Şimdi Ara

Öldüren Gol

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Andrés Escobar Saldarriaga (d. 13 Mart 1967, Medellin; ö. 2 Temmuz 1994, Medellin), Kolombiyalı eski millî futbolcu. 2 Temmuz 1994 tarihinde 1994 FIFA Dünya Kupası'nda ABD'ye karşı kendi kalesine gol attığı için Medellin şehrinde bir barda silahlı saldırıya uğramış ve hayatını kaybetmiştir.



    1994 FIFA Dünya Kupası'ndan sonra Escobar, Las Vegas şehrinde bulunan Nevada semtindeki akrabalarına ziyaret etmek yerine Medellin'e dönmeye karar verdi ve 2 Temmuz 1994 tarihinde akşam Medellin şehrinin El Poblado semtinde "El Indio" adındaki bir barda arkadaşlarıyla eğlendi. Gece yaklaşık saat 03:00 sularında barda bulunan otoparkta sadece yalnız değildi; üç erkek ve bir kadın ile birlikteydi. İki kişi, 38 kalibrelik bir tabanca ile Escobar'ı vurdu ve Escobar 12 yerden ateş aldı. Arkadaşları Escobar'ı hastaneye Toyota pickup ile götürdü ancak Escobar vurulduktan 45 dakika sonra hayatını kaybetti. Escobar'ın Dünya Kupası'nda ABD'ye karşı kendi kalesine attığı için öldürüldüğüne inanılıyordu. Escobar'ın cenazesine yaklaşık 120 bin kişi katıldı. Her yıl insanlar Escobar anısına fotoğraflarını getirirdi. Temmuz 2002 tarihinde Medellin şehrinde Escobar anısına heykel yapıldı. Humberto Castro Muñoz, Escobar'ı kendi adamları ile birlikte öldürdüğünü itiraf etti. İddialara göre diğer iki kişi, Muñoz'un adamları; Peter David ve Juan Santiago Gallon Henao'ydu. Humberto Castro Muñoz, Haziran 1995 tarihinde Escobar'ı öldürmekle suçlandı. 43 yıl hapis cezası aldı. 2001 yılında ceza kanununa göre hapis cezası 26 yıla indirildi. 2005 yılında ise iyi davranışı ve yapılan ceza indirimiyle serbest kaldı.

    Forumda uyuşturucu kartellerine meraklı çok arkadaş var. Bunun "The Two Escobars" diye bir de filmi var. Uyuşturucu kartelleri ve futbol bahislerini anlatıyormuş.







  • Kolombiya zaten buranin adanasi gibidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam 45 yıl ceza alıyor 15.sene çıkıyor
  • niye tutmamış lan bu konu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.