Şimdi Ara

Dava dosyaları Samsung'un Android'den uzaklaşmak istediğini gösteriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Dava dosyaları Samsung'un Android'den uzaklaşmak istediğini gösteriyor





    Samsung'un akıllı telefon pazarında liderliği ele almasından bu yana Android ekosisteminden uzaklaşmak istediği sıkça gündeme geliyor. Bada ve Tizen gibi alternatif alışmaları bu iddiaları tetiklerken, Samsung ise hiçbir zaman bunu kabul etmemişti.




    Samsung ve Apple arasında devam eden son dava bazı dosyalarının da gün yüzüne çıkmasına neden oldu. Apple'ın Android ekosisteminden endişe duyması ve Samsung'un tablet satış rakamlarında oynama yapması konularının ardından yeni bilgiler geldi.




    Bunlardan ilki Apple ile ilgili. 2011-2012 yılları arasını yansıtan belgelere göre Samsung'un en büyük ilgi alanı Apple ve firma Apple'ın körletilmesi ile gelecekteki başarısının devam edeceğine inanıyor. 




    İkincisi Android ekosistemi ile ilgili. Samsung kendisini hiçbir şekilde bir takım oyuncusu olarak görmüyor ve HTC gibi diğer Android üreticilerini dost olarak kabul etmiyor. Üçüncüsü firmanın düşük kalitede üretim yapan zayıf bir firma görünümünden kurtulmak. 




    Dördüncüsü ve en önemlisi ise Android ekosisteminden uzaklaşmak. Bunun nasıl olacağı bilinmese de Samsung uzun süredir ekosistemden kurtulmak ve kendi işletim sistemi ile yola devam etmek istiyor.




    Samsung'un Android işletim sistemi sayesinde bugünlere geldiği muhakkak. Ancak şu anda Android'i bırakarak yoluna devam edeceği güçlü bir işletim sistemi yok ve kısa vadede olacak gibi de görünmüyor. Bununla birlikte firmanın bu arzusundan vazgeçmeyeceği tahmin ediliyor. 

     

     



    Kaynak:http://www.androidheadlines.com/2014/04/samsung-wants-leave-android-according-internal-documents-revealed-apple-lawsuit.html



  • Niye böyle bir şey yapsın ki şu an?Tizen çıksın bir beğenilsin s ve note serisi amiral gemilerine dağıtılarak yaygınlaşsın tamam derim de şu an saçmalık.
  • Nokia microsoftu buldu wp ile oyle böyle gidiyor. . Samsung toptan batar artık. . Zaten haberde yazdığı gibi de çok zor bırakması

  • bu uzun vadedeki amacı, şuanda bunu yapamaz tizen daha bir şey değil
  • Bu yazıdan anlıyoruz ki samsung kendini düşük kalitede üretim yapan firma olarak görüyor. Samsung fanları bunu halen kabullenemedi.

  • Samsung çok büyük firma arkadaşlar stratejisi ne olursa olsun. Adamların kendi sistemini yaratması kimseye bağlı kalmamak istemesi nornal. Ama evelliyatlarında sıfırdan bir şey yaratmak olmadığı için zamanında bi Apple gibi tek başına cikamamis. Nokia büyük firma kompleksi yüzünden battı Samsung bunu yapmadı androide sarıldı ve kendini kurtardı ticari açıdan dogru bi hamle olmakla beraber su saatten sonra ekosistemden cekilirse cuvallar. Dedigim gibi Samsung'a olan bişeyi ver gelistirsin en iyisini yapsın ama sıfırdan biseyi yaratacak kapasite 'bana göre' bu firmada yok

  • Yürü be Samsung.
  • Samsung'un herşey den önce kasa kalitesine ve tasarıma el atması lazım. Ancak Samsung veya X firma; üreticilerin bu hamleleri desteklenmesi gerekir.

    Yararımıza, yararına olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • galaxy note serisi devam etsin gerisi önemli değil. samsungun kendine özgü olan tek modeli note serisi. ipad de bile olmayan ince uçlu kalem desteği çok işlevsel. zaten tablet ve telefonda amiral gemi modelleri note serisine kaydı.

  • Can çıkar tizen çıkmaz

  • Bugün galaxy S5 i inceledim. Gerçektende androidden bırakmasının vakti gelmiş. Sony ve HTC ondan daha iyi kullanıyor androidi.

  • samsung yazılım yönü zayıf bir firma. bunu kies'ten gayet net görebiliyoruz. yıllardır düzeltemediler lanet yazılımı. kendi işletim sistemini de bu ekip ile yapacaksa işi çok zor.

    ayrıca atı alan üsküdar'ı geçip anadolu kavağından çıkmışken yeni bir işletim sistemini kullanıcılara kabul ettirmek nerede ise imkansız.

    işin birde uygulama mağazası yönü var ki, kim neden senin sistemin için uygulama yazıp vakit kaybetsin?

    samsung'un endişesi google bir gün android'i sadece kendi bünyesi için kullanıp diğer üreticiler için kapatır mı korkusundan öte bişey değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roark

    Bu yazıdan anlıyoruz ki samsung kendini düşük kalitede üretim yapan firma olarak görüyor. Samsung fanları bunu halen kabullenemedi.

    + 1453

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung şu anda Android'den bağımsız kalmak istiyor ama bunu yaparken kullandığı işletim sisteminin çekirdeğini de elinde tutmak istiyor. Android haricinde piyasada hali hazırda WP, Mozilla ve Sailfish gibi (ki Sailfish candır ;)) alternatifler bulunsa da uzun vadede yine aynı sorunu yaşayacak; Bağımlılık...
    Lakin kendisini bugünlere getiren Android' in arayüzünden tamamen farklı bir arayüz kullanan bir işletim sistemi, onun işletim sistemi konusunda fazla bilinçli olmayan ve Android (veya TouchWiz artık nasıl adlandırırsanız) arayüzüne alışmış müşterilerini ürkütecek ve kısa vadede satışlarını düşürecektir... Bu yüzden Tizen her ne kadar alternatif olsada, videolarına baktığınızda arayüz TouchWiz' in yanda değil tam olarak ortadan yemişi gibi durmakta... Akıllıca bir çözüm ama yenilikçilikten fersah fersah uzak...

  • Samsung'un Android işletim sistemi sayesinde bugünlere geldiği muhakkak.
    **********************
    Android'in de samsung sayesinde buralara geldiği bir gerçek açıkçası.
  • Daha çok Samsung'u yaralama amaçlı çıkarılmış bir haber gibi görünüyor. Haberin doğruluğunu tartışmıyorum. 2011-12 yılına ait bir bilgi bu.

    2014'te Samsung'un ne kadar bu amaca kendini adadığı, Android'i bırakma planına ne kadar ağırlık verdiği, yapacaksa nasıl yapacağı belli değil. Ancak ilk bakışta Samsung Android'i bırakıyor algısı oluşuyor. Bazılarının Samsung Android'i bırakıyorsa o zaman S5 almaktan vazgeçtim zira destek vermeyecek dediğini de gördüm.

    Samsung'un Tizen'e yaptığı yatırımlarla Android'e bir alternatif peşinde olduğunu zaten biliyorduk. Yeni bir şey var mı? Bence yok. Tizen'in üyeleri arasında LG ve Huawei'nin yanısıra Fujitsu, Intel, Vodafone ve Orange gibi firmalar da var. Linux Vakfı tarafından da desteklenen açık kaynak kodlu Android gibi bir işletim sistemi.

    Başarılı olamazsa Tizen zaten tutunamaz. Samsung her şeyini Tizen için riske atamaz.

    Samsung Android'i bıraksa bile pat diye bırakmaz. Nasıl ki Androidli telefonlarının yanı sıra Windowslu model çıkarıyorsa paralel bir şekilde Tizenli modellerini sürer.

    Google ile Samsung arasında 26 Ocak 2014'te yapılan 10 yıllık patent paylaşımı anlaşmasından 2 gün sonra Google'ın Motorola'yı satması da Google'ın donanımda, Samsung'un yazılımda birbirlerine rakip olmayacağı şeklinde yorumlanmıştı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guaire -- 12 Nisan 2014; 17:38:21 >
  • Bu ''düşük kalite'' şeysi Bada zamanından kalma hatırlamak bile istemiyorum o günleri. Ee şimdi ne değişti? Hala kalitesizler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roark

    Bu yazıdan anlıyoruz ki samsung kendini düşük kalitede üretim yapan firma olarak görüyor. Samsung fanları bunu halen kabullenemedi.

    Bu yazıda gerçekti zaten.
    Samsung'un tasarımı , malzeme kalitesi bana göre güzel size göre kötü olabilir.Plastik darbelere karşı çok daha dayanıklı ve kapağı çıkartılıp bataryası değiştirilebiliyor.Bence gayet güzel bir cihaz.Üstelik buna rağmen suya ve toza dayanıklı telefon üretiyor.

    Sizler insanlıktan uzaklaştığınızı kabullenemediniz."Tasarımı bence güzel değil" demek yerine" leğen , çöp" dediniz.Telefonu alanlara akılsız dediniz.Her konuda Samsung'a ve kullanıcılara kötü sözler söylediniz Allah cezanızı versin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 12 Nisan 2014; 16:53:24 >
  • samsung un kendi işletim sistemini çıkarması çok iyi olur tüketici açısından. google android işletim sistemli telefonlardan pay aldığı için samsung kendi işletim sistemini yapabilirse android tekelinden kurtulmuş oluruz rekabetten de fiyatlar düşer

  • Samsung sanırım DEPRESYONDA, ben bunu anladım haberden...

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.