nelerdir. saygılarımı arz ederim.. Tekirdağ...

Akhilleus

13 Şubat 2011; 9:36:43  

Arkadaşlar kalosumu sattım. Dyno da 4. viteste 165 yaptı araç.

psikologdeniz

13 Şubat 2011; 17:20:25  

sevgili kalos kullanıcıları acillll bir sorum var sizlere!!!! 1.4 16V SX 94 BG HB kalos almak üzereyim fiyatı 13200

1) Fiyatı nasıl iyi mi
2) arabada 2 airbag var dogru mudur
3)Abs temel donanım mı bugün arabayı denerken dayım 25 yıllık otoelektrikçi ABS yok dedi ama arastırdık temel donanımmış sökülmüş olabilir mi araba sağdan çok önce hafif şehir içi darbe yemiş sağ iki kapı boyalı bi de sağ ön çamurluk boyalı dayım arabayı çok begendi motoru yürürü ve boyanın işçiliğini düzeltmeleri (bu arada nerelerin boyalı ve tamirli olduğunu dayım buldu)

bu araba galeriden alınır mı teşekkürler..

kkarakoyun

14 Şubat 2011; 9:59:32  

temizse alınır yetkili chevrolet servisinde bi ekspertiz yaptırın derim.Sonuçda beyinli arabalar bilgisayara bi bağlatın bence...

casperman59

15 Şubat 2011; 1:11:58  

Mrb. Arabayı bugün üzerime aldım..2004 kalos 1.4 sx 16V 34450 km 13700_tl ye ama devir işlemlerinden sonra dikkatimi çeken şu oldu..ruhsatın sayfasında 1.4 sx HB yazıyordu ama benim araba sedan kasa ve aynen noterde HB diye öyle geçti.. Sonra kasko ve sigorta işlemleri için bir kaç yereden teklif alırken onlara arabanın sedan olduğunu söyledim onlar bana ruhsatta HB yazdığını ve Önündeki bilgisayarlarda birde 1.4 SX 16V NB yazdığını söylediler. Acaba bu NB hangi model... Yoksa ruhsata biri yanlış yazdı.. Herkes öyle devammı ediyor.. Acaba araç takla yediğinde kasko demesin beyfendi sizin arabanız ruhsata göre HB olması lazım ama sizinkisi sedan para vermeyiz derlermi.. Teşekkürler..

Ally_07

15 Şubat 2011; 1:33:48  

quote:

Orijinalden alıntı: casperman59

Mrb. Arabayı bugün üzerime aldım..2004 kalos 1.4 sx 16V 34450 km 13700_tl ye ama devir işlemlerinden sonra dikkatimi çeken şu oldu..ruhsatın sayfasında 1.4 sx HB yazıyordu ama benim araba sedan kasa ve aynen noterde HB diye öyle geçti.. Sonra kasko ve sigorta işlemleri için bir kaç yereden teklif alırken onlara arabanın sedan olduğunu söyledim onlar bana ruhsatta HB yazdığını ve Önündeki bilgisayarlarda birde 1.4 SX 16V NB yazdığını söylediler. Acaba bu NB hangi model... Yoksa ruhsata biri yanlış yazdı.. Herkes öyle devammı ediyor.. Acaba araç takla yediğinde kasko demesin beyfendi sizin arabanız ruhsata göre HB olması lazım ama sizinkisi sedan para vermeyiz derlermi.. Teşekkürler..

büyük ihtimalle sıkıntı çıkar. NB demek sedan demektir. bence gidip düzelttirseniz iyi olur.

Ally_07

15 Şubat 2011; 1:36:44  

quote:

Orijinalden alıntı: psikologdeniz

sevgili kalos kullanıcıları acillll bir sorum var sizlere!!!! 1.4 16V SX 94 BG HB kalos almak üzereyim fiyatı 13200

1) Fiyatı nasıl iyi mi
2) arabada 2 airbag var dogru mudur
3)Abs temel donanım mı bugün arabayı denerken dayım 25 yıllık otoelektrikçi ABS yok dedi ama arastırdık temel donanımmış sökülmüş olabilir mi araba sağdan çok önce hafif şehir içi darbe yemiş sağ iki kapı boyalı bi de sağ ön çamurluk boyalı dayım arabayı çok begendi motoru yürürü ve boyanın işçiliğini düzeltmeleri (bu arada nerelerin boyalı ve tamirli olduğunu dayım buldu)

bu araba galeriden alınır mı teşekkürler..

eğer temizse kmsi de düşükse fiyat oldukça iyi
evet çift airbag var
evet abs var

hakkip

15 Şubat 2011; 17:52:02  

araç kaç model fiyat olarak iyi abs olmalı muakkat
bu modelde galerici bu fiyata vermez derim bence vardır mutlaka bir bit kemiği
ben almam sahsen galeriden

Suzuki gsx 600 f
Sayfa:   <<   < önceki  6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15   sonraki >   >>
Tüm forumlar » [Motorlu Araçlar Dünyası] » Markalar » Chevrolet » Cevap : ****CHEVROLET KALOS??????
Sayfa: <<   < önceki  6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15   sonraki >   >>
Buraya git:

Başa Dön

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil