Şimdi Ara

Asus, ROG GTX 760 Striker ekran kartı modelini duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Asus, ROG GTX 760 Striker ekran kartı modelini duyurdu


     

     

    Asus oyuncular ve hız aşırtma tutkunları için hazırladığı Republic of Gamers serisi ekran kartlarına yeni bir model daha ekledi. Nvidia'nın GeForce GTX 760 modelini baz alan ve ROG GTX 760 Striker adını taşıyan yeni model, sahip olduğu özelliker ve arttırılmış saat hızları ile kendi sınıfındaki en hızlı kartlardan biri olacak gibi görünüyor. Kepler mimarisini kullanan 28nm GK104 grafik yongasından gücünü alan ekran kartı, Standard ve Platinum olmak üzere iki seçenek ile sunuluyor olacak.

     

    Karakteristik özellikler anlamında 1152 adet CUDA çekirdeği yani paralel işlem birimi ile birlikte 96 adet doku ünitesine ve 32 ROP birimie sahip olan ekran kartına 4GB GDDR5 bellek kapasitesi eşlik ediyor. Platinum versiyonu için grafik işlem biriminin saat hızları standart değerde 1085MHz, Boost özelliği devreye girdiğinde ise 1150MHz olarak belirlenen kartın Standard versiyonunda ise bu değerler sırasıyla 980MHz ve 1033MHz olarak tanımlanmış durumda. 

     

    Bellek hızı her iki seçenek için de 6008MHz olan yani herhangi bir hız aşırtma uygulamasına gidilmeyen ekran kartı, Asus tasarımı olan DirectCU II soğutucusu, CoolTech fan ve Digi+ VRM gibi donanımsal geliştirmeler ile hem serin hem de hız aşırtma ile çıkılacak daha yüksek hızlarda stabil olarak çalışabiliyor. Yüksek saat hızlarının garanti edilebilmesi adına, kullanılan GPU'ların özenle seçildiği ekran kartında, soğutucunun tepesine konumlandırılan ROG logosu da LED'li yapısı ile şeffaf yan panelli kasaya sahip kullanıcılar için daha fazla görsellik vaad ediyor.

     

    Kullanıcıların hız aşırtma yapabilmesi ve kartı detaylarını takip edebilmesi adına Asus GPU Tweak yazılımı ile birlikte sunulan yeni ekran kartınını, yakın gelecekte raflardaki yerini alması bekleniyor. Tavsiye edilen son kullanıcı satış fiyatı hakkında henüz net bir bilgi bulunmadığı yeni ekran kartının, referans tasarıma sahip GeForce GTX 760 modellerine göre, özelleştirilmiş detayları itibariyle biraz daha pahalı olması bekleniyor. 

     



    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Asus ROG GTX 760 Striker
    Asus ROG GTX 760 Striker
    Asus ROG GTX 760 Striker
     










  • Dehset duruyor


    Ama fiyati 770 den yuksek olursa kimse yuzune bakmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tipini yediğim asus işi biliyor
  • R9 280 e rakip olmaya geldik
  • Muazzam bir şeye benziyor
  • kartı inceleyen sitelerde görüldüğü kadarıyla asus gtx760 dan gtx770 çıkarmayı başarmış. tasarımı da oldukça güzel, geriye fiyat kalıyor. gtx770 ile 760 arasında konumlandırırsa her türlü gideri var ama gtx770 ile aynı fiyat olursa marka ve görünüşü nasıl olursa olsun hiç bir akıllının 770 yerine 760 seçeceğini sanmıyorum.

  • müthiş mükemmel harika

  • Fiyat pahalı olmaz ise şayet, Oc ve performans meraklıları alabilir..
    Hatta ben bile alabilirim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trktlh

    R9 280 e rakip olmaya geldik

    Aynen 280 den fazla perf verirse cok iyi olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ROG Mars tutmayınca bunu çıkardılar iyi olmuş gtx770'in 100tl felan altında olursa r9 280 ile 760 striker tr'de bayağı tutar
  • Tasarım böyle olur, AMD'nin tasarımını eleştirince fanboylar eleştiriyorlar.

  • Kışın Soba Niyetine Nvidia..

  • Ortalık ekran kartı çöplüğüne döndü.aynı model ekran kartından hem Nvidia hem de Amd tarafında birçok kez yeniden özelleştirilip piyasaya sunuluyor. bir bakıma iyi, piyasada daha fazla ekran kartı daha fazla rekabet doğal olarakta daha uygun fiyat olabilir. ama bir yandan da kötü, kullanıcıların kafası karışıyor. 50 lira verip bu markayı mı alsam, 100 lira verip ghz edition mu alsam, OC ibareli olan kartlar ne kadar performanslı fiyat farkına değer mi, ROG sınıfında olan model normalden ne kadar performanslı fiyat farkına değer mi, daha ucuza referans soğutuculu alsam performans farkı olur mu, directcu 2 mi, twin frozr 2 mi yoksa windforce mi daha iyi soğutma sağlar, vram 2 gb olanı mı yoksa 4 gb olanı mı alsam vb... birçok soru oluşuyor insanın aklında.fakat belli bir marka ve model alacak kişiler için örneğin sadece Asus DCII alacak için fazla bir sıkıntı yok, zaten onların kartı hazır.
    konudaki ekran kartı hakkında konuşmak gerekirse, kartta sözde seçilmiş gpu, bu sayede daha iyi overclock, daha fazla frekans değerleri, özellikle 4 GB vram bulunması benim aklıma bu karttan 2 tane alıp SLI düzenek kurmayı getirdi. tabi parası olana... normalden pahalı olacağı için




  • Fiyatı 650tl ile 750 tl arasında olursa kesinlikle alırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 770 ile aynı fiyatta olursa mantıklı olacağını düşünmüyorum. Şekli süper olabilir tamam, fakat sonuçta karta değil verdiği görüntüye bakacaksak ve 770 daha iyi ise (doğal olarak) elbette 770 seçilir.

  • Bu kart tam SLI için yapılmış resmen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiatı r280 ile 290 arası bişi olacaktır
  • Kart ne kadar hızlı olursa olsun asla referans 770 kadar olamaz...
  • 770 veya 280 gecegini inanmıyorum fiyat olarakta en az arada 770 gore 100$ olmalı yoksa kartın yuzune kimse bakmaz
  • Asus.. Kalp hoplatan tasarımlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.