Şimdi Ara

Faceless Void Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
4.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu sıralar pub'larda fazlasıyla kötü void oyuncuları gördüğümden bu rehberi hazırlama ihtiyacı duydum.Muhtemelen çok tutulmayıp,3-5 mesaj aldıktan sonra kaybolacak belki ama birkaç kişi görse de fazlasıyla yeterlidir.



    Faceless Void

     Faceless Void Rehberi


    Genel Oynayış


    Early Game

    Void için en zorlu geçecek bölümdür.Bir çok FV oyuncusu bu bölümde kopar oyundan.Early'de tek başına kill alma ihtimalinin çok düşük olması,damage veren bir skill'inin olmaması early game'i sizin için sadece farmdan ibaret kılar.Elbette slow'unuz olduğundan mümkünse kill almaya çalışın ama ölmeniz size muhtemelen double kill almanızdan daha çok zarar verecektir.2 kişiden alacağınız 450 gold yaklaşık 10 last hit'e tekabül ediyor.Mümkünse ultiniz olmadan veya sizi tehlikeye sokabilecek durumlara girmeden kill almaya bakın.Muhtemelen alamayacaksınızda...

    Mid Game

    Bu kısımlarda biraz Anti-Mage,biraz Juggernaut karışımı bir oyun tarzı sergilemeniz gerekiyor.Takımınız oyunu tutabilecek seviyede değilse her ultinizin cd'si dolduğunda kill almaya bakın.Ultiyi açtığınızda en kolay ölebilecek kişiye yoğunlaşın ve her ulti'den bir kill çıkarmaya bakın.BKB'nizi tamamlayana kadar çok aşırıya kaçacak derecede agresif oynamayın.Sonuçta 5 kişiye chrono açsanız bile wipe atmanız garanti olmayabilir ve genelde en fazla 1200'e yakın hp'niz oluyor.Her öldüğünüzde kaybettiğiniz o ana kadar kazandığınızdan genellikle fazla oluyor.

    Late Game

    FV'nin genelde Godlike olduğu kısımlar.Bash'i dahil etmediğimizde dahi genelde 500'e yakın bir dpsniz oluyor 4 slot haliniz.Diğer bir çok carry'i ezebilme şansınız var.Bu aşamalarda chrono içinde size en büyük sıkıntı çıkaracak kişiye odaklanmanız sizin için daha iyi olacaktır.

    İtem Seçimleri


    FV'nin steroid'i bash'i ve blink'i idir.Blink ile bash şansımızı arttırmak için gerekli olan item'ları daha hızlı kasarız.

    Başlangıç item'ları

     Faceless Void Rehberi
    İhtiyacım yok diyen almasın.

     Faceless Void Rehberi
    PMS'ye çevirerek early-mid civarları çok rahatlayacağız.

     Faceless Void Rehberi
    BF tamamlanana kadar yanınızdan kesinlikle ayırmayın.Bittikçe base'den. çekin.Canınız çok ciddi azalmadıkça base yapmayın,siz kaybedersiniz.

    Early Game

     Faceless Void Rehberi
    Düşük hp ve melee olmanız dolayısıyla içinde bulunduğunuz dezavantajları düşüren bir item.

     Faceless Void Rehberi
    BF yapana kadar yeterli olacaktır,tamamlamadan bf bitirmeniz sizin için daha hayırlı olur.

     Faceless Void Rehberi
    BF'den önce çıkabilirseniz mükemmel olur.Tabii maksimum 5-6 dakika içinde çıkmalısınız.Midas konusunda daha sonra tekrar değineceğim.


    Farm Öncelikli Ağır DPS Build (Ne kadar Late,o kadar rank)

     Faceless Void Rehberi
    Bir Anti-Mage değilsiniz ama ihtiyacınız olan bir item.Ulti cd'niz dolmadığında yapmanız gereken şey farm,onuda bununla yaparak base gitme zorunluluğunu ortadan kaldırıyorsunuzç

     Faceless Void Rehberi
    Botumuzu bitirelim.

     Faceless Void Rehberi
    Kasmak ZORUNDASINIZ.5 kişiye chrono atmak hepimizin hayali,fakat aklı başında bir takım kolay kolay 450 yarıçaplı bir alan içinde void'in ulti atmasını beklemez.Ki cast point'iniz dolayısıyla bir blink ile rezil olabilirsiniz.Dışarıda elbet kalanlar olacak,fakat bkb'yi açtığınızda ölmeden 1 kişiyi öldürmeniz olağan.Bu item sayesinde 3 kişinin arasına girip 1 kişiyi öldürmeniz gayet kolay.

     Faceless Void Rehberi
    3300'lük parçayı önceden almaya çalışın.Build-up'ı biraz zor bir item.Ama almanız gerekli.Mjollnir ile değiştirebilirsiniz ama ben tercih etmiyorum.

     Faceless Void Rehberi
    Midasınız varsa PMS'yi satıp bunu alın.Gerekli görüyorsanız midası'da satıp bir tp alın.Rosh kestiğinizde zaten satmak zorunda kalacaksınız.

    Daedalus dahil kalan itemler bayağı fantezi olacaktır.Orb effect olarak elbette domi-->satanic öneririm.Örnek oyun :http://dotabuff.com/matches/619904696

    Mid-Game Odaklı Build (Midas'ım yok,karşıda medusa/spec var )

     Faceless Void Rehberi
    Direk PT'mizi çekiyoruz.

     Faceless Void Rehberi
    Riski büyük olmasına karşın iyi ellerde getirisi yüksek bir item.Bunun sayesinde erkenden kill alarak snowball olmamız gerekli.Ulti cd'de iken elbette farmlayabildiğimiz kadar farmlayacağız.

     Faceless Void Rehberi
    Duruma göre bir bkb'den sonra çıkılabilir.Elbette istenilirse butterfly ile değiştirilebilir.

    Kalanlar kişisel olarak seçilebilir.Görüldüğü üzere aşırı derecede attack speed'imiz var fakat damage'miz yok.Daedalus,mkb uygun itemlar.

    Offlane Build

    Exp gibi bir problemimiz yok.Bu yüzden farm odaklı itemleri(Midas,Bfury) es geçeceğiz.Gerçi geçmişte DeMoN'un TI4'teki Liquid - NaVi maçında 15-16 dakika civarında kastığı bir Midas görmüşlüğümüz var.Fakat bunun sebebi Tiny-Wisp kombo'sunun late-game'deki sıkıntısını düşünmesi.Ama genelde Enigma stili bir oyun tarzınız oluyor.

     Faceless Void Rehberi
    Backtrack ile birlikte lane'de kalma şansınız bu item.Zaten bu item olmasa çoğu heronun offlane'de pek bir şansı olmaz.

     Faceless Void Rehberi
    +8 Str.

     Faceless Void Rehberi
    Mid game kill potansiyeliniz bu item.

     Faceless Void Rehberi
    Ulti süreniz 0-0,5-1 saniye,cooldown sırasıyla 60-40-20 saniye azalıyor.Karşı takım çok sık 5-man push yapıyor veya takımınızda damage sıkıntısı yoksa(çok fazla aoe nuke,sniper tarzı kısa sürede çok hasar verebilen glass cannon herolar vs.) uygun bir item.Yine de ben bu durumlarda genelde direk refresher çıkmaktan daha çok hoşlanıyorum.

     Faceless Void Rehberi
    12 saniye cc.Offlaner olarak daha birşey eklenmeye gerek yok zannediyorum.

    Hand Of Midas

    Midas için her zaman getiri durumuna bakılır.Mesela anti-mage'e midas çıkılmaz.Çünkü herifi ormana sal 25 dakka dönsün dursun.Şişmanlıktan o ormandan çıkamaz.Ama void o kadar hızlı kasamıyor.Ayrıca late-game durumu mid-game durumundan daha gözde olduğundan,yani late'de karşı takımı daha rahat ezeceğinden midas daha iyidir.Fakat anti-mage 1.35 BAT ile mid-game'de rahatlıkla tam potansiyeline ulaşabileceğinden daha hızlı BF,daha hızlı oyun demek.Midas FV için güzel bir itemdir.Üstüne BF'de alınır.Midas alamazsanız BF almalımısınız,alabilirseniz alın elbette.

    Skill Seçimi


    Öncelikle bir 1-3-2 yapmalısınız.Bunun sonrasında bash'in 7. seviyede fullenmesi çok sık görülen bir durum.Daha sonra blink'i 2 yaparak backtrack fullemek mantıklı bir seçim olur.Duruma göre blink'inde fullendiği olur fakat 700 range + tam olarak 900 range'de chrono ile pek yakalayamama durumu yaşayacağınızı zannetmiyorum.

    Void Nasıl Antilenir ?


    Hero bazında düşünürsek en basitleri Shadow Demon,Doom,Mirana gibileri chrono dışında;Abaddon,Wraith King net olarak counterlıyor.Bunun dışında item olarak en iyi counter'ı Eul Scepter.Tabii BKB'den sonrası yalan hikaye oluyor açıkçası.Yüksek seviyelerde Blink aslında en iyi counter'ı.Ellerini göğe açana kadar 1 sene geçiyor,2 kere Blink'e basın,Chrono falan hikaye oluyor.Tabii ping durumunuzda bu olayda etkili oluyor açıkçası.


    MEGA CREEPS


     Faceless Void Rehberi
     Faceless Void Rehberi
     Faceless Void Rehberi


    EN YETENEKLİ VOID


    GIF LINKI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeFSuH -- 28 Ağustos 2014; 21:24:03 >







  • Güzel rehber. Eline sağlık. Sondaki gif efsane.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rehber için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahhahaha gif güzelmiş :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben back track lvl 8 e kadar vermiyorum stout shield zaten 2. skill görevi görüyor. verincede stout shieldi satıyorum.

    yani skillde 3-1-3-1-3-6-3-2 diye gidiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tristran -- 4 Mayıs 2014; 17:43:49 >
  • Ben genellikle stout shield-tango-qualing blade ile başlıyorum bence voidin başlangıç statları kötü değil rahat last hit alıyor qb de olunca baya iyi.Sonra hemen midasın eldivenini alıyorum arkasından boots of speed sonrada midası bitiriyorum.Midastan sonra hemen pt bitirip bfye başlıyorum(ilk hp regen yüzüğü şart yoksa lanede barınamazsınız).Bf bitince maelstrom ve arkasından critik alıyorum çok rahat kill alınıyor böyle çok hoş.Bana göre bunlar ana eşyalar bundan sonrası artık critik daedalus yapılır maelstrom mjölnir yapılır.Yada karşıda evasion varsa hiç crit almadan mkb alınır.Karşıda düz damagesi iyi herolar varsa butterfly alıyorum yoksa butterly yerine bkb.(Sizce bu build doğrumu? Orb effect hakkımı mom yerine maelstorm ile kullanıyorum.)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hic secmedim oynamış kadar oldum bir sniper gibi sürekli aynı işler :D friend deki biri sürekli sniper oynuyor sıkılmak nedir bimiyor :D
  • Dehşet bir hero, son zamanlarda oynamaya başladım.. Bundan iki gün önce felan Eu serverindayım, takımda ne ingiliz nede rus var, ruslardan kötü oynayanlarda varmış. Fark yiyoruz, ağır yenilgi. Sonlara doğru bizim son towere geldi, oyun başından beri yoktu felan.

    Ulti açtı, ben pa ile skill attım kaçtım bir seviniyorum vs vs, adam 5 sn sonra yine ulti açtı, ilk küredekileri kesti, sonra geldi beni kesti, o dkdan sonra baseden çıkmadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chilianrose

    Ben genellikle stout shield-tango-qualing blade ile başlıyorum bence voidin başlangıç statları kötü değil rahat last hit alıyor qb de olunca baya iyi.Sonra hemen midasın eldivenini alıyorum arkasından boots of speed sonrada midası bitiriyorum.Midastan sonra hemen pt bitirip bfye başlıyorum(ilk hp regen yüzüğü şart yoksa lanede barınamazsınız).Bf bitince maelstrom ve arkasından critik alıyorum çok rahat kill alınıyor böyle çok hoş.Bana göre bunlar ana eşyalar bundan sonrası artık critik daedalus yapılır maelstrom mjölnir yapılır.Yada karşıda evasion varsa hiç crit almadan mkb alınır.Karşıda düz damagesi iyi herolar varsa butterfly alıyorum yoksa butterly yerine bkb.(Sizce bu build doğrumu? Orb effect hakkımı mom yerine maelstorm ile kullanıyorum.)

    Hocam zaten 25% Backtrack sansi varken Fly'a yatirilan parayi dogru bulmuyorum Void icin. MoM+Mjollnir calisacaktir ancak Mjo aktif oldugu zaman lifesteal yapmayacak. Ben babysitterim var ise Midas, yok ise direk MoM taraftariyim. Uzun bir sure Time Lock damage'i uzerine oynandigindan dolayi da skill build 1141(umarim dogru siraladim, Time Lock full) uygun. Karsiniz solo gelecek ise qb'ye yatiracaginiz para Midas'i fazlasiyla hizlandirabilir. Dual geliyorlar ise qb+poor man yapilmak uzere stout mantikli. Agressive 3 geliyorlarsa gecmis olsun, erken rotasyon ile lane degistirin. Supportlariniza tp masrafi cikacak ama 15 dakikada 10 creepte kalmak istemezsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tisikkirlir Sipirmin

    quote:

    Orijinalden alıntı: Chilianrose

    Ben genellikle stout shield-tango-qualing blade ile başlıyorum bence voidin başlangıç statları kötü değil rahat last hit alıyor qb de olunca baya iyi.Sonra hemen midasın eldivenini alıyorum arkasından boots of speed sonrada midası bitiriyorum.Midastan sonra hemen pt bitirip bfye başlıyorum(ilk hp regen yüzüğü şart yoksa lanede barınamazsınız).Bf bitince maelstrom ve arkasından critik alıyorum çok rahat kill alınıyor böyle çok hoş.Bana göre bunlar ana eşyalar bundan sonrası artık critik daedalus yapılır maelstrom mjölnir yapılır.Yada karşıda evasion varsa hiç crit almadan mkb alınır.Karşıda düz damagesi iyi herolar varsa butterfly alıyorum yoksa butterly yerine bkb.(Sizce bu build doğrumu? Orb effect hakkımı mom yerine maelstorm ile kullanıyorum.)

    Hocam zaten 25% Backtrack sansi varken Fly'a yatirilan parayi dogru bulmuyorum Void icin. MoM+Mjollnir calisacaktir ancak Mjo aktif oldugu zaman lifesteal yapmayacak. Ben babysitterim var ise Midas, yok ise direk MoM taraftariyim. Uzun bir sure Time Lock damage'i uzerine oynandigindan dolayi da skill build 1141(umarim dogru siraladim, Time Lock full) uygun. Karsiniz solo gelecek ise qb'ye yatiracaginiz para Midas'i fazlasiyla hizlandirabilir. Dual geliyorlar ise qb+poor man yapilmak uzere stout mantikli. Agressive 3 geliyorlarsa gecmis olsun, erken rotasyon ile lane degistirin. Supportlariniza tp masrafi cikacak ama 15 dakikada 10 creepte kalmak istemezsiniz.

    Doğru aslında ben daha hiç kasmadım butterfly.Evet öylede yinede maelstrom ve bf kastıysam mom kasmam.Ama işler yolunda gitmiyosa farmım kötüyse mom+maelstrom kasarım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2 battlefurry+mom+pt ulti ile 2 3 kişiyi ultiye alabilirsen bf sayesinde rahat kesebilirsin hepsini
  • bazen refresher çıkan öküzlerin bile olduğu oyun late'e kalırsa direk wini garantileyen durdurulması neredeyse imkansız bir herodur.Ben kasmış bir voide karşı kazandığımı hatırlamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducard -- 23 Mayıs 2014; 16:27:18 >
  • Eger mid gamede kasmis bir faceless var ise direk gg yi verin. Kazanmaniz mucizelere kalmis demektir. Mumkun oldugunca free farm birakmayin. MoM veya Battlefury bitirmesine olanak saglamayin yoksa bi chronoya bakar olmeniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Temet Nosce

    Eger mid gamede kasmis bir faceless var ise direk gg yi verin. Kazanmaniz mucizelere kalmis demektir. Mumkun oldugunca free farm birakmayin. MoM veya Battlefury bitirmesine olanak saglamayin yoksa bi chronoya bakar olmeniz

    sen silencer'sın büyük düşün.
    hem hex core itemin, hem silence, disarm skillerin var.
  • Void'de mom olmazsa olmaz benim için. Biraz riskli bir build yapıyorum ama genelde iyi sonuç veriyor. qb alarak lane'e gidiyorum yanıma da iyi bi support alabilirsem last hitim çok iyi oluyor. sonra bot mom ve pt çıkıyorum. Sonrasında battle fury gidiyorum zaten çok geç olmadan bu itemleri kasabilirsem genelde ezerek alıyoruz sonraki itemler fanteziye giriyo. Crit çıkabiliyorum direk veya canım az kalırsa sy gidiyorum. Ya da karşıda pa gibi miss atabiliceğim hero varsa mkb çıkıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nintendo.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Temet Nosce

    Eger mid gamede kasmis bir faceless var ise direk gg yi verin. Kazanmaniz mucizelere kalmis demektir. Mumkun oldugunca free farm birakmayin. MoM veya Battlefury bitirmesine olanak saglamayin yoksa bi chronoya bakar olmeniz

    sen silencer'sın büyük düşün.
    hem hex core itemin, hem silence, disarm skillerin var.

    Silencer konusunda yazdigimdan oturu diyorsan rod of atos haric arkasindayim. O core degil yerine farkli itemler kasilabilir. Ama orchid coredir skillerin silence vermesi ile orchidin silence cok farkli. 3. skili basinca karsi taraf buyu kullanirsa iptal oluyor buyu zaten. Orchidin +%30 fazla buyu damage almasini saglamasi basli baslina olay zaten. Hala sacma buluyorsan lobide deneyebiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • fly gayet yerinde bir tercihtir backrack ile birlikte armor ve hp itemi kasmadan hayatta kalmanizi saglar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Midas almiyorum bu heroya direk pt sonra battlefury 15 dakikada pt+bf bitiririm genelde sonra direk mom sonra kritik sonrada duruma gore mjo yada bkb son iten mom satar mkb Alirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunun başlarında chrono içinde hemen adam kesmeye çalışmak yerine paranızı düzgün itemlere yatırım yapıp chronoyu da kendi adamlarınızın skillerini kullanacak şekilde açsanız daha mantıklı olur (duruma göre) sand king witch doktor rylai lich sky vs. Hatta biraz dikkat ederseniz adamın koşu yoluna düzgün bir chrono ile melee herolarınızın bile adamı dövmesini sağlayabilirsiniz. oyunu direk yüklenmeye çalışmayın. takım oyunu bu.
  • MeFSuH kullanıcısına yanıt
    Hocam birde combo void denen bir olay var yanılmıyorsam voidin kendi dmg ziyade early ve midde diğer herolar ile combo yapıyoruz. Sky invo void voide midas felan ışte standart tango kalkan sonra midastan sonra direk aganim çıkılıyor veya mon aganim birde böyle bir rehbere ihtiyaç var ziyade sky ile void mükemmel bir uyum içinde çalışabiliyor. Elestirilmeyecegimi bilsem ben hazırladım ama üstadların yapması daha doğru

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.