Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: AIRTIES WUS200 MESAFE ARTTIRIMI OKUYUN

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> Cevap: AIRTIES WUS200 MESAFE ARTTIRIMI OKUYUN Sayfa: <<   < önceki  1 [2]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ceyhunabi

4 Mayıs 2008; 3:02:18 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

birinci şekil omni anten indoor ikinci şekil omni anten outdoor son şekil ise yagi antene aittir.

Ekteki dosya (3)

ceyhunabi

4 Mayıs 2008; 3:13:46 

Arkadaşlar yazımda bahsettiğim ve benimde su an evimde kullandığım ladox ld 2605 adlı usb wireless lan adaptorun şeklinide aşağıya koydum. Piyasadaki pek çok wireless adaptoru denedim ama bu alet gibisi kesinlikle yok. Hiç anten takmadan bile normalin iki katı yayın alma gücü garanti. üzerinde gördüğünüz 2 dbi lik anten cihazla birlikte geliyor kimi evlerde o anten bile işinizi görür ve sizi internete baglar eskstra anten bile almazsınız ama benim gibi binaların birbiri içine girdiği problemli ve wireless yayını pek bulunmyan bir mahallede yasıyorsanız o zaman üzerindeki o gördüğünüz 2 dbi lik küçük anteni çıkartıp onun yerine diğer şekillerde resimleri bulunan oda içi veya dış ortam yani balkon antenlerinden birini vidalayabilirsiniz. tabi anteni balkona kurarsanız süper yayın alırsınız ama o zaman balkondan içeriye kablo çekmeniz gerekir bu kablonun cinsi önemlidir. önceki yazımda söylediğim gibi rg 316 veya lmr 240 gibi bir kablo kullanmanız icab eder. Ayrıca tüm bu bahsettiklerimin maliyeti 5 aylık adsl faturaında kendini amorti eder. Bence deger yıllarca limitsiz internetiniz olur.

Ekteki dosya (1)

ceyhunabi

4 Mayıs 2008; 4:04:10 

Geldik son aşamaya. Önceki aşamalarda güçlü ve anten giriş yuvalı wireless lan adaptorumuzu (ladox ld 2605 veya edimax) ve evimizin bulunduğu konuma uygun bir anteni bilgisayarımıza bagladık ve mahalleden topladığımız wireless sinyalleri artık ekranda görebiliyoruz. Diyelimki 10 tane yayın geldi ki benim mahallede bile 14 yayın geldiğine göre coğunuzda belki 20 belki 30 yayın gelecektir ve bu yayınların en az birkaç taneside şifresiz olacaktır. Ancak oldu ya hepsi şifreli ve hiç şifresiz yayın yok. Bu durumda şu üç şifreyi bir deneyin: admin zoomadsl veya epicroute. çünkü bu şifreler cihazların üzerinde gelen hazır şifrelerdir ve sayet modemin sahibi şifreyi değiştirmediyse bu üç şifreden birisi sizin sorununuzu çözecektir. Yinede olmaz ve internete baglanamazsanız foruma yazın ben size ne yapmanız gerektiği hakkında mail yoluyla cevap veiririm.

ceyhunabi

4 Mayıs 2008; 13:08:26 

Arkadaşlar.
Wireless yayınlarına baglanma konusunda bir diğer önemli hususu daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Diyelimki yukarıdaki yöntemleri kullandınız ve şifresiz bir ağa baglanmayı başardınız. İlk iş olarak mutlaka mac ssid ayarlarına girerek aldığınız wireless yayınınının limitsiz olup olmadığını kontrol ediniz. Doğru. Şifresiz yayınlar genellikle limitisiz üyeliklerdir çünkü adamın limit kaygısı olmadığı için wireless ağına şifre koymayıda zaten umursamamıştır ancak siz yinede kontrol edin. Şayet mac ayarlarından bunu öğrenmeyi başaramazsanız IP adresini bir kağıda yazın ve IP sorgulama sitelerinden adresin limitisz olup olmadığını sorgulatın. Yinede baglandığınız agın durumunu öğrenemediyseniz o takdirde download yapmamaya azami özen gösterin. Çünkü şayet karsıdaki kişinin baglantısı limitli ise sizin yaptığınız download dan ötürü o şahsa normalden yüksek bir fatura gelecektir ve adam derhal bir çare arayışına girecek dolayısıyla wireless yayınına şifre koyacaktır. Elbette bu durumda şifresiz agınızı kaybetmiş yani kendi bindiğiniz dalı kesmiş olacaksınız. Burada en önemli hususun karsı tarafa zarar vermeden wireless ağlarına baglanmak olduğunu sakın ha sakın aklınızdan çıkartmayın. Şayet böyle davranmazsanız belki bir ay rahat internet kullanırsınız ama ertesi ay internetsiz kalırsınız arkadaşlar...

ozgüge

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

12 Mayıs 2008; 15:47:02 

@ceyhunabi,

verdiğiniz yararlı bilgilerden ötürü teşekkür ederim.. bende bu işe zamanında baya bi kafa patlattım ve en son olarak amerikadan güç bela getirtebildiğim senao ext. sub 262 ile noktayı koydum.. cihaz 200 mw gücünde olup, daha önceleri 7-8 tane ağı zor yakaladığım muhitte bu cihaz ile 50 ila 60 arasında ağ yakalamaya başladım.. cihazın eşik seviyeside oldukça iyi.. % 20 ile çok stabil bir bağlantı sunuyor.. tabi ben bununla yetinmeyip cihaza dbm değeri yüksek olan bir anten taktım.. 7 dbm lik d-link marka antenle ağ sayısını ve sinyal seviyesini yaklaşık % 10 daha arttırdım. tabi ben birde bu cihazı en az 15 dbm gücünde bir omni antenle denemek istiyorum.. ama malumunuz anten fiyatları hiçte azımsanamayacak kadar pahalı olduğundan bunu deneme fırsatı henüz bulamadım ve bu gidişlede bulamayacam :)) sizin bu konuda bana fiyat olarak önerebileceğiniz ve en az 15 dbm gücünde bir anten var mı...??

FİRUKO

12 Mayıs 2008; 17:08:53 

ÖZGÜGE merhaba , ben seni kabloluya geçti sandım , epeydir bu konularda
yazmıyordun .paylaşımlara arada sırada devam edelim . Kolay gelsin .

yaşasın Irak direnişi

http://www.sorgu.tr.gg/
ceyhunabi

12 Mayıs 2008; 17:40:01 

sevgili özgüge.
Bahsettiğin senao marka wireless lan cihazın tam olarak kodunu yazabilirmisin. Senao da bildiğim aşagıdaki modeller var ve oldukça profesyonel cihazlar.
1-Senao EUB 362 birinci resimde. fiyatı yaklaşık 50 dolar diye biliyorum ama çok manyak bir aletmiş ne denedim nede gördüm sadece ismini duydum.
2-Senao EUB 362 EXT. ikinci resimde fiyatı yaklaşık bununda 50 dolar ama resimdende anlaşılacagı üzere benim bahsettiğim ladox ld 2605 ile hem biçimi kasası aynı hemde teknik özellikleri. anladığım kadarıyla senao ve ladox bu üründe bir ortak çalışma yapmışlar yada patent almışlar.
3-senao EUB 362 ÜÇÜNCÜ RESİM. bU CİHAZIN FİYATIDA 65 DOLAR CİVARI BİLDİĞİM KADARIYLA DİĞER İKİSİNDEN DAHA PROFESYONEL.

Ekteki dosya (3)

EvilOfLplc
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

12 Mayıs 2008; 18:15:58 

resimlerde gördüklerimizi çok yer kaplıyor gibi.. boyut olarak nedir?
ceyhunabi

12 Mayıs 2008; 21:54:58 

SEVGİLİ ÖZGÜGE
Bahsetmiş olduğun evindeki sistemin oldukça iyi. Ama yüksek dbi lik anten derken outdoor mu düşünüyorsun yoksa indoor mu bilmiyorum. Şayet balkonun müsaitse outdoor kullanmanı tavsiye edecegim. Öte yandan D-link 7 dbi lik anteni bende denedim ama tavsiyem ya planet 8 dbi indoor anten yada ladox 8 dbi indoor anten olacaktır. Çünkü bu antenlerin hem fiyatı hesaplı 25 ytl civarı hemde kazancı d-linkten daha iyi. Ama yok ben outdoor deneyecegim diyorsan o zamanda sana yine aynı markaların 15 dbi lik OMNİ DİRECTİONAL outdoor antenlerini önerecegim. Zaten bildiğim kadarıyla türkiyede bu iki markadan başka 15 dbi lik omni anten markasıda yok. Fiyatları ise 150 ytl civarı. Fakat panel veya yagi anten düşünürsen epeyce marka var piyasada ve 80 ytl ye alırsın. Senin evinin konumunu bilemiycem belki yagi veya panel antenler sende işe yarayabilir bir denemen gerek. Fakat ürünü alırken değiştirme garantili satıyorlarsa almalısın yoksa elinde kalıyor. Eger değiştirme seceneğin yoksa hiç boşuna uğraşma bahsettiğim markaların 15 dbi lik omni antenini al geç derim. Ancak şunuda eklemeliyimki 15 dbi lik omni antenin boyu 165 santimetre yani balkonunda uygun bir yer olmalı epeyce uzun bişey. Eger uygun yerin yoksa fakat ben yinede dışortam -outdoor- anten deneyeceğim diyorsan 8 dbi lik outdoor antenlerde var. fiyatı 60 ytl civarında. Ancak outdoor anten secenegine gectiğin zaman karsına cıkacak yeni sorun kablo sorunu olacaktır. Planet marka antenler türkiyeye içinde hazır rg 316 kablosuyla geliyor senin için kolaylık olur kablo aramazsın. Outdoor anten seceneğine yönelmek wirelees yayını alımı için bence kaçınılmaz. Herkese iyi çalışmalar.

ceyhunabi

12 Mayıs 2008; 21:59:43 

Eviloflpc arkadaşım resimdeki wireless lan adaptorlerin boyutunu soruyorsan onlar avuç içine bile sıgacak kadar küçük cihazlar ama antenlerin boyutunu soruyorsan 8 dbi olanlar 40 cm 15 dbi olanlar 165 santimetre boyunda.

Batuist

13 Mayıs 2008; 0:08:06 

@ceyhunabi

çok değerli bilgiler vermişsiniz ellerinize sağlık.. benim bir sorum olacaktı.. yukarıda sizinde kullandığınızı söylediğiniz ladox ld 2605 veya edimax cihazlarını mı yoksa normal pci wireless kartları mı tavsiye edersiniz?? siz laptop kullandığınız için mi USB bir cihaza yöneldiniz? yoksa daha iyi olduğu için mi bu cihazı aldınız?? Eğer bir PC kasanız olsaydı pci kart mı kullanırdınız?? pci kartlarda hepsi aynı mıdır değilse hangi marka model tavsiye edersiniz??tabi öncelikli tavsiyeniz ne olurdu?? sizin kullandığınız usb cihaz mı yoksa pci kart mı???

galiba çok uzun oldu kusura bakmayın .. kısaca hangisi iyi???

ceyhunabi

13 Mayıs 2008; 1:25:12 

Kıymetli Batuist
Soruların oldukça yerinde ve umarım okuyanlar içinde bir yol gösterici olur anlattıklarımız. Haklısın benim kullandığım cihazlar teorik olarak Laptop tipi bilgisayarlara yönelik. Kasalı bilgisayarlar sabit oldukları için kullanıcılar daha ziyade kasaya monte edilebilen ortalıkta kalabalık yaratmayacak parçalar kullanmayı tercih ediyorlar. Ancak şunuda hemen belirtmeliyimki usb ye baglanan wireless lan adaptorler sadece laptoplarda kullanılır kasalı bilgisayarlarda ise pci cardlar kullanılmalıdır diye bir kural kesinlikle olamaz. Hatta kasalı bilgisayar kullanıcıları her zaman laptopların wireless yayınlarını daha iyi çektiğini kasalı bilgisayarların ise kendilerine ait wireless modemden bile güç bela yayın aldığından şikayet ederler. Bunun sebebi kasanın genellikle kuytu ve yere yakın bir ortamda bulunmasından olacagı gibi kullanılan pci kartın teknik özelliklerindende kaynaklanabilir. Ancak şunuda unutmamak gerekirki kullanılan anten ne olursa olsun pci kartın receive yeteneği yani kendi çekim gücü ve antenden gelen yayını tasıma kapasitesi herseyden önemlidir. Lakin bu derecede güçlü pci kart bulmak gercekten zor. Bulsan bile kasalı bilgisayarın diğer parçalarıyla uyumlu çalışıp çalışmayacagını garanti edemezsin. Piyasada linkyss in US roboticsin Thomsonun ve philipsin oldukça iyi pci kartları mevcut ve genellikle zaten pci kartlarda anten giriş yuvası bulunur. Ancak ben yinede pci kartı sana tavsiye etmeyecegim. Çünkü dediğim gibi sabit bir parça hareket ettiremezsin yayını daha iyi bulacagın noktalarda gezdiremezsin ve odaiçi anten baglamaya kalkıştığındada yine mecburen kasaya baglayacagından antende hareketsiz ve kuytu bir yerde işlevsiz kalacaktır. Mecburen balkona outdoor anten kurup kasaya kadar kablo cekmek zorunda kalırsın. Usb Wireless adaptorler sadece laptoplarda değil kasalı bilgisayarlardada gayet iyi bir verimle kullanılabilir ayrıca diyelimki ilerde kendine birde laptop aldın o zaman kasalıdan çıkarıp laptopa baglama imkanında olur. Ama pci kartları kasalıdan söküp laptopa baglama imkanı pek yoktur laptopun içini açmak gerekir oda manasız bir ugras olur. Öte yandan Pci kart kullanmayı mecburi kılan hallerde vardır. Mesela birden fazla anten baglanması gereken bilgisayar sistemlerinde mecburen pci kart kullanırsın çünkü o zaman üç anten yuvası girişi bulunan pci karta ihtiyacın vardır ve bu özellikleri tasıyan bir usb wireless lan mevcut değil. Ancak bu tip kullanımlar oldukça spesifiktir yani kimi özel şirketlerde falan kullanılır senin ev tipi gereksinimlerini aşar. Tavsiyem ladox ld 2605 veya edimax veya bunlara benzeyen anten giriş vida yuvası buunan bir usb wireless adaptor alman olacaktır. Ama wireless yayını kendine aitse ve sadece evindeki kendi yayınından baglanmakta sorun yasıyorsan tabi pci kart daha ucuza gelir fakat mahalleden wireless yayınları toplayacaksan pci kart ile pek ugrasmamak gerekir. Umarım sorularına aydınlatıcı bir cevap verebilmişimdir. Ayrıca merak ettiklerin olursa cevap vermeye hazırım.

ozgüge

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

13 Mayıs 2008; 13:52:52 

quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunabi

sevgili özgüge.
Bahsettiğin senao marka wireless lan cihazın tam olarak kodunu yazabilirmisin. Senao da bildiğim aşagıdaki modeller var ve oldukça profesyonel cihazlar.
1-Senao EUB 362 birinci resimde. fiyatı yaklaşık 50 dolar diye biliyorum ama çok manyak bir aletmiş ne denedim nede gördüm sadece ismini duydum.
2-Senao EUB 362 EXT. ikinci resimde fiyatı yaklaşık bununda 50 dolar ama resimdende anlaşılacagı üzere benim bahsettiğim ladox ld 2605 ile hem biçimi kasası aynı hemde teknik özellikleri. anladığım kadarıyla senao ve ladox bu üründe bir ortak çalışma yapmışlar yada patent almışlar.
3-senao EUB 362 ÜÇÜNCÜ RESİM. bU CİHAZIN FİYATIDA 65 DOLAR CİVARI BİLDİĞİM KADARIYLA DİĞER İKİSİNDEN DAHA PROFESYONEL.

bendeki cihaz 2 nolu resimdeki cihaz.. evet ladox ile kasası aynı.. ben sub olarak biliyordum ama yanılmış olabilirim.. EUB imiş demekki :)) bana bu cihaz çantada geldi.. diğer yoldan almak pahalıya geldiğinden bavulda getirttim ve bana maliyeti 74 usd oldu.. yaklaşık 1 senedir kullanıyorum ve olağanüstü memnunum.. avrupada satışı malesef yasak.. çıkış gücü avrupa standartlarının üzerin avrupa ülkelerinde bildiğim kadarıyla 100 mw a kadar müsade var.. ama bu cihaz 200 mw ile çıkış yapıyor.. bir keresinde gittigidiyor da 500 ytl fiyatla satıldığını görmüştüm :D:D bulunması zor olduğundan.. inanın bu cihazı getirtme şansım daha fazla olsaydı bende o rakamlara satmayı denerdim.. ama bu mümkün olmadığından satmak aklıma bile gelmiyor :D:D

ozgüge

13 Mayıs 2008; 13:58:29 

quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunabi

SEVGİLİ ÖZGÜGE
Bahsetmiş olduğun evindeki sistemin oldukça iyi. Ama yüksek dbi lik anten derken outdoor mu düşünüyorsun yoksa indoor mu bilmiyorum. Şayet balkonun müsaitse outdoor kullanmanı tavsiye edecegim. Öte yandan D-link 7 dbi lik anteni bende denedim ama tavsiyem ya planet 8 dbi indoor anten yada ladox 8 dbi indoor anten olacaktır. Çünkü bu antenlerin hem fiyatı hesaplı 25 ytl civarı hemde kazancı d-linkten daha iyi. Ama yok ben outdoor deneyecegim diyorsan o zamanda sana yine aynı markaların 15 dbi lik OMNİ DİRECTİONAL outdoor antenlerini önerecegim. Zaten bildiğim kadarıyla türkiyede bu iki markadan başka 15 dbi lik omni anten markasıda yok. Fiyatları ise 150 ytl civarı. Fakat panel veya yagi anten düşünürsen epeyce marka var piyasada ve 80 ytl ye alırsın. Senin evinin konumunu bilemiycem belki yagi veya panel antenler sende işe yarayabilir bir denemen gerek. Fakat ürünü alırken değiştirme garantili satıyorlarsa almalısın yoksa elinde kalıyor. Eger değiştirme seceneğin yoksa hiç boşuna uğraşma bahsettiğim markaların 15 dbi lik omni antenini al geç derim. Ancak şunuda eklemeliyimki 15 dbi lik omni antenin boyu 165 santimetre yani balkonunda uygun bir yer olmalı epeyce uzun bişey. Eger uygun yerin yoksa fakat ben yinede dışortam -outdoor- anten deneyeceğim diyorsan 8 dbi lik outdoor antenlerde var. fiyatı 60 ytl civarında. Ancak outdoor anten secenegine gectiğin zaman karsına cıkacak yeni sorun kablo sorunu olacaktır. Planet marka antenler türkiyeye içinde hazır rg 316 kablosuyla geliyor senin için kolaylık olur kablo aramazsın. Outdoor anten seceneğine yönelmek wirelees yayını alımı için bence kaçınılmaz. Herkese iyi çalışmalar.

walla benim için outdoor olması daha avantajlı olur.. ama şunu belirteyim şu an kullandığım 7 dbi lik olan d-link marka antenim indoor olamasına rağmen dışarıda kullanıyorum.. antende hiçbir sorun olmadı.. yani adamlar benim gibi bu anteni dışarıda kullanabilen çıkar diye dayanıklı yapmışlar.. üstad senden ricam.. bu ladox veya dediğin 15 dbi lik antenlerle ilgili link verirsen incelerim.. panel veya yagi anten kullanmak benim için pek avatajlı olmaz.. çünkü o antenler yönlü anten olduğu için pek işime gelmez.. bana omni lazım.. ilgin için teşk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgüge -- 13 Mayıs 2008; 14:05:34 >

ozgüge

13 Mayıs 2008; 14:01:24 

quote:

Orjinalden alıntı: FİRUKO

ÖZGÜGE merhaba , ben seni kabloluya geçti sandım , epeydir bu konularda
yazmıyordun .paylaşımlara arada sırada devam edelim . Kolay gelsin .

dostum aslında dediğin gibi kuzenimle beraber ads aldım. ama onun evi karşı binada ve aramızda yine kablosuz olarak iletişimi sağlayabilmek için bu işlerden tamamen kopmadım yani :D:D