Şimdi Ara

Civilization: Beyond Earth (ANA KONU) - ÇIKTI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
7
Favori
9.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Civilization: Beyond Earth (ANA KONU) - ÇIKTI Civilization: Beyond Earth (ANA KONU) - ÇIKTI




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archVillain -- 24 Ekim 2014; 5:22:23 >







  • Civilization Türkiye sitesinde yazdığım Beyond Earth Ön incelemesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

    Beyond Earth Ön İnceleme

    Oyun bu senenin sonbaharında çıkacakmış. Merakla bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meceka90 -- 13 Nisan 2014; 12:51:37 >
  • umarım hayal kırıklığı olmaz. civilization 3ten beri takip ediyorum seriyi. nerdeyse 10 yıldır. birlikte büyüdüm civilization serisiyle. umarım hayal kırıklığı olmaz. civ 6 beklerken bu haberi görmek başlı başına bir hayal kırıklığı oldu benim için gerçi
  • Hiç oynamadm ama bu sefer deneyebilirim.
  • Umarım türkçe dil seçeneği olur, bu tarz oyunları türkçe oynamak daha zevkli
  • beklemedeyiz inşallah güzel olacak
  • Öncelikle, yeni bir Alpha Centuri beklemesin derim kimse. (hatırlayan varsa burada :)) Olabilecek en iyi 4x lerden biriydi Alpha Centuri ve müthiş karanlık bir atmosfere sahipti. Rahatsız edici araştırmalar en güzel örnek olabilir buna. Videoyu izledikten sonra diğer Secret Project videolarını da izleyin derim. Civcivli olanı anlayınca özellikle dumur olmuştum o zamanlarda...



    Civ 5i seven ve oynayan biri olarak, bu oyunu merakla bekliyorum ama umarım Civ 5 in ilk hali gibi sığ çıkarmazlar. Civ5 bana göre anca ilk pakedinden sonra düzgün oynanacak hale geldi ve 2. ek paket ile çok güzel bir noktaya ulaştı.

    Nette oyun hakkında bulduklarımı kısaca özetliyorum.

    -8 tane taraf(ülkelerin bu oyundaki versiyonu) olacak.
    -Liderler taraflara bağlı olmayacak, herhangi bir lider her tarafın başına geçebilecek.
    -Savaşlar Civ 5 gibi olacak, tek noktada tek birim.
    -Birimleri customize edebileceğiz tip olarak.
    -Uydular ile bölgeler üzerinde geniş bir alanı görebileceğiz ve oynanışa önemli katkıları olacak ama uydular sonsuza kadar kalmayacak, zamanla yörüngesinden sapacak ve düşecek. Gezegene düşüp hasar verme şansı olacak. İstiyorsak kenidimizde indirebileceğiz veya düşmanınkileri vurabileceğiz.
    -Teknoljiler çizgizel ilerlemeyecek, kendi aralarında dallara ayrılacak. O dallar şu şekilde Advance Satellites, Geoscoping,Terraforming, Chemistry, Ecology, Engineering.
    -Bize duyulan sevgi global olacak ve ilk andan itibaren başlayacak yükselmeye düşmeye, görev yaptıkça, araştırma yaptıkça ve etrafta harabeler buldukça artacak. Tek bir oyunda bütün teknolojileri bulmak imkansız olacak.
    -Oyun tarzlarından birisi Harmony, yeni indiğimiz gezegen ile bir olmak diyebiliriz. Genetik ve uzaylı yaşam formlarını inceleme üzerine yoğunlaşacak bu tarz. Bu yolda ilerledikçe askerlerimiz hızlanacak, daha hızlı iyileşek ve predator ümsü bir tipe bürünecekler. İnsanlıktan çıkacağız bir nevi.
    -Bir başka oyun tarzı Purity, dünyanın adetlerinden çıkmayacağız ve gezegeni dünyaya benzetmeye çalışacağız terraforming faliyetleri ile. Tabii gezegen ve sakinleri buna hoş bakmayacaklar ve tepki verecekler. Devasa savunmalar yaparak yabancı yaşam formlarını püskürtmeye çalışacağız. İçe kapanık br oynanış tarzı olacak.
    -3. oyun tarzı Supremacy, sibernetikler ve mühendislik üzerine yoğunlaşacak bu tarz. İnsandan öte bir şey olmak için çalşışacağız. Üniteler yaptıkları işlerde uzman olacaklar ve tek o işe odaklanacaklar. Ayrı uzmanlar bir araya gelerek sinerji oluşturma üzerine olacak savaş tarzı.

    Kazanma koşulları:
    Harmony - Gezegendeki zeka düzeyine sahip bir organizmayı uyandırmakla ve yeni bir algı seviyesine yükselmek ile kazanılacak.
    Purity - Dünyanın kopyasını yaptıktan sonra, ışınlanma teknolojisiyle dünyayı buraya getirmek ile kazanılacak.
    Supermacy - Sibernetik bir yaşam formuna dönüşüp, dünyaya dönerek oradaki insanları vücutlarından kurtarmak ile kazanılacak.
    Contact - Zeki yaşam formlarını bulup, onlarla ilk teması kurmak ile başlayacak. Ek pakette bununla ilgili olabilir.


    -Gezegene inen ilk biz olacağız, diğer taraflar ile 40-50 tur sonra karşılaşacağız. Sonradan inenler biraz hazıra konmuş olacaklar ve belli bir kuvvette olacaklar. İner inmez yok etmek olmayacak onları.
    -Gezegen her seferinde değişecek ve doğal hayatta buna bağlı değişecek. Genel olarak uzaylılar aynı hep ama volkanik bir gezegende solucan nüfusunda bir patlama göreceğiz, aynı şekilde çoğunluğu sularla kaplı bir gezegende daha değişik tipler olacak.


    Edit: Bu arada Alpha Centuri ismini kullanmamış olmalarının sebebi, isim haklarının EA da olmasındanmış... Onu da iğrenç bir P2W telefon oyunu yaparlar yakında...................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 14 Nisan 2014; 12:06:36 >




  • bu dlc çıktığında civ 5 complete edition a eklenecek mi?

    edit: bu dlc değil galiba


    ozaman başka bişey sorayım. bu oyun civ 5 ten daha mı basit duruyo sanki. sonuçta antik çağlardan başlamıyoruz. civ 5 i de pek oynamadım ama civ 5 uzaktan bakınca daha kompleks görünüyo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [__Zahid__] -- 15 Nisan 2014; 0:35:27 >
  • DLC değil komple yeni oyun. Civ 5 in üzerine uzay kıyafeti koyacaklar sadece. Aslında eskiden beri yaptığı bir iş firmanın o yüzden sorun etmez kimse :)

    CBE nin önceki versiyonu Alpha Centuri diyebiliriz yıllar öncesinde çıkan, o da aynı şekilde Civ de uzaya çıkıldıktan sonrasını konu alıyordu ve Civ den kat kat detaylı ve iyi bir oyundu. Eğer öncekilerin yolunda giderlerse çok iyi bir oyun çıkar ortaya gerek hikaye, gerek atmosfer gerekse oynanabilirlik bakımından.

    Keşfedilmeyi bekleyen koca bir gezegen var oyunun başında, gene Civ gibi sıfırdan başlayacağız aslında düşünürsek.
  • Oyun güzele benziyor hiç denemedim ama yazılar güzel
  • Evet süper gözüküyor.
  • Bir kaç bilgi daha geldi.

    -Oyun Civ5 ten daha optimize olacakmış ve çok daha az CPU kullanacakmış. Tost makinelerinde bile çalışacakmış.
    -Araştırmalarda belli bir yol izlemek zorunda değiliz. Araştırma ağındaki her teknoloji ilk baştan açık olacak ve en son teknolojileri hemen araştırmaya başlayabileceğiz. Tabii bu tarz yüksek seviye olanlar, çok fazla araştırma puanı isteyecek ve başlarda düzen oturtmadan bunlara bulaşmak geri kalmamıza veya duraklamamıza neden olacakmış.
    -Uzaylı yaşam formları basit ile korkunç arasında olacakmış. Barbarlar gibi değilde ayrı bir ırk olarak görmeliymişiz bunları. Normalde pasif olan bir türün yuvasını yıkarsak( bazı yuvalar değerli minerallerin üzerinde olacakmış) tür her gördüğü insana saldırmaya başlayabilirmiş.
    -Başlarken üç karar vermemiz gerekiyor. Gemimizin türü, gemiye yüklediğimiz kargo ve kolonicilerimizi bonusları. Gelişmiş alıcılara sahip bir gemi ile inersek haritanın büyük bir kısmı açık olacakmış, kolonicilerin bonusları bütün ürettiğimiz asker ve bilim adamlarına yayılacakmış, silah, hammadde veya bir kullanımlık güçlü bonusları kargo olarak alabilecekmişiz.
    -Uydularda kendi aralarında fark gösterecekmiş, askeri bir uydu ordularımıza bonus sağlarken, bir başkasıyla hava durumunu geliştirip daha çok yağmur yağmasını sağlayabilecekmişiz, ekinlerimizin gelişmesi için.




  • Civilization VI cikarsinlar. Bunlara gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asmodian

    Civilization VI cikarsinlar. Bunlara gerek yok.

    Bence gerek var hocam zaten bu alpha centuri'nin devamı niteliğinde.
  • Takip.
  • Deliririm deliririm valla
  • archVillain A kullanıcısına yanıt
    Görselleri çok iyi. Oynanabilirliği de umarım görseller kadar etkilidir.
  • Sid Meier olmasa PC de adam gibi oyun çıkmayacak valla Civ 5, Xcom şimdide beyond earth.
  • Ayrı bir oyun mu yoksa ek paket felan mı?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.