Şimdi Ara

motor yıkama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
51.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • otomobillerin motor yıkaması nasıl olmalıdır neyle yıkanır(kimyasal madde) hangi motorlar kesinlikle yıkanmaz bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler



  • motor yıkaması son derece gereksiz bir eylemdir. motorun üstündeki tozun kirin motora sirayet etmesi mümkün olmadığı gibi yıkanan bir motorunda sürüşe bir etkisi olmamaktadır.

    bir tek radyatöre su tutturmak yeterlşi olacaktır. aralara böcek,yaprak vb kaçabileceği için.

    kısaca motorunuzu yıkatmayın. motor yıkanması satılacak araba için aa ne temiz motoru var yanılsaması oluşturmak için çıkmış bir şey kanımca.

    ayrıca normalde yağmur ve yoldan sıçrayabilecek sulara karşı yalıtımlı olan motor tepesinden sıkılacak basınçlı suda zarar bile görebilir.

    zaten hiç bir aracımın kullanma kılavuzunda da motorunuzu şu sıklıkta yıkatınız gibisinden bir ibare görmedim.

    resmi kaynak gösterebilecek biri varsa göstersin.

    motorunuzu yıkatmayın. gereksiz bir eylem.

    hayırlı günler.
  • hiç ummadığım bir cevap ama gerçekten düşününce doğru söylediğini anlıyorum.benim aracım şahin ve bilindiği gibi motor kaputunu açınca yer gözüküyor haliyle çok kısa sürede çok miktarda kirleniyor üstelik silmeyle filan başa çıkacak gibi değil ama dediklerine katılıyorum.saygılar.
  • Motor yıkaması daha çok görsel bir olaydır, temizlenmek gibi bir zorunluluğu veya teknik olarak çok fazla bir faydası yoktur.

    Ama meraklıları motor kapağını açıp baktıklarında temiz bir motorla karşılaşmaktan ve başkalarına göstermekten zevk duyarlar.

    Ayrıca otomobil satılığa çıkarılacağı zaman temiz bir motor görüntüsü otomobilin teknik olarak da daha iyi bakıldığı gibi bir izlenim uyandırır. Teknik olarak motordan pek anlamayan insan motor kapağını açıp baktığında temiz bir motor görünce böyle düşünür. Teknik olarak anlayanlar ise bunun yanında sesine, titreşimine ve devirlenebilmesi gibi kriterlere de önem verirler.

    Motor yıkanırken ise elektronik devrelere ve özellikle sonradan LPG uygulanmış otomobillerde izolasyon konusunda zayıf olan bağlantılara çok dikkat edilmesi gerekir. Plastik ve kauçuk bölgelere, boru bağlantılarına, kablolara çok yakından uygulanan tazyikli su zarar verebilir. Motor yıkamasında, yoğunlaşmış kir ve yağ çözme özelliği yüksek özel kimyasallar kullanılabilir.

    Çoğu otomobillerde bulunan motor kaputunun iç tarafındaki ses ve sıcaklık yalıtım malzemesi kesinlikle su, basınçlı su, deterjan ile yıkanmamalıdır, çürüyerek parçalanma veya sarkma ihtimali yüksektir. Ancak bir bez ile silinebilir.

    http://www.polytopizmir.com/motor.htm




  • quote:

    Orjinalden alıntı: geremy

    hiç ummadığım bir cevap ama gerçekten düşününce doğru söylediğini anlıyorum.benim aracım şahin ve bilindiği gibi motor kaputunu açınca yer gözüküyor haliyle çok kısa sürede çok miktarda kirleniyor üstelik silmeyle filan başa çıkacak gibi değil ama dediklerine katılıyorum.saygılar.


    arkadaşım.

    aracın şahinse karter muhafazası taktırabiirsin. bu az da olsa yerden sıçrayan suyun önüne geçecek ayrıca adı üstünde karter muhafazanı koruyacaktır. şahinler için çok da pahalı olmasa gerek.

    hayırlı günler.
  • Belki motorun içine birşey kaçmaz ama açıkta kalan bir sürü mekanik parça var artı şahinde olmasa bile bir yığın sensör var eletrik aksamı var bunların temizlenmesi parçaların ömrü açısından faydalı, yoksa motor üst kapağını bezle silmek de görüntüyü kurtarır, senede 1-2 motoru temizletirme gereklidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit -- 3 Eylül 2006; 12:00:50 >
  • Ben sadece serviste yıkatıyorum.Benzinlik falan sakat iş
  • doğrusu senede bir defa motoru dikkatli bir şekilde yıkatıyorum çünkü sanayide bazı ustalar yahu git şunu yıkatta nesi var nesi yok görelim diyor çok pis olduğu zaman kaputu açınca bende sıkılıyorum aslında aramla gurur duyuyor ve onu seviyorum benim üçünçü evladım gibi. almak için emek harcadım benim için mersedes gibi bir şey çoğu eşyamdan daha değerli.sıfır bir arabam olsa kesinlikle yıkatmayı düşünmem zaten pek gerek olmaz sanırım.
  • aracınıza değer veriyorsanız normal yağ değiştirme periyodlarının yarısında yağını değiştirin.

    bir araca en güzel ödül budur.

    hayırlı günler.
  • motor yıkatma sakat iş.
    bence hiç gerek yok bu işlere.
    zaten oto yıkamacılar mesuliyet kabul etmiyolar.
    aracın herhangi bir sorunundan sorumlu değiliz diyolar.
  • borusan ve kosiflerde motor yıkama işine hiç yanaşmıolar.. söylememe rağmen her seferinde gerek yok abi diolar..
  • porter arkadaşım bmw lerde bu iş çok riskli olsa gerekki servis onaylamıyor
  • Silmek en iyisi.Elektronik devreler su kaçabilir.
  • bu durumda temiz kullanıp elektroniği bol olanlarda ise suya karşı izolasyon maddeleriyle kaplayıp özel spreyle temizlemek avantajlı gözüküyor.
  • için rahat edecekse temiz görünsün istiyorsan, alcan bi wd-40 pas kir sükücü sprey. Bide eline fırça alacan onu sıkıp demizlicen.

    Sonra tebeden beride sıkıver bikereliğine , biraz beklesin kaput açık şekilde araba tamam işte tertemiz olur motor. siyah borular hortumlar parlar metal yerlerdeki paslar az da olsa çıkar.

    ama motorum çok iyi görüsn dersen, renkli buji kabloları , renkli hava filtre borular falan kullan bazı boruları plastik yerine metal yap. motor parıl parıl parlar ozaman

    arkadaşların dediği gibi motor yıkama gereksiz bir eğlemdir. Sataceğın zaman temizle sadece yeter
  • Gereksizlikten ziyade zararlı bir işlemdir, vw servisi kesinlikle önermemişti
  • Hangi yabancı kanalda bir otomobil programı izlesem avrupalı amerikalı oto tutkunlarının araçlarını görsem motorları gıcır gıcır parlar!!!!

    Ya bu adamlar yıkıyor. yada siliyor. sonuçta temiz tutuyorlar. Otomobiline tutkuyla bakan birisi olarak ben belli aralıklarla suyla motoru baştan sona yıkarım. Sıfır km de aldım. 2 yıldır aracımda en ufak bir sorun oluşmadı. Motoru pırıl pırıl görmek beni mutlu eder
  • Bende bir focus vardı, 20000 km de rölantisi sapıttı, garantiden servise soktum. Adamlar hidrolik direksiyonun üzerindeki Pressure Sensör arızalı dediler. Motor yıkatmadan oluyor dediler garantiye almadılar 70 YTL'ye değişti neyse ama ilk motor yıkamayı da yine garantiden gittiğim bir başka ford servisi bana sormadan yapmış ve faturaya da 10 ytl eklemiş. Tabi bu durumu çok sonradan faturaya dikkat ettiğimde farkettim ki arabayı satıyordum bir şey demedim.
  • 2004 fiat palio'mun bugün triger kayışının durumunu görmek için usta plastik motor kapağını söktü, sora amma pislenmiş bunu üstü diyerek ilk önce benzin karışımı sıvıyla temizledi sonra tazziksiz suyla yıkadı. Arabayı çalıştırdık biraz bekledikten sonra geri fitese taktığımda araba stop etmeye başladı. Usta biraz gezince düzelir dedi. Şimdi stop etmesi geçti ama hala geri fitese atınca aynı şeyi yapacak diye tedirgin oluyorum. Bence motor yıkanmamalı.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.