Şimdi Ara

Yeni İnfoteks HDD Center / Player; güncel tasarımıyla hem daha şık hem de 5.1 ses çıkışı destekli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
1
Favori
17.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eğer haberlerimizi sürekli takip ediyorsanız geçen sene incelemesini yayınladığımız infoteks Multifunction HDD Center'ı hatırlayacaksınızdır. DivX, Xvid, MPEGII, MP3, WMA, JPEG formatlı dosyaları okuyabilen ve TV veya monitöre bağlanabilen cihaz; aynı zamanda taşınabilir 2.5" lik sabit disk kutusu ve bütün USB depolama aygıtlarının içeriğini aktarabileceğiniz bir depolama üssü görevi görüyordu.

    İnfoteks, bu sene içerisinde bu akıllı kutuyu güncelleyerek İnfotek HDD Center / Player olarak tekrar isimlendirdi. Kozmatik açıdan güncelleştirmeler içeren üründe işlevler ve kullanım tarzı aynı kalırken eski sürüme ek olarak 5.1 dijital ses çıkışı eklenmiş. İnfoteks HDD Center'da eski sürüme nazaran sadece kasa elden geçmemiş, ürünle birlikte gelen kumandada da tasarım değişiklikleri mevcut.

    İnfoteks HDD Center / Player'ın kutu içerği oldukça zengin. Cihaz ile birlikte kullanıcıya; Türkçe kullanma klavuzu, S-Video bağlantı kablosu, adaptör, USB bağlantı kablosu, araç şarjı, stereo uzatma kablosu, bir önceki versiyonda yer almayan taşınabilir batarya, koaksiyel dijital ses bağlantı kablosu, mini bir tornavida ve yedek vidalar sunuluyor. Tornavida ve vidalar oldukça basit ekler olsalar da kutu içeriğine dahil eilmiş olmaları, kullanıcıların işlerini oldukça hızlandıracaktır. Zira eğer cihazı sabit disksiz satın alır ve içerisine sabit disk takmak isterseniz vida ve tornavidaya ihtiyacınız olacak.

    Yeni versiyonda bir önceki versiyona nazaran değişiklikler sadece görünüm ve eklenen 5.1 dijital ses çıkışından ibaretler. Menü ve kullanım şeklinde herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Aslında cihazın görünüşünde yapılan kozmatik değişikliklerin yanında grafiksel arayüze sahip ve animasyonlarla desteklenen güncel bir menü tasarımı da sunulsaydı daha iyi olurdu. Kullanılan arabirimin kullanım açısından herhangi bir sorunu ve dez avantajı yok fakat daha modern bir görünüme kavuşturulabilir.

    Yeni sürüm HDD Center'da kutu içeriğine dahil olan en dikkat çekici ürün harici batarya kutusu. Bu cihaz, içerisine takacağınız piller sayesinde HDD Center'ı taşınabilir ortamda da çalıştırmanıza yarıyor. Aynı zamanda USB host özelliği bulunan ve üzerine takılan USB belleklerin, fotoğraf makinalarının ve benzeri ürünlerin içeriğini hafızasına kopyalayabilen HDD Center'ın taşınabilir özellik kazanması dijital fotoğraf makinası sahiplerinin oldukça işine yarayacaktır. Zira tatil veya fotoğraf gezilerinde hafıza dolması derdinden tamamen kurtulmuş olacaklar. Artık fotoğraf makinalarının içeriğini hafıza doldukça HDD Center'a yetekleyebilirler.


    Cihazın kontrol tuşlarında ses açıp kapama ve yön tayin düğmesi büyütülerek ortaya alınmış. Sağ tarafta CX dijital 5.1 ses çıkışı görünüyor

    Ürünün donanımsal olarak pek farklılık taşımadığı, içini açınca daha rahat anlaşılıyor. Kullanılan bileşenler ve dizilimleri hemen hemen aynılar. Ürünün sabit disk takma şekli eski versiyonla aynı, sağ ve sol tarafta yer alan vidaları sökerek kontrol kartını dışarı çıkartıyor ve sabit diski ilgili yuvaya takıyoruz. Ürünle birlikte IDE 2.5" lik sabit diskler kullanabiliyorsunuz.


    Sol tarafta yeni sürüm İnfotek HDD Center / Player, Sağ tarafta eski sürüm İnfotek Multifunction HDD Center

    İnfoteks HDD Center / Player, boyut olarak da eski versiyondan pek farklı değil. Ayrıca fonksiyon tuşlarının dizilimi dışında durum ledleri, giriş ve çıkışlarda da çok büyük farklar bulunmuyor. Hemen aşağıdaki fotoğrafda değişikliğin en çok kendini gösterdiği kasalar ve kumandalar arasındaki tasarım farklılıklarını görebilirsiniz.

    Ürünün yeni versiyonuyla eski versiyonu arasında ön ve arka panelde pek bir değişiklik görünmediğini daha önce belirtmiştik. Durum ledleri ve IRDA alıcı yeni versiyonda biraz daha estetik hale getirilmiş. Arka kısımda ise tek fark yeni versiyonda yer alan dijital 5.1 ses çıkışı.

    Cihazın yazılım kısmına gelirsek ayarlar menüsündeki dijital ses çıkışı ayarları dışında fark görünmüyor. Yine herşey basit bir dosya yönetici şeklinde çalışan arayüz ile kolaylıkla kontrol edilebiliyor. Görüntü kalitesi ve ses kalitesi bu tip bir cihazdan beklenenin oldukça üzerinde. İlk ürünün incelemesinde de belirttiğim gibi piyasada bulabileceğiniz en kaliteli video oynatıcılardan bir tanesi. Fakat ürünün ısınma sorunu hala devam ediyor. Isınmasının çalışması üzerinde negatif bir etkisi yok. İnfotek'de bu konunun sorun oluşturmadığını ve ürünün garanti kapsamında olduğunu belirtiyor.

    Bir önceki yazımızı oluyarak cihazın genel yetenekleri ve kullanım şekli ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
    http://www.donanimhaber.com/arkadas.asp?haberno=3636

    Henüz piyasaya sürülmemiş olan İnfotek HDD Center / Player'ın fiyatının bir önceki ürünle pek farklılık göstereceğini düşünmüyorum. Ayrıca içerisinde sabit disk olmadan tahmini olarak 200$ civarında bir fiyat etiketiyle de satışa sunulabilir. Önümüzdeki aylarda satışına başlanacak olan ürünle ilgili gelişmeleri http://www.infoteks.com.tr adresinden takip edebilirsiniz.








  • çok iyi bir ürün tüm işlevleri yerine getirebiliyor ancak sıcaklık sorunun olduğundan bahsedilmiş almayı düşünüyorum ama böle bir üründe sıcaklık sorun olur düşüncesindeyim ve türkiyedeki elektrik dalgalanmalarını düşünürsek eğer böyle bir durum beni bu cihazdan uzaklaştırıyor ayrıca 4 kalem pille çalışıyor mp3 player olarak ama kaç saat olduğu yazmamış
  • nerdeyse eskisinin aynısı bu kadar az değişiklik için neden göncelleme gereği duymuşlar anlamadım bari eskisi kalsaydı yada adam gibi değişiklikler koysalardı. örneğin kendi üzerine bir lcd ve en az 2 tane hoparlör çok güzel olabilirmiş ve tabi daha kuvvetli batarya da şart o zaman
  • Yalnız bu aletin DivX için altyazı boyutunun çok küçük olduğu şikayeti var.
    Firmware imkanı varmıdır bilemiyorum...
  • arkadaşım benim elimde 80gblık smartdisk var bu kutuya takılabilirmi takılırsa bu özellikleri desteklermi yardımcı olursan sevinirim selamlar.
  • İşte bu durum "iş bilenin kılıç kuşananındır" lafının bir örneği olsa gerek aynı cihazı ebay'dan kargosu dahil olmak üzere 100 YTL'ye alabilirsiniz. İnanmıyormusunuz buyrun link:http://cgi.ebay.co.uk/2-5-MP4-MP3-DVD-DIVX-USB2-Multimedia-AV-HDD-Player-E0X_W0QQitemZ200043766770QQihZ010QQcategoryZ96894QQcmdZViewItem

    Bu cihaz İnfoteks üretimi degildir kutuların üzerine kendi isimlerini serigraf baskı ile yapmakta olup perakende kargosu dahil 100 YTL alınan bir malı $200 gibi bir fiyata satıyorlar. Ne diyim Allah bildiği gibi yapsın. Dileyen dilediği malı dilediği yerden alır. Ben kendim dahi olmak üzere 2 arkadaşıma bu kutuları ebay'dan aldık özellikle yılbaşı öncesi yapılacak olan alışverişler bizim tarafta çok bekletilmiyor bu yüzden sağlam bir satıcıdan alışveriş yapıp ürünü satın alabilirsiniz. Özellikle Ingiltere'den alışveriş yapın kargo ücretleri daha düşük oluyor.
    Bildiğiniz gibi bu kutuları gittigidiyorda da bulabilirisiniz. Orada OTG özelliği olmayanları 150 YTL'ye satıyorlar.

    Karar sizin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stat -- 6 Kasım 2006; 0:08:16 >




  • bu üründen bende aldım ebaydan. 40 gb lık bir diskte taktım süper çalışıyor. fakat daha sonra xbox aldım ve ürünü satıyorum.
    gittigidiyorda adamlar gerçekten uçuyorlar sakın kanmayın onlara.

    bende yakında oraya ekleyeceğim 40gb diskle beraber 160 tan koyacağım. çünkü xbox işimi fazlasıyla görüyor. bu ürün max 80 i destekliyor ben 120 taktım çalışmadı.
  • Forumdaki tanıtımı okuduktan sonra ürünü biraz araştırdım. Bir kaç internet sitesinde ürün satışta esaonline isimli bir alışveriş sitesinde 80 gb olanı 306 ytl 12 taksitle. Fakat distrübütörü aradığımda 400 ytl fiyat verdiler. Piyasada iki versiyonu olduğunu ve ucuz olanların eski versiyon olduğunu bu ürünlere herhangi bir yazılım güncellemesiyapılamadığını söyledi. Oturduğum şehir Bursadada bir çok bilgisayar firmasında ürünü bulamadım. Bence biraz beklemek en iyisi evet güzel ve pratik bir teknoloji ama hala netleşmeyen bazı konular var.

    1. Ürünün Türkçe altyazı desteklediği söyleniyor acaba Font boyutu nasıl ?
    2. Ürün mobil bir ürün TV ve bilgisayar arası dolaşacak sürekli kablolar söküp takılacak , bazı yurt dışı sitelerde ürünün ekran kablosu girişlerinin çok narin olduğunu okudum. İlerde kullanıma bağlı sorunlar yaşanabilirmi.
    3.Herhangi bir problemle karşılaşıldığında teknik servis konusunda kiminle muhatab olucaz.(Bir haftadır ürünü satabilen tek bir yer bulabildim ) Yaygın satış yok? Yaygın servis ne durumda.
    4.Gerekli yazılım güncellemelerini nasıl ve nereden takip edicez?

    Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.




  • evet ürünün şuan bahsetmiş olduğunuz gibi sorunları var yan satış ağı garanti vs vs maalesef türkiyede yok.

    umarım yakın zamanda trde de satış olayı başlar.

    firmware olayında bende biryer bulamadım bulabilen arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.
  • Ürünü 12 ay taksitle almak isteyenler buradan temin edebilirler ürün peşin fiyatı 128 ytl dir....

    http://www.oemal.com/site/page.asp?dsy_id=6994
  • ebay dan alırsam türkçe altyazı destek konusunda sorun yaşar mıyım acaba? bu ürüne ait "firmware update" var mı?

    bu konuda sizlerden alacağım cevaba göre sipariş vereceğim.

    şimdiden sağolun


    quote:

    Orjinalden alıntı: stat

    İşte bu durum "iş bilenin kılıç kuşananındır" lafının bir örneği olsa gerek aynı cihazı ebay'dan kargosu dahil olmak üzere 100 YTL'ye alabilirsiniz. İnanmıyormusunuz buyrun link:http://cgi.ebay.co.uk/2-5-MP4-MP3-DVD-DIVX-USB2-Multimedia-AV-HDD-Player-E0X_W0QQitemZ200043766770QQihZ010QQcategoryZ96894QQcmdZViewItem

    Bu cihaz İnfoteks üretimi degildir kutuların üzerine kendi isimlerini serigraf baskı ile yapmakta olup perakende kargosu dahil 100 YTL alınan bir malı $200 gibi bir fiyata satıyorlar. Ne diyim Allah bildiği gibi yapsın. Dileyen dilediği malı dilediği yerden alır. Ben kendim dahi olmak üzere 2 arkadaşıma bu kutuları ebay'dan aldık özellikle yılbaşı öncesi yapılacak olan alışverişler bizim tarafta çok bekletilmiyor bu yüzden sağlam bir satıcıdan alışveriş yapıp ürünü satın alabilirsiniz. Özellikle Ingiltere'den alışveriş yapın kargo ücretleri daha düşük oluyor.
    Bildiğiniz gibi bu kutuları gittigidiyorda da bulabilirisiniz. Orada OTG özelliği olmayanları 150 YTL'ye satıyorlar.

    Karar sizin...




  • ebaydan aldıklarında TR altyazılarda Türkçe destek yok... TR de frimware yukluyorlar ama frimware yi nerden buldular bilmiyorum. Nette aradım bulamadım. Bana da bu cihazın araçta kullanmak için çakmak adaptörü lazım bilen var mı nereden buluruz?
  • Arkadaşlar elinde bu cihazdan olup TR altyazı desteklemeyenler varsa güncel Frimwaresini buldum yukledim şu an Türkçe desteği mevcut oldu...

    Bu arada elinde bu cihazdan olup araç içi çakmak adaptörü olan varsa eğer kullanmıyorsa satın almak isterim...
  • bu urunu divx player olarak kullanmak nasıl? cidden onerırmısınız. altyazı destegı basrılımı
  • Görüntü kalitesi gercekten cok güzel ve net gösteriyor. Bendeki divX lerin hepsini calıstırdı alt yazılarda cıkıyor sorun yok. Zaten sanırım vestel 4500 ile aynı chipseti kullanıyor şimdilik sorun yok. Kopyala yapıştır göster mantıgıyla divX leri TV de izleyebilirsin :)
  • Yahu bu cihaz bedava bitmeden koşup alalım sonraya kalmaz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Speed-Step

    Yeni sürüm HDD Center'da kutu içeriğine dahil olan en dikkat çekici ürün harici batarya kutusu. Bu cihaz, içerisine takacağınız piller sayesinde HDD Center'ı taşınabilir ortamda da çalıştırmanıza yarıyor. Aynı zamanda USB host özelliği bulunan ve üzerine takılan USB belleklerin, fotoğraf makinalarının ve benzeri ürünlerin içeriğini hafızasına kopyalayabilen HDD Center'ın taşınabilir özellik kazanması dijital fotoğraf makinası sahiplerinin oldukça işine yarayacaktır. Zira tatil veya fotoğraf gezilerinde hafıza dolması derdinden tamamen kurtulmuş olacaklar. Artık fotoğraf makinalarının içeriğini hafıza doldukça HDD Center'a yetekleyebilirler.



    İsteyen varsa dahili bataryalı otg kutu 40 $ (divx player değil, sadece usb host cihazı)

    Yeni İnfoteks HDD Center / Player; güncel tasarımıyla hem daha şık hem de 5.1 ses çıkışı destekli



    Yeni İnfoteks HDD Center / Player; güncel tasarımıyla hem daha şık hem de 5.1 ses çıkışı destekli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teme -- 25 Şubat 2007; 22:54:01 >




  • ben satın almayı düşünüyorum.
    Kullanılmış mı yeni mi bu; bilgi verebilir misin lütfen?

    mail adresim:
    ayhansokak@hotmail.cpm
  • arkadaslar firmware ı nerden bula bılırız
  • altyazı boyutu nasıl ? buyutme yolu var mı?

    turkce altyazı için

    http://www.hardstore.com/files/Doc/000/004/185/Software%20and%20Tutorial_HDDPALYER_Eng.rar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender -- 1 Şubat 2007; 9:20:34 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.