Şimdi Ara

DH Steam Machine Bölüm 2: SteamOS parmaklarınızın ucunda!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
1.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • DonanımHaber Steam Machine video serimizin ikinci bölümünde hazırladığımız bilgisayara SteamOS işletim sistemi kurup, arayüzünden oyun deneyimine, yan özelliklerden Linux uygulamalarına kadar derin bir dalış gerçekleştiriyoruz.

     

     





  • Açık kaynaklı bir platform üzerinde hem konsol hem PC özelliklerinin olması fikri bence gayet güzel. Her ne kadar uygulamada sorunlar çıksa da beta sonuçta halledilmeyecek sorunlar değil.

    Steam Controller ile birlikte betadan çıkar, 3-4 sene içinde de tek başına kullanılabilecek bir işletim sistemi haline gelir bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dovahkiin -- 23 Nisan 2014; 21:24:11 >
  • Aşağı yukarı kaç gaymeye mâl oldu o sistem ki?
  • DualBoot için kullanılır, oyuncu adam bile eninde sonunda İnternete girip film izleyeceği, Office kullanacağı, DirectX oyunu oynayacağı için SteamOS tek başına yeterli değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohooo 231 oyun var. tanesine 2 dolar desen(ki daha fazladır elbette) 1000+ dolar yapar ve 2 bin lira civarına tekabül eder. Öküz alırdık o parayla
  • tek merak ettiğim bu steam os üzerine torrent ve bluray player kurabiliyor muyuz ? Eğer öyleyse tam bir medya oynatıcı ve oyun konsolu haline gelir bizler için.

  • Nefret ettirdiniz ! Video başı reklamlardan. Ve çok itici bir reklam... Özellikle gece gürültüsüyle insanın aklını alıyor sizin yüzünüzden sesi kapatıp dolaşıyorum forumda !

  • Yahu her videoda yaşımın sorulmasından bıkkınlık geldi. Daha kaç kere yanıtlayacağız aynı soruyu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dunn

    DualBoot için kullanılır, oyuncu adam bile eninde sonunda İnternete girip film izleyeceği, Office kullanacağı, DirectX oyunu oynayacağı için SteamOS tek başına yeterli değil

    Steam OS'da da internete girip film izleyip ofis uygulamaları kullanabilirsiniz. DirectX konusunda lafım yok.

    quote:

    Orijinalden alıntı: frostburn

    tek merak ettiğim bu steam os üzerine torrent ve bluray player kurabiliyor muyuz ? Eğer öyleyse tam bir medya oynatıcı ve oyun konsolu haline gelir bizler için.


    Evet kurabilirsiniz.
  • Gökhan ikisi bir e de katılsın

  • anketler sağolsun beni anam babamdan daha çok tanıyorsunuz

  • Gökhan abinin sesi nasıl işlemişse beynime bi an BSC'dayım sandım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thinkwithbrain -- 23 Nisan 2014; 21:19:48 >
  • neden illa Linux. Windows a entegre yapsalar ve tüm oyunlarçalıssa. bir zamanlar Windows media center vardı aynne onun gibi bi kısayola bassak ve sanki yeni bir sistem gibi çalışa bence daha çok tutulur

  • Gerenk yok...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bl00dyHell

    quote:

    Orijinalden alıntı: Dunn

    DualBoot için kullanılır, oyuncu adam bile eninde sonunda İnternete girip film izleyeceği, Office kullanacağı, DirectX oyunu oynayacağı için SteamOS tek başına yeterli değil

    Steam OS'da da internete girip film izleyip ofis uygulamaları kullanabilirsiniz. DirectX konusunda lafım yok.

    quote:

    Orijinalden alıntı: frostburn

    tek merak ettiğim bu steam os üzerine torrent ve bluray player kurabiliyor muyuz ? Eğer öyleyse tam bir medya oynatıcı ve oyun konsolu haline gelir bizler için.


    Evet kurabilirsiniz.

    Windows işlevliğini sağlar mı? Hayır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Daha ferah bir kasa seçseydiniz iyi olurdu.. Depolama birimlerinin uygunsuz yerleşimini beğenmedim ilk incelemede..
    Tv Bilgisayarı olarak kullanılabilecek daha geniş bir sürü kasa alternatifleri var..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Masterbronze12

    Gökhan ikisi bir e de katılsın

    +1

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu site reklamlar ve anket gibi şeylerden para kazanıp ayakta duruyor. Para verecekseniz konuşun akıl vermenize gerek yok.

  • SteamOs sistemini windows'tan ayıran pek bir fark yok gibi hatta eksiği var steam tam hazırlanmadan neye güvenip beta yaptıysa artık windows kullanan oyuncuların çoğunda steam var zaten kol olarakda xbox kolunu taktığınızda sorun yaşamıyorsunuz bilmiyorum kaç kullanıcı kullanır.Dota2 kısmında grafikleri yükselttiniz ancak oyunu kapatıp açtığınızda o ayarlar geçerli olur yani siz o baştaki düşük ayarlarda oyunu izlediniz bulanık görmeniz çok normal.
  • Metro'da Basit bi kalite ayarı amacı için, sadece "hi-med-low" gibi ayar olması kabul edilebilir. Ama kalitesi Windows'daki ile aynı değil, efektleri faln eksik. O yüzden basit bi ayar mekanızmasını, eksikliği mazur göstermek için kullanmayın. Direk amacınız o olmasa bile sonuçta vardığınğz yer orası oluyor.

    Linux altında ciddi oyun geliştirmek kolay değil, dert. O yüzden uygun bi gelecekte parlak bi yanı yok SteamOS'nin. SteamOS'nin diğer Linux dağıtımlarına alternatif olan, öne çıkaracak pek bi yönü de yok. Oyunlar anca SteamOS'de çalışırm diğer Linux dağıtımlarında çalışmam derse bi fark olur. Bunu da uzuuun bi süre görme imkanı yok.

    SteamOS, eğer farklılık sunabilseydi, şimdiden bunun ipucunu verseydi (2 sene sonrası için bile) aklımızın kenarında tutup ilerde ciddi bi rakip olacak ona göre çalışalım derdik. Burdan kasıt farklı API gibi, farklı bi geliştirme altyapısı vs. gibi şeylerle ilgili.

    Burda ayrımı iyi yapmak lazım. Linux-GL SteamOS-GL şimdilik aynı şeyler. O yüzden şimdilik oyun yapımı için Windows vs. Linux şeklinde karşılaştırma yapılabilir. WinGL vs. WinDx farklı bi kulvar. Windows altında Dx varken kimse geliştirme araçları ve hedefler yüzünden GL'e bakmaz. O yüzden olay WinDx vs. LinuxGL arasında. LinuxGL'e oyun geliştirmek ise WinDx'e göre canınızı bezdirecek kadar rahatsız edici olabiliyor.

    Eğer SteamOS için en başından çıkıp, "Dx'e okkalı fark atacaz, vizyonumuz böledir" gibi bişey denilseydi farklı gözle bakardır. 4-5 sene derdik, ne olacağı belli olmaz derdik, adamlar kendilerini adamışlar faln derdik, ama yine de aklımızın köşesinde olurdu bu. Şimdi ise bu asla olmayacak gibi duruyor. Adamların 1.5 yılda yaptıkları iş, geldikleri noktaya bakınca çok çok fazlasına ihtiyaçları var ve tek başlarına bunları başaracak güçleri yok. Zaten AMD/Nvidia olmadan bahsettiğim şeyler için gidebilecekleri bi yer de yok. Alternatif, PC bazlı bi konsol olma noktasında değil ve olabilirliği yok şimdiki gidişat ile.

    Aradan zaman geçer, OpenGL 5.0 temiz bi syntax/yapı ile gelir, yıllar boyuncaki yükünü iticiliğini bırakır, oyun yapımcılarının kendilerinin eleştirdiği şeyleri kabul edip kendi inat ettikleri saçmalıklardan uzaklaşırlar, o zman Linux ve GL tarafı için ilginç olabilir diyebilirz. Bütün bunlar için de şimdilik ölme eşşeğim ölme noktasında.





  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.