Şimdi Ara

Vites kolu değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
8.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese iyi geceler.. Bianchi bisikletimde Shimano revoshift elcikten çevirmeli vites kolu var ve artık problem çıkarmaya başladı..Bu vites kolunu çıkarıp yerine resmini koyduğum Shimano Altus SL-M310 parmaklarla değiştirilen vites kolunu monte etmek istiyorum. Mekanik olarak bir problem çıkarır mı basit bir şekilde montajı tarif edebilir misiniz? Teşekkürler..
     Vites kolu değişimi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademsin -- 13 Nisan 2014; 23:37:55 >







  • Bisikletçide değiştirebilirsin. Bunun pek basit bir tarifi yok. Kolun içindeki dişlilere zarar verebilirsin. Revoshift mekanizması aşağıda şekildedir. :

     Vites kolu değişimi

    Sen bunu mandallıya geçirirken yeni alacağın vites kolunun içini açman gerekir. Yanlış bir şey yaparsan garantiden çıkar. O yüzden en iyisi bisikletçide yaptırmak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noktape

    Bisikletçide değiştirebilirsin. Bunun pek basit bir tarifi yok. Kolun içindeki dişlilere zarar verebilirsin. Revoshift mekanizması aşağıda şekildedir. :

     Vites kolu değişimi

    Sen bunu mandallıya geçirirken yeni alacağın vites kolunun içini açman gerekir. Yanlış bir şey yaparsan garantiden çıkar. O yüzden en iyisi bisikletçide yaptırmak.

    İçine açmanıza gerek yok, sadece yeni bir vites teli alın ve öncesinde kolu alırken kaçlı sistem kullandığınıza dikkat edin.

    Arkada 8 dişli varsa 8 hızlı bir kol almanız gerekir. Kalan kısmını paketin içinden çıkan görsel dokümanla rahatça yapabilirsiniz , garanti de sorun olmaz.




  • Cevaplar için teşekkür ederim arka dişli 7 li ona göre alacağım, parçayı internetten alacağım için bir de montaj ücreti vermek istemedim doğrusu. Elime ulaşınca denemeye çalışacağım.
  • Kendin yapmak istersen :
    Önce 6 numaralı vidayı söküyorsun. O kapağın vidasıdır. Kapağı kaldırdıktan sonra içinde telin sarıldığı çember vardır. Bu 5 numara oluyor. Teli önce 4 numaraları ayar vidasının içinden geçirdikten sonra bu 5 numaralı çembere dola. Telin bir ucu düz bir ucunda
     Vites kolu değişimi
    şöyle bir metal parçası takılı işte çemberin açık kalan kısmına bu metal parçasını geçireceksin sonra kapağı kapatıp vidayı sıkacaksın. Tüm bunları yaparken vites kolunda vitesi 1 e ayarla.

     Vites kolu değişimi

    Revoshiftte bu çember dikey durur benim attığım fotoda da belli oluyor. Mandallılarda yatay durur. Mantık aynı. Hadi kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aizanoi -- 14 Nisan 2014; 23:03:49 >




  • Tamamdır, anladım gibi duruyor. Uğraşacağım mutlaka teşekkür ederim.
  • Bu sema ile gonderdiginiz fotograftaki farkli kollar. Fotograftaki model icin yalnizca kolun altindaki vida_tapayi sokup teli iterek gecirirsiniz.

    Semadaki icin ise ust kapak sokulur. Tel buraan monte edilir. ikisi icin de montaj islemleri telin en serbest oldugu viteste yapilir, arka icin 7 on icin 1 (ters yay degilse ki sizdeki degildir)

    Montaj icin turkce dokuman kutudan cikar, asagida da bulabilirsiniz. Fotografta gosterdiginiz ise cok daha basittir sadece tapayi sokup teli gecirirsiniz.

    http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/SI/SI_6NMFA/SI-6NMFA-004-TUR_v1_m56577569830757885.pdf




  • gurkans G kullanıcısına yanıt
    Dostum sağolasın cevap için bugün birkaç bisikletçiye uğradım shimano tourney fren kolu ile kombine vites kolu gördüm içinde vites teli de mevcuttu çiftini 65 lira fiyat verdi takması daha kolay geldi bakalım biraz daha araştırayım, tourney modellerine sıkıntılı diyenler var gerçi ama benim aktarıcılarda tourney modeli bakacağız artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademsin -- 16 Nisan 2014; 23:52:54 >
  • Hortlatmış olacağım ama. Sorum ve sorunum biraz farklı olsa da. Revoshift teli pastan dolayı koptu. 7 ileri de kopmak üzere.

    değiştirmem için nasıl bir tel almalıyım, ne yapmalıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: natbolad

    Hortlatmış olacağım ama. Sorum ve sorunum biraz farklı olsa da. Revoshift teli pastan dolayı koptu. 7 ileri de kopmak üzere.

    değiştirmem için nasıl bir tel almalıyım, ne yapmalıyım?

    hocam sıradan vites teli alacaksın, eğer nasıl olacağını bilmiyorsan uğraşma,bisikletçiler 5-7.5 tl civarına yapar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.