Şimdi Ara

Sony bu yıl Ultra HD TV satışlarında 4 kat artış bekliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Sony bu yıl Ultra HD TV satışlarında 4 kat artış bekliyor





    Son dönemde 4K konsepti yükselen bir ivemeye sahip olsa da hem cihaz açısından hem de içerik açısından beklenen düzeylerde değil. Bu bakımdan yaygınlaşması da zaman alıyor. Ancak bu yıl satışlarda artış beklentisi mevcut.




    Sony tarafından yapılan açıklamaya göre bu yıl Ultra HD TV satışlarında 4 kat artış bekleniyor. Firma kesin rakamlar hakkında bilgi vermezken analizlerin tahmini ise 13-15 milyon civarında. Sony satış konusunda Çin'den oldukça umutlu. Çin'de Ultra HD TV satışlarının altı kat artacağı belirtiliyor. 

     

    Bu yıl Dünya Kupası maçlarının olması ve pek çok maçın 4K olarak yayaınlanacak olması televizyon üreticilerinin beklentilerini artırmış durumda.  




    Sony'nin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da stratejisi üst seviye büyük ekranlı televizyonlar satmak üzerine olacak. Televizyon pazarında mali problemler yaşayan Sony, bir süre önce alt ve orta seviye Ultra HD televizyon segmentinden çekildiğini açıklamıştı. 




    Sony ayrıca LCD TV sevkiyatlarında da bu yıl yüzde 10 civarında bir artış bekliyor. Sony'nin bu yıl ki satış hedefi 20 milyon olarak belirlenmiş durumda. Mali tabloları düzeltme adına Sony ayrıca harici ortaklardan TV bileşeni tedarik etme konusunda azaltıma gitmeyi planlıyor. Firma iç üretime daha çok odaklanacak. 

     

     

     



    Kaynak:http://www.digitimes.com/news/a20140414PD203.html







  • Kalitesine sözüm yok. Belirli bir seviyenin üstünde komponentler kullanıyor.

    Fiyat politikası biraz tartışılır. Haklı olduğu yanları da var haksız olduğu yanları da.

    Kusursuzu arayan baştan kaybeder zaten bu forum ortamında.
  • herseyden önce iyi bir fiyat bekliyoruz o zaman !!! umarim :(


    SONY KD-65X9005A = 4999,- ciro ; bencir hayal...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mementopolis -- 14 Nisan 2014; 23:27:38 >
  • Ucuzlasın artık ya ucuzlasın ,maçları flimleri belgeselleri 4K izlemek istiyoruz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4k tv alıp hd bile olmayan yerel kanal izlemek gibisi yok.

  • 3500 benim için psikolojik sınır artık 1 yılda mı iner 2 yılda mı iner bilemem
  • sony tv konusunda tartışmasız en iyi firma yılların deneyimi ve tecrübesi var liderliğe oturmak gerçekten hakkı sony nin... ama işte o yüksek fiyatı yokmu bende 2,5 senedir sony tv kullanıyorum diğer rakiplerini görünce iyiki sony almışım diyorum çünkü rakiplerinde o görüntü performansını bulamadım tv yi mağazada anlamak imkansız eve gelince herşey değişiyor
  • Maliyeti telefonlara göre çok daha fazla olan Televizyon ve Bilgisayar sektörünün fiyat politikasının sorgulanması üreticileri zorlar.

    Yeni Akıllı telefonların sınırı 2300'e çekilmiş, ve satışları hiç etkilememişken, Sony'nin parcaları toplayıp, pahalıya getirdiği, ebat olarak telefonlardan daha masraflı olan, üstüne üstlük satamadığı PC pazarından çekilme hamlesine şimdi daha rahat hak verebiliriz.

    Ama ne olursa olsun Sony TV pazarında kesinlikle duracaktır. Sony Pictures, PlayStation gibi birimler bile tek başına yeter durması için bir sebep aranıyorsa, varsın kar ettirmesin ama duracaktır.

    Sony 2014 Brezilya Dünya Kupasının resmi sponsoru, bu yaz eleştirildikleri reklam açığını gidermek için bol vakitleri olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Illustrious. -- 15 Nisan 2014; 1:01:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son 10 yildir sony tv sektorunden cikiyor,cikiyor.

  • sony tv pazarından kolay kolay çekilmez ha çekildi diyelim samsung lg ye para vereceğime arçelik vestel alırım daha iyi nasıl olsa aynı kalitedeler
  • Bu televizyonda Flash tv ne gider be.
  • Alırım 4K TV mi izlerim ben de paşalar gibi 360P çöünürlükteki türk kanallarını. Daha ne olsun ?

  • Markaya takılmayan için sorun yok, 615$ TCL 50" 4k UHD TV 120 hzhttp://www.amazon.com/TCL-LE50UHDE5691-50-Inch-Ultra-120Hz/dp/B00ES5Q6E2/ref=aag_m_pw_dp?ie=UTF8&m=A1K2YWZ25UMBAG
    Yada Seiki, bu markayı da küçümsemeyin, 4k TV satışında 2 yılı tamamladı. 699http://www.amazon.com/Seiki-Digital-SE50UY04-50-Inch-120Hz/dp/B00BXF7I9M/ref=sr_1_6?ie=UTF8&qid=1397546519&sr=8-6&keywords=uhd+tv

    kaldıki Sony TV alanların şikayetlerini okumalısınız,





  • quote:

    Orijinalden alıntı: denixt

    sony tv pazarından kolay kolay çekilmez ha çekildi diyelim samsung lg ye para vereceğime arçelik vestel alırım daha iyi nasıl olsa aynı kalitedeler

    Sony tabiki iyi bir marka, ama daha Toshiba ve Sharp(gerçi iyi Sharplar Avrupaya gelmiyor) var, Pionner plazma TV'den çıktı çünkü yaptığı kaliteli TV'ler rekabet edemiyordu diğerleri...
    Maalesef çok kişi bunu bilmiyorum, koreliler maliyeti düşürmek için kaliteden ve kalite kontrol'dan taviz veriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1963bursa

    Markaya takılmayan için sorun yok, 615$ TCL 50" 4k UHD TV 120 hzhttp://www.amazon.com/TCL-LE50UHDE5691-50-Inch-Ultra-120Hz/dp/B00ES5Q6E2/ref=aag_m_pw_dp?ie=UTF8&m=A1K2YWZ25UMBAG
    Yada Seiki, bu markayı da küçümsemeyin, 4k TV satışında 2 yılı tamamladı. 699
    http://www.amazon.com/Seiki-Digital-SE50UY04-50-Inch-120Hz/dp/B00BXF7I9M/ref=sr_1_6?ie=UTF8&qid=1397546519&sr=8-6&keywords=uhd+tv

    kaldıki Sony TV alanların şikayetlerini okumalısınız,

    Forumda buna benzer bi konu var arkadaşlar orayıda takip edebilir yurtdışından baya bi arkadaşımız zamanın koreden ebay üzerinden monitor getirdiler 2k fakat fiyat politikası arttıgı için anlamını yitirdi belki artık bu fırsat 4k tvler için oluşmuştur bilemem ama biraz erken bunlar için.

    Bilgi güney koreden getirilen 2k monitorler ucuzdu.Çünkü lg ürettiği panelleri - o + değer vererek ++verdiği panelleri applea satıp +larıda kendi kullanıyordu.
    - verdiği panelleri maliyet fiyatına yerel kore firmalarına satıyordu paneli ucuza getiren diğer kore firmalarıda istediği teknolojiiyi ucuza mal ederek kaliteli ekranları yok aprasına satabiliyordu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinoka

    quote:

    Orijinalden alıntı: denixt

    sony tv pazarından kolay kolay çekilmez ha çekildi diyelim samsung lg ye para vereceğime arçelik vestel alırım daha iyi nasıl olsa aynı kalitedeler

    Sony tabiki iyi bir marka, ama daha Toshiba ve Sharp(gerçi iyi Sharplar Avrupaya gelmiyor) var, Pionner plazma TV'den çıktı çünkü yaptığı kaliteli TV'ler rekabet edemiyordu diğerleri...
    Maalesef çok kişi bunu bilmiyorum, koreliler maliyeti düşürmek için kaliteden ve kalite kontrol'dan taviz veriyor.

    Sony 4k hariç kendisi üretimi durdurdu ve sadece arçelik fabrikalarında tv üretimi yapacak.
    Sharp iflas eşiğinde
    Toshiba tv konsuunda hevesli değil.
    Yükselen değer kalite çok gerilerde olmasında rağmen diğer cephelerini kullanan samsung
    Avrupa çok iler bi atak yapan vestel ve arçelik bence tv konsuunda dünyada söz sahibi olacak özellikle seg ve diğer markalar Hollandada çok yaygın çok şaşırmıştım.




  • Şimdi uzun uzun WiiU, Xbox One, PS4 yada 4k oynatıcılardan falan bahseden yok, sebebi ise uygun fiyatlı 4k TV'ler var zaten. Sony olarak bakarsak aman Allah benden uzak olsun da kim alırsa alsın.

  • sony bence yksek fıyat polıtıkasına son vermedıgı surece batmaya mahkum nedenıne gelınce hıc kımse benzer ozellıklere 500-2000 tl arası fazla para vermez zaten zengın adam ıcın fıyatın bı onemı yok sony bence artık halka ınebılmelı yoksa bırımlerın cogu batmaya mahkum olacak reklama gelınce bence reklama ıhtıyacı olmayan tek fırma sorun kalıtede veya reklamszlıkta degıl fıyatlarda

  • Sony orta ve alt 4k pazarından çekildiyse şu 5.000 tl lik 4k tvsi ne ayak?

  • Piyasada hala gercek 4K cozunurluk ve en az 60bin bitrateye sahip film yok.4K remastered diye ortalikta dolasanlarda FHD cozunurluge ve en fazla 40bin bitrateye sahipler.TR sartlarinda zaten dogru duzgun FHD yayin yaan kanal bile yok orasida ayri bir konu.

    Gelelim diger soruna ki oda cok pahali olan fiyatlar ve herseyin buyuk olani iyidir diyen ve sirf bu yuzden buyuk ekran haricinde 32" ile 42" arasi 4K TV uretimi yapmayan panel ureticileri.

    Oncelikle gercek anlamda 4K TV kanallari ve 4K filmler piyasaya surulmeli.Sonrasinda ise 32" ve yukarisi 4K TV lerin uretimine baslanmali ve kesinlikle fiyatlar dusurulmeli.

    Bu soylediklerim ise en iyi ihtimal Fifa EU CUP 2016 ya yetisir diye dusunuyorum.Tabi bu arada 4K da yasanan sorunlarda bu zamana kadar en aza indirgenmis olur.

    Sonuc olarak acelesi olanlar FHD TV alabilirler ama elindeki TV yeterli gelenler 4K icin 2016 ve sonrasini bekleyebilirler.





  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.