Şimdi Ara

ARACINIZDA ÇÖZEMEDİĞİNİZ elektronik ABS ve beyin tamiri ve arızası 2022 SORUNLARI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.804
Cevap
73
Favori
793.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benzinde zor çalışmasının sebebi benzin otomatiği veya karbüratör ayarından kaynaklanır.


    quote:

    Orjinalden alıntı: Mustafa_16

    Hakan Usta hazır yakalamışken bi soruda ben sorayaım:) Ben de 98 reno19 var.Araç 1.4 karbütarlü+lpg li
    sabah ları ilk çalıştırmada araç benzindeyse çok zor çalışıyor.
    Ama lpg dey se daha kolay çalışıyor.Bu sorun motor ısındıkça düzeliyor.Araç soğukken benzinde zor çalışmasının sebebi nedir? tşk.ler...
  • merhabalar hakan ustam bende 2001 mod seat cordoba 1.9 tdi arac var arac da yeni bir
    arıza cıktı daha once ara sıra yapıyordu simdi surekli yapıyor arac 120 km den
    sonra gaz yemiyor ilk hareketten sonra 1.2.3.4. vites te 120 yapıyor 135 i
    vurunca daha gaz yemiyor vites dusuruyorum yine aynı yalnız aracı giderken istop edip yeniden calıstırırsam ozaman normale donuyor ama yinede 135 km ye gelince yine kesiyor gaz yemiyor samsunda birkac tane ozel servise goturdum bilgisayara bagladılar kimisinde arıza gostermiyor kimisinde turbo ayar farkı diyor biriside enjektor dedi ama enjektorlere baktırdım bi sonuc
    alamadım bana turbodan denildi temizlendi bi fark etmedi enjektor dednildi oda
    cıkmadı en son pompaya karar verdiler bende elletmedim bana sanki araca mozat az
    geliyor gibi geliyor birkac parca denediler bi cozum yok en son yetkili servis
    kaldı bu arada sizin forum gozume takıldı belki sizin bu konuda bir tecrubeniz
    vardır. bu konuyla beni aydınlatırsanız inan cok memnun olurum ustam simdiden
    cevabınız icin cok tesekkur ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsun_x_ -- 24 Ocak 2007; 14:36:36 >




  • bendeki 96 model astranında zaman zaman motor arıza ışığı yanıyo ama motoru durdurup tekrar çalıştırıca sönüyo. Neden olabilir?
  • HAKAN USTA,BENİM ARACIM 2003 MODEL XSARA..57000KM'DE..İLK SAHİBİYİM..ALLAHA ÇOK ŞÜKÜR HİÇ BİR ŞİKAYETİM YOK..BENİM SORUM ŞU..
    ARACIMIN PERFORMANSINDAN MEMNUNUM..HATTA BİR KAÇ GÜN İÇİNDE DEBRİJAJ BASKI-BALATA ALAYI DEĞİŞECEK..AMA BEN ARACIMA BU CHİP DENİLEN OLAYI UYGULATTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM..ARACIMDA AÇIK HAVA FİLTRESİ FALAN DA VAR..BUNUNLA İLGİLİ BİR KAÇ SORUM OLACAK..ARACIMIN MOTORU 1.6 16V 110 HP..
    1- BEN YAKLAŞIK 130 BEYGİR FALAN OLMASINI İSTİYORUM..BU CHİP TUNING UYGULAMASIYLA MÜMKÜN MÜDÜR?
    2- BANA YAKLAŞIK MALİYETİ NE OLUR?
    3- TORKU DA ARTTIRIR MI?
    4- YAKIT TÜKETİMİ NASIL ETKİLENİR?
    5- ARACIN GENEL SİSTEMİNE BİR ZARARI OLUR MU? BSI'YA FALAN..


    SORULARIMA CEVAP VERİRSEN ÇOK MEMNUN OLURUM..
    SAYGILARIMLA...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CX2 -- 25 Ocak 2007; 12:46:07 >
  • Hocam benimde bir sorum olacak

    Bende 2004 Seat Cordoba TDI war 2500 deviri geçince aniden gaza yüklendiğim zamanlar akü şarj lambası yanıyor gazdan ayağımı çekince sönüyor,sizce neden olabilir..?
  • hakanusta nerdesin sorular bekliyo
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nemesis

    hakanusta nerdesin sorular bekliyo



    EVET BEKLİYOR..
  • Hakan ustam 10 gun once 2001 skoda felicia 1300 enjektorlu aldım arac daha 39000kmde.genel olarak memnunum zaten alır almaz orjinal 4buji castrol 10/40 magnatec yag, yag filtresi,hava filtresi,benzin filtresi,akis körükleri ve en son olarakta bridgestone 165.70.R13 lastiklerle deiştirdim. Benim iki sorunum var 1.sorunum bazen cok sık olmasada stop ediyor mesela geri geri cıktım parktan 1e atıp gitcem stop etmiş oluyor buy arada.2. sorunum ise hızlanma 100-110 a kadar rahat cıkıyorum ancak sonrası yok yani gazı köklesem bile tık yok bunun sebebi ne olabilir?servis bana benzin pampası gibi tam hatırlamıorum ama onun temizlenmesi gerekebilir dedi ama maliyetli olur dedi bende yaptırmadan cıktım sence ne yapmalıyım.

    arakdaslar skoda felicia mpi hakkında sölemek istedkleriniz varsa bekliorum daha yeni oldugum icin yardımlarınızı bekliorum.
    herkese iyi calısmalar.
  • bende de 2001 model renault kango var ve teyp code istiyor. Code si ne olabilir. Kitapçığı yok ve serviste tonlarca para ister şimdi ufacık code için paramda yok nasıl halledebiliriz bu code işini ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xenith

    Hakan ustam 10 gun once 2001 skoda felicia 1300 enjektorlu aldım arac daha 39000kmde.genel olarak memnunum zaten alır almaz orjinal 4buji castrol 10/40 magnatec yag, yag filtresi,hava filtresi,benzin filtresi,akis körükleri ve en son olarakta bridgestone 165.70.R13 lastiklerle deiştirdim. Benim iki sorunum var 1.sorunum bazen cok sık olmasada stop ediyor mesela geri geri cıktım parktan 1e atıp gitcem stop etmiş oluyor buy arada.2. sorunum ise hızlanma 100-110 a kadar rahat cıkıyorum ancak sonrası yok yani gazı köklesem bile tık yok bunun sebebi ne olabilir?servis bana benzin pampası gibi tam hatırlamıorum ama onun temizlenmesi gerekebilir dedi ama maliyetli olur dedi bende yaptırmadan cıktım sence ne yapmalıyım.

    arakdaslar skoda felicia mpi hakkında sölemek istedkleriniz varsa bekliorum daha yeni oldugum icin yardımlarınızı bekliorum.
    herkese iyi calısmalar.



    Skoda felicia 1,3MPİ iyi tanıdığım bir araçtır,her türlü sorununa memnuniyetle yardımcı olmaya çalışırım.Stop etme sorunun için aklıma gelen en iyimser tahmin boğaz kelebeğinin aşırı kirlenmesidir.Bizzat sıkça yaşadığım bir sorun oldugundan biliyorum. Açıp bak,eger tortu varsa kelebeği söküp yataklarını ve boğazı iyice temizle.Eğer çok kirli değilse bu iş için karbüratör temizleme spreyi kullanabilirsin,ama üstündeki kaba tortuyu mutlaka bezle aldıktan sonra.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: aya

    peki buyrun çözün bakalım :

    rover 218 coupe var. servisten yeni çıktı, ama hız göstergem çalışmıyor. dün yine 3 saat uğraştık sorunu bulamadık. şanzımandaki mekanik dönen zımbırtı çalışıyor. kablolarda problem yok, bilgi göstergeye kadar geliyor. gösterge sağlam, başka arabada denedik. başka arabanın göstergesini biz de denedik, bi türlü çalışmıyor. kablolar, konnektörler, bağlantılar her şey sağlam. biz kafayı yedik, buyrun biraz da siz yiyin. sigorta problemi değil, kablo problemi değil, konnektör problemi değil, gösterge problemi değil. nedir bu?


    Kilometre saatinin şase (-) hattını takip ettinizmi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SuPeRBoY911

    Hocam benimde bir sorum olacak

    Bende 2004 Seat Cordoba TDI war 2500 deviri geçince aniden gaza yüklendiğim zamanlar akü şarj lambası yanıyor gazdan ayağımı çekince sönüyor,sizce neden olabilir..?


    Şarj dinamo kayışını kontrol edin..
    Peki bu sorun sadece 2500d/dk dan sonramı kendını gösteriyor?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nemesis

    bendeki 96 model astranında zaman zaman motor arıza ışığı yanıyo ama motoru durdurup tekrar çalıştırıca sönüyo. Neden olabilir?


    Birçok sebepten Diag. ışığı yanabilir WAC cihazına baglamadan birşey soylemek zor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ümit3454

    merhaba ustam.ben iki hafta önce 2001 model bir opel zafira aldım.daha önce şahin kullanıyordum.fakat opelin gazına bir türlü alışamadım.aracımda sorun olduğunu düşünüyorum.gaz pedalına bastığımda motor gaz vermiyor.çok basıyorum bu sefer de fazla geliyo.arkadaşlarım bu arabalar elektronik sistemle yapılmış onun için gaz pedalı telle bağlı değil diyorlar.o nedenle motora geç gittiğinden bahsediyorlar.gerçekten şahin gibi bastığımda gitmeyecek mi.yoksa arabada bir arıza mı var.şimdiden teşekkürler.



    Elektronik gaz pedalı sesörleri yazılıma göre olmakla beraber mekanik gaz pedallarından bile daha hızlı tepkı verebılırler.Servise uğrayın pedal potansiyometre değerlerini kontrol ediceklerdir. bir sorun varsa kendını hemen gösterir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: tr_gazkesmez

    Hakan Usta;
    2002 model Ford mondeo kullanıcıyım. Arabamın akü problemi var bazen birkaç gün problem çıkartmıyor. Bazen akşam park ediyorum sabah kontağa basıyorum çalışmıyor. Kontağı çevirdiğimde aracın göstergeleri max.'a kadar gösterip tekrar eski durumuna dönüyor. Servise sordum beyin kendini resetliyor akü bitmişse normaldir dediler. İnip aküyü ölçüyorum 11.4V gösteriyor. Aküsü yeni kasım 7' de değiştirdim. Eski aküsüde 4 aylık akü idi. Takviye akü ile besliyorum hemen marş basıyor. Bir iki gün problem çıkmıyor. Sonra tekrarlıyor. Kaçak varmı diye baktırdım bi şey gözükmüyor. Aracı bilgisayara bağladılar sorun göstermiyor. Ama durduğu yerde de aküsü boşalıyor. Akü boşken arabayı çalıştırdığımda 14~15A arası şarj akımı çekiyor. 14V gösteriyor. Elektrikçi usta alternatör şarj ediyor diyor. Arabada alarm yok. Orjinal CD/RD, birde analog saati var üzerinde. Bu sorun hakkında bir bilginiz varmı? Yada bu arabanın elektrik şemasını nerede bulabilirim?


    Araç tamamen kapalı durumdayken sistemin aküden akım çekip çekmediğini kontrol ediniz.
    Eğer akım görüyorsanız sıgorta kutusundan,sigortaları sökerek hangi sistemin buna sebep oldığunu bulabilirsiniz.
    Ancak ecu ve analog saat 0,5-1 A arası stand-by akımı cekebılırler.

    Bu arada aracın devre şemasını yetkili servisten isteyebılırsınız.2007 yılında çıkan yenı kanunlar çerçevesinde vermek zorundalar diye biliyorum.

    Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ratkow -- 5 Şubat 2007; 15:33:57 >




  • Selam,

    Benim Ford Fusion aracım var..
    aldığım günden beri arızalı..
    en son 2 hafta aldı ford aracı şimdi yapıldığını iddia ediyorlar.
    motor yada beyin arızası..
    bütün fusion, fiesta ve focuslarda varmış 1600 otomatiklerin tamamında
    madem öyle toplasalar ya bu araçları
    içime sinmiyor şimdi bir türlü
    araç stop etmese de edecekmiş gibi geliyor sürekli..
  • Ford araçlardaki
    sabah çalışmama olayı, yani motor soğukken çalışmama olayı, aküden kaynaklanmıyor.
    maalesef beyin yapısı ile alakalı.
    artık ford servisleri kalibrasyon yeniliyorlar ve araç normale dönüyor..
    aynı problemden muzdaribiz..
    siz en iyisi en yakın ford servisine gidip aracın değişmesini isteyin.
    bakın olayı nasıl da düzeltiyorlar..
    boşuna aküye para vermeyin aküden değildir.
    2004 sonrası tüm ford larda aynı sorun var.
    e ne de olsa 3. dünya ülkesiyiz, kalitelileri bize gelmez, yada bizde üretilmez..

    quote:

    Orjinalden alıntı: oktard

    quote:

    Orjinalden alıntı: tr_gazkesmez

    Hakan Usta;
    2002 model Ford mondeo kullanıcıyım. Arabamın akü problemi var bazen birkaç gün problem çıkartmıyor. Bazen akşam park ediyorum sabah kontağa basıyorum çalışmıyor. Kontağı çevirdiğimde aracın göstergeleri max.'a kadar gösterip tekrar eski durumuna dönüyor. Servise sordum beyin kendini resetliyor akü bitmişse normaldir dediler. İnip aküyü ölçüyorum 11.4V gösteriyor. Aküsü yeni kasım 7' de değiştirdim. Eski aküsüde 4 aylık akü idi. Takviye akü ile besliyorum hemen marş basıyor. Bir iki gün problem çıkmıyor. Sonra tekrarlıyor. Kaçak varmı diye baktırdım bi şey gözükmüyor. Aracı bilgisayara bağladılar sorun göstermiyor. Ama durduğu yerde de aküsü boşalıyor. Akü boşken arabayı çalıştırdığımda 14~15A arası şarj akımı çekiyor. 14V gösteriyor. Elektrikçi usta alternatör şarj ediyor diyor. Arabada alarm yok. Orjinal CD/RD, birde analog saati var üzerinde. Bu sorun hakkında bir bilginiz varmı? Yada bu arabanın elektrik şemasını nerede bulabilirim?


    Araç tamamen kapalı durumdayken sistemin aküden akım çekip çekmediğini kontrol ediniz.
    Eğer akım görüyorsanız sıgorta kutusundan,sigortaları sökerek hangi sistemin buna sebep oldığunu bulabilirsiniz.
    Ancak ecu ve analog saat 0,5-1 A arası stand-by akımı cekebılırler.

    Bu arada aracın devre şemasını yetkili servisten isteyebılırsınız.2007 yılında çıkan yenı kanunlar çerçevesinde vermek zorundalar diye biliyorum.

    Saygılarımla..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hakanusta

    Bu işaret araçta bir arıza kaydı var demektir.
    Servise gitmen gerekli cihaza bağlanması gerekiyor.
    Daha fazla sorun yaratmadan git.



    quote:

    Orjinalden alıntı: megala_38

    Hakan usta benim arabam opel 2001 astra elegance arabayı çalıtırır ken ışıkların sönmesini bekliyorum ışın teki sönmüyor ve çalıştırdığımda da devam ediyor ışık yanmaya o ışık yana yerdeki işaret bir araba şekli var ve ortadan bi inliz anahtarı geçiyor ve bu işareti anlayamadım bütün işaretleri biliyorum bi tek onu bilmiyorum




    Bu işaret servis işareti olmasın.
  • Sakın turbo haricindeki yerlerle aynatma sorun muhtemelen turbo veya turbo sistemi ile ilgili olabilir yani
    turbo ayar valfi,turbo ayar selenoidi veya turbo hatlarında kaçak vs olabilir...



    quote:

    Orjinalden alıntı: samsun_x_

    merhabalar hakan ustam bende 2001 mod seat cordoba 1.9 tdi arac var arac da yeni bir
    arıza cıktı daha once ara sıra yapıyordu simdi surekli yapıyor arac 120 km den
    sonra gaz yemiyor ilk hareketten sonra 1.2.3.4. vites te 120 yapıyor 135 i
    vurunca daha gaz yemiyor vites dusuruyorum yine aynı yalnız aracı giderken istop edip yeniden calıstırırsam ozaman normale donuyor ama yinede 135 km ye gelince yine kesiyor gaz yemiyor samsunda birkac tane ozel servise goturdum bilgisayara bagladılar kimisinde arıza gostermiyor kimisinde turbo ayar farkı diyor biriside enjektor dedi ama enjektorlere baktırdım bi sonuc
    alamadım bana turbodan denildi temizlendi bi fark etmedi enjektor dednildi oda
    cıkmadı en son pompaya karar verdiler bende elletmedim bana sanki araca mozat az
    geliyor gibi geliyor birkac parca denediler bi cozum yok en son yetkili servis
    kaldı bu arada sizin forum gozume takıldı belki sizin bu konuda bir tecrubeniz
    vardır. bu konuyla beni aydınlatırsanız inan cok memnun olurum ustam simdiden
    cevabınız icin cok tesekkur ederim




  • Opellerin genel sorunu EGR'den kaynaklanır.Senin sorununda bu olablir.Bildiğim kadarıyla yetkili servislerde beyin programında egr iptal ediliyormuş ve bunun gibi sorunlar ortadan kalkıyor.
    Sorun genelde sabit bir viteste giderken gazdan ayağını çekip tekrar yavaşça basınca gaz pedalının
    ayağından gitmesi gibi vs



    quote:

    Orjinalden alıntı: nemesis

    bendeki 96 model astranında zaman zaman motor arıza ışığı yanıyo ama motoru durdurup tekrar çalıştırıca sönüyo. Neden olabilir?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.