Şimdi Ara

:: MAC OS X86 :: ÇALIŞAN / ÇALIŞMAYAN PROGRAMLAR BURADA >

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
7.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dün mac os x86 10.4.5 kurdum makineme. kurulum sorunsuz bitti.
    sistemimin özellikleri imzamda mevcut..

mac os x86 10.4.5 ile denediğim programlar ve sonucu : (programların deneme sürümlerini kullandım)

FREEHAND MX : ÇALIŞIYO
    ADOBE PHOTOSHOP CS2 : ÇALIŞIYO
    MAYA 8 : ÇALIŞMADI
    ILLUSTRATOR CS2 : ÇALIŞIYO
    DVD PLAYER ( KENDİNDEN YÜKLÜ GELEN ) : ÇALIŞMIYO
    MSN MESSENGER : ÇALIŞIYO
    --------------------------------------------------------------------
    DENEYEBİLDİKLERİM BU KADAR, SİZDE DURUM NEDİR ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 1 Eylül 2006; 17:47:09 >

• Bende 10.4.7 yüklü çalışmayan program yok çalışanları yazardım ama çok zor olur...

DVD player ekran kartına bağımlı olduğu için çalışmaz Ekran kartının QE+CI desteklemesi lazım...
  • ekran kartın tam olarak çalışmadığı (sistem tarafından tanınmadığı için) için dvd player vb programlar çalışmıyor.

benim makinede çalışan programlar, apple shake 4.1, apple final cut pro 5.1, aperture 1.1.2.

eğer her program çalışsın istiyorsan onboard intel gma950 ekran kartı olan bir anakart alacaksın yada ati x1600 ekran kartı alacaksın. intel işlemcili bir sistem daha iyi olur.
  • windows versiyonlarına göre mac versiyonu programlar sanki daha ağır çalışıyor yanılıyormuyum ?
  • Power pc tabanlı programlar(fotoşop vs) emule edilerek çalıştırıldığı için kullanılan makinanın ancak %50 performansında çalışıyor,universal programlar kullanmaya çalışmak en mantıklısı çok mecbur kalmadıkça,yakında fotoşop unda universal i çıkacaktır
  • ALL OK !
  • Şu an download ediyorum Mac-OS-X-10.4.7-AMD.Intel-(JaS)-ISO-Repack bitince söylerim çalışıp çalışmadığını Herkes o kadar övdü ki bende merak ettim indiriyorum bakalim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    çalışan windows u ıso yapmak
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: polatyy

Power pc tabanlı programlar(fotoşop vs) emule edilerek çalıştırıldığı için kullanılan makinanın ancak %50 performansında çalışıyor,universal programlar kullanmaya çalışmak en mantıklısı çok mecbur kalmadıkça,yakında fotoşop unda universal i çıkacaktır

universal versiyonları varmıdır peki ?
  • Ben daha kuramadım. İnternetten bir DVD di çektim. DVD den boot ettikten sonra takılıyor. sorun nerde anlayamadım.

Sistemin: P4 3.0 intel işlemci - aopen i865 anakart - ati radeon 9600 256MB vga- 80GB disk
  • quote:

Orjinalden alıntı: dgnzcn

quote:

Orjinalden alıntı: polatyy

Power pc tabanlı programlar(fotoşop vs) emule edilerek çalıştırıldığı için kullanılan makinanın ancak %50 performansında çalışıyor,universal programlar kullanmaya çalışmak en mantıklısı çok mecbur kalmadıkça,yakında fotoşop unda universal i çıkacaktır

universal versiyonları varmıdır peki ?

bi ççok programın universal versiyonu var artık,zaten sistemin kendisi ve içindeki ler universal(safari vs cart curt ) ama fotoşop universal değil henuz

• lütfen mac os x ıle ılgılenen herkes bu konuyu okusun

http://forum.donanimhaber.com/m_9227176/tm.htm

• Bende de Adobe CS2 yüklü, yani Photoshop CS2, Illustrator CS2, InDesign CS2, Acrobat 7 Pro. çalışıyor ama Universal olmadıkları için PC versiyonlarından daha ağır çalışıyorlar. Bunların dışında, Roxio Toast Titanium 7 CD-DVD yazdırma programı, StuffIt Expander 11, Aperture 1.1.2 ve Adobe Photoshop Lightroom Beta profesyonel fotoğraf işleme programı, LimeWire dosya paylaşım programı, Microsoft Messenger 6.0 chat programı, Opera 9.02 web tarayıcı programı sorunsuz çalışmakta. Şimdilik bunları deneyebildim....İlerleyen günlerde yeni denemelerimi de belirtirim...
  • sistemim aşağıda yazıyor arkadaşlar. isim sırasına göre yazayım
    ableton live 5.2, absynth 3, audium, photoshop cs2, adobe reader 7.0.8, amule, audacity, azureus, hammond b4 II, cubase se, disk inventory, native ins. elektrik piano, firefox, itv, limewire, messenger6.0, miçropoft office 2004, reason3, stuffit deluxe 11, toast 7 titanium, vlc ve media player çalışmaktadır. bi kısmı universal ve gayet iyi çalışıyor (ableton, cubase se..) bi kısmı değil ama iyi çalışıyor ( reason3, elektrik piano, toast 7..), hammond b4II ve absynth işlemciyi kanırtsa da fena değiller, photoshop da fena değil, uumarım hepsinin universal ı çıkar yakın zamana.. ses kartım da sorunsuz çalışıyor.
  • Grafik programlarının büyük bir çoğunluğunu denedim. Çoğu çalışıyor. Corel Draw 11'i şanskadere bir kere çalıştırabildim. Sistemi formatladığımda aynı kernel i yüklesem bile çalışmıyo Bende bire bir kolonluyorum sistemi Corelin performansı osx de kagnı arabası gibi . Türkçe karekter sorunu var, türkçe ş,ğ gibi karekterleri yazamıyorum. Pc deki gibi corel kilitleniyo.

Adobe illustratorde kısayollar çalışmıyor.... Kullandığım pc klavyesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Mac klavye kullanan arkadaşların deneme fırsatları olup buraya bilgi yazarlarsa iyi olur...

Windows ile Osx arasında saat farkı war Windowsta ayarlıyom osx de bozuluyo. Osx de ayarlıyom windowsta bozuluyo

Aklıma gelenler bunlar....

• photoshopu kuramadım, mac osx 10.4.7 kullanıyorum.Setup ekranında sürekli bekliyor kalıyor :( flash 8,dreamweaver 8,msn,firefox kurdum onlar sorunsuz çalıştı.
  • arkadaşlar çalışan bir antivirus programı var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: oktaylust

arkadaşlar çalışan bir antivirus programı var mı?

ClamXav var antivirus ama yavaş tarıyor, yaptığınız işe göre değişir tabi de,çok da ihtiyaç yok sanırım.

quote:

Volkanb
    Windows ile Osx arasında saat farkı war Windowsta ayarlıyom osx de bozuluyo. Osx de ayarlıyom windowsta bozuluyo

mac anakartın saatininn utc olmasını istiyor, windows un da utc kullanmasının çözümü: HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\TimeZoneInformation\RealTimeIsUniversal dword 1 bunu registry ye ekleyin, debian linux için /etc/defaults dosyasında UTC=yes

program olarak biraz daha ekleyim. google earth, virtue desktops, amsn, imagetricks, alarm clock sorunsuz çalışıyorlar..

• http://forum.donanimhaber.com/m_9227176/tm.htm neden sadece yoneticiler erisebiliyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Volkanb

Grafik programlarının büyük bir çoğunluğunu denedim. Çoğu çalışıyor. Corel Draw 11'i şanskadere bir kere çalıştırabildim. Sistemi formatladığımda aynı kernel i yüklesem bile çalışmıyo Bende bire bir kolonluyorum sistemi Corelin performansı osx de kagnı arabası gibi . Türkçe karekter sorunu var, türkçe ş,ğ gibi karekterleri yazamıyorum. Pc deki gibi corel kilitleniyo.

Adobe illustratorde kısayollar çalışmıyor.... Kullandığım pc klavyesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Mac klavye kullanan arkadaşların deneme fırsatları olup buraya bilgi yazarlarsa iyi olur...

Aklıma gelenler bunlar....

Volkan kardeş ben Apple Q Pro Türkçe klavye aldım. Corel Draw 11 i kurdum, gayet normal çalışıyor. Ancak "ğ,ü,ş,i,ö,ç" harflerini yazamıyorum. F1-F2-F3......F12 tuşlarının hemen altındaki "_, ?, =, ), (, /, &, %, +, ^, ', !" işaretlerini de normal tuşlarından yazamıyorum, alakasız tuş bileşimlerinden çıkartabiliyorum ancak.
    Bunların dışında, Adobe Illustrator da ya da diğer Adobe ve Macromedia programlarında hiç bir sorun yok, kısayollar ve Türkçe karakterler kullanılabiliyor...
    Son olarak da forumda son sayfalarda Windows ve Mac OS X arasındaki saat farkı ile ilgili bir açıklama yapılmış. Bu açıklamaya göre Windows Registry'de ilgili düzeltme ya da eklemeyi yaparsan saat sorunu da ortadan kalkıyor. Ben bu sorunuda bu şekilde hallettim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taskin57 -- 16 Aralık 2006; 22:32:07 >

• Herkese iyi yıllar. 10.4.8 semthex kurduktan sonra Maya 8 çalıştıramadım. Kurulumda hatalar veriyor önce gene de kurabiliyorum hatta orjinal apple bilgisayardan kurulmuşunu da kopyaladım ama nafile. OPA hardware numarası görünmüyor licence utility de. O yüzden çalışmıyor. 10.4.6 ya kadar hiç sorun yoktu(10,4,7 denemedim bilemiyorum). Ethernet kartıyla ilgili bir sorun var ortada. Kart marvell yukon gigabit(skge yüklü). Bununla ilgili bir çözüm bilen duyan varsa lütfen yardımcı olsun arkadaşlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.