|
Serdar -> Cevap: AIRTIES WUS200 MESAFE ARTTIRIMI OKUYUN (12 Ekim 2006; 13:16:41)
|
Bu forumu (Network, İnternet ve Güvenlik) takip etmiş olsaydın gerçekten sürekli, kimin ne yazdığını ve nerelerde neler konuştuğunu bilirdin. DH'da başka forumda yazmam. Görmüş olduğun mesaj sayısının belki 200 tanesi farklı bölümlerde yazılmıştır. Gerisi burada. Üye profilime girip geçmiş mesajlarımı da oku, paylaşımlarımı gör; sonra yargıla. Bu forum warez forumu değil. Başkasının haklarına tecavüzü özendirme forumu da değil. Maliyeti kuruş seviyesindeki şeylerin üstüne vergiler ve % binlerce karlar içeren medyaları download etmekle bireysel, bir kişiyi mağdur etmeyi karıştırmayın birbirine. Bir çok şarkıcı kabul etmiştir ki internetten indirilen mp3leri olmasa bu kadar meşhur olmayacağını. Ben download yapıyorum, evet. 1024 ile 200 GB'ı geçeceğim bu ay. Ama hırsızlık yapmıyorum. Neden mi? Herkesin kullandığı eMule'ü kullanıyorum ve izin verilen şekilde downloadımı gerçekleştiriyorum. Bu arkadaşlar gibi ağlara sızmak için bin türlü çakallığa başvurmuyorum. 3 GB kotalı birinin ağına girip sömürürseniz, kota aşım ücretine neden olursunuz. Ancak ben eMule'dan download yapsam da yapmasam da bir şey değişmez, pastanın büyük dilimi ben değilim çünkü. Elime geçen parayla bu multimedyaya erişmem mümkün değil, zira internet olmasaydı ben Paul McCartney ile, Frank sinatrayla, Nat King Cole ile tanışamayacaktım. Bunlara erişmem kime zarar veriyor? Başkasının internetini sömürüp Youtube'da gereksiz videolara gülmek, forumlarda konu dışında takılmak vs. ile kişinin kotasını doldurup 29 ytlden daha fazla para ödemesine izinsiz neden olmakla karıştırmayın. Üye olup cevap verecek kadar kendinizi haklı görüyorsanız bunu da bir düşünün. Demagojiye gerek yok kanımca. Bu arada, burada verilen bilgilerin önemli olduğunu yukarıdaki mesajımda belirttim. Benim de bu konuda denemelerim var. Yani mesafe artırımında. Başkasının internetini sömürmek, zararlı bir insan olmak için değil, kendi ağımı paylaşmak için access pointime uygulayacağım şeyi söyledim. Son sözüm sevgili yargıç kardeşim, bir konu tartışılacak ve paylaşılacaksa, Donanım Haber gibi büyük bir forumda, kurallarıyla belirlenmiş çizgiler de bunu gösterdiği için "etik" kurallar dahilinde yapılmalıdır. Kimse bu forumda bir başkasına zarar verecek bir bilgiyi edinmemelidir. Kotalı ADSL'in kotasız şifreyle kullanımı konusunda yapılan açıklamalardan sonra bir sürü gerizekalı modemlerden çaldıkları şifrelere kotalı kotasız bakmaksızın kullanıp millete yüz milyonlarca kota aşım soktular. Bu da burada yapılan o güzel paylaşım içindi. Sadece mümkün olduğu, kotası zora girenlerin kotasız arkadaşlarıyla paylaşabilecekleri için yazılan yazı, milletin şifresinin çalıınmasına, hatta şerefsizce değiştirilmesine ve faturalarının kabartılmasına neden oldu. Bu bilgi de buna neden olabilecek seviyede. O yüzden mesafe artırımı anlatılacaksa başka ağlara izinsiz girilmesi belirtilerek değil, teknolojik olarak nelere yararı dokunulacağına değinilerek anlatılmalıdır. Bilmem anlatabildim mi?[&:]
|
|
|
|