Şimdi Ara

40 GUNLUK MUHABBET KUŞU EVCİLLEŞTİRME!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar oncelikle hepinize Selamun Aleykum. Bi tane muhabbet kusu aldım perşembe gunu. Bu perşembe. Arkadaşlar kuşuu alalı 2-3 gun oldu ama kendime alıştıramadım nasıl alıştırabilirim? Sanki biraz elime alıştırdım, ama avucuma alıp dışarı çıkarınca elimi çok ısırıyor. Kafesin içinde avucumun içine almıyıp işaret parmağımla felan sevince bişe yapmıyor,sevidiriyor kendini. Çözemedim bu kuşu ben :D Takla makla atıyor, çok hareketli ve hastalıksız. Biran once eğitmek istiyorum ama nasıl olacağını bilmiyorum. 2-3 Kez dışarı saldım, ilk Saldığımda kafesin içine gir surekli, çıkmak istemedi. 2. saldığımda ise masanın ustune yani yanımda dolaştı sadece 1 kez perdeye kondu. 3. saldığımdada aynısı oldu. yani 2. oldu. Sizden rica ediyorum lutfen yanıt soyleyin bu gun içinde :( Şimdiden teşekkür ederim..
    Birde elimden yem yemiyor aç bırakıyom yine elimden yemiyo ama elime geliyo, çok çok nadiren ama çok nadiren ısırıyor oda korkunca. yani çok nadiren. Ona iyi davranıyorum alçak ses tonuyla felan konuşuyorum işte oyle. 1 hafta içinde nasıl eğitebilirim? :)) :D Olumlu yanıtlarınız için şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM.







  • LUTFEN CEVAP YAZIN :(
  • Öncelikle neden yeni konu açıyorsun? Sen yeni konu açınca sana cevap yazacaklar diye bir kaide yok. Bu konuya güncel çekmen yeterliydi.

    Soruna gelecek olursak, asla kuşunu avucunun içine alma! Bu hareketin onu korkutur ve seni düşman hale getirebilir. Ayrıca eve geldikten sonra en azından 1 hafta kuşu kendi haline bırakman, sadece yemini suyunu değiştirmek için kafesle uğraşman gerekliydi. Diğer kuşların arasından hiç tanımadığı bir yere geliyor, alışması için biraz zaman vermeliydin.

    Eğitim mevzusuna gelirsek, internette bir ton döküman var bu konuda. Aç bırakman bence etik bir davranış değil, onun yerine parmağınla yavaşça tünekten itip parmağına çıkmasını sağlayarak yavaş yavaş alıştırabilirsin. Tabii ki eğitimde önemli olan kuşun yaşı.
  • İlk yedi gün eline alma sonraki 40 gün boyunca her gün eline al alışır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edemirbas kullanıcısına yanıt
    Öncelikle şunu soylemeliyim ki bu konu acildi onun için yazdım.
    Meseleye gelince ise kuş artık elime geliyor zamanla alısıyormus demekki ama dışarı çıkmak istiyor dişardada elime gelior ama taa yanına goturmem gerekiyor. Dun kusu saldım boyle oldu. Bilgi için sağol ve 1 haftada kuş eğiten birçok kişi var ve internettikiler yanlış,kimi salın diyor kimide salmayın. Onun için konu açtım..
  • OguzhanY kullanıcısına yanıt
    İNTERNETTİKLER YANLIŞ. BİLENLER CEVAP YAZSI LUTFEN..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.