Şimdi Ara

Sony'nin kaybı büyüyor, PS4 henüz kar getirecek durumda değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
1.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Sony'nin kaybı büyüyor, PS4 henüz kar getirecek durumda değil





    Hem mobil cihaz tarafında hem de konsol tarafında başarılı satışlar yapan ve hedef büyüten Sony, bununla birlikte halen düze çıkabilmiş değil. PC ve ev eğlence bölümündeki kayıplar firmayı olumsuz etkiliyor. 




    Mart ayı sonunda sona eren mali yıl tablolarını kısa süre içerisinde açıklaması beklenen Sony, öncesinde gelir beklentilerinde revizyona gittiğini duyurdu. Son gelişmeler nedeniyle mali hedefini düşüren Sony, bir yıl içerisinde üç kere hedef düşürdü ve bu da hissedarların tepki göstermesine neden oluyor.




    İki yıl önce şirketin başına geçen Kazou Hirai, yeniden yapılanarak Sony'yi yükselişe geçirme sözü vermişti. Ancak bu süreçte 5 kez mali hedef düşürüldü ve bu artık bir başarısızlık olarak görülüyor.




    Sony geçen Mayıs ayında mali yıl faaliyet karı hedefini yaklaşık 2.3 milyar dolar olarak belirlemişti. Ancak yıl başında yaklaşık 900 milyon dolara düşürülen kar hedefi dünkü açıklamayla 254 milyon dolara kadar indi. 




    PC bölümünü elden çıkarma kararı alan Sony'nin devir hazırlıkları 1 milyar dolardan fazla maliyet çıkarmış durumda. Mali yıl için toplam net kayıp tahmini ise 1.3 milyar civarına yükseldi.




    Optik disk pazarının küçülmesi de firmayı vuran etkenlerden. Avrupa'da disk birimlerin olan talebin azalması yaklaşık 250 milyon dolarlık zarar olarak firmaya geri döndü.




    Sony son on iki yılın 10'unda hedefini tutturamadı ve bu açıdan 30 Japon elektronik üreticisi arasında en kötüsü olarak gösteriliyor. Sony'nin bir dönem 70 milyar dolar olan pazar değeri de 20 milyar dolara kadar indi.




    Sony'nin televizyon bölümü ise son 10 yılda 7.8 milyar dolar zarar etti. Firma bunu karşılayabilmek için bazı genel merkez binalarını elden çıkarmak zorunda kaldı. 




    Oyun bölümü de Sony'ye kar getirmiyor. Toplamda 7 milyon satış rakamını geçen PlayStation 4, henüz geliştirme maliyetlerini karşılayamadı ve ancak gelecek yıl firmaya kar getirebilecek. Sony yatırımcıları ise eğlence bölümünün muhakkak satılması gerektiğine inanıyor. 

     

     



    Kaynak:http://www.reuters.com/article/2014/05/01/us-sony-guidance-idUSBREA4004O20140501?feedType=RSS







  • Bunu neye göre hesaplıyorlar bilmem ama, şirket zarar açikladıkça sahiplerinin kişisel serveti artıyor nedense ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony zengin kesime hitap eden ürünler yapıyor bence bu yüzden kar yapamıyor .. zaten ps4 te ki yaptıgı kar ortada .. devir fiyat/performans devri htc sony gibi firmaların akıllanması lazım ..

  • bu habere kimse mesaj yazmasa ne güzel olur,
    belki polemik yapmak için,daha çok tıklanma sağlamak için biz vefakar kullanıcıları saçma sapan yönlendirmelerle kullanamayacaklarını anlar bazı arkadaşlar...

  • Yüksek fiyat iteliyor telefonları. Nasıl zarar ediyor hayret.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beter olsunlar. Aklını kullanmayan her şirket yok olmaya mahkumdur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sony üst kesime hitaben pahalı telefon yapıyorsa apple da öyle yapıyor.sony'nin amiral gemisi modellerinin yeterince satamamasının nedeni sadece fiyat olamaz.teknolojik olarak da apple'dan aşağı ürünler değiller ki zaten birçok tasarımı apple sony ile ortak çıkarıyor.bence en çok kaybettiği nokta pazarlama.
  • Sony her karlı işin sonunda zarar aldıgı işler yapıyor ,mesela flim sektöründe spiderman gişe rekorları elde ederken ismini bile duymadığımız filimlerle hasılatı heder ediyor ,teknolojide ise pahalıya maledip mecburen pahalıya satıyor ,bence kaliteyi daya ucuza üretip dahafazla kişiye ulaşması lazım ,bazı bölümlerini sürüme yönelik pazar halinede getirmeli bence, mazallah sony playstation'u samsung yada bi başkasına satar .

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Solo__TuRk_-

    Sony her karlı işin sonunda zarar aldıgı işler yapıyor ,mesela flim sektöründe spiderman gişe rekorları elde ederken ismini bile duymadığımız filimlerle hasılatı heder ediyor ,teknolojide ise pahalıya maledip mecburen pahalıya satıyor ,bence kaliteyi daya ucuza üretip dahafazla kişiye ulaşması lazım ,bazı bölümlerini sürüme yönelik pazar halinede getirmeli bence, mazallah sony playstation'u samsung yada bi başkasına satar .

    +1 ama kaliteyi daha ucuza üretmek yerine reklama önem vermesi lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yanlış fiyat politikası ve yanlış pazarlama politikası sonucu bir zamanlar ismi bile heyecan yaratan sony oldu batalık çırpındıkça batıyorlar halbuki birazcık fiyat ve pazarlamayı değiştirseler piyasayı ele geçirmemesi elde değil samsung u birazcık örnek alaydı bu konuda adamlar telefonu çıkarmadan indirime başlıyor :D

  • yanlış fiyat politikası
  • Adamların bi ps4'u kaldı zaten onu da sattiktan sonra ne olacak ?

    Sadece telefon mu satacaklar

  • Sony tv, pc, konsol, mobil bölümlerini satmaktan vazgeçmeli, yani diyeceğim birimlerini satarak büyüyemezsin. Elden çıkara çıkara nereye kadar en sonunda şirketide satarlar bunlar.
  • Yenilikçi ürünler yapması gerekıyor ki farklansın, ayrıca fiyatlarıda yuksek.

  • DÜnyada ki cahillik sona ermediği sürece samsunga devam edecekler

  • Htcden beter bir telefon politikasına sahipler ama fanlari çok organize olduğu icin başarılı gözüküyorlar.Umarım batarlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte bunlar hep x86
  • Konsolda stok yetiştiremediler. Belki öyle olmasa iki katı satış gelirdi çıkış zamanında.

  • Optik pazarın daralmasına değinilmiş, o sektörde en kalite ürün pioneer BD-Yazıcılar, 16x Pioneer yazıcı 6x BD'yi 18x yazabiliyor. Fiyatı genelde 59 dolarlarda geziyor ama yurtdışında.http://www.amazon.com/Pioneer-Electronics-Internal-Blu-Ray-BDR-209DBK/dp/B00H2GTXKS/ref=sr_1_1?m=AOPP2QZ8RCQKV&s=merchant-items&ie=UTF8&qid=1399025940&sr=1-1&keywords=pioneer+blu%2Fray

    Türkiye'de ise karaborsa var, 12x LG yazıcıları 199 liradan satıyorlar burada, 4x BD'yi 2 liradan alıp, 8x yazdırıyoruz, tam dolu 23.3 GB BD'yi yazdırması en az 10 dk sürüyor.

    Sony marka BD-Yazıcılar en pahalıları, performansta da çok gerideler, firma olarak fiyatları şişirmek için elinden geleni yapıyor.

    Şunun için yazdımki halen bu ülkede karaborsası devam eden bir sektörde filanca firmanın o alana satışlarındaki daralma karaborsanın kendinden daha fazla haber değeri taşımamalıydı, tüketiciyi sadece bizler yorumlarımızla koruyacaksak vay bizlerin haline.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacı.basat -- 2 Mayıs 2014; 13:35:45 >




  • Bizi ilgilendirmez ama
    sony yazılım ve mikro işlemci alanına girmedi
    arm tabanlı bir cpu yok,donanım parçaları üretmiyor
    yazılım konusunda yok,

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.