Şimdi Ara

mazda 3 balon mu? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
303
Cevap
6
Favori
10.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rotary eXperimental-7

    Hadi golfü anlarımda jetta bundan kaliteli diyen var ya yuh diyorum yuh.Jettanın ve Mazda 3'ün içine binen insan bunları söylemez söylüyorsa da taraflıdır bu kadar basit.Jetta'nın plastik kalitesi resmen rezil vaziyette.

    jettanın plastik kalitesi hakkındaki söylediklerin doğru, o kısmı sildim. Ama zaten karşılaştırma golf ve focus üzerindendi
  • yeni mazda 3 hakkında bilgisi (motor, şanzıman, iç dizayn, yakıt, kalkış ve dönüşler... vs..) olanlar yazsa en azından almayı düşünenler için daha faydalı olacak burda sürekli bi vw kıyaslama okuyoruz. ben iç kısmını pek beğenmedim genel olarak da sadece bu yönden kötü oy almış. usnew sitesinde 40 araç içinden 1. durumda şu anda. 2. civic görünüyor. aracı test edenler deneyimlerini anlatırsa memnun olurum

    http://usnews.rankingsandreviews.com/cars-trucks/rankings/Affordable-Small-Cars/
  • Ratt R kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/m_90775193/f_//tm.htm#90775193

    Buyrun hocam ben yazmıştım görüşlerimi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ratt

    yeni mazda 3 hakkında bilgisi (motor, şanzıman, iç dizayn, yakıt, kalkış ve dönüşler... vs..) olanlar yazsa en azından almayı düşünenler için daha faydalı olacak burda sürekli bi vw kıyaslama okuyoruz. ben iç kısmını pek beğenmedim genel olarak da sadece bu yönden kötü oy almış. usnew sitesinde 40 araç içinden 1. durumda şu anda. 2. civic görünüyor. aracı test edenler deneyimlerini anlatırsa memnun olurum

    http://usnews.rankingsandreviews.com/cars-trucks/rankings/Affordable-Small-Cars/


    http://www.mazdaclubtr.com/forum/

    Burada her şey var, bekliyoruz...




  • iç aksamdaki plastiğin açıklaması;
     mazda 3 balon mu?
  • mazda 3 ilk aracım,pişmanlık mı aslaaaaa, yollarda az sayıda mazda görüyorum bu hoşuma gidiyor :))
  • ben de bu hafta sonu birçok markayı gezmiş (honda, toyota, ford, nissan, mazda) ve karşılaştırma amaçlı yeni mazda 3 ve yeni corolla nın test sürüşünü yapmış biri olarak objektif görüşlerimi yazayım:

    öncelikle mazdanın iç ve dış tasarımına bayıldığımı söylemeliyim. Malzeme kalitesi olarak da şahsen çok beğendim, benim için bir mercedes (a serisi) veya bmw den farkı yoktu. (daha sonra corolla ve civic e bindiğimde farkı açıkça hissedebiliyordum).
    sürüşe gelecek olursak motor performansı olarak çok büyük hayal kırıklığına uğradığımı söyleyebilirim. Gaza yüklendiğimde performans olarak neredeyse benim aracımla (99 model 125bg tüplü passat, 4 vites tork konvertörlü otomatik) hiçbir fark hissettirmedi, performans olarak yerlerde geziyordu ama yakıt tüketimi de bilgisayarda 6-6.5lt civarıydı ki doğruysa bu da iyi bir rakam olarak düşünülebilir. Ses yalıtımı olarak da bir o kadar hayal kırıklığına uğradım, sedan araç inanılmaz yol ve rüzgar sesi alıyordu, adeta hatchback aracın arka koltuğuna oturmuşum gibi hissettim, çok şaşırdım buna. Olumlu yönlere gelecek olursak da aracın yol tutuşu, esp si ve fren performansı oldukça başarılıydı ve kesinlikle güven veriyordu.

    daha sonra dış tasarımını çok beğendiğim corollaya geçtim, dış tasarımının iyi olması yanında iç tasarımını şahsen beğenmedim, malzeme kalitesi olarak da oldukça dandik geldi (özellikle mazdadan sonra).
    sürüşe geçtiğimde ise performans olarak mazda ile aralarında dağlar kadar fark vardı, CVT şanzımanın başarısı ve 136bg lik motorun performansı bir arada olduğunda hızlanmalarda koltuğa yapıştıracak kadar farkediyordu.Yakıt olarak bilgisayarda 7,5 lt civarı tüketim olmakla birlikte, ses izolasyonu konusunda yine mazdadan çok daha iyiydi. Yol tutuş ve esp konusunda görevli elemanın kıl olması nedeniyle pek birşey deneyemedim ancak araç yol tutuş açısından güven veriyordu.

    fiyat olarak mazdanın 70bin üzerinde olmasıyla beraber corollanın 1.6 premium otomatik versiyonuna ayaküstü 69bin TL teklif aldım, donanım vs. konusu tartışmasına girmeyeceğim ancak yaptığım test sürüşlerinin ardından fiyat/performans, yaygın servis ağı, 2.elinin güçlü olması gibi nedenlerden dolayı şahsen tercihimi corolladan yana yaparım. Bu tercihte de benim için en büyük neden mazdanın yüksek fiyatlı olması oldu. Kağıt üzerinde mazdayı çok beğenmeme rağmen karşılaştırma yaparken bizzat test etmenin olayları çok değiştirdiğini gördüm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schumacher__ -- 24 Nisan 2014; 15:27:25 >




  • Bende diyorum bu konu kaç gündür niye üstlerde , içinde golf geciyormus , bir bitmediniz golf e tapiyorsuniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogameci

    aşar
    quote:

    Orijinalden alıntı: BatuDemirci

    Sunroof donamımı gelene kadar benim fikrimce Mazda 3 balondur. O kadar fiyat verilecek ama sunroof yok ?

    Bugatti'de Lamborghini'de de yok sunroof ;) o kadar para ver sunroof olmasin.


    Komik olmaya çalışıp saçma konuşmuşsunuz.

    Eleştirim Corolla içinde var. Corolla fena araba değil ama ekstra parayla bile sunroof/cam tavan alınamıyor. Mazda başarılı olabilir ama sunroof/cam tavan olmalıydı.
  • schumacher__ S kullanıcısına yanıt
    çogu şeye katılmakla beraber "performans olarak mazda ile aralarında dağlar kadar fark vardı," bu bana pek inandırıcı gelmedi, ama şunu söyliyim mazdanın gerçek performansı zatan yüksek devirlerde görürsün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grandfather_H

    çogu şeye katılmakla beraber "performans olarak mazda ile aralarında dağlar kadar fark vardı," bu bana pek inandırıcı gelmedi, ama şunu söyliyim mazdanın gerçek performansı zatan yüksek devirlerde görürsün.

    valla hocam tamamen objektif görüşlerimi yazdım, istediği kadar gerçekçi gelsin ya da gelmesin benim için durum bu. Her ikisiyle de 0-100 dip gaz kalkış ve dip gaz ara hızlanmalar yaptım ve dediğim gibi aralarında dağlar kadar fark var..
  • 1.5 atmosferik ve tam otomatik yılın en kötü evliliği.. Skyactive dizelle hb rakipsiz olur..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • schumacher__ S kullanıcısına yanıt
    Hocam doğru mu anladım, liste fiyatı 73.450 bin olan 2014 model corolla premium CVT için mi 69bin fiyat aldınız ?
    Toyotada bu kadar indirim varsa Mazda 3'ten vazgeçip tekrar auris düşünmeye başlayacağım.
  • Sedani jetta dan iyi
    Hb modeli golf ten kotu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen öyle, dediğim gibi test sürüşünden sonra hemen ayaküstü aldığım fiyattı (bayi sahibinden) öyle pazarlık fln yapmadım.undefined



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schumacher__ -- 27 Nisan 2014; 21:48:43 >
  • En hafifi 80 kilo olan 5 kişi ile mazda 3 sedan power otomatik aracı test ettik ve performans olarak yerlerde surundugu filan yok tabiki koltuğa yapistirmiyor ne bekliyorsunusuz 1.5 lt 120 hp turbosyz araçtan uçmasını mi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m_a_s

    En hafifi 80 kilo olan 5 kişi ile mazda 3 sedan power otomatik aracı test ettik ve performans olarak yerlerde surundugu filan yok tabiki koltuğa yapistirmiyor ne bekliyorsunusuz 1.5 lt 120 hp turbosyz araçtan uçmasını mi.

    Mazda'yı bilmeyen tabiki de beklenti içinde olamaz hocam... Sadece; eleştirir... Keşke pozitif bi eleştiri getirebilseler de bir şeyler öğrensek...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e-rose

    quote:

    Orijinalden alıntı: m_a_s

    En hafifi 80 kilo olan 5 kişi ile mazda 3 sedan power otomatik aracı test ettik ve performans olarak yerlerde surundugu filan yok tabiki koltuğa yapistirmiyor ne bekliyorsunusuz 1.5 lt 120 hp turbosyz araçtan uçmasını mi.

    Mazda'yı bilmeyen tabiki de beklenti içinde olamaz hocam... Sadece; eleştirir... Keşke pozitif bi eleştiri getirebilseler de bir şeyler öğrensek...

    Varsa yoksa performans kimse Bose müzik sisteminden 18 jantlardan güvenlik donaninmlarindan kusursuz çalışan i stop tan frenlerin kusursuzlugundan hedars egsozdan sarsıntısız sanzimandan iihs small ovelap test sonuçlarından düşük yakıt tuketiminden sınıfındaki gelmiş geçmiş en iyi tasarımından hakettiği ölçüde bahsetmeyip sadece performansa takılıyor .Evet bende isterdim çok daha iyi bir performans ama bu mazdanin sorunu değil sonuçta bu performansı veren motorunda var ama vergi sistemi nedeni ile biz göremiyoruz. Sunuda açıkça soyleyebilirim aynı motor hacmi ile turbo benzinli motorda getirse tercihimi atmosferik motordan kullanırdım.Tercihler tartışılmaz herkesin beklentisi farkli olabilir.Ama kıyaslamalar yapılırken tüm kriterler ele alınmalı.Bu bağlamda sorunsuzluk güvenlik tasarım ve donanım ile sınıfındaki tüm rakiplerinden üstün olup iç mekan kalitesi ile ilk 3 arasına rahatlikla girecek olan sadece performans ve iç mekan genişliği(ki bana yetiyor) açısından daha iyi alternatifleri olan yeni mazda 3 sınıfındaki tüm araçlar içerisinde en iyi secenek olmayı fazlasıyla hak ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_a_s -- 28 Nisan 2014; 0:02:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mazdacılardan bana doğru tepkiler gelmiş, yazımı iyi okursanız test ettiğim kadarıyla + larından ve - lerinden bahsetmiş olduğumu, pozitif yönlerinden de bahsetmiş olduğumu göreceksiniz. yeni corollanın 1.6 atmosferik motoru ve CVT şanzımanı insanı koltuğa yapıştırmaya yetiyor, açıkçası sürüş olarak bana daha çok tad verdi. Tartışmaya girmek istemiyorum ancak herkesin tercihi, beklentisi farklıdır. Sizler için mazda en iyi seçim olabilir ama bu fiyat politikasıyla benim için değil ne yazık ki (şahsen bu nedenle ilerleyen dönemlerde fiyatlarda indirime gidileceğini düşünüyorum)
  • Mazda 3 2006 2007 kasalarına hala hayranım. Almak istediğim yegane araç. Cantlar sunroof orta konsoldaki kırmızı çizgi vb bir sürü göze hoş gelen özellikleri var. Daha önce suzuli swift 2007 kullandım. İnanılmaz bir freni vardı. 1.3 olmasına rağmen kedi gibiydi. Bence 20000 civarı en iyi araçtı. Ameliyat için sattım. Biraz düzeleyim mazda 3 alacağım. Tamam mükemmel değiller ama en azından avrupa firmaları gibi aynı arabanın ıvır zıvır bi dünya çeşidini üretmiyorlar. Ya dolusu vardır yada boşu. O yüzden Türkiyede tutulmuyor. Biz Türklere yapacan arka cam manuel, cant kaplama, direksiyon ve lastikten ibaret araç peynir ekmek gibi satar. Clionun hala en fullünde arka camlar manuel. Buna rağmen deli gibi satıyor dünyanın parasına. Daha ne dim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.