Şimdi Ara

Tim Cook'dan yeni ürünler ve mobil ödeme sistemleri üzerine önemli açıklamalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Tim Cook'dan yeni ürünler ve mobil ödeme sistemleri üzerine önemli açıklamalar

    Steve Jobs sonrasında firmayı istikrarlı şekilde yönetmeye devam eden Tim Cook, ABD’nin önde gelen yayın organlarından The Wall Street Journal’a verdiği demeçte önemli açıklamalar yaptı.


    Geçen hafta açıklanan 2.çeyrek bilançosundan sonra The Wall Street’e konuşan Tim Cook, fazla detay vermeden değindiği yeni ürünler hakkında dikkat çekici cümleler sarfetti. Yeni ürünlerin hiç olmadığı kadar yakın olduğunu söyleyen Cook, şunları söyledi:



    “Eksiksiz olması için zamana ihtiyaç duyarsınız. Bizim hedefimiz hiçbir zaman “ilk yapan olmak” değildi. Hep en iyisini yapmayı hedefliyoruz; bu da zaman alıyor. Pazarda, üzerinde yeterince düşünülmeden, çalışılmadan yapılmış birçok ürün görebilirsiniz; ancak sonuçta bunlar görevlerini başarıyla yerine getirmiyor. Biz çok şey yapmak istemiyoruz, detaylar üzerinde çok vakit harcıyoruz. Yıllardır çalışma şeklimiz bu bu şekilde ve detaylar üzerine odaklanmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Çok yakında satışa sunacaklarımız, beni çok fazla heyecanlandırıyor. Yeni ürünlerimiz, hiç olmadığı kadar yaklaştı.”



    Son çeyrekte artışla birlikte, birçoğu kredi kartlı 800 milyon Apple ID’ye sahip olduklarına dikkat çeken Tim Cook, mobil ödeme sistemleri konusuyla da ilgilendiklerini ilk defa bu kadar net dile getirdi:



    “Mobil ödeme sistemlerinin çok ilgi çekici olduğunu düşünüyorum. Şu anda 800 milyon iTunes hesabı tanımlı ve bunların çok büyük bir kısmında kredi kartı bilgisi yüklü. Müşterilerimizin bir çoğu iTunes alışverişlerini Touch ID ile gerçekleştirebiliyor. Bu alan bizim de ilgimizi çekmiyor değil. Dahası bu alanın üzerine çok fazla düşünüldüğünü pek sanmıyorum. Şu an bazı firmalar, bu alanda bazı çözümler sunuyor. Fakat değişen bir şey yok, hala cebinizde cüzdan taşımak zorundasınız. “



    En yakın etkinliği 2 Haziran’da yapılacak olan WWDC 2014 olan Apple’ın bu yıl yol haritasında en dikkat çekici ürünler arasında; fansız ve çok ince tasarıma sahip 12 inçlik Retina MacBook Air, 4.7 inçlik ekranı ve yeni tasarımıyla öne çıkan iPhone 6 ile biyometrik sensörleri sayesinde sağlık takibi alanında dikkat çekici yeteneklere sahip olması beklenen iWatch’ın bulunuyor. Bunun dışında 2014’e özel Mac Mini, Retina MacBook Pro, iOS 8 ve OS X 10.10 ile Touch ID ve A8 işlemcisine sahip 2.nesil iPad Air ve 2.nesil Retina iPad Mini  Apple tarafında lanse edilecek yeni ürünler arasında yer alıyor.








  • Haberin girişine bak,Steve Jobs'tan sonra istikrarlı bir biçimde firmaya yöneten... şeklinde,Oysaki adam ilk yönetici olduğu zamanlar ne kadar üzerine gidildi yok Steve'in mirasını batırdı/batıracak diye;medya işte böyle manipülasyoncu ve dönek.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laf arasında Samsung'a ufaktan değdirmiş :)

  • Hocam 6. nesil iPod Touch ve iPod serisi ile ilgili hic Haber birsey yok mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paypal'a rakip olabilecek bir altyapısı olmasından söz ediyor aslında Tim Cook laf arasında. Paypal'ın üzerine ekstra bir avantaj olarak ta parmak izi ile kullanıcıların alışveriş yapabilmelerini, haliyle kullanıcı adı/şifreden daha güvenli bir altyapı kullanabilecek olmalarından bahsediyor. İyi mi kötü mü bilmiyorum ama kağıt para fiziksel olarak dünyamızdan ayrılmak üzere, son günlerini yaşıyor..

    Gelişmesini dört gözle beklediğim iki yenilik:

    1- Mevcut durumda uygulama içerisinden yapılan satın alımlarda fiziksel ürünlerin alımı mümkün değil, bunu mümkün hale getirmeleri (bkz. Paypal)
    2- Tabikide fiziksel olarak satılan ürünlerde, diğer ödemelerden aldığı "%30" luk apple payını daha makul seviyelere çekmeleri..
  • 'Pazarda, üzerinde yeterince düşünülmeden, çalışılmadan yapılmış birçok ürün görebilirsiniz; ancak sonuçta bunlar görevlerini başarıyla yerine getirmiyor.' sözünde gerçekten sonuna kadar haklı...

  • iwatch geliyor kesin

  • Bundan sonra yeni Apple ürünlerini şahsen senin incelemeni isterim @Shady çünkü koskoca ülkede senin kadar Apple ile ilgili ve bilgili haber yapanını görmedim.

    Saygılar

  • Tim Cook'un su dislek gulusunu gorunce irite olanlar +1

  • Peregrino kullanıcısına yanıt
    Hiç yok maalesef.

    Apple, iPod'u artık bitiriyor. Maalesef iPod için yolun sonu gözükmeye başladı. Satış sayıları 2 milyon civarında. Hızla düşüyor. Tim Cook da bir değerledirme iPod'ların hızla düşüş gösteren bir sektör olduğunu, açıkca ifade etti.

    Artık çok bir şey beklememek lazım iPod konusunda...
  • Shady kullanıcısına yanıt
    Retina macbook pro yeni versiyon için iyi haber sanırım.. Alsam mı yoksa beklesem mi kararsızım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam haklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 inç retina macbook pro yu daha yenileyeli ne kadar oldu daha bu neyin yenilemesi ki.

  • mobil ödeme ne arkadaş biz kredi karlarından kurtulmaya çalışıyoz, cebine koyarsın parayı herşeyi nakit alırsın olayın özü budur, sonra o mobil ödemeyi kullanma bedeli çıkar, üyelik aidatı çıkar, bi de cebinden para çıkınca daha az harcarsın böyle kartlarla falan çok para harcıyor insan, üstüne bide kayda giriyor aldığınız yer fatura kesiyor üstüne vergiyi de koyuyor, boş gereksiz işler bunlar, banka kredimden kurtulayım tek hesap tek kart kullanmam, tek kuruşumu bankaya yatırmam, sonra neye nerde ne harcadığımı ne kadar param olduğunu görüyorlar, faturalı hat bile kullanmıyorum başkası üstüne faturasız, yoksa sisteme bir girdiniz mi canınıza okuyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WB

    Tim Cook'un su dislek gulusunu gorunce irite olanlar +1

    Adamın tüm dişleri porselen. Dünya para vermiştir onlara. Bırakta rahat rahat gülsün.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.