Şimdi Ara

üniversite öğrencisi Kübra Sadıkoğlu'nun kullandığı otomobil taksiye çarptı. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
6.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sarıda geçmiş, diğer tarafa o sırada kesin kırmızı yanıyodur. Ancak Fluence'de çakar lamba ve siren var, onu açınca bütün ışıklar kendilerine yeşil sanıyolar, sonuç da ortada. Zaten polis araçları ve bu tip resmi araçların daima yetişecek biyeri var anlamadım gitti, adam karnı aç lokantaya gidiyo olsa siren öttürüyo, çakar lamba açıyo.

    Tabi sarıda gaza basmak çoğumuzun yaptığı yaygın bir hata.
  • Kusursuzluk,Ihmal veya kast şartları olur böyle kazalarda ki burada ihmal var ihmalinde ağır ve hafif olma durumu var.Kırmızda geçtiyse ki zaten olması gerekenden çok hızlı gidiyor ağır ihmale girer, cezası ne olursa olsun sonuçta bir ışığa yetişmek için (genel af çıkmadığı sürece) hayatı boyunca duracak kara bir lekeyi siciline eklemiş oldu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UML

    Sarıda geçmiş, diğer tarafa o sırada kesin kırmızı yanıyodur. Ancak Fluence'de çakar lamba ve siren var, onu açınca bütün ışıklar kendilerine yeşil sanıyolar, sonuç da ortada. Zaten polis araçları ve bu tip resmi araçların daima yetişecek biyeri var anlamadım gitti, adam karnı aç lokantaya gidiyo olsa siren öttürüyo, çakar lamba açıyo.

    Tabi sarıda gaza basmak çoğumuzun yaptığı yaygın bir hata.

    Ön yargili konusmayin, bende bu tip bir meslekte calisiyorum.Siren konusu hakkında vatandaş ile çok sıkıntı yaşıyoruz.
    Ayrıca sari da gecen aracin hizinin yasal sinirlarda olduğunu pek düşünmüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kızı serbest bırakmışlar haberiniz olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bildiğim kadarıyla bazı ülkelerde kırmızıda geçersen 2 yıl ehliyetine el koyuyorlar bu tarz katı cezalar gelmeli.
  • böyle başlık mı olur ayıptır değiştirin bari başlığı, ne olduğu bile belli olmayan olay üzerinden neler yazılmış..

    Allah rahmet eylesin böyle kazaları görmediğimiz herkesin biraz daha bilinçli ve dikkatli olduğu zamanları inşallah görürüz.
  • Başlıkta isim belirtilmesinin amacı ne ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafiğe çıkarken yoğun bir ehliyet eğitimi veriliyor mu da 15 yıl ceza verilsin. Arkadaşlar biraz mantıklı olun. Eğer tam anlamıyla bir eğitimden geçme olmamışsa (ki arabayı kaldırana ehliyet veriliyor bu ülkede) cezalarda az olur. Çünkü bu suç çok fazla işlenir. Eğer adam gibi eğitim verilse bazı videolar izletilse, trafiğe çıkan ehliyet alan herkese bunlar yapılsa bence trafik suçları azalırdı.
    http://www.dailymotion.com/video/x14zrxv_ford-focus-crash-test-a-190km-h_auto

    Misal ben şu videoyu izledikten sonra 160 dan sonrasına ayağım gitmiyor. 160 bile çok fazla genelde 140 ı geçmemeye çalışıyorum.
    Eğitimden kasıt; Yoğun şehir trafiği eğitimi, Karlı- buzlu yolda sürüş eğitimi , Yağmurlu havada sürüş eğitimi, Otobanda sürüş, Lastik patladığında, araba bozulduğunda yapılması gerekenler, Kırmızı ışıklarda neden durulması gerektiği gerekirse kaza videolarıyla, Mahalle arasında ve köy yolları tarzı yollarda niye yavaş gidilmesi gerektiği kaza videolarıyla, Trafiği okuma eğitimi gibi gibi bir çok aşamalı bir eğitimden geçilmiyor. Tek günlük uygulanan bir sınav bazıları yerine başkasını sokuyor ondada.
    Herkes en iyisini biliyor, taksiciler, yaşlı amcalar, Kırmızı ışıkta sağ şeritte duranın sağına girenler. Normalde ehliyet verildiğinde 3-5 yılda bir kontrol ederek yetersiz durumlar oluşmuşsa ehliyeti geri almak gibi bir sistem oluşmalı. adam 30 yıl önce almış ehliyetini gözü görmüyor, refleksi yok ama ehliyeti var. İyi araba kullanma, hızlı gitmeyle eş anlam kazanmış bu ülkede. Bir yeri güvenli gitmeniz önemli değildir, önemli olan kaç saatte gittiğinizdir. İyi araba kullanan insanlar sinyal vermez, çünkü gerek duymaz. Emniyet kemeri takmaz çünkü gerek yok kaza yapmaz. Bunların değişmesi lazım.

    Hem Trafik eğitimini arttırıp hemde güvenlik sistemi iyi gelişmiş olan arabalara devlet vergi desteği vermesiyle kazalardaki yaşanan kayıplar büyük oranda azaltılabilir. (Örneğin 8 hava yastığı, esc, abs, astc, asr,ebd, TPMS gibi güvenlik sistemleri olan arabalarda vergiyi %10 azaltsa güvenlik olmayan arabayla aynı paraya gelir, herkes güvenlikli olanları tercih eder, distiribütörlerde ona göre tavır alır.)




  • rasmus61 kullanıcısına yanıt
    Ne konuda sıkıntı yaşadığınızı bilmiyorum ama benim derdim yol vermek veya yavaşlamak değil, resmi araç olmasa bile, hatta anayolda olsam dahi yol vermeye erinmem eğer ki diğer taraf hızlı geliyosa, belki dikkatsiz dalgın beni görmüyo.

    Sesli ve görsel uyarı araçlarının mantığını kullanan tarafın yeterince bilmesi lazım; eğer hava karanlık değilse çakar lamba sadece araç bir arkadaysa belli oluyo, tepe lambası nispeten daha görünür. Önemli bir görev vs varsa sireni bağırta bağırta gitsin, zaten duyunca normal bir sürücü dikkat eder, kavşağa yaklaşıyosa durur/yavaşlar.

    Benzer durumlar ben de yaşadım, çarpmaktan kılpayı kurtarıp panik frenle kornaya da bastım, yola da tam gaz girdiler, frene basmasam kesin yandan vuracaktı. Çok acelesi vardı ya, bi de durup yok escort aracı görmüyo musun çakar lamba açık, geçiş üstünlüğüm var vs diyo üste çıkıyo. Dedim bana vahiy mi gelcek geçiş üstünlüğü olan araç tam gaz yandan çıkacak diye, durduğuna göre belli ki acelen yok, neden beni tehlikeye atıyosun, bi plakanı şikayet edeyim bakalım yukarda kamera da var dedim bindi gitti.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: korayt01

    böyle başlık mı olur ayıptır değiştirin bari başlığı, ne olduğu bile belli olmayan olay üzerinden neler yazılmış..

    Allah rahmet eylesin böyle kazaları görmediğimiz herkesin biraz daha bilinçli ve dikkatli olduğu zamanları inşallah görürüz.

    onu haberin kaynağına söyleyeceksiniz

  • Allah kahretsin böyle hukuk sistemini ne düzel valla sen insan öldür tutuksuz yargılan. zamanında babamada arkadan araç çarpmıştı hemde şehir içinde yolda hız limintlerinin üzerinde Allaha şükür sadece ayak kıhrılması ile kurtulmuştu Sonuç= Mahkemeye bile çağırmaya gerek görmediler. Ceza almasını geçtim. Hukuka olan inancım artık kalmadı bu ülkede adamda öldürebilir serbest kalırsın baklava çalarsın 7 yıl hapse mahkum olursun.
  • Buyuk buyuk adalet saraylarimiz var. Ama icleri bos neye yarar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karbon 12

    Bir şey olmaz. Biraz da mahkemede ağlar, ilk defa insan öldürdüğü için (kazayla) üç yıl falan bir ceza alır ehliyetini de bir yıl askıya alırlar. İlk sabıkası olduğu için de paraya çevrilir, 48 bin TL gibi bir tazmiat öder. Nasıl olsa bir süre kullanamayacağı için kaskodan aldığı ödmeyle kolaylıkla halledilebilir.

    2011'de Mecidiyeköy'de bir kişiyi öldüren sürüceye benzer bir ceza verilmişti. Türkiye Cumhuriyeti'nde başkasına zarar vermek pek önemli bir suç değildir.

    kaza haberi:
    http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/diger/305910/Mecidiyekoy_de_kaza.html

    kararın haberi:
    http://www.milliyet.com.tr/canin-bedeli-48-bin-lira-/gundem/gundemdetay/28.11.2012/1633900/default.htm


    Gördüğünüz gibi 70 km/saat hız limiti o yola az diyen arkadaşlar ne kadar haklılar. Hele iki litre bir arabası olan bir teröristin kaskosu da varsa üzerine para bile kalır.

    Karşıya dikkatli geçin. Duvar dibinden yürüyün. İyi iforumlar.



    aynen dopru yorum. İnsan hayatı ülkemizde 50 ila 100.000 tl civarında. Bu kararları verirken hakimlerin hiç mi vicdanı sızlamıyor. acaba?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hakimin kararının doğru olduğunu düşünüyorum.Kasıt yok sonuçta, eğitimsizlik var.Eğitimsizlik ve bilinçsiz davranmak cezalandırılmalı.
    Taksici eğer hemen geçerse karşıdan birinin çarpabileceğini düşünseydi,
    Öğrenci de ışığa yetişmeye çalışırken karşıdan birinin hemen yola çıkabileceğini düşünüp ona göre hareket etseydi bu kaza olmazdı,
    Ayrıca siz kendinizi düşünmezseniz başkası sizi hiç düşünmez.Eşeği sağlam kazığa bağlayacan bu devirde
    Kazanın tek nedeni bilinç, yaptım oldu anlayışı. Ceza da sen adam öldürdün al ceza bu ! anlayışla değil, trafikte insanların hayatını tehlikeye atıyorsun, bundan sonra yapmayacağın ne malum şeklinde düşünülmeli ve katlanarak artmalı, ortada bilinçli bir adam öldürme olmasa da bunun içinde bir ceza verilmeli ayrıca

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eren15935

    Buyuk buyuk adalet saraylarimiz var. Ama icleri bos neye yarar

    Malasef, Allah kurtarsın . . .

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yıl 1997, araç vectra, yola çıkanın ben olduğunu varsayalım, kırmızı ışıkta geçtim. Aynı şekilde hızla ana yoldan gelen, sağ yandan yaklaşık 100 km ile hiç frene basmadan çarptı.
    3-4 metre sürükledi. bütün camlar patladı, vites kolu yerinde çıktı. ama vectra çok sağlamdı. çelik barlar yeni moda olmuştu. yanımdaki yolcununda benimde parmağımız bile ağrımadan çıktık araçtan.
    İmkan olduğu müdetçe sağlam araca binmek lazım. Kaza geliyorum demiyor çünkü...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taxilerin çogu pertten toplanma falan zaten.

    Trafikden ziyade taxi yasasinin cikmasi lazim.

    5 yasindan yaşli araçlari

    Esp siz araclari

    Ticari araçlari.

    Ncaptan kalmiş araçlari taxi yaptirmayacaksin.

    Kaza her zaman olacaktir buna engel olamazsiniz..hangimiz tüm trafik kurallarina uyuyorki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gideceği yer insan hayatından daha önemliymiş demek ki. Bunun başka izahı yok. Umarım geç kalmamıştır.




    Edit: Sözcük düzeltme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrackerTurk -- 24 Nisan 2014; 16:12:35 >
  • Yazik gercekten olen taksiciye Allah rahmet eylesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ncap

    "Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme"

    Kimse trafiğe cinayet işlemeye çıkmaz, kasıt aramayın. Cinayet bir kişinin başkasını yada başkalarını bilerek öldürmesidir.

    Polo nun sürücüsü suçlu gibi duruyor. Sakın ha ön yargılı olmayın, kimsenin başına gelmesin çok kötü bir durum.

    Geçenlerde küçük pamir kayboldu biliyorsunuz. Ben ilk olarak babasının hareketlerinden şüphelenerek onu bir numaralı şüpheli ilan etmiştim. Bunlar nasıl anne baba diyordum, sonra çocuğun cesedi bulundu onun o kolları yukarıda donmuş halini gördüm ve içim parçalandı. Benim o kızdığım babası annesi perişan olmuştu.Bir gün geçmedi; benim 7 aylık yeğenim var o yatakta uyurken sessizce uyanmış meraktan aşağıya bakarken küt diye halıya kafasının üzerine düşmüş ben sese koştum. Bebek halının üzerinde sırt üstü dönmüş, kolları pamirin kolları gibi yukarıda donmuş kalmış. O an aklıma pamirin o hali geldi sadece. Sonra ağladı bağırdı sustu, birşeyi yokmuş baktık doktora da götürdüm elbette. Allah o acıyı kıyısından da olsa bana tattırdı. İnsanlara haksız yere laf olsun diye yüklenmeyin, Allah kimsenin de başına vermesin.





    Noktasına kadar katılıyorum.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.