Şimdi Ara

Thunderbolt 3'ün teknik detayları sızdı: 40Gbps, 100W'a kadar şarj edebilme, %50 daha düşük enerji

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Thunderbolt 3'ün teknik detayları sızdı: 40Gbps, 100W'a kadar şarj edebilme, %50 daha düşük enerji

    Intel tarafından geliştirilen ve yaygın olarak Apple’ın Mac bilgisayarlarında kullanılan Thunderbolt arabiriminin 3.nesiliyle ilgili ilk teknik detaylar internete sızdı. Alpine Ridge kod adlı 3.nesil Thunderbolt kontrolcüsü, hali hazırda Retina MacBook Pro ve Mac Pro’larda kullanılan Thunderbolt 2’ye göre 2 kat daha fazla bant genişliği sunacak.


    Bir önceki nesilde 20Gbps olan bant genişliğinin 40Gbps’a yükseleceği Thunderbolt 3, yeni kontrolcü ile 3.nesil PCI-e’ye destek sunacak ve %50 daha az enerji tüketecek.


    Thunderbolt 3, kontrolcüdeki iyileştirmelerin yanı sıra, konektör yapısı da mevcut konektöre göre farklı olacak. Daha küçük alan kaplayacak olan yeni konektör ile Thunderbolt 3 üzerinden 100W’a kadar cihazlar şarj edebilmek mümkün olabilecek. Ayrıca bu yeni konektör, adaptör ile geriye dönük destek sunacak.


    Thunderbolt 3’ün Intel tarafından ne zaman resmi olarak tanıtılacağı şimdilik belirsizliğini koruyor. Hatırlatmak amacıyla belirtelim; Thunderbolt 2, geçtiğimiz yılın nisan ayında Intel tarafında resmi olarak tanıtılmış ve ilk defa Apple’ın 2013 sonu Retina MacBook Pro’ları ile tüketiciyle buluşmuştu.








  • USB 3.0 kendisine tam destek versin ben ona da razıyım :)

  • Madem yeni bir bağlantı teknolojisi geliştirdin. Bağlantı şeklide farklı olsun arkadaş. Neyi vardı Lightpeak'in. Bence artık ışıkla veri iletiminin zamanı geldi de geçiyor. Bakır teller elektrik iletiminde lazer ledlerde veri iletiminde kullanılmalı. O zaman ne 20 Gbps kalır ne de 40 Gbps. Fiberoptik kabloyu multicore kullanıp kırmızı,yeşil ve mav lazeri aynı anda kullandınızmı tek lazerin 3 katı veri aktarımı gerçekleşir tek yönde. Ayrıca performansın en yüksekte olması için iki lazer veri iletirken üçüncü lazer veri alımı veya alışverişi yapıp verinin doğru iletildiğini kontrol edebilir. Alın size yeni filirler :D

  • Yahu iyi Güzel'de bu arabirimi kullanan HDD'ler USB bellekler Yazıcı vb cihazlar nerede? asıl önemli olan bu, USB 1.0/1.1 zamanında çokgeç kullanılır olmuştu, görünüşe göre buda aynı yollardan geçiyor, yalnız cihazları görmek UFO görmek gibi bir şey. INTEL'in thunderbolt kullanan cihaz üreticilerini bir şekilde teşvik etmesi cazip seçeneklerle ürün sunmalarını sağlaması lazım, belkide külfetli işler olduğu için bu süreç ağır gelişiyordur, yoksa bu gidişle daha çok bekleriz.

  • Evet birde öyle bir sorun var. Teknoloji var ama kullanacak cihaz yok.

    Ayrıca yorumumu kimse beğenmemiş. Fiberoptiğin nesi kötü. Thunderbolt kablolara bakın fiyatı pahalı ve içinde devre içerdiği için bozulması muhtemel. HDMI da USB de Fiberoptikte kabloya asılıp koparmadığınız, kabloyu katlamadığınız sürece bozulması çok zor. Ama Thunderbold kablosu elektronik devre içerdiğinden kablo kopmasa bile içindeki devre arızalandığı zaman kablo kullanılamaz hale gelir. Birde maaliyetini ekleyin. Fiberoptik en mantıklısı gibi geliyor bana.

  • Her yeni surumde soket degisirse nasil kullanim artacak..

  • USB’yi terk edip, Thunderbold’a geçmek uzun zaman alabilir. Harici Bileşenlerin neredeyse tamamı USB arabirime sahip.

    Bunların Thunderbold arabirimli olanlarının çıkması, ucuzlaması ve yaygınlaşması zaman gerektirecek şeyler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 22 Nisan 2014; 15:06:54 >
  • 40 Gbps saniyede 5GB veri aktarımı demek, önceki nesiller 20 Gbps'mış ki oda saniyede 2,5 GB veri aktarımı yapar. Piyasada bu değerlere ulaşan ürün var mı ki ? Daha ben görmedim... (1 kb = 1000 byte, IEEE notasyonu)

  • Thunderbold Hala maliyeti yüksek olan bir teknoloji. O yüzden şu anda aple dan başkası kullanamıyor çünkü aple satış fiyatıyla bunu kaldırabiliyor. Thunderbold kullanan harici depolama ürünleri var ama çok pahalı. bence bu yüzden usb3.1 daha çabuk yaygınlaşacak

  • Saniyede 5GB veriyi yazacak HDD/SSD var mı acaba :)
  • Yine Shady yine ...
    Hayret diyen çıkmamış daha.
  • Kaliteli ve yuksek okuma yazma hizina sahip USB 3 HDD ve Flash lar bile atespahasiyken intel kendi kendine tb3 u cikariyor.Kim nerede tb1 ve 2 yi kullanmiski birde ucuncusu cikiyor.Bu teknoloji tabikide guzel ama bu fiyatlarla rakipleriyle mucadele etmesi cok cok zor ki rakipleri bile pahaliyken.

  • intel piyasadaki anakart üreticilerine chipsetin yanında bu kontrolcüyü bedava verse ve ayrıca teşvik etse bu arabirim yaygınlaşır.
    usb güzel de yeterli değil, daha iyisine ihtiyaç var.

  • Her senw yeni thunderblooth ile böyle giderse hiç aksesuar cikmaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harici ekran kartı takmak icin kullanila bilirmi mümkünu?

  • intel sadece işlemci üret sen daha kendi içinde evrenselliğin yok usb ye evrenselliğe meydan okuyorsun yav hehe
  • External gpu da bandwidth sorunu bayağı azalıyor demek bu :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: drfree1

    Harici ekran kartı takmak icin kullanila bilirmi mümkünu?

    Şu anda thunderbolt external gpu için kullanılıyor zaten.
    Ama thunderbolt 3 ile işler süper olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En çok canımı sıkan kablonun içinde çip olması. Sorun çıkarmaya çok açık. Bir de pahalı cihaz. Ben bozulur korkusu olan kablo kullanmak istemem.
    Thunderbolt 3'ün teknik detayları sızdı: 40Gbps, 100W'a kadar şarj edebilme, %50 daha düşük enerji
  • Intel tekelinde bir teknoloji, genel destek görmemesi bundan. USB gibi değil. USB 2.0 yetersizdi fakat zamanın ihtiyaçlarını USB 3.0 fazlası ile karşılıyor ve geriye dönük uyumlu ve onbinlerce USB uyumlu cihaz var.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.