Şimdi Ara

Ubuntu 14.04 LTS Trusty Tahr indirmeye sunuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Ubuntu 14.04 LTS Trusty Tahr indirmeye sunuldu

     

     

     

    En popüler Linux dağıtımı olan Ubuntu, Windows XP'ye olan resmi desteğin sona erdiği bir dönemde kullanıcılara alternatif olması umuduyla yeni Ubuntu 14.04 LTS Trusty Tahr sürümünü indirmeye sundu.




    Bu kez yabani bir keçi cinsinden ismini alan Ubuntu 14.04 LTS, Canonical'ın 5 yıllık güncelleme sunduğu programın yeni üyesi olacak. Canonical yeni sürüm ile Windows XP'den vazgeçmeyi düşünen kurum ve işletmelerin ilgisini çekmeyi planlıyor.




    Ubuntu 14.04 LTS sürümünde göze çarpan yenilikler olarak yüksek çözünürlüklü ve dokunmatik ekranlara ayrıca çoklu dokunmatik trackpad'lere destek öne çıkıyor. Ayrıca Ubuntu 14.04 LTS sürümü tabletler için geliştirilen en stabil sürüm olma ünvanını da elde ediyor. Böylece daha önce Nexus tabletlerde çalışan erken Ubuntu sürümleri stabil olarak pek çok tablette çalıştırılabilecek.

     

    Yeni sürümde dokunmatik kontrollere de önemli rötuşlar yapan Canonical, yıl sonuna doğru piyasaya çıkacak ilk Ubuntu tabletlerin tüketici ihtiyacını tam olarak karşılamasına önem veriyor. Ubuntu'nun mobil cihazlarda çalışan Unity 8 kullanıcı arayüzü de yeni sürümle birlikte opsiyonel olarak kullanıcıların beğenisine sunulacak.  

     

     





  • Driver sorunu olmasa dönüp windwsun yüzüne bakmam ama el mahkum.

  • Windows uygulamalari kurabilsek aslında ..

  • isim güzelmiş :D güvenilir tahir :D

  • Aslındalar uzayıp gider ama, şu terminal olayını kaldırsalar aslında...

  • Malesef linuxu çok sevmeme rağmen kullanmam imkansız. Oynadığım çoğu oyun yok, kullandığım bi sürü şeyin sürücüsü yok, kullandığım tasarım vs. programlarının hiçbiri yok, adam gibi office yok yok oğlu yok. İşletim sistemi olarak mükemmel ve hızlı çalışsın ücretsiz olsun hiçbir faydası yok. Önemli olan kullandığımız uygulamalar. Bunların tamamı olmadıkça asla bi yere gelemez. Bu ancak tablet gibi sadece net, basit oyun, müzik, film vs. için yani tüketim için kullanılabilir. Ya da server vs. gibi ileri seviye kullanımlar için. Yoksa ev kullanısı için hiçbir anlamı yok malesef. Boşa kürek çekiyorlar. Sırf office için yine geçemem linuxa. Yıllardır yaptığım gibi kurup bakıp bikaç gün sonra silerim olacağı odur.
  • @med_cezir91,
    Driver sorunundan kastın? neredeyse 4 yıldır kullanıyorum, etrafımdakiler windows sürücüsü için interneti satır satır tararken ben taktığımı çalıştırıyorum. Bi kere "bunun xp driver'ı var, 7'ye çıkmamış" geyikleri yok adamların. Milattan önce çıkan sürücüler bile hâlâ sistemde var. Şimdiye kadar tek yaşadığım sürücü problemi bi wifi kart, broadcom. Windows sürücüsü mavi ekran veriyor, Linux sürücüsü bir çubuk çekiyor.

    14.04'ün 5 yıl boyunca hayırlara vesile olması dileklerimle.

  • ubuntu kurmayı düşündüğüm günlerde iyi oldu bu haber. hangi sürümünü yüklesem karar veremedim. 12.04lts düşünüyorum ama bakacaz artık

  • wine ile kurabilirsiniz. Ayrıca muadilleri depolarda var.

    @ulan64ude
    14.04 kurun derim 12.04 eski sürüm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lotus Expeditor

    wine ile kurabilirsiniz. Ayrıca muadilleri depolarda var.

    @ulan64ude
    14.04 kurun derim 12.04 eski sürüm

    dostum 14.04 ün türkçesi var mı?
  • Windows'da olanlar Linux'da yok diyenler için; aslında pek çok uygulamanın aynı kalitede alternatileri var fakat alışmak gerekiyor. Sırf arayüzü farklı diye "işe yaramaz" olarak nitelendirmek çok saçma. Ayrıca ne tür bir driver sıkıntısı yaşadınız merak ettim gerçekten. 7 yıldır Linux kullanmaktayım çok ufak sorunlar dışında sürücüler ile bir problemim olmadı.

  • Senelerdir Ubuntu kullanıyorum hiç driver sorunu yaşamadım. Abimin bilgisayara kurduğumda wifi problemi yaşadım Ubuntu Türkçe Destek forumuna yazdım 10 dakikada çözüldü. Driver sorunları yaşayanları merak ettim ne tür sorunlar acaba. Office programlarında da sorun yaşamıyorum işimi görüyor. Hiç Windows'u aramadım her şeyin alternatifi var.

  • ulan64ude kullanıcısına yanıt
    Kurulum sırasında seçebilirsiniz.
  • Belki de son kullanıcıya en yakın Linux dağıtımı. İçlerinde en kararlı çalışanlarından. Eğer Ubuntu kullanamayan olursa Linux ona göre değildir.

    Bir geliştirici iseniz zaten severek kullanıyorsunuz.

  • Dual graphicli kartlar ve linux diye araştırırsanız görürsünüz arkadaşlar driver sorunu neymiş.

  • linux kullanmayanlarda kullanıyormuş edasında sallayıp durmuş. Birincisi driver problemi demişler sen windows kurduğunda driverını indirmek için sitesine girdiğinde seçeneklerden windows x sürümünü şeçiyordun. Az daha okuyabilsen altında 2010 yılından itaberen çıkmış çoğu ekran kartınında linux sürümünün olduğunu görürdün.Diğer kartları kurmanıza gerek yok zaten otomatik kuruyor. Merak ediyorum windowsta ne gibi programlar kullanıyorsunuzda linuxte karşılığını bulamıyorsunuz. Hepiniz mi autocad netcad vb programlarla içli dışlısınız. Ayrıca komut satırı azaltılmalı demişler. Daha ne kadar azaltıkça. Sizi özgür bir yazılım sunuyorlar istediğiniz değişimi yapmanız için. Atalarımız ne demiş eşek ne anlar hoş laftan diye.
  • kesbi kullanıcısına yanıt
    Oyuna yapacak birşey yok orda microsoft tekel ya da konsola kaçacaksın, ama libreoffice de her türlü özellik var, özel uygulamaları bilemem ama bilimsel programların çoğu da windows için yok, orda da windows fakir, üniversite de hemen herkes linux kullanıyor, alanı farklı yani, ha evde face e girecek adama da yeter artar zaten ama linux ev kullanıcısı için değil zaten, koddan anlamayan adam linux kullanamaz, adı üstünde open source, toplumdan alacksın dağıtımı uygulamayı programı değiştirip geliştirip tekrar topluma vereceksin, amacı bu, bunu da herkes yapamaz, o yüzden boşa değil, bizim bölümde hocalar bile 4 gözle ubuntu dağıtımını bekliyor çıksın diye

    bi de driver sorunu yok, her türlü cihazın driverı orjinal veya 3.parti bir şekilde var bulunuyor, benim çalıştıramadığım hiçbir şey olmadı bugüne kadar, ama armut piş ağzıma düş iki tıkla driver kurayım yok, uğraşacaksın, öyle çözeceksin sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nepasvior -- 18 Nisan 2014; 21:00:02 >
  • Ubuntu 14.04 sürümü çok iyi olmuş. Betası bile kararlı sayılırdı. Unity 12.04'e göre daha stabil ve daha akıcı çalışıyor. Pencerelere sekmeleri eklemekle çok iyi etmişler.

    Ben genellikle LTS sürümlerini kullanıyorum. Kararlı olması çok önemli hatalı yazılımlarla uğraşacak zamanım yok. Uzun yıllar kullanacağımız bir LTS sürüme kavuştuk.

    Compiz sevadasından Ubuntu vazgeçmesi lazım. Gurur yapmayı bir kenara bırakıp, Elemantary OS'un Gala'sını kullanmalılar. GALA compizden 2-3 kat daha hızlı ve daha stabil çalışıyor. Elemantary OS masaüstünü 12.04'de kullanıyordum. Gayet iyi tasarlanmış. Eski makinelerde bile çok akıcı ve hızlı çalışıyor.

    Ubuntu gurur yapmayı bırakıp en azından şu GALA'yı compize tercih etmeli.

    Yoksa biz Unity'yi compiz'sin yüzünden tamamen terk edip Elemantary OS masaüstü ortamına kayacağız.

  • Canoncial 10.04'den beri ilk defa güzel bir şey yapmış. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu sürüm Ubuntu^nun kaybettiği kanı geri getirir diye umuyorum.

  • Eskiden oyun oynardım ama linux'a geçtiğimden beri hiç oyun oynamıyorum. İşim olmadığında windows'u açmıyorum. Windows'u açmaya üşeniyorum.
    Ayrıca şimdiye kadar hiç driver sıkıntısı yaşamadım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.