Şimdi Ara

PHILIPS 190 X6 FB Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçtiğimiz haftasonu aldığım 19" LCD Philips 190 X6 FB marka monitör 2 gün sonra arızalandı. Açılıp görüntü gelmeme sorunları ve en son olarak da 1 adet ölü pixel sorunu ortaya çıktı.

Monitörü bugün servise verdim. Bakalım bu kez ne kadar bekleyeceğim.

İlk önce Hollandadan sipariş geleceği ve çok bekleyeceğim söylendi. Daha sonra "Daha 2 gün önce almıştım ama" deyince İstanbul stokları kontrol edilecekmiş dendi vesaire vesaire.
    Eski Vestel monitöre devam. Allah düşürmesin. Moral çok bozuluyor. Hele bir de taksitle aldıysanız, vay halinize.

İnşallah bunlar da Toshiba servisi gibi çıkmazlar.
    Almaya tövbe ettiğim 2 marka var:

1)Hyundai
    2)Toshiba

Hyundai de monitör problemi yaşadım.
    Toshibada Laptop problemi.

En kötüsü Hyundai idi.
    Servisi 5 para etmez.
    Monitörü alalı 7 yıl oldu ve hala arızalı.( 17" s770 model monitör)

En iyisi Vestel ÇIKTI. 5 sene içinde 1 kez servise gitti ve 3 gün sürmeden getirdiler.

• Arkadaşım, satın alalı daha 2 gün oldu diyorsun. Öyle Hollandası bilmem nesi martavalı anlatmasınlar sana. Yenisiyle değiştirmek zorundalar. Stokta yok falan diye palavra sıkarlarsa faturayı tutuştur ellerine, para iadesi iste veya başka bir ürün satın al.

Hele ki ölü nokta çıktıysa, daha servise gidip test edilmesine, arıza kontrolüne falan da lüzum kalmamış. Nihayetinde Perfect Panel bir monitör ve arızalı pixeli olan bir monitör tamir olmaz, yenisi ile değişir.

Bu arada bir not: Şimdi farkettim, bu monitörler Hollanda'dan mı geliyormuş ki? Hiç sanmıyorum.
  • tüketici haklarına göre 7 güne kadar aldığın ürünü soru sormaksızın geri almak zorundalar terbiyesizlik etmişler
  • Valla acemiliğime denk geldi. Olan oldu artık.
    Karşıyaka Çarşı Bilgisayar(Tiyatro Sokağında) Çankaya Gama bilgisayarın Şubesi. İzmirde olanlar bu firmadan uzak dursun.

Adamla muhabbetimiz de vardı o yüzden fazla üstüne gitmedim.

Demin aradım servisi ve Cuma günü haber verecekler. İnşallah haftaya gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 6 Eylül 2006; 16:58:11 >
  • SavageWarrior kardeş orayı biliyorum benimde arkadaş zamanında oradan monitör almıştı ve 1 senede 3-4 kez götürdü monitörü oraya ve her seferinde en az 1 hafta beklettiler iğrenç bi yer orası keşke oradan almasaymışın ne bilim monitör konusu gerçekten önemli çok uzun seneler kullanılacak bişey ve bilindik yerlerden alınması benim tercihimdir hep ne bilim teknosa - bimeks - hızlı sistem gibi bende bu monitörden almak istiyorum açıkçası ama bugün bu siteyi incelerken birazda kafam karıştı samsungun 940w modeliydi sanırım onun için de çok iyi diolar ama ölü piksel garantisi yok sanırım ben özellikle ölü piksel garantisi olsun istiyorum bu kadar para bayılıyoruz sonra ölü piksellerle uğraşmayalım verdiğimiz para boşa gitmesin daha araştırmalarım sürüyo ama bilmiyorum önümüzdeki ay içinde yada bu ay sonlarında alabilirim monitör tavsiyesi olacak arkadaşlarda yardımcı olursa sevinirim...

• Ölü pixel garantisi olan modelleri tercih etmelisin. Philips in X5 ve X6 modellerinde o garanti var. Diğer firmalar hakkında bilgim yok. Sanırım bazılarında en az 3 ölü pixel olursa garantisi işliyor.

Servisle muhatab olmak daha iyi aslında. Allah beterinden saklasın.

Aslında ben de wide screen yani geniş ekran almayı düşünüyordum. Paraya kıyıp Sony falan alacaktım ama kıyamadım tabi. Alırsanız DVI çıkışlı modelleri tercih edin.
  • Bugün monitör geldi. Bir de DVI kablo aldım. İşler düzeldi. Çok şükür.

DVI çıkışına kabloyu taktım ve görüntü inanılmaz farketti. Kesinlikle bir DVI kablo edinin derim, 190 X6 aldıysanız eğer.

X1800XL ekran kartında VGA dönüştürücü kullanırken windows açılışında ve Kataliz kontrol center'ı açarken oluşan kırmızı şeritler artık oluşmuyor.

Sanırım dönüştürücü aparat neden oluyor onlara. Gerçi ben biosu düzelttim sonradan. Belki onun da faydası olmuştur.
  • Bende bir monitör var.Escot'tan almıştım tam 6 senedir bir fiil çalışıyor.Hiç arıza vermedi.Bende 5 gün önce 170x6fb Philips alarak ondan kurtuldum :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: SavageWarrior

Bugün monitör geldi. Bir de DVI kablo aldım. İşler düzeldi. Çok şükür.

DVI çıkışına kabloyu taktım ve görüntü inanılmaz farketti. Kesinlikle bir DVI kablo edinin derim, 190 X6 aldıysanız eğer.

X1800XL ekran kartında VGA dönüştürücü kullanırken windows açılışında ve Kataliz kontrol center'ı açarken oluşan kırmızı şeritler artık oluşmuyor.

Sanırım dönüştürücü aparat neden oluyor onlara. Gerçi ben biosu düzelttim sonradan. Belki onun da faydası olmuştur.

Windows yüklenirken ve sistem ramleri falan kontrol ederken bazen karıncalanma oluyor bende de. Windows'ta yok bir sorun. DVI kablo takılı acaba normal mi bu olay?(170X6FB)

• quote:

Orjinalden alıntı: EmRaHSaRaL

Bende bir monitör var.Escot'tan almıştım tam 6 senedir bir fiil çalışıyor.Hiç arıza vermedi.Bende 5 gün önce 170x6fb Philips alarak ondan kurtuldum :)

Hemen hemen aynı durumdayız. Ben Hyundai de çakıldım. Tek fark o. Vestel bana yardım elini uzattı sağolsun ;)

quote:

Orjinalden alıntı: darthAquila

quote:

Orjinalden alıntı: SavageWarrior

Bugün monitör geldi. Bir de DVI kablo aldım. İşler düzeldi. Çok şükür.

Windows yüklenirken ve sistem ramleri falan kontrol ederken bazen karıncalanma oluyor bende de. Windows'ta yok bir sorun. DVI kablo takılı acaba normal mi bu olay?(170X6FB)

Dostum senin sorunun PSU dan kaynaklanıyor.
    UPS kullanıyor musun? Kullanmıyorsan mutlaka bir tane edin( 1000 watt ve üstü olsun)

Anakart biosunu update edebiliyorsan mutlaka update yap. Monitörü ve kasayı bağladığın piriz topraklı olsun.

Not:
    Açılışta DELETE ya da F1 tuşuna basarak biosa gir ve "load defaults" veya "load optimum.." yazan yere tıkla. Sonra kaydet ve çık.

Ramlerin yerini değiştirip tekrar dene bir de.

Ekran kartının yerine tam oturduğundan emin ol ayrıca.

En son olarak ya da ilk önce DVI kablosunun yerine tam oturup oturmadığını kontrol et. Vidalarını sıkıştır ve kabloyu monitörün arkasındaki oluklara sokma. Yani kırmadan uzat. O kablolar hassastır. Hemen kırılırlar. Ben o hatayı yaptım daha önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 10 Eylül 2006; 1:33:07 >

• PSU'yu yeni değiştirdim, UPS de kullanıyorum Olivetti 600V ama şikayetçiyim elektrikler kesildiğinde hemen kapanıyor bilgisayar, yok gibi yani sigortası var götüreyim bilgisayarcıya. Bunları deneyeyim olmazsa bios update olayına girerim. Gerçi son sürüm gözüküyor, Abit AN7 anakartım, FlashMenu'den bakmıştım.
  • En son olarak ya da ilk önce DVI kablosunun yerine tam oturup oturmadığını kontrol et. Vidalarını sıkıştır ve kabloyu monitörün arkasındaki oluklara sokma. Yani kırmadan uzat. O kablolar hassastır. Hemen kırılırlar. Ben o hatayı yaptım daha önce.
  • Arkadaki bölmeden de çıkarayım o zaman kabloyu. Bu arada optimum ayarlarda bilgisayar, ekran kartı ramler ve vidalar yerinde, geriye psu ve ups kalıyor.
  • Evet aynen öyle. Aklıma gelenler bunlar.

Deneyerek bulunabilir sorunun nereden kaynaklandığı.

İlk önce PSU ve UPS demiştim zaten
  • Kalleş UPS yaktım seni şimdi Zaten kuşkulanmıştım daha önce çat diye kapanmasından Sağol ilgilendiğin için SavageWarrior
  • Ekran tazeleme oranını 60 Hz yap. Bende 75 Hz de bazen bozulmalar oluyordu 1280x1024 çözünürlüğünde.
  • Evet 75'te saçmalamıştı ilk taktığımda, en iyi sonuç 1280x1024@60hz dediğin gibi. Windows'ta hiçbir sorun yok aslında dediğim gibi, sadece açılırken oluyor bazen o da her zaman değil yani. Bir arkadaşım da normal bende de oluyor açılırken dedi. Sony var onda da.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cavus78

Bu arada bir not: Şimdi farkettim, bu monitörler Hollanda'dan mı geliyormuş ki? Hiç sanmıyorum.

Bu lcdyi bu forumda ilk alan bendim büyük bir ihtimalle (eylül 2005)
    ilk aldığımda tryede stoku yoktu ve arızalandı 15gün bekleyip yenisi hollandadan gelmişti
    şimdi stoku vardır boğaziçi bilgisayarda
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nitrogliserin

quote:

Orjinalden alıntı: cavus78

Bu lcdyi bu forumda ilk alan bendim büyük bir ihtimalle (eylül 2005)
    ilk aldığımda tryede stoku yoktu ve arızalandı 15gün bekleyip yenisi hollandadan gelmişti
    şimdi stoku vardır boğaziçi bilgisayarda

Herneyse. Seninkinin arızası neydi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.