Şimdi Ara

ARACINIZDA ÇÖZEMEDİĞİNİZ elektronik ABS ve beyin tamiri ve arızası 2022 SORUNLARI (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.804
Cevap
73
Favori
793.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar. 2000 model 1.4 EL palio var. gösterge panelimindeki göstergelerden kimisi çalışmıyor (çalışıyorlar ama göstergesi çalışmıyor). örneğin
    dörtlü yanıyor. göstergede dörtlünün yandığını görüyorum.
    sinyal yakıyorum. ne sinyal yanıyo ne göstergede gösteriyor
    hararet göstergesi devir saati göstergede görevini yapmıyor.

    neyse sigorta kutusunu açtııııııım.
    denedim yanıldım denedim yanıldım
    bir baktım 15 nolu sigorta takar takmaz yanıyor!
    problem 15 nolu sigortada ne olabilir ki?
    şimdi den teşekkürler ustalarım!
  • Seat Leon araçım farlar açıkken park lambasında ve farlar titreme yapıyordu. İç aydınlatma ve camları otomatik indirken elektrik akımının yetmiyor hissi veriyordu. Şarj dinamo konjektör arızalı dediler değiştirdim 1 ay geçmeden farlarda titreme geri geldi. gece yolculuğunda komple farı kapatıp açtıgı oluyordu. Aküyü yeniledim 10 ay boyunca sıkıntı yoktu. Dün yine aynı sorun geri başladı ek olarak selektör yaptığımda elektrik komple kesip geri geliyor sizce sorun akü mü yoksa başka bir elektrik donanımda arıza mı vardır ?
  • 1991 model 2000cc mazda626 iki gün önce marşı kesti, kontak açıyor tık bile yok. vurdurma çalıştı, bugünde karbüratörlü sistem gaz kumanda ışıkları ve beyin elektrik kesti. aküden manuel bi kablo çekip vurdurma yöntemiyle çalıştırdık ama yolda farlarıda söndürdü :) ibretle bekliyorum sırada ne var diye
  • Hakan Usta, Merhaba
    2003 Stilo kullanmaktayım. araç seyir halinde iken stop ediyor.(tüp yada benzinde fark etmiyor.) Stop edince loose connetion arızası veriyor. Bir ara hep alternatör hatası yazdı, alternatörü elden geçirdimsede bir değişiklik olmadı. Sıkıntıyı aşma şansımız varmıdır. Sebebi ne olabilir. Yardımınıızı bekliyorum.
    İlginize şimdiden teşekkürler
  • Punto aracımın
    Uzunlar yanıyor ama sellektör yapmıyor
    Plaka ışıkları yanarsa sağ park yanmıyor ya da tam tersi

    var mı karşılaşan bu problemle
  • İyi günler,
    Aracım 2000 model 1.3 corolla terra EE111
    bir süre önce aracı garajdan çıkarırken aşırı tekleme yaptı siyah duman attı gaz yemiyordu. Motor arıza lambası arada yanıyordu. Sorun devam edince servise gittim iscv hatası vermiş. Baktılar boğaz kelebeği gövdesi değişecek dediler (2.350 TL) Eskişehir de bir turbocu usta yaparım dedi isc valfini çıkmayla değiştirdi. Tesisatını kontrol etmiş beyin arızalıydı tamir ettim dedi 400 TL aldı. Şimdi tatildeyim sorun şu; arıza lambası sabit yanıyor ( usta sorun olmaz demişti söndürememiş) ama ilk çalıştırmada rölanti çok düşük harekete geçince. debriyaja basınca motor duruyor. Yola çıktıktan bir süre sonra düzene giriyor.
    Bu arada servis sübaplarda sıkışma vardır onlara bakmak lazım demişti birde.
    4 yıldır beni üzmeyen arabama nazar deydi diye düşünüyorum. Sorun ne olabilir nasıl çözebilirim.
    Aracımda atiger sıralı lpg var geçen sene lpg enjektör leri değişti

    Edit:
    Daha önceden yazdığım sorun çözüldü. Motorun üstünde sübap kapağına bağlı bir hortum var kelebek boğazına giden. O yerinden oynuyor hava alıyormuş. Daha önemli olan Rölanti valfine (İSCV) bağlanan üç kablodan biri kopukmuş.
    Bu arada önceki değiştirilen valfte bozukmuş. Yani önceki usta beni iyi kıstırmış. 400 TL. Taktığı valfi çıkardık ki ne görelim kırık dökük yapıştırılmış birşey.
    Neyse kablo lehimlendi eski isc valfi takıldı. Nazar deymesin araba saat gibi şu an.
    Eskişehir'deyim benzer sorunu olan olursa iki ustanın yerini de özelden yazabilirim. Özellikle ilkine gitmeyin diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeresol -- 2 Eylül 2014; 10:15:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2004 VW Touran (1.6 atmosferik Londeranzo LPGli)aracımız sağlıklı çalışıyor fakat Airbag ışığı sönmüyor. Bu sırada aracın tüm göstergeleri sağlıklı çalışıyor. (Sinyal uyarıları, km, yakıt, hararet vb. göstergeler normal. Klima da çalışıyor.
    Ancak Yarım saat kadar yolculuk yapınca bir anda göstergelerin çoğu yanmaya başlıyor. Yağ Basıncı göstergesi + Airbag+ASR+ESP yanıyor ve direksiyon resmi çıkıyor. Bu esnada km, devir, hararet, vb. göstergeler çalışmıyor. Sinyal far çalışmasına rağmen içeride göstergede görünmüyor. Ve bu arada klima devre dışı kalıp fan çalışmaya devam ediyor.
    Uzunca süre özel serviste uğraşıldı. Adana'da beyinci bir ustada 10 gün kaldı. Adamlar çıkma beyin bile denemişler. Herşeye baktık yapamadık diyerek aracı tarafıma iade ettiler. sorun ne olabilir?
  • hakanusta kullanıcısına yanıt
    Hocam aracımda hatalı ateşleme sorunu var. (2011 Kia Cerato 1.6 LPG) Beyinden kaynaklı olduğu kesin. Ara sıra sadece 2. silindire ateşleme komutunu yanlış gönderiyor. Tamiri ne kadara mal olur?
  • 2004 civic sedan es/at:

    Alarm ve orijinal kumanda merkezi kilidi kilitlemiyor. Kilit dilleri inmiyor aşağıya.

    2 gündür anahtar ile sol kapı kilidinden kilitleyip açıyorum.

    Alarm beyni sağlammış, baktırdım. Kilit motorundaki tetiklemeyi yaptıran kömürün bitmiş olabileceği söylendi.

    Öncelikle bu tespit doğru olabilir mi? Olabilirse ne kadar bir masraf çıkarmış demektir?

    Değilse, sorun nerede olabilir? Teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ferrosiyanur

    Merhabalar. 2009 focusum 2 haftadır garajda duruyordu. Geçen akşam çalıştırdığımda bilgi ekranında "motor arızası" yazdı ve göstergeler (hız devir benzin hararet) ışıklar falan hepsi iptal.

    Araba normal çalışıyor. Aydınlatması, teybi de çalışıyor. Ama göstergelerde tık yok. Kontağı çevirince bilgi ekranı hafif canlanıp sönme yapıyor. Bazen çalışıyor bazen gidiyor. Göstergelere hafif vurunca da geliyor gidiyor.

    Elektronikçiye götürdüm paneli söktü birkaç yerine lehim yaptı düzelmedi. Km saati bozulmuştur dedi, çıkma bak dedi. Sorun ne olabilir?


    gösterge panelin ve motor beynin haberleşmediği için motor arızası uyarısı veriyor sorunun saatten kaynaklanıyor ileride daha büyük sıkıntılar çıkarabilir marş basmama gaz yememe vs. gibi saatin tamiride mümkün..geçmiş olsun




  • Hakan usta 2005 model 1.3 Multijet punto m var elektronik bi sorunla başım dertde aracı Istop etdigimde ibreleri olduğu yerde takılı kalıyor tekrar çalıştırdığımda sert bi sekilde dibe vuruyor ve normal yerine geliyo ayrıca dijital gosterge deki yakıt tüketimi saat vs herseyi unutuyo ve park halinde kapıyı açtığımda dijital gosterge km gösteriyordu oda calismiyor ayrıca park halinde dortluleri calismiyor arac calisir haldeyken hic bi sorun yok hersey normal bunların hepsi bi anda durup dururken oldu hakan ustam lütfen bana yardımcı ol bi fikir ver ayrıca yardımlarınız için çok teşekkürler iyi calismalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakan usta lutfen yardım et arcım volvo s60 t20 benzın aracta tek fan var fan drek clısyor kontagı kaptıncda kapnıyor ısı musrunu deyıstrdım arba duzeldı aksam bıraz gezdım sabah calısrtrdım fan drek actı yıne sıgortlrı kontol etım hepsı saglam ama kılma koprasrnu ıptal etık onunla bır alakası varmı
  • Sayın pandizoyçu; araba markalarımız farklı fakat aynı sorun corsa b klimalı arabamda bende de vardı.kontakla beraber fan açıyordu. klimayı devre dışı bıraktım sorun giderildi diyorsun.ben sorunumu klima basınç müşürü değişimi ile hallettim.klima basınç müşürüm bozulmuş.sağlamını taktım ve sorunu çozdum.
    Klimayı devreye sok.Kontakla beraber çalışan fanın kablosunun fişini çek.fan susacaktır.yeni klima basınç müşürü tak bir dene. en azından ben bu şekilde kendi arabamda çözdüm.bilgilerinize.denerseniz sonucu da buraya yazrsanız.diğer arkadaslarda faydalanmış olur.saygılar
  • vites kutusu problemi var bilgisayarda analog kaptörlerin beslemesi hatası veriyor. 1. 2 . viteste araç hızlanmıyor. 3 ve 4 çok iyi. yokuşta çekiş problemi var. farklı ustalara gösterdim biri selenoid valf deşişecek diğeri şanzıman filtresi değişecek dedi. filtre şanzıman içinde şanzıman inecek dedi hangisine güveneyim. maddi olarak şuan imkanım yok 5 aydır öyle biniyorum . yengemden almıştım 2 yıldır bendede aynı hata var dedi . yaptırmasam ne olur
  • hakanusta kullanıcısına yanıt
    merhaba hakan usta,
    benim 2006 model clio benzinli+lpg 8valf sedan aracım var. motor ısısı yükseldiğinde özellikle sıcak havlarda yogun trafikte motor tekliyor, gaz pedalı sabit olduğu halde gaz yemiyor sonra kendiliğinden gazlanıyor bazen stop ediyor motordan acayip sesler geliyor.bu olay sadece motor iyice sıcakken oluyor.
    bilgisayarda hiçbir arıza vermiyor.bobin , buji ve kabloları değişti. arızayı tesbit edemedik. tamircim beyinden olabilir diyor, siz ne dersiniz?
  • Sevgili hakan usta 2006 caddy aracim var teknik destege ihtiyacim var
    Problem şu
    Aracim motor beyninden bu iste iyi bir usta tarafindan 130 hp yapildi
    Fakat bir sure sonra aracta rolantide titreme sicakken gec calisma gibi problemler oldu fincanlardan ses geliyyordu eksantrik mili ve fincanlar degisti bayaa asinmis ve arac duzeldi yagi falan yeni castrol yag kkoydum ama 2 gun sonra rolantide asiri sarsinti ve yakit tuketimi artti bilgisayara baglattim 3. Silindir arazasi enjektor arzasi veriyor usta dediki enjektor yeri degisip test edelim degistik ve denedik pompacida temizledi ve saglam gorunuyor dedi calistirdik sirun yok hafif bir sarsinti tapiyor ilk marsta sonra ara ustalar enjektor degil chip olyinda beyin dalga geciyor diyorlar degisik zamanlarda degisik degerler veruyor chipi atan adama sordum bu yazilimin enjektorle alasi yok turbo sikintisi olabilir cok yukleniyosan dedi seence beyinle alakasi varmidir boyle dalga gecme gibi probblemler olabiliyormu tek sikintim enjektor yer degisiminden sonra hafif gec calisma ve calistigi an bir sarsinti hareket edince duzeliyor sadece ilk calismada oluyor bu olay saygilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhaba,

    2 hafta önce 2011 fluence privilege edc aldım. Aracın km göstergesi 40.9dan 41km olacakken 0.0km ye geçiyor. Hep aynı aralıkta sıfırlıyor. Km ile birlikte yol bilgisayarı değerleride sıfırlanıyor. Sorunu aşağıda videoda koyuyorum.

    Yetkili servise gösterdim videoya inanmayıp 80km yol yaptılar. Sonra aracı serviste bilgisayara bağladılar. aracın daha önce abs beyninin elden geçtiğini bilgisayarda ecu ve göstergede 93000km yazdığını abs beyninde 150000 civarında km yazdığını belirttiler. Bu tutarsızlık nedeniyle gösterge tablosunun sıfırlandığını söylediler, km ve hız bilgisini oradan alıyormuş. (açıkçası pek inandırıcı gelmedi bana). ABS de ne arıza lambası yanıyor ne de çalışmasında problem var. ayrıca tespitten önce deneme esnasında ustaya çıkma gösterge alsam km yükleniyor mu soruma " km araçta 3 yere kaydediliyor hangisi büyküse onu göstergeye yüklüyor, yüksek km li gösterge almadığın sürece bu kadranda yazan ona geçer" demişti ancak abs 150000 gösterirken kadran niye o değeri almıyor? demekki servisteki personelde bir sallama durumu var.

    aracı kendilerinden satın almıştım, masraf çok olacağı için (çok dedikleri masrafta abs beyni + gösterge + işçilik 1600tl) aracı istediğim geri getirebileceğimi ve geri alacaklarını belirttiler.

    1. sorum: bu tip abs probleminde gösterge km sayacı sıfırlanır mı, gerçekten dedikleri doğru mu?
    2. sorum: abs beyni çıkma olarak değiştirilme ihtimalinde bilgisayarda km bu şekilde görünebilir mi?(araç hiç 150000 de gibi değil çünkü, tabi temennimde o)
    3. sorum: gösterge tablosunda arıza var ise yazılımla bu giderilebilir mi, çıkma gösterge ile halledebilir miyim?
    4.sorum : ankarada bu iş için tavsiye edebileceğiniz yer var mı?

    sorularınızın cevaplarına göre aracı kullanacağım ya da iade edeceğim. Araç çok hoşuma gitti ama soğuyorum sanki biraz kendisinden yavaş yavaş. Teşekkürler.




  • Merhabalar
    Benim 2004 golf 5 1.6 fsi aracım geçen hafta araçta hiç elektrik olmadığı için çalışmadı. Daha sonra takviye yapıp çalıştırdım ve aracı elektrikciye götürdüm elektrikçi akünün arızalı olduğunu ve değişmesi gerektiğini söyledi. Zaten bir süredir geç marş alıyordu. Neyse sıfır 72 a mutlu akü taktık fakat 2 gün sonra araç beni yine yolda bıraktı akü takviyesiyle çalıştı. Bu seferde şarj dinamosunun yeterli şarj etmediğini tamir edilmesi gerektipini söylediler. Ona da eyvallah dedik tamir edildi. Araba 1 gün yattıktan sonra yine marştan tık sesi gelmedi vurdurarak çalıştırdım. Daha sonra elektrikçiye gittim ve o da topu aküye attı akünün arızalı olduğunu söyledi aküyü garantiden değiştirdim fakat 1 gün sonra yine boşaldı. Aküyü aldığım yer arabada elektrik kaçağı olduğunu söyleyerek aküyü tamamen şarj ettiler ve arabaya taktılar. Ben de bu şekilde arabayı dünden beri kullanıyorum kapıları kilitlemedim henüz akü bitmedi fakat bugün araç yokuşta seyir esnasında çekişten düştü gaz yemedi ve akü ışığı ilk defa yandı. Aracı durdurup klimayı kapatıp tekrar denedim aracın çalışmakta zorlandığını ve motorun sarsıntılı çalıştığını gördüm arabada silkelene silkelene eve zor döndüm. araçta elektrik kaçağı olsada araç çalışırken gaz yememezlik yapıp stop eder mi? Acaba sorunum nedir? Telefonda biraz uzun oldu ama şimdiden yardımlarınız için tesekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hakan usta gerçekten işini bilen ustalardan birisi. burada onunla ilgili bir konum varhttp://forum.donanimhaber.com/m_92372450/f_//tm.htm#92372450 herkese tavsiye ederim. teşekkürler hakan usta
  • Merhabalar hakan usta

    2007 model Opel corsa aracımi 2 ay önce aldım önceleri herhangi bir sorun yoktu fakat adı Sani bilinmedik bir yerden mecburen lpg aldım, o dakikadan itibaren arabayi çalıştırirken araba tekleyerek çalışıyor gaz vermeyince aku lambası yanıyor ve stop ediyor, biraz gaz verip hareket edince araç normal bir şekilde çalışıp gidiyor, sorunun lpg den kaynaklandığını düşündüm ve benzine geçtim soru ortadan kalmıştı fakat 1 hafta geçti ki benzindeykende aynı sorun başladı, bunun sebebi çözümü vs ne olabilir... arabayi aldığımda expertiz bujilerde ateşleme de hafiften sorun olabilir göstersen iyi olur demişti ama arabada herhangi yürür aksamda falan sorun olmadığı için bu durumu ihmal edip götürmemistim 2 ayda 3000 km yol yapmıştım herhangi sorun yoktu...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.