Şimdi Ara

Yumuşak baskılar için yün ve yün karışımı iplik kullanan yeni üç boyutlu yazıcı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj





  • Yumuşak baskılar için yün ve yün karışımı iplik kullanan yeni üç boyutlu yazıcı





     

    Üretim sürecine sağladığı değişim ile son yılların en çok konuşulan teknolojileri arasında yer alan üç boyutlu yazıcılar, bildiğiniz üzere plastik ya da metal gibi materyaller kullanıyor. Yapılan bu tercih nedeniyle sert baskılar / çıktılar verebilen üç boyutlu yazıcılar, Carnegie Mellon Üniversitesi ve Disney Research Pittsburgh tarafından yapılan son araştırmalar doğrultusunda ise artık yumuşak baskılar da yapabiliyor.

     

    Üç boyutlu yazıcıların üretim mantığıyla çalışan ve baskılar için yün ve yün karışımı iplik kullanan yeni üç boyutlu yazıcı, aşağıda yer alan tanıtım videosunda da görüldüğü üzere bir dikiş makinesine benziyor ancak, katman katman işleme yapabilmesiyle farkını ortaya koyuyor. Bilgisayar temelinde hazırlanan tasarımları hızlı şekilde hayata geçirebilen ürün, ilk baskısında tercih edilen oyuncak ayı yanında birçok farklı tekstil üretimi için de uygun bir kullanım alanı ortaya koyuyor. Elde edilen yumuşak baskıların içerisine elektronik ya da mekanik bileşenlerin de koyulabildiğini belirten Carnegie Mellon Üniversitesi profesörü Scott Hudson, tek bir üç boyutlu baskı cihazıyla çok materyalli (Örneğin aynı süreçte dışı yumuşak için sert mekanik oyuncaklar) baskı yapmanın da kısa süre içerisinde mümkün olabileceğini söylüyor.

     

    Üç boyutlu baskı tekniğine farklı bir açıdan yaklaşan yeni sistem hakkında hazırlanan açıklayıcı tanıtım videosunu direkt olarak aşağıda izleyebilirsiniz. 

     



     Yumuşak baskılar için yün ve yün karışımı iplik kullanan yeni üç boyutlu yazıcı

     





    Kaynak:http://www.youtube.com/watch?v=qc-tGbMN9Ms#t=110







  • üreten ve muazzam istihdama sahip bir toplum olarak 3d yazıcıların üretici gücümüze ciddi darbe vuracağını düşünüyorum.

    /sarcasm

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.