Şimdi Ara

Google yılın ilk çeyreğinde 15.4 milyar dolar gelir elde etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Google yılın ilk çeyreğinde 15.4 milyar dolar gelir elde etti





    Yılın ilk üç ayının geride kalması ile birlikte teknoloji firmalarının ilk çeyrek mali raporları da gelmeye başladı. Bunlardan ilki Google'a ait. 




    Yapılan duyuruya göre Google'ın yılın ilk çeyreğinde elde ettiği gelir 15.4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Geçen yıl aynı döneme göre yüzde 19 artış yaşanırken, kar olarak da 4.12 milyar dolar seviyesine çıkıldı. Elde edilen kar gelirin yüzde 27'sine eşit iken geçen yıl aynı dönemde bu oran yüzde 29'du.




    Gelirlerin büyük kısmı Google hizmetlerinden ve reklamlardan geldi. Google'ın kendi hizmetleri 10.47 milyar dolar gelir üretti. Diğer sitelerdeki reklamlar ise 3.4 milyar gelir getirdi. Bu toplam gelirin yüzde 22'sini oluşturdu. Arama motoru ve mobil geliri ise 1.55 milyar dolar olarak ölçüldü.




    Google'ın bu çeyrekte kayba uğramamasının en büyük nedeni Motorola'nın satılmış olması. Zira firma her çeyrekte birkaç milyar dolar gelir kaybına uğramaktaydı.  

     

     







  • nexusu başkalarına değil kendi üretimi başlatmalı,yazılım sürekli ve bi hayli üretilebilen bişey oldu artık

  • 15 milyar ne demek ya, millet neler kazanıyor, birde kendime bakınca üzülüyorum.

  • Vay be paraya bak. Mark'ın mal varlığı kadar parayı 1 yılda kazanmışlar.
  • Halil Olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizdeki sözde vatan severlere kapak olsun.Bu tür şirketlere babasının malı gibi sahip çıkanlar var ken daha çok kazanır bu ABDliler.Banker bilo filminde ki Şener Şen in bir sözü İlyas Salman a ''Sizin gibi ............ olduktan sonra bizim gibiler daha çok biner'' diye.Bu kazandıklarından devletimize vergi vermiyolar diye feveran edeceklerine sahip çıkıyorlar bizdeki ilerici, özgürlükçü, seküler, elit, sözde vatan millet sakarya diyen vatan severler.Fransa devleti bile vergi vermesseniz engellerizdediler servislerinizi ve hizmetlerinizi, dedikleri gibi google a Fransa TİB i bir algoritma geliştirerek google ın reklamlarını ve servislerini engelledi bunu gören google 30 gün sürmeden paşa paşa fransada vergi mükellefi oldu......ANLAYANA sivrisinek saz ANLAMAYANA davul zurna AZ.....

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysamel

    Vay be paraya bak. Mark'ın mal varlığı kadar parayı 1 yılda kazanmışlar.

    Ne bir yılı arkadaş 15 milyarı duyunca şaşırdın galiba yılın ilk çeyreğinde yazıyor yazıda buda bu 15milyar dolları 3 ayda kazandıkları anlamına gelir.Yazıda giderleri çıkında 4.5 milyar dolar net kar diyolar ama inanmamak lazım ABD liler iyi bir para aklama kurnazıdır sen bu 4.4 milyar doları gider olarak gör 10milyar dolarıda kar olarak.Çünkü Google tam bir vergi kaçıran şirket Gelişmiş 8 ülke varya G-8 diye anılan işte bir bu devletlere vergi veriyor dur gerisini takmıyor adamlar bak sana bizim devlet bile çırpınıyor vergi alalım diye sonuç alamıyor bir türlü.Adamlar geri kalan devletleri muz cumhuriyeti sayıyor.google elektirik parası ve çalışanlarına maaş ödemek ten başka ne gideri olabilirki.DAR düşünmeyelim birilerine ÇALIŞMAYALIM bilmeden SAYGIDEYER FORUMDAŞLAR aslında bu 4 küsür milyardolar bile google ın giderlerine fazla bile gelir.Düşünün bizim Devletimiz IMF 1 milyar dolar alabilmek için IMF nin ne çok emirlerine EVET demişti 1 milyar dolar 70 milyon turkiye cumhuriyeti vatandaşına ilaç gibi geldiğini düşün google ın giderleri asla 10milyar dolar olamaz.Bu sanal alem acayip bir sektör son 10 yıldan beri VAY bizim halimize VAY ALLAH bizi tek dişi kalmış çanavarlardan korusun ve basiret versin bu millete milletimizin yeteneğini arttırsın.Bİzi zenginler koç ve sabancı vs. yabancı şirketlere ditiribütorlük yapıp siyasete karşırlarsa daha çok montajcı yetişir.




  • şimdi burada 1-2 fakir fukara o ne kadar çok para geyiği yapar :D

  • ilk çeyrek diyor yıl değil yani Q3 3 Aylık periyod içinde elde ettiği gelir..


    Oyşşşhhhhh....

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.