Şimdi Ara

Mürekkep Davranışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İki farklı kartuş dolumu için kullanılan (Canon uyumlu) cyan (camgöbeği) renk mürekkebi pet şişe kapağına koyarak dikkatimi çeken bir konu için denemeye aldım. Buradaki durumu anlayamadığım için siz değerli forum üyelerinin yorumlarını almak isterim. Özellikle kimyacı olan var ise onlardan yorum bekliyorum. Bu konudaki yapacağınız yorumlar benim için çok değerli.

    Konuya girecek olursak; iki mürekkebin davranış şekillerini kameraya aldım. Acaba hangi mürekkep daha kaliteli? Neden?

    Videoya geçersek; sol kapaktaki mürekkep neredeyse su gibi davranıyor ve ne kadar dağıtmaya çalışsamda dağılmıyor ve hep bir araya toplanıyor. Farkedememiş olabilirim belki hacim kaybediyor da olabilir bu süreçte.

    Sağ kapaktaki mürekkep ise dağıttıkça yüzeyde yer ediniyor ve vermeye çalıştığım şekli hemen alarak olduğu yerde kalıyor.

    İkinci denemem ise pamuklu çubuk ile mürekkebin emilip emilmediğine bakmak istiyorum. Sağdaki mürekkebin içerisinde pamuğu gezdiriyorum ama mürekkep sanki pamuğa geçmek istemiyor gibi direniyor ve bir miktar pamuğa geçiyor.

    Soldaki mürekkep ise dokunur dokunmaz neredeyse yarısı pamuğa geçiyor.

    Burada sormak istediğim bir miktar anlaşılmıştır umarım. Ben yine de yazayım. Verdiğim davranışlar ışığında hangi mürekkep daha kaliteli ve neden? Ben bu davranışlar ışığında karar veremedim ve kartuşumu doldurmaya çekindim siz değerli forumseverlerin yorumlarını almadan.

    Not: Karıştırma işlemini içi dolu bir mürekkep şırıngası ile yapıyorum. Başka bir alet bulamadığım için bunu kullandım. Kapaklara kesinlikle mürekkep sıkmıyorum, yanlış anlaşılmasın!

    Video:




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursad84 -- 19 Nisan 2014; 19:48:14 >







  • çok güzel bir konuya değinmişsiniz. bende yorumları merak ediyorum tecrübeli arkadaşlar yorum yaparlarsa çok iyi olur.
  • Otomobil ile ilgili bir forumda daha paylaştım aynı konuyu. Soldaki mürekkebin yüzey direncinin yüksek olduğunu ve sağdaki mürekkebin ise yüzey direncinin daha düşük olduğunu. Soldakinin viskozitesinin sağdakine göre düşük olduğu cevabını aldım. Burada canonun kullandığı mürekkebin hangi özellikleri barındırdığını bilmemiz gerekiyor. Yoksa kolayca yanıta ulaşamayabiliriz. Hala farklı yorumlar bekliyorum. Kimyacı olmanız gerekmiyor, videoyu gördüğünüzde aklınıza ne geliyorsa paylaşın lütfen :) Bilgi paylaştıkça çoğalır!!
  • Canon'un orijinal mürekkebini bir şekilde damlatmayı başardım ve soldaki mürekkebin pamuklu çubuğa verdiği tepkinin aynısını canon mürekkebi de veriyor. Sağdaki mürekkep pamuklu çubuğa neredeyse hiç tepki vermiyor. Canon mürekkebinin de yüzey direnci yüksek yalnız soldaki mürekkep kadar yüksek değil. Soldaki mürekkep için diyebilirim ki Canon mürekkebine yakın özellikler sergiliyor.
  • bilen arkadaşların yorumlarını bekliyorum
  • Testime 3. bir mürekkep daha ekledim. Bugün geçti numune elime. Yalnız o mürekkep hepsinden de kötüydü. Çok övülerek satılan mürekkep halbuki. Neredeyse 1 saat sonra damlattığım yerde kalmadı. Hacim kaybına uğradı. Pamuklu çubuğa tepkisi hiç yoktu bile. Videodaki solda bulunan mürekkep uyguladığım testleri başarıyla geçti. Mürekkep markasını vermeyi uygun bulmuyorum. Eğer ilgi gösteren öğrenmek isteyen olursa bana mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz. Sadece söyleyebileceğim piyasada en kaliteli diye satılan 3 mürekkebe uyguladım bu testleri.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.