Şimdi Ara

iMove Charger projesi hareketlerinizden enerji üreterek mobil cihazınızı şarj ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • iMove Charger projesi hareketlerinizden enerji üreterek mobil cihazınızı şarj ediyor





    Mobil cihazlar için piyasada sayısız taşınabilir şarj istasyonu bulunuyor ve pek çoğu ilgi çekici tasarım ve teknolojiler ile ön plana çıkmaya çalışıyor. Indiegogo üzerinde bağış desteği arayan iMove Charger da bunlardan birisi. 




    iMove Charger, uzun süredir yararlanılan bir yöntem ile kendi enerjisini üretebiliyor ki o da kinetik enerji. Genelde kol saatlerinde rastladığımız ve hareket ile enerji üretilebilen kinetik enerji, iMove Charger projesinin de temelini oluşturuyor.




    iMove Charger 3 eksenli akselerometre ile StarPower faz jeneratörü barındırıyor ve kullanıcı hareket ettikçe üretilen enerji ile dahili bataryası şarj ediliyor. Cihazın ürettiği enerjiyi dokunmatik ekranından takip etmek mümkün ve buradan voltaj değişimi gibi farklı ayarlara erişilebiliyor. Cihaz tüm mobil cihazlar ile uyumlu.




    Şarj istasyonu olmasının yanısıra iMove Charger bir fitness takip cihazı olarak da kullanılabiliyor. Gidilen mesafe ve yakılan kalori gibi bilgiler yine cihaz ekranından takip edilebiliyor. 




    iMove Charger ilk 1000 destekçiye 50$ karşılığında hediye edilecek. Başarılı olduğunda ise 80$ fiyat etiketi ile Ağustos ayında satışa sunulacak. Projenin 10 gün içerisinde 20 bin dolar toplaması gerekiyor. 

     

     



    Kaynak:http://www.phonearena.com/news/Indiegogo-listed-charger-uses-your-movements-to-generate-the-power-to-run-your-phone_id55786







  • Batarya perte çıkar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: HsynBkts

    Sağ bileğimize takalım Sonsuza kadar çalışsın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayakkabıya bagla hiç sarjın bitmesin

  • quote:

    Orijinalden alıntı: HsynBkts

    Sağ bileğimize takalım Sonsuza kadar çalışsın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel proje fakat toplanması gereken 25.000 dolar nereye harcanacak? eğer araştırma-geliştirme çalışmaları içinse o miktar çerez parası bile olamaz. ya da geliştirdiler ve üretime gitmesi gerekiyorsa yine aynı durum. zaten satış fiyatı 80 dolar olarak belirlenmiş, üretimle ilgili bir bütçe eksiği vardır diye tahmin ediyorum. ama haberi okurken herhalde en az bir 500.000 dolarlık yardım arıyorlardır diye düşündüm. böyle bir çalışma için o miktar oldukça ufak.

    ama proje güzel tabi, böyle alternatif çözümlerin araştırılıp geliştirilmesi önemli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uA006

    güzel proje fakat toplanması gereken 25.000 dolar nereye harcanacak? eğer araştırma-geliştirme çalışmaları içinse o miktar çerez parası bile olamaz. ya da geliştirdiler ve üretime gitmesi gerekiyorsa yine aynı durum. zaten satış fiyatı 80 dolar olarak belirlenmiş, üretimle ilgili bir bütçe eksiği vardır diye tahmin ediyorum. ama haberi okurken herhalde en az bir 500.000 dolarlık yardım arıyorlardır diye düşündüm. böyle bir çalışma için o miktar oldukça ufak.

    ama proje güzel tabi, böyle alternatif çözümlerin araştırılıp geliştirilmesi önemli.

    O paranın tamamı değil ki. Eksik olan kısmı, bir sürü şirket/banka destek olmuştur zaten ama böle yaparak hem kullanıcı tepkisini ölçüyor hem de önsipariş alıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -ejder- -- 5 Mayıs 2014; 7:27:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ne kadar yaratıcı bir isimdir bu böyle ya, başında "i" olmadan olmuyor zaten

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.