Şimdi Ara

ARACINIZDA ÇÖZEMEDİĞİNİZ elektronik ABS ve beyin tamiri ve arızası 2022 SORUNLARI (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.803
Cevap
73
Favori
793.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 41ugur41 4 kullanıcısına yanıt
    İlgine teşekkür ederim arkadaşım..
    Motor suyunda antifiriz var, Ayrıca antifiriz konulacak başka yer mi var anlamında sordum. Teşekkür ederim.
  • BEROĞLUSAM kullanıcısına yanıt
    başka konulacak yer yok o zaman devirdaimde problem olabilir çünkü suyu gerektiği gibi dolaştıramıyor olabilir bu da sıcak suyun lpg regülatörüne girişini yavaşlatır bunun sonucu da motora tam gaz haline dönüşememiş lpgnin gitmesi olur yani tahmin bu sadece borularda bile sıkıntı olabilir
  • s.a. ustam. 2005 model lancerım var. aracımın merkezi kilit beyni nerede biliyor musunuz?
  • Hakan hocam selamlar;

    Benimde bir maruzarım var cevaplarsan sevinirim.
    2012 Albea Multijetim var silecek fıskiyelerinden su gelmiyor. Önceden fıskiye motorunun sesini duyardım ve su gelirdi artık motorun sesi de yok. Fıskiye motoru aracın nedersindedir ve bozuk olup olmadıgını nasıl anlarım. Sigortalar baktım. Sigortalarda bir sorun görünmüyor. Ve çalıştırıldığında da aracın altına veya herhangi bir yere su akmıyor. Silecek sunu da dolu.

    Telekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 41ugur41

    başka konulacak yer yok o zaman devirdaimde problem olabilir çünkü suyu gerektiği gibi dolaştıramıyor olabilir bu da sıcak suyun lpg regülatörüne girişini yavaşlatır bunun sonucu da motora tam gaz haline dönüşememiş lpgnin gitmesi olur yani tahmin bu sadece borularda bile sıkıntı olabilir

    Arkadaşım Teşekkür ederim.
    Detaylı bir incelemek gerekiyor durumu.

    hayırlı sürüşler diliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yaramazca

    Hakan hocam selamlar;

    Benimde bir maruzarım var cevaplarsan sevinirim.
    2012 Albea Multijetim var silecek fıskiyelerinden su gelmiyor. Önceden fıskiye motorunun sesini duyardım ve su gelirdi artık motorun sesi de yok. Fıskiye motoru aracın nedersindedir ve bozuk olup olmadıgını nasıl anlarım. Sigortalar baktım. Sigortalarda bir sorun görünmüyor. Ve çalıştırıldığında da aracın altına veya herhangi bir yere su akmıyor. Silecek sunu da dolu.

    Telekkürler.

    Merhaba,


    Fıskiye motoru arızalanmış olabilir.Cam suyunu koyduğunuz bidonun altında bulunmaktadır.

    Kolay gelsin.
  • Selamlar Hakan Ustam;

    Benim 2005 laguna 1.6 16v exp+ arabam var
    yaklaşık 1 ay önce arabayı stop ettikten sonra kapıları açmadı
    karttandır diye yedek kartı denedik o da olmadı, kapıyı anahtarla açıp arabayı çalıştırmayı denedim yine olmadı. Kartı görmediğini düşünerek pil bitmiştir. diye pil değiştirdim ve araba çalıştı ancak sabah kalktığımda aynı problemi tekrar yaşadım.
    böyle olunca servisi aradım getirim bakalım dediler. bu arada bi de akü kutup başını söküp taktım yine çalıştı. her şey halloldu derken, yarım saat sonra aynı sorun tekrarladı.
    Anladım ki araba bir şekilde enerji kesilince kartı tanıyor sonra çalışıyor ve belli bir süre problem çıkarmıyor ama yarım saat ya da 15 dk gibi bir süre sonra tekrar kendini kilitliyor.
    son çare servise götürdüm.

    Arabayı bugün servisten aldım. Sorun çözülemedi. şimdi kart okuyucunun bağlantı kablosunu çıkarıp takınca araba çalışıyor. Çalıştığı sürece problem yok. sonra belli bir süre geçince aynı sorun oluyor.

    servisten bana söylenen
    kartlar sağlam
    kart okuyucu sağlam
    tesisat sağlam
    Decoderden şüphelendiler ama denemeden karar verirsek pahalı olduğundan dönüşü yok, başka bir araçtan söküp denemek lazım dediler ama ellerinde laguna 2 olmadığından kesinleşmedi.

    nasıl bir yol izlemeliyim.
    Ne yapabilirim. Daha önce karşılaştınız mı ya da fikriniz var mı. :( Arabam resmen uyuyor ve uyandıramıyorum.




  • hakan ustam ford transit journey arkadan iter minibüsüm var. arka tekerler çukur, kasis vb. bir yerden geçtiğinde abs lambası ya direk yanıyor yada frende titreme ve cırrrrr diye bi ses geliyor. frene cızrtı gelirken bastığımda abs devreye giriyor. arabayı belli bir süre durdurduğumda tekrar lamba sönüyor ne yapmam lazım yol gösterirsen sevinirim.
  • 2004 poloda motor arıza ve epc yanıyor.lpg li araçta bakım yaptılar ama yine sönmedi napacağız biz bu ışıgı dostlar yaa
  • 97 model w202 kasa c200 mercedes. hız sabitleyicim çalışmıyor. malatya'da bir kaç ustaya gösterdim sonuç alamadım. ne olabilir veya malatya'da önereceğiniz usta var mı?
  • Çözemedik bir yardım

    forum.donanimhaber.com/m_90113700/f_//tm.htm#90113700


    Birde aracın orta konsoldaki klima-havalandırma vs tuşları tamamen çalışmıyor. Motor tarafındaki sigorta ve direksiyon altı sigortaları kontrol ettik, bir sorun yok. Başka neden olabilir acaba ? Göğüsün sökülmesimi gerekli illa ?
  • Merhabalar
    Arkadaşlar 2001 rxt scenic aracımdaki orjinal cd çalar aracımla bir yere giderken ve ya durunca 2-3 şarkı çalınca bir uyarı sesi ile kapanıyor tekrar pavır düğmesne basınca çalışıyor sonra yine aynı şarkı kaldığı yerden devam ediyor nedir bu bir bileniniz varmı acil cevabınızı bekliyorum arkadaşlar yani kendi kapanacağı zaman dııııt diyor ondan sonra ne zaman povır basınca çalışıyor sanki zaman ayarlama yapmış gibi varmıdır bir çözümü
  • Merhaba sayın ustam;

    Aracım Ford Fiesta 2005 dizel TDCI, ASM otomatik. Sorun şu; motor iyice ısındıktan sonra, stop ettiğinizde ve aradan 3-5 dk. kadar zaman geçmişse (tam soğumadan) araç tekrardan çalışmıyor. Marş dönüyor fakat araç çalışmıyor. Aracın çalışması için 1)- ya 15 dk. kadar daha soğumasını beklemek gerek 2) yada aracı stop ettiğinizde 1-2 dk.yı fazla geçirmeden tekrardan çalıştırmak gerek. Yazdığım gibi motor tam ısınmışken (özelliklede çok sıkıştırılıp fazla ısınma yaptıysa) stop edip 4-5 dk. kadar sonra denerseniz, sadece marş motoru dönüyor araç çalışmıyor. Fakat stop edip hemen 1 dk. yı pek geçirmeden marşa basarsanız genellikle çalışıyor, yada diğer seçenek motorun en az 15 dk kadar soğumasını beklemek gerekiyor. Bu arızaya bir türlü çözüm bulamadım. Yardımınız olabilirmi..? Teşekkürler.
  • woxera1 kullanıcısına yanıt
    Fren müşürünü değiştirin olay düzelir.
  • Merhabalar Hakan Ustam
    2005 model kia magentis aracım. aracımda eksatrik gergi ayarlama ve triger değişiminden sonra devir saati kafasına göre çalışmaya ve başladı. ibre bir çalışıyor bir çalışmıyor, çalışırken duruyor ve rölantide iken motor silkeleme yapıyor. Aracın boğaz kelebeği temizlendiği halde hale aynı hatalar devam ediyor ve Launcher arıza tespit cihazında "p0320 motor hız girişi hatalı" arızasının veriyor. Ankara Harman Kia devir saati gösterge sensörü arızalşıdır değişmeli diyor. Isparta nın ilçesinde olunca elim ayağım bağlandı. parçayı getirteyim diyorum fakat sıkıntı ondan değilse boşa para vermiş olacağım ne yapmalı? teşekkür ederim
  • Merhaba Hakan usta

    93 model bmw e36 aracımın gösterge panelinde seyir halindeyken birden kendiliğinden elektiriği kesilip 2 sn sonra geri geliyor bu sorunu bazen hiç yapmıyor bazende 1 günde 6-7 defa yapıyor işin iyi tarafı göstergeler kapanıp hemen geri açılıyor ve sadece göstergelerde var farlarda vs hiç bir sorun yok.aracın üzerinde kışın 15 gün kar buz vardı zaten bu sorunda ondan sonra başladı.1-2 yere sordum kart değiştir vs dediler hiç bakmadan.onunda fiyatı 350-400 tl arası.Ne yapmalıyım bu gösterge bozuk olsa hiç çalışmaz kanısındayım lütfen yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkür ederim
  • MErhaba arkadaşlar,

    2001 model citroen xsara picasso araç aldım 1 ay önce. Hiçbir masraf yapmadım düne kadar. Dün hararet gösterdi ve hata verdi.

    ENGİNE TEMPRETURE STOP!!! yazısı takılı kaldı.Fan açmadı. Ama araç su kaynatmadı. 1 gün soğumasını bekledim. Ertesi gün yine aynı hata kodu vardı.Soğuk olmasına rağmen.Forumdan tavsiyeler üzerine SİMGE Peugeot servisine götürdüm.

    Fan motoru bozukmuş. Fiyat 460 TL dedi. Bende başka yerden (Yılmaz Peugeot) aldım taktı. Hata kodunu sildi. Ancak bu seferde fan 2. devre çalışmıyor dedi. Önceki aldığım adam orjinal sistemini değiştirip şahin Doğan tipi mi ne yapmış.Çalışmaz bu dedi. Beyinde muhtemelen sorun varmıştır ondan bu sistemi yapmışlardır dedi. Ben eski sisteme çeviririm ama beyin arızalı ise sadece beyin 500 TL dedi. Bende yaptırmadım.

    Ankarada bildiğiniz işin ehli bir usta var mı?

    Ayrıca PC de 3 hata daha vardı onlarıda yaptımadım. Bunları yaptırmazsam ne olur? Veya en uygun ne kadara yaptırabilirim?
    1-Üst oksijen sensörü-- Servis fiyatı 465 Yılmaz Peug 125
    2-Alt oksijen sensörü--- Servis fiyatı 435 Yılmaz Peu 125
    3-Rölanti sensörü----- Servis fiyatı 135 Yılmaz Peug 100




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanusta

    Arkadaşlar aracınızda çözemediğiniz elektrikle ilgili sorunlarınız muhakkak
    olmuştur.Sorunlarınızı yazarsanız size elimden geldiği kadar yardımcı olmaya
    çalışırım.
    Özellikle [size=5]elektronik sorunlar.

    İyi Çalışmalar.....


    [size=5]Güncel: 15.04.2014

    [size=5]Hızlı ulaşım için: 0536 949 13 16

    Hakanusta bende 1999 Laguna 1 2.0 16v RXT var. Bu aracı aldığımda konuşan bilgisayar sürekli değişik dilleri konuşuyordu ve göstergedeki bütün ibreler aşağı yukarı kendi kendilerine oynuyordu ve yol bilgisayarı donup kalıyordu hiçbir işlev yapmıyordu. ben belki akü zayıfsa beyine düşük voltaj gidiyorsa arıza gibi algılayabilir düşüncesiyle sorun aküdendir dedim ve sıfır akü taktırdım sorun kesildi ama 3-4 ay geçti ve aynı sorunlar tekrar başladı. normalde ingilizce konuşması gereken araç ispanyolcadan tutun da almanca fransızca ingilizce konuşmaya başlıyor ve bütün arızaları sayıyor durduramıyorum. tabi dediğim gibi bunun yanında göstergedeki bütün ibreler de kendi kendilerine ya oynuyorlar yada komple işlevsiz duruyorlar . Şuandaki aküyü ölçtürüyorum akü sağlam. Arabada kaçak varmı diye gösteriyorum kaçak da yok. Arabaya sonradan takılan sadece Atiker lpg var,teyp bile orjinal teybi. Arabayı yakacak seviyeye geldim illallah ettim.

    Hakan ustam Allah rızası için bana yardım et vallahi arabadan soğudum. Acilen cevabınızı bekliyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba arkadaşlar bir sorum olucaktı belki bilen veya yapan arkadaş vardır. 1999 model renault 1.4 rta clio mk2 aracım var. Göstergede yanmasını istediğim bazı ek işiklar va. b,r üst versiyon olan rxt modelinde aktif olan kapılar açık ikaz işiği ve ön sis farlarını açtığımda arkayla birlikte ön sis farlarının ikaz işiğininda yanmasını istiyorum resimlerde gösterdiğim ikaz lambaları. tecrübesi olan veya tavsiyesi olan varmısır acaba. simdiden ilginiz için teşekkür ederim.




  • Merhaba Hakan Usta,
    2006 model dizel Hatchback Toyota Corollada araç bazen çalışmama problemi oluştu, kontağı çevirince marş sesi geliyor fakat çalışmıyor. bazen 3. 4. hatta 5. seferde çalışıyor. genelde hiç sorun çıkarmadan tek seferde çalışıyor.
    Aracı bi tamirciye gösterdik, yakıt filtresi orjinal değil ise, sensörü ile birlikte orjinal bir yakıt filtresi ile değiştirin dediler,
    daha sonra servise götürdük yakıt filtresini değiştriilemsini ve bi kontrol edilmesini istedik.
    servisteki arkadaşlar, aracın beynini bilgisayara bağlanmadığını, oksitlenme olduğundan ve sorunun beyinde olduğunu beynin değişmesi gerektiğini belirttiler. Ayrıca ellerinde de parçanın olmadığını bir süre beklenmesi gerektiğini belirttiler.
    Hakan hocam konu ile ilgili önerileriniz nedir. ayrıca bu aracın beyin denen kısmı tam olarak nerededir. sürücü tarafında torpido kısmının altındaki kısımda bilgisayara bağlantı yapılan bölümde midir.
    Saygılarımla.




  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.