Şimdi Ara

Samsung yılın ilk çeyreğini faaliyet karında düşüşle kapattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Samsung yılın ilk çeyreğini faaliyet karında düşüşle kapattı





    Hem akıllı telefon hem de mobil telefon pazarında liderliğini sürdüren ve tablet pazarında Apple ile arasındaki farkı azaltan Samsung, bununla birlikte yeni yıla faaliyet karında düşüşle başladı. 




    Geçen yıl Galaxy S4 modelinde beklentilerin altında kalan satış rakamı ve firmanın kar marjı düşük alt seviye mobil cihazlarına daha fazla önem vermesi, faaliyet karında da düşüş yaşanmasına sebep oldu.




    Yılın ilk üç ayı itibariyle Samsung'un satış gelirleri 52 milyar dolar civarında gerçekleşti. Firmanın faaliyet karı ise yıl bazında yüzde 3.3 düşüşle 8.2 milyar dolar olarak kayda geçti. Bu süreçte düşüşten en az etkilenen mobil cihaz bölümü olurken, diğer bölümlerde düşüş daha fazla hissedildi.




    Samsung mobil cihaz bölümü ilk üç ayı 6.2 milyar dolar faaliyet karı elde ederken, yıl bazında yüzde 1.2 düşüş, çeyrek bazında yüzde 19 artış yaşandı. Firmanın mobil cihaz satışları hakkında bilgi verilmedi. 




    Rakam bazında Samsung yükselmeye devam etse de düşük kar marjı firmanın faaliyet karını olumsuz etkilemeye başladı. Geçen yıldan bu yana analiz uzmanları firmanın düşük kar marjı politikası nedeniyle uyarılar yapıyordu. 




    Bununla birlikte yaklaşan dünya kupası finalleri nedeniyle Samsung üst seviye akıllı telefonlarının ve televizyonlarının daha fazla satış yapacağına inanıyor. Ayrıca Galaxy S5'in ümit verici başlangıç rakamları ile birlikte firmanın yılın ikinci çeyreğinde faaliyet karını artırması bekleniyor.  

     

     



    Kaynak:http://www.phonearena.com/news/Samsung-reports-a-year-over-year-decline-in-Q1-operating-profits_id55631







  • Adamların zararına bak anasını satayım...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala cok yüksek ..

  • Donanımı artık Çinliler de koyuyor. Kasa kalitesi, malzeme, kullanıcıda uyandırdığı his, built quality gibi kavramlar ön plana çıktıkça Samsung yerinde sayıyor.

  • "Firmanın mobil cihaz satışları hakkında bilgi verilmedi. "

    Bu son S5 faciasından sonra o satışlardan hiç umutlu olmasınlar.S3 lu adam bu S5 dese 100 kişiden 70 i en azından acaba mi der.Bu kadar tasarim fakiri ve kronik arayuz vs sorunlarını halledemeyen koca bir markadan bahsediyoruz ceza elbet kesiliyor tüketiciler tarafından(Bilinçli tüketicilerden bahsediyorum)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inşallah her çeyreği zararla kapatır o 4.4.2 gelecek lan s3 e
  • Samsung yaptiklarini cekiyor ki daha beter olsun. Samsung un tek makul serisi note serisi gerisi yalan. Sony artik su z2 yi getirse alsak da adam gibi bir telefon kullansak. Umarim 4k video cekerken yasanan isinip kapanma sorununu cozer de satisa sunarlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adet bazinda satisi arttirmis olmalarini anlayamadim,birde kar marji nasil dusuk onu..

    Cunku neden bu adamlar hala en cok telefonu satabiliyor bu kadar mi bilincsiz tuketici hadi burayi gectim hemde dunyada..

    Xaten gereksiz pahali satiyor yok ucuz kaza farkli islemci falan hala nasil bu paralardan satilirken maliyetmi yuksekmi kar edemiyor yeterince..

    Reklam giderleri cikartilip hesapla n inca kalan azsa o olabilir cunku fena reklam gideri vardir orasida dogru..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaa vermessen galaxy s3'e güncelleme alırsın böyle ders ama yine vermeyecekler çünkü umursamıyorlar kullanıcıyı

  • Leğencilerin yorumlarını bekliyoruz.
    Siz leğen plastiği demeye devam edin.
    Adamlar bizim sanayi bölgelerinin yapamadığı ciroları yapmaya devam etsinler.

  • Telefondan anlamayan Cevremdeki 3 kisi htc one m8 aldi. S5 i ve m8 i ellerine aldilar, hepsi aynisini dedi; bu malzemeye bu para verilir mi? Yani kisacasi samsungun isi bu senede zor

  • Zarar tablosu diye anlamassin kimse firma kâr ettmis ancak bir öncekinden bir mikdar daha az ve bunu nedense kötü oldu gibi lanse edilmesi . nedense firmalarin her seferinde beklentileri büyük ve her seferinde daha cok kar yapma istekleri geciniz...

  • Rakipleri artık daha güçlü ve millet anladı Galaxy serisindeki kalitesizliği. Ne malzeme nede yazılım anlamında artık farklı bişeyler vaad etmiyor.

  • Gelecek çeyrek kardan zarar falan kalmaz. Daha s5 in etkisi yok bu rakamlarda. Yarin 1 ayda 15 milyon s5 satildi diye haber çıkınca bu yorumun altinda sevinenler ne diyecek bakalim. Siz Samsung alanlari ya da kullananlari asagilayin durun

  • Kıyamam çok üzüldüm

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Victor Creed

    Samsung yaptiklarini cekiyor ki daha beter olsun. Samsung un tek makul serisi note serisi gerisi yalan. Sony artik su z2 yi getirse alsak da adam gibi bir telefon kullansak. Umarim 4k video cekerken yasanan isinip kapanma sorununu cozer de satisa sunarlar

    Sony o sorunu cozdu 2 dakikadan uzun 4k video cekmeyin diyor muhahahaha
  • Nasıl zarar ediyon la Zamzung ya sen ? 1 TL maliyeti olan telefonları bizim kekolara 2200'den kol gibi satıyorsun ona rağmen zarar he ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekirTemel

    "Firmanın mobil cihaz satışları hakkında bilgi verilmedi. "

    Bu son S5 faciasından sonra o satışlardan hiç umutlu olmasınlar.S3 lu adam bu S5 dese 100 kişiden 70 i en azından acaba mi der.Bu kadar tasarim fakiri ve kronik arayuz vs sorunlarını halledemeyen koca bir markadan bahsediyoruz ceza elbet kesiliyor tüketiciler tarafından(Bilinçli tüketicilerden bahsediyorum)

    Bunları S5 kullanıcılarına anlat bakalım...
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=91061779

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk çeyrekte 8 milyar kar etmiş, buradan samsung'a akıl veren ergenler siz ne kazandınız ?

  • Üç ayda 8 milyar dolar kar'' deli para

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.