Şimdi Ara

gözlük takınca çok kötü duruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bisiklet gözlüğü takınca uzaylı gibi görünüyorum. yüzüm çok küçük olduğu için gözlük hiç yakışmıyor, hatta bol geliyor yani bisiklet sürerken kesin düşürürüm diye düşünüyorum. Acaba daha ufak boyutlu bisiklet gözlükleri var mıdır ? varsa nerden bulabilirim. Decathlon'a baktım bulamadım.



  • Güneş gözlüğü tak ben öyle yapıyorum.Zaten amaç göze birşey girmemesi.
  • aynı dertten muzdarip biri olarak 2-3 haftalık araştırmanın ardından görlük aldım ve memnunum.

    benim kafa da küçük, ve hangi spor gözlüğü denesem öğretmen gözlüğü gibi koskocaman duruyor, çerçeveleri çok dışarıda kalıyor, çirkin görünüyor.

    estetik açıdan düzgün görünmesi için kafamı kaplayan bir gözlük bulmakta gerçekten çok zorlandım. piyasada spor gözlüğü konusunda julbo, ruddy project, zerorh+ gibi markalar var. ben gezdiğim optiklerde en çok zerorh+ marka gözlük deneme fırsatı buldum. ve estetik olarak gerçekten beğendim.

     gözlük takınca çok kötü duruyor

    bu gözlüğün aynısının siyah renginden aldım. görüldüğü üzere üst çerçeveye yukarıdan bakıldığında hayli kavisli 'V' şeklinden bi yapıya sahip. bu da benim gibi kafası küçük olanlarda daha az sırıtmasını sağlıyor. burada çok ince detaylar büyük farklar yaratabiliyor. mesela üstteki gözlüğe bakın bir de buna bakın:

     gözlük takınca çok kötü duruyor

    tasarım aynı gibi demi? fark yok gibi. ama bu iki gözlüğü denediğimde görünüm olarak çok fark oldu bende. alttaki gözlük daha net şekilde sırıttı. neden mi? ikinci gözlükte camların bittiği noktada çerçeveye bakarsanız çerçeve dışa doğru hafif daha çıkıntılı. burda dikkatinizi pek çekmese de kafaya takınca belli oluyor bu fark.

    ben bu gözlüğü birkaç optikte denedim, üsküdar merkezde adını hatırlamadığım bir optik var, orada 300 dediler (pazarlıkla belki inerdi) sonra yine üsküdar merkezde başka bi optikten 250 ye aldım.

    pahalıya mı aldım bilmiyorum ama ihtiyacım olduğu için ve zaten çok opsiyonum da olmadığı için alıp geçtim, kafam rahat şuanda :)

    bu arada gözlükler spor gözlüğü oldukları için mercekleri sert değil, kıvrılabilir yapıda. yani merceği elinle kıvırabiliyosun. öyle de garip bişey var.


    ekleme: benim aldığım bu:

     gözlük takınca çok kötü duruyor

    yanlız bi gariplik var, gözlüğü takıp telefonumun ekranına baktığımda ekran siyah görünüyor ama telefon ekranı yatay konuma gelecek şekilde telefonu yana çevirdiğimde ekran bi anda görünmeye başlıyor. ekrana dikey konumda bakarsam gözlüğün merceği ekranı görmemi engelliyor diğer telefonlarda da oluyo ama her telefonda farklı, kimisinde çapraz tutunca görünmüyo, kimisini yatay tutunca görünmüyo.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 15 Nisan 2014; 16:58:53 >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler sıkılmayıp uzun uzun yazmışsınız. maalesef gözlüğe 200-250 TL gibi ücret ödeyemem en fazla 50TL lik bir şey arıyorum. Ama dediğiniz kriterlere göre bakmaya devam edicem. Telefon olayına gelince, gözlüğün cat oranı yüksekse ışıktan çok iyi koruyor telefonun ekranıda büyük ihtimalle o yüzden görünmüyordur. mesela telefonu yere yatay, gözlüğe dik biçimde tutarsan ekran ışığı dik olarak gözlüğe vuracağından görünmüyor olabilir.
  • Arkadaşım O Eli Bi İndir! kullanıcısına yanıt
    hocam ekrana dikey bakış açım hep aynı, ama sorun şu;

    mesela ayakta olduğumu düşün, telefonu elime aldım karşıma tuttum ve bakıyorum dik çekilde, eğer telefon yere göre dikey duruyorsa göremiyorum, ama telefonu yere göre yatay konuma çevirdiğim anda ekran hiç kayıpsız bembeyaz görünüveriyor. yani iki durumda da ekrana üstten bakıyorum ama birinde ekran yere göre dikey konumda, diğerinde ekran yere göre yatay konumda.

    yani böyle bişey işte. iphone da mesela telefon yere göre dikey ya da yere göre yatay olunca ekran görünüyor ama çapraz tutunca görünmüyo onda da böyle ekrandan ekrana da değişiyo.



    ben optiğe bilerek fazla para verdim, kaskta da bilerek fazla para ödemedim. optik bence önemli yani göz sağlığı var işin ucunda. kaskta ise adam 700tL ya kask satıyo o da köpük bu da köpük. neyse işte 75tl ya prowell f59 alıp geçtim, daha da fazla para vermem. ama optikte de bilerek ucuz almadım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.