Şimdi Ara

NASA, Mars'a güvenli iniş için geliştirdiği süpersonik paraşüt teknolojisinin testlerine başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • NASA, Mars'a güvenli iniş için geliştirdiği süpersonik paraşüt teknolojisinin testlerine başladı



     

    Amerika Birleşik Devletleri'nin uzay programı çalışmalarından sorumlu olarak kurulan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, kızıl gezegen Mars'a yapılacak gelecek sevkiyatların çok daha güvenli gerçekleşmesi için hazırladığı düşük yoğunluklu süpersonik yavaşlatma veya kısaca LDSD adı verilen paraşüt sistemini Dünya üzerinde test etmeye başladı.

     

    Dünya dışı görevlerde uzay araçlarının belirlenen gezegene güvenli şekilde inmesi için paraşüt kullanan NASA, en yakından örnek vermek gerekirse Mars Bilim Laboratuvarı misyonunun bir parçası olarak Mars'ta keşifte bulunan otomobil büyüklüğündeki robotu Curiosity'i de paraşüt ile kızıl gezene indirmişti. Bu süreci çok daha geliştirerek gelecek Mars sevkiyatlarında oldukça ağır ürünlerin güvenli şekilde indirilmesi için düşük yoğunluklu süpersonik yavaşlatma adını verdiği yeni bir paraşüt sistemi geliştiren kurum, paraşütün testleri için büyük boyut nedeniyle standart rüzgar tünellerini kullanamadı ve Night Hawk helikopter modelinden de yardım alarak gerçek zamanlı bir iniş testi gerçekleştirdi. Curiosity'nin inişinde kullanılandan çok daha büyük olduğu belirtilen LDSD, yapılan bu test sonucunda da söylediği kadarıyla gelecek vaat eden başarılı sonuçlar ortaya koydu.

     

    Tahmini olarak 2018 yılından sonra yapılacak gerçek atmosfer dışı görevler öncesi büyük önem arz eden LDSD denemesi hakkında NASA tarafından hazırlanan açıklayıcı tanıtım videosunu direkt olarak aşağıda izleyebilirsiniz. 

     

    (EG) / (NASA)  










  • Bizde yasaklarla uğraşıyoruz... Bu ülkeden bundan sonra bir tok olmaz.

  • Uzay mekiği indirmeyi Nasadan öğrenecek değiliz

  • İnceden inceden "Dunya'yi terkediyoruz." mesaji veriyorlar. Daha agir teslimatlar deyince benim aklima orada kurulacak "Biyosistem - Mars" icin gerekli techizatlar geliyor.

  • @qwerty94 ; sen çıkarda sonrasını bırak nasadan öğrenelim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qwerty94

    Uzay mekiği indirmeyi Nasadan öğrenecek değiliz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Youtube ne zaman açılacak ya :(

  • Paraşütü bile üretemeyip yurt dışından ithal edilmesine göz yuman TBMM içinde ki canlılar, teknolojik işlerin önünü nasıl açacaklar veya bu işleri nasıl yapmayı düşünüyorlar çok merak ediyorum.

    Arap Telekom dışında ki şirketlerin, mahallelerde kendi fiber optik alt yapısını döşemelerinin önüne koydukları, kazı izni saçmalığından kurtararak başlayabilirler mesela

    Yaşadığınız eve fiber optik gelmiyorsa, bu Arap Telekom' a geçilen kıyak yüzünden, bu kıyağı geçenler ve geçilmesine müsaade edenlerde TBMM nin içinde ki canlılar

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.