Şimdi Ara

Boeing'in ufak boyutlu askeri aracı Phantom Badger, V-22 Osprey sertifikasını aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj





  • Boeing'in ufak boyutlu askeri aracı Phantom Badger, V-22 Osprey sertifikasını aldı





     

    Dünyaca ünlü uçak üreticisi Boeing'in çalışma gösterdiği diğer projelerinden ufak boyutlu askeri araç modeli Phantom Badger, Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri tarafından yapılan özel testler sonucunda V-22 Osprey sertifikasını almayı başardı.

     

    Yapılan form, basınç ve G-Kuvvetine karşı yapısal değerlendirmeler sonucunda, dikey iniş kalkış yapabilen helikopter / uçak karşımı V-22 Osprey (Bell Helicopter Textron tarafından Boeing Helicopters partnerliğinde geliştirilmiş ve şu anki kullanıcıları ABD Deniz Piyadeleri ve ABD Hava Kuvvetleri yer alıyor) içerisinde taşınabileceği Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri tarafından onaylanan ve böylece önemli bir adıma imza atan Boeing Phantom Badger, askerlerin zor arazi şartlarında rahat hareket edebilmesi için özel olarak geliştiriliyor.


     

    240 beygir gücündeki benzinli motoru ve dört teker çekiş sistemiyle yaklaşık 130 km maksimum hıza ulaşabildiği belirtilen araç, üzerinde kullanılan hidrolik ve süspansiyon sistemleri ile askerlere rahat bir yolculuk sağlayabiliyor ve suyun içerisinde dahi hareket etmeye devam edebiliyor. 90 cm kalınlığındaki lastikleriyle 1500kg gibi oldukça yüksek bir ağırlığı rahatlıkla taşıyabilen Boeing Phantom Badger, firma tarafından açıklandığı kadarıyla da C-17 kargo uçağı içerisinde 10 adet, C-130 kargo uçağı ile CH-47 helikopter modelleri içerisin de ise 2 adet taşınabiliyor.

     

    Aktif olarak arazide görev yapan askerlere büyük taktik hareket kabiliyeti sağlaması beklenen Boeing Phantom Badger, şimdiye kadar 8,046 km'yi bulan kara testlerine devam ediyor. Araç hakkında hazırlanan kısa tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

      



     
    Boeing'in ufak boyutlu askeri aracı Phantom Badger, V-22 Osprey sertifikasını aldı




     









  • askeri standartda dayanikli, ufak bir arazi araci. kesinlikle kullanmasi cok zevklidir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: likeable

    millet neler yapıyor biz hala birbirimizi yiyoruz

    +1

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizde youtube kapatsınlar daha önemli

  • Bu kadar basit bir aracın bile haberini yapıyorsunuz ama kendi savunma sanayinizden haberlere yer vermiyorsunuz. Bu koyduğunuz araç, hiç bir şekilde savaş alanında veya çatışmalarda etkili olamaz. Sadece daha önceden belirlenmiş düşmanın olmadığı kısa mesafelerde, az sayıda asker taşır.

    Biri de ''Millet neler yapıyor. biz birbirimizi yiyiyoruz'' yazmış. Biliyorum bu konularda bilgili biriler forumumuz da bulunmuyor fakat bu kadar da cahil kalmak olmaz. Arma, Cobra, Pars, Kirpi, Ejder araçlarımızı araştırmanızı tavsiye ederim. Bu saydığım araçların tümü ihraç edilmiş, gelişmiş zırhlı personel taşıyıcılarımızdır.

    Ülkemiz kara araçalarında dünyanın önde gelen kuruluşlarına sahiptir. Atıp tutmadan önce araştırmanızı tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuheylan12 -- 18 Nisan 2014; 14:37:43 >
  • Daha önce verildi bu haber.
    Edit: Buldum..
    29 Mayıs 2013; 8:52:28 http://forum.donanimhaber.com/m_75735798/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesincır -- 18 Nisan 2014; 14:57:25 >
  • Yazdığın iki mesajında konuyla alakası yok. Bariz bir şekilde ülkemizi bu konuda eleştirmişsin ve bende cevap vermişim. Youtube'un konuyla herhangi bir ilgisi yok, girmek isteyen giriyor. Ayrıca benim yazımdaki eleştirilerin çoğu kullanıcılara değil editörleredir. Dediklerimin de sonuna kadar arkasındayım. Bu konularda çok bilgili olduğumu iddia etmiyorum ama daha doğru bilgiler verdiğimi düşünüyorum.
  • Sertifika alsa ne yazar. ABD ordus nato sistemine tamamen entegre oldu tektip yakıt zorunluluğu var oda mazot. Bu araç sertifika alsa bile bu yakıtla deniz kuvvatlerinden zor sipariş alır. Tek istisnası özel harekat birimine tahsis edilecek olursa yakıt engeline takılmaz. Kara kuvvetleri sırf bu yüzen dizel motorlu motorsiklet ihalesi açtı 2005 yılında.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: likeable

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kuheylan12

    Yazdığın iki mesajında konuyla alakası yok. Bariz bir şekilde ülkemizi bu konuda eleştirmişsin ve bende cevap vermişim. Youtube'un konuyla herhangi bir ilgisi yok, girmek isteyen giriyor. Ayrıca benim yazımdaki eleştirilerin çoğu kullanıcılara değil editörleredir. Dediklerimin de sonuna kadar arkasındayım. Bu konularda çok bilgili olduğumu iddia etmiyorum ama daha doğru bilgiler verdiğimi düşünüyorum.


    bu kadar gururlanma... editörlere ise lafın o zaman benim cümlemi ne diye kullanıyorsun.... hem ülkemizi savunuyorsun hemde yasak olan yere giriyorsun kanun tanımadan öyle mi? kimseyi küçük görme gururlanma bu kadar kardeşim... yalan mı birbirimizi yemiyor muyuz? şuan bile seninle tartışıyoruz... bende lafımın arkasındayım şöyle ki hala anlamadın beni sen... 3-5 tane araç yapmayla geliştik mi? adamlar uzaya gemi gönderiyoruz ee biz? biz ise başka üstden başka ülke yapımı iletişim uydusu gönderiyor onunla gururlanıyoruz.. hani dünyada ne adımız var bu da TÜRKİYE denilen söyle de bilelim. kardeşim daha uçak yapamıyoruz sen ne bahsediyorsun... hangar da vida birleştiriyoruz başka tık yok. söyletme beni işine bak içim çok dolu... üzdüysem de hakkını helal et

    O kadar güzel şeyler okuyorum ki gururlanmamam elimde değil. Üstelik bu okuduklarım kulaktan dolma bilgiler değil, resmi açıklamalar ve elle tutulur ortaya konan ürünler. Şu an ''Hürkuş'' adında bir uçak yapıyoruz, seri üretime geçmesine az kaldı. Ayrıca insansız hava aracı olarak ''ANKA'' adında İha geliştiriyoruz. TFX adında başlayan bir projemiz var. Savaş jetimizi de geliştirmek için çalışmalar çoktan başladı. Bu işler kolay değil, istenince hemen olmuyor. Savunma sanayimizde dünyada ilk olarak üretilen ''Cirit'' füzemiz var. Şu an muadilleri de yabancılar tarafından geliştiriliyor ama en erken biz yaptı ve 10.000 adet ihraç başarısı kazandı. Ürettiğimiz bütün ürünleri buraya yazamam malesef, sayfa yetmez. Bende seni kırdıysam affola, hakkını helal et. Benim tek istediğim bu konuların bilinmesidir. Savunma sanayimiz eskiden olduğu gibi sadece montajdan ibaret değil. O devir kapandı, bunu belirtmek istedim.




  • millet şöyle böyle diyen adam bari yaptığı bişi.türkiyede 700 milyar dolar harcasa askeriyeye çin gibi kopyalasak ilk başlarda sonra öğrenip kendimiz üretebiliriz. ki zaten haberleri takip ederseniz yada ben kime laf anlatıyorum.http://cdn.listelist.com/listeliststatic/wp-content/uploads/2014/01/ilber-ortayli-4.jpg

  • Yav hala askeri araçların tipine bakıp yorum yapan ergenler var. Kime beğendirecen? Düşman ülkenin kızlarına mı?:D

  • infom@n kullanıcısına yanıt
    Tam aksine inanılmaz derecede tipi güzel araçlar. Yüksek sıcaklıklara ve soğuğa dayanıklı malzeme. Bir tanesini jeep sınıfında satın alabilen adam şanslıdır. Genelde arıza vermez bu tip araçlar çünkü şehir otomobillerine özgü lüks zımbırtıları yoktur. Hafif ve en kaliteli metalllerden üretilmiş malzeme. Ama birinin bile fiyatı sanırım araba fiyatıdır.
  • Kuheylan12 kullanıcısına yanıt
    Sen beleş bir adamsın. Gurur duy ama bilerek yap bunu. Ulan sipariş üzerine ithal edilen şeylerle üretilen araçlar. Türkiye'de ciddi hiçbir teknoloji üretim tesisi yok. Dünyadaki odak ülkelerden biri değil Türkiye. Nasıl üretecek? Motor dışarıdan, elektronik dijital donanım dışarıdan, hatta çoğu mühendis de dışarıdan çalışmaya geliyor. Kandırın kendinizi kime ne zararınız var ki?
  • Biz de yapsak yaparız da yaptırmıyorlar ki aselsan mühendislerini öldürsünler anca
  • Trolleyecek başka konu bulamadın mı? Neyi ithal edip neyi ihraç ettiğimizi bilmiyorsun. Mühendis bile ithal demişsin. Biraz oku, öğren, arada bir oksijen solu.
  • Kuheylan12 kullanıcısına yanıt
    he yav he tamam ya tamam. Neyi ithal ettiğimizi neyi ihraç ettiğimizi çok iyi biliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.