Şimdi Ara

Avrupa Liglerinde Yabancı Sınırlaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türk futbolunda gelecek sezon yürürlüğe girecek olan yabancı futbolcu sınırlamasında değişiklik yapılıp yapılmayacağı belirsizliğini koruyor. Spor Toto Süper Lig'de alınan karar doğrultusunda kulüpler 2014/2015 sezonunda sadece beş yabancıyı 18 kişilik maç kadrosuna dahil edebilecek.

    Fakat alınan bu karar, Süper Lig takımlarının elinde bulunan yabancı futbolcular ve yapılan sözleşmeleri göz önüne alındığında kulüpleri oldukça zor duruma sokacak gibi gözüküyor. Nitekim Kulüpler Biriliği toplantısında çıkan karar sonucu İlhan Cavcav 6+2 formülünde anlaştıklarını ve bu kuralın değişeceğini söylemişti.

    Özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe'nin elinde bulundurduğu çok sayıdaki yabancı futbolcuya karşılık takımını yerli isimlerden kuran Beşiktaş ise bu sistemin değişmesine karşı olan tek takım.

    Peki geleceği belirsiz olan bu yabancı sınırlamasının Avrupa'daki örnekleri nasıl? Avrupa'nın önemli liglerinde yabancı sınırlaması kaç futbolcu ile sınırlı? İşte sizler için derlediğimiz Avrupa'nın yabancı futbolcu sınırlama listesi;

    Almanya: Takımlar kadrosunda sınırsız yabancı oyuncu bulundurabiliyor fakat iki tane şart var. Bunlardan birincisi takımda 12 tane Alman futbolcu bulunmalı. Diğeri ise en az 8 futbolcu alt yapıdan yetiştirilmeli.

    Avusturya: Milli takımda oynayabilmesi için en az 10 Avusturyalı futbolcunun kadroda bulunması durumunda yabancı sayısı kulüpler için sınırsız.

    Belçika: Kulüpler en az altı tane alt yapıdan oyuncu yetiştirip kadroda yer verirse, yabancı sınırlaması kalkıyor.

    Çek Cumhuriyeti: Kulüpler maç kadrolarında en fazla üç tane yabancı futbolcu oynatabiliyor.

    Danimarka: Bu ligde yabancı sınırlaması biraz farklı. AB vatandaşı olmasına gerek kalmadan Avrupa Kıtası baz alınarak sınırlama getiriliyor. Kulüpler Avrupa Kıtası dışından sadece üç tane yabancı futbolcuyu kadrosunda tutabiliyor.

    Fransa: Takımlar kadrolarında AB vatandaşları + 4 yabancı futbolcu bulundurabilirken, maçta sadece dört yabancı futbolcu oynatabiliyor.

    Hollanda: Takımlar kadrosunda sınırsız yabancı futbolcu bulundurabiliyor fakat tek bir şart var. Kadroda 18-19 ve 20 yaşındaki futbolculara asgari maaşın üstünde para ödenemiyor.

    İngiltere: Premier Lig'de takımların aldığı yabancı futbolcuların milli takımda giydikleri forma sayısına göre bir düzenleme bulunmaktadır.

    İspanya: La Liga'da takımlar AB vatandaşlığına sahip futbolcular dışında sadece üç yabancı futbolu ile sözleşme imzalayabiliyor.

    İtalya: Serie A takımları AB futbolcularına ek olarak beş adet yabancı futbolcu ile sözleşme imzalayabiliyor.

    Portekiz: Takımlar istedikleri sayıda yabancı futbolcuyu takımlarında bulundurabilir.

    Rusya: Takımlar sınırsız sayıda yabancı futbolcu ile sözleşme imzalayabilir fakat bunların sadece yedi tanesini maçta oynatabilir.

    Yunanistan: Komşuda takımlar AB futbolcuları dışında sadece beş futbolcu ile sözleşme imzalayabiliyor.

    kaynak







  • Bak portekiz gelisiyor vs. ama dunya yildizi gitmiyor halbu ki ilk 2 direk gruplara ve porto benfica da direk 1.torba.

    Bak burasi turkiye istanbul iste bu sehrin takimlari 1. torbadan katilmaya baslarsa kesinlikle dunya ligi oluruz.

    Yabanci kontenjani kalksin ama milli takim sarti olsun gelen gecen turkiyeye gelmesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en doğrusu almanya.kural şu . 25 kişilik kadro belirliyorlar sezon başında.bu kadroda en az 12 alman futbolcu olmak zorunda.daha fazlası sana kalmış.

    ayrıca alt yapıdan 8 değil sanırım 5 yerli oyuncu bulundurmak zorundasın.

    almanyadaki bu kuralın amacı 25 kişilik geniş kadroda yerliler ile yabancıları ilk 11 e girmek için rekabete teşvik etmek.
  • yeter yıldırımm demirören yeterrrr
  • Almanlar bi uygulama yapıyorsa kesin mantıklıdır. Alalım Alman modelini hiç kafa yormaya gerek yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Robin van Persie

    Almanlar bi uygulama yapıyorsa kesin mantıklıdır. Alalım Alman modelini hiç kafa yormaya gerek yok.

    Almanların modelini Hollanda'yla sentezlemek lazım. Asgari ücret şımarmalarını engeller. 20 yaşında eğer adam olmamışsa kapı önüne koyulacağını bilir.
  • Almanlar o modeli uygulamak için neredeyse ülkenin futbolla ilgili tüm makamlarını bir proje altında toplamış. Bizim ülkede daha federasyon kulüplerle aynı proje altında toplanamıyor.

    Bizim ülkede güya altyapı sorunu çözüme kavuşturuluyor ancak müdahale üstyapıdan başlıyor, ülkemizde futbol yönetim zihniyeti ve isimleri değişmeli...

    Yoksa istediğiniz kuralı getirin hiçbir işe yaramaz, dünyanın en iyi projesini getirin daha ilk yılından yayıncı kuruluş zarar etsin ortada proje filan kalmaz....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Robin van Persie

    Almanlar bi uygulama yapıyorsa kesin mantıklıdır. Alalım Alman modelini hiç kafa yormaya gerek yok.

    bu kadar basit
    klopp geçen seneki şl finali öncesi basın toplantısında 2 alman takımının final oynamasının ilk adımlarının 6 7 yıl önce atıldığını bunun sonucunda başarının geldiğini anlatmıştı
    önümüzde hazır örnek varken devrim yapacağım diye gelen adam kıytırık anadolu topçularını oldu bittiye getirerek türk yapıp türk futbolunu kurtarma peşinde
  • Çok yanlış.

    Bizim 4+0+10 uygulamasına geçmemiz lazım.6+0+4 kuralıyla bile bu kadar mükemmel bir jenerasyona sahipsek 4+0+10 ile 2015 Şampiyonlar Ligi Finali'nde 5 tane Türk Takımının oynamaması için bir sebep göremiyorum.
  • En sacma kural gene bizde. Nasil bir ulkedir lan bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: equando

    Çok yanlış.

    Bizim 4+0+10 uygulamasına geçmemiz lazım.6+0+4 kuralıyla bile bu kadar mükemmel bir jenerasyona sahipsek 4+0+10 ile 2015 Şampiyonlar Ligi Finali'nde 5 tane Türk Takımının oynamaması için bir sebep göremiyorum.

    Hala yabancı sayısını azaltınca Türk futbolunun gelişeceğini düşünen mi var?


    Olacak şey şu eğer adam 1M değerindeyse olacak sana 8M. Bunda başka değişen hiç bir şey olmayacak. Buda bizim takımlarımızı pek ileri götürmez gibi ne dersin?



    Takımlara alt yapıya yatırım yapma zorunluluğu ile kadroda alt yapı dan oyuncu bulundurma zorunluluğu ile Milli Futbola sahip çıkma çağrısıyla Avrupa Birliği oyuncuları yabancı sayılmayacak diyeceksin. Ve Türk takımları Avrupada başarılar elde etmeye başlayacak ligin kalitesi artacak. Daha çok izlenen bir lig haline gelecek. Takımlara gelir artacak. Ve takımlar daha iyi oyuncular almaya başlayacak.

    Ama bakacaklar ki bir süre sonra şuan Real Barça ve diğer takımlar gibi bir oyuncuya 50-60M vermek yerine alt yapıdan onlar ayarında oyuncu çıkartırsak bu para bize kalır düşüncesi oluşacak ve Türk futboluna yatırım aslın olarak bu noktada başlayacak.



    Gitti işte Sivas Şampiyonlar ligine Es Es dediğimiz ligde zor deplasman dediğimiz takım darma dağın geldi Avrupadan. İşte onlar ufak ufak başarı elde etmeye başlayınca ligimizden Avrupada tanınan daha çok takım çıktıkça ligin kalitesi artmış olur 3-4 takım başarı elde ettikçe değil. İspanya-İngiltere ligini tüm dünya bir çırpıda sayar. Bizim ligimizden Beşiktaş ı Trabzonsporu bilmeyen var daha. Böyle mi gelişecek Türk futbolu?




    Oha bir anda bu kadar yazı mı yazdım la dedim bakınca farkında olmadan çok yazmışım ama dolmuşsam demek ki hadi eyvallah.




  • Almanya uygulaması bizim için en güzel örnek gözüküyor.
    Hem yabancı sınırlaması yok , hemde altyapıdan oyuncu geliştirip oynatabiliyorsun.Kulaga ne kadar hoş geliyor.

    Ama bunun içinde birkaç seneyi feda edip bütün sistemi değiştirmek lazım.
    Yukarıda arkadas güzel demiş ülkemizde önce futbol zihniyeti değişmeli.

    Ersun Yanal şampiyon yapacak bizi ama daha sans vermeden Avrupada başarılı olamaz yenisini gönderelim diyoruz.
    Mancini adamın daha ilk senesi yine hemen gönderelim

    Sabır gerekecek ama maalesef bizde yok.
  • En iyisi ingilterenin sistemi kalitesiz yabanci bulundurma imkanin yok . bu bir nevi sinir gibi bisey zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alman Kuralı + Hollanda Kuralı (genç oyunculara para kısmı ) + Oyuncunun sağlıklı olduğu anda ilk 11 de başlayamadığı maç sayısıXmaç başı para çarpımı kadar genel maaşından düşüş = Rekabetci futbol. Böyle yapın sersin bakalım kendini batuhanlar,yatsın meirelesler,xelçuklar oynasın myknoslarda.

    Ayrıca şöylede bir ek kural getirilebilir. İlk 11 de 7 yabancı üstü oynatmak için 4 yabancı üstü oynatmak için oynatacağınız diğer yabancılar milli takımda oynuyor olmalı.

    Altyapı ve prof futbol tesisleriniz sağlam ve donanımlı+ hocalarınızda uefa pro b lisanslı olduğunda böyle bir sistemde oyunculrın kendilerini geliştirmeme gibi bir şansı yok .
  • alman kuralının biraz daha katısıl azıkm hatta ilk 11de 1 yada 2 20 yaş altı oynamak zorunda gibi yoksa gençler gene yedek klübesinde kıç büyütürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tristran

    alman kuralının biraz daha katısıl azıkm hatta ilk 11de 1 yada 2 20 yaş altı oynamak zorunda gibi yoksa gençler gene yedek klübesinde kıç büyütürler

    katısı lazım***
  • LA LA LAKERS kullanıcısına yanıt
    Adam ironi yapmış
  • Almanların uyguladığı kuralı emsal alıp, uygulamak lazım. Gayet makul.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BéTo

    Adam ironi yapmış

    Çok kızdım hocam artık hiç bakmadım ne yaptığına gömdüm yazıyı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.