Şimdi Ara

Apple'ın 2014'deki yol haritası: iPhone 6, iWatch, iPad Air 2, 12' MacBook Pro & Uygun fiyatlı iMac

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
2.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Apple'ın 2014'deki yol haritası: iPhone 6, iWatch, iPad Air 2, 12' MacBook Pro & Uygun fiyatlı iMac

    Apple hakkındaki başarılı analiz raporları ile tanıdığımız KGI Securities’in analistlerinden Ming Chi Kuo, Apple’ın bu yılki yol haritasıyla ilgili en detaylı raporunu yayınladı.Raporda iWatch’dan 12 inçlik “yepyeni” MacBook’a, iPhone 6’dan yeni iPad Air ve iPad Mini’ye kadar birçok ürün grubunda dikkat çekici bilgiler yer alıyor.


    Lafı çok fazla uzatmadan raporun detaylarına, ürün ürün göz atalım:


    12” Retina MacBook Air


    12 inçlik Retina MacBook Air, Apple'ın Retina ekrana sahip ilk MacBook Air'ı olacak. Fakat bilgisayarın sahip olacağı yenilikler Retina ekrana sahip olmasını gölgede bıracakak.


    Bilgisayarı “dizüstü bilgisayar deneyimini yeniden tanımlayacak” diyerek nitelendiren Kuo, 12” Retina MacBook Air’ın mevcut MBA’lara göre çok daha ince ve hafif olacağını; ayrıca üzerinden herhangi bir fana yer verilmeyeceğini belirtiyor. Daha önceki dedikodularda dile getirilen mekanik tuşsuz izleme dörtgeninin de ilk defa yeni MacBook Air’da kullanılmaya başlanacağını belirten Kuo, bilgisayarın “yıl sonunda” lanse edileceğini ifade ediyor.


    Uygun fiyatlı iMac


    Kuo’ya göre; dünyanın en popüler “hepsi bir arada” bilgisayarı olan iMac’i, daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefleyen Apple, bu amaca ulaşabilmek için uygun fiyatlı iMac’I bu yıl içerisinde satışa sunacak.


    Kuo, uygun fiyatlı iMac’in Apple’ın satışlarında %23’lük bir artış anlamına geleceğini düşünürken; bilgisayarın bu yılın ortasında raflardaki yerini alacağını belirtti.


    iPad Air ve Retina iPad Mini


    Kuo’ya göre Apple, bu yıl her iki iPad’i de revize edecek. iPad Air tarafında yeniliklerin A8 işlemcisi ve iPhone 5s’de de kullanılan Touch ID olacağını belirten Kuo, geçmiş yılın aksine 2.nesil iPad Air’ın kasım ayından daha önceki bir tarihte satışa sunulacağını belirtiyor.


    Bir önceki raporunda iPad Mini’nin bu yıl yenilenmeyeceğini belirten Kuo, bu yorumunu güncelleyerek Retina iPad Mini’nin iPad Air’la birlikte bu yıl donanımsal açıdan güncelleneceğini belirtti. Kuo, iPad Air’ın donanım yeniliklerinin aynen Retina iPad Mini’de de yapılacağını; ayrıca tabletin satış fiyatı aralığının da daha  uygun seviyelere çekileceğini dile getirdi.


    iPhone 6


    Apple’ın bu yıl en çok beklenen ürünü olan iPhone 6 hakkında da şu ana kadarki en detaylı bilgiler yine Kuo’dan geldi.


    Kuo’ya göre Apple, bu yıl içerisinde 4.7 ve 5.5 inç olmak üzere iki farklı iPhone modeli ile karşımıza çıkacak. Bu iki telefondan küçük olan daha çok iPhone 5s’in halefi olarak öne çıkartılacakken; 5.5 inçlik iPhone ise tablet-akıllı telefon hibriti olan phablet kategorisine yönelik bir çözüm olacak.


    Birçok kullanıcı Apple’ın “tek elle kullanım” söyleminin bu yıl geçerliliğini yitirecek olmasını düşünüyor olsa da Kuo, aynı görüşte değil. Kuo, iPhone 5s’in halefi olarak öne çıkacak olan 4.7 inçlik iPhone’un, daha ince çerçeve , güç tuşunun yerinin değişmesi ve 7 mm’nin altındaki kalınlık gibi tasarımsal iyileştirmeler ile tek elle rahatlıkla kullanılabilir olacağına dikkat çekerek, Apple’ın bu durumu iPhone 5’de olduğu gibi yine öne çıkartacağını düşünüyor.


    Kuo’nun ifadelerine göre 4.7 inçlik iPhone’un çözünürlüğü 1334x750 piksel; 5.5 inçlik iPhone’un çözünürlüğü ise  1920x1080 piksel olacak. Bu çözünürlükler sırasıyla telefonların 326 ppi ve 401 ppi’lık piksel yoğunluğuna sahip olacağı anlamına geliyor. Bu çözünürlükler  farklı olsa da telefonların en-boy oranları, iPhone 5 ve 5s ile aynı olacağı için geliştiricilere ek bir külfet getirmeyecek. Yani iPhone 5 ve 5s’e uygun tasarlanan tüm uygulamalar, en-boy’da aynı oran ile ölçeklenerek yeni iPhone’larda sorunsuz şekilde çalıştırılabilecek.


    Kuo’nun iPhone’larla ilgili verdiği diğer bazı detaylar şöyle:


    • 4.7 inçlik iPhone, A8 işlemcisinden gücünü alacak, üzerinde 1GB’lık sistem belleği bulunacak.
    • Her iki telefonda da Apple, NFC yongasına yer verecek.
    • 5.5 inçlik iPhone, iPad Mini satışlarını olumsuz etkileyecek; ancak Android’li rakiplerinden çalacağı pazar payı ile iPad Mini’ye etkisi göz ardı edilebilecek.
    • Apple’ın Safir ekranlara yaptığı büyük yatırımın meyveleri öncelikle 5.5 inçlik modelde kullanılacak.
    • 4.7” iPhone, geçmiş yıllarda olduğu gibi 3.çeyrek içerisinde lanse edilecek; 5.5 inçlik model ise tatil döneminden kısa bir süre önce (ekim sonu gibi) tanıtılacak
    • Apple, bu yıl sonuna kadar 60 milyon 4.7” iPhone sevkiyatı yapacakken; 5.5 inçlik modelde bu sayı 9 milyonun altında olacak.
    • Apple, ayrıca Touch ID’yi safir ekranların altına entegre edebilme konusunda çalışmalar yapıyor. Bu orta vadede home tuşunun iPhone’lara veda edeceği anlamına geliyor.

    iWatch


    Kuo’ya göre Apple’ın bu yıla damgasını vuracak (iPhone 6'yı gölgede bırakacak) olan ürünü iWatch olacak. iWatch’ın şu anki akıllı saatlerden çok daha farklı olacağını söyleyen Kuo, saatin yapabileceklerinin yanında “moda” dünyasından dokunuşlara sahip, ince ve hafif tasarımıyla, sadece teknoloji meraklılarını değil, saat ve moda tutkunlarını etkileyebilecek bir cihaz olacağını belirtiyor.


    Hızlıca iWatch hakkındaki diğer detaylara deyinecek olursak;


    • Farklı kalınlıktaki bileklere hitap edebilmesi için 1.3 ve 1.5 inçlik iki farklı ekran boyutu
    • Ekranlar, esnek AMOLED olacak; ekranların üzerinde çizilmelere karşı mukavemeti arttıracak safir cam kullanılacak.
    • iWatch, birden fazla biyometrik sensör ile sağlıkla ilgili önemli parametreler hakkında veri toplayabilecek.
    • iPhone, iPod, iPad ve Mac’lerle kablosuz iletişim kuracak.
    • Saat üzerindeki mekanik parçalar, sıvı metalden (liquid metal) üretilecek.
    • iWatch, yeni anten yapısı ile sektörde şu anda bilinen kablosuz şarj yöntemlerinden daha farklı şekilde kablosuz olarak şarj olabilecek.
    • iWatch’ın pil ömrü, Apple’ın yazılım-donanım optimizasyonu sayesinde piyasadaki mevcut akıllı saatlere göre daha uzun olacak.

    Buraya kadar her şey iyi, peki ya fiyat? Kuo'ya göre herkesin merak ettiği bu konu için belirleyeceği unsur tasarım olacak. Nasıl ki geleneksel saatlerde fiyatlar tasarıma, kullanılan malzemeye ya da kayışa göre değişiyorsa, iWatch’da da fiyatlar benzer seçenekler ile değişecek. Örneğin seramik kayışlı ya da deri kayışlı iWatch, silikon kayışlı iWatch’a göre daha pahalıya satılacak. Peki ne kadar pahalı ya da en üst seviye iWatch’ın fiyatı ne olacak? Kuo’nun bu soruya verdiği cevap oldukça şaşırtıcı: “En pahalı iWatch’ın satış fiyatı etiketinde “birkaç bin” doları göreceğiz.”


    Apple TV


    Kuo’nun dikkat çektiği bir diğer konu ise Apple TV. Kuo’ya göre sanılanın aksine Apple, pazara kendi markasını taşıyan akıllı televizyonu değil, mevcut televizyonları “daha akıllı kılacak”, hali hazırda satışta olan Apple TV’den daha güçlü ve yetenekli yeni nesil set üstü kutusu sunacak.


    iPad Pro


    Kuo, geçmiş dönemlerde dile getirilen iPad Pro için “çalışmalar sürüyor” derken; tabletin bu yıl satışa sunulması pek de mümkün olmadığını ifade etti.


    KGI Securities’in analistlerinden olan Ming Chi Kuo’nun son raporunda yer verdiği detaylar bu şekilde. Kuo,  bugüne kadar aktardıkları ile karnesi en iyi olan analistlerden biri olduğu için haberimizde yer verdiğimiz detayların birçoğunun doğru olma ihtimali çok yüksek. Fakat yine de bu ürünler tanıtılana kadar dile getirilecek her şeyin dedikodu olduğunu unutmamakta fayda var.


    Apple'ın 2014'deki yol haritası: iPhone 6, iWatch, iPad Air 2, 12' MacBook Pro & Uygun fiyatlı iMac







  • Apple uygun fiyatlı birsey yapmasın olmuyor cünkü ..
  • O degilde artık 1 gb ram le gelmesin iphone lar ..

    Kimse yok ram yetiyor bu android degil falan demesin ne olur sanki 2 gerekli artik ..
  • Iwatch gercekten en umutlu oldugum ürünlerinden biri .. Piyasadakilerden farklı olacagini bende bekliyorum .. bataryaya insallah bi ayar verirlerki amoled ekran olursa siyah zemin teması cok fazla enerji tuketmez .. Ama "fiyat" öküz alınır yorumunu getirir diye tahmin ediyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matmuhendisi

    Bu mesaj silindi.
    1 gb ram ve batarya ikilemi..
  • 4.7 hadi neyse de 5.5 inç iPhone zor be..
  • Uygun iMac eğer "sözde" uygun iPhone 5C gibi olacaksa, gelmesin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Recharged

    Uygun iMac eğer "sözde" uygun iPhone 5C gibi olacaksa, gelmesin.
    kinetik enerji ile şarj olayı başlamalı artık
  • Herkes uygun fiyatlı iMac'e takılmış nedense.Ne bekliyorsunuz ki siz? Apple'dan 1200 TL'lik iMac mi? MBA'ın fiyatlarında bir iMac gelecektir.Daha ucuzu zaten olmaz.
  • Bence 16:9 bilindik çözünürlüklerde bir ekranı olsa çok güzel olacak 1600x900,1920x1080 gibi ekranları olması lazım iPhone 5S ekranı belki retina olabilir ama HD çözünürlükte bile değil.Bunun dışında bataryayı da büyütmeleri gerekiyor LG G2 kasasına 3000 mAH batarya sokabiliyorsa 4.7' model içinde en az 2600 mAH 5.5' için ise 3500 mAH batarya gerek kalınlığı boşverip 5S'den kalın ama bataryası çok telefon yapsınlar.
  • hergun ayni tantana sallama apple haberi altinada usenmeden ayni seyleri yazan fanboylar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matmuhendisi

    O degilde artık 1 gb ram le gelmesin iphone lar ..

    Kimse yok ram yetiyor bu android degil falan demesin ne olur sanki 2 gerekli artik ..
    MacBook Air için 13" ekrandan vazgeçilmemeli bence. Yeni tasarımla şu anki çirkin çerçeve daralsın kasa küçülsün yeter. Ayrıca fansız modeller için mutlaka Broadwell 14 nm işlemciler beklenmeli. Şimdiki işlemcilerle tam olmaz bu fansız işi.
    Bir de 5.5" iPhone satış beklentisine bakınca çok yüksek fiyatlandırılacağını tahmin ediyorum.
  • son zamanlarda okuduğum en iyi apple haberi çünkü analist'in söylemleri apple tasarım ve uygulama operasyonlarıyla tutarlı ipad pro 12" lik MBA'nın olduğu bir yılda neden sürülsün ki piyasaya apple ipad'i eğlence ve kişisel kullanım dışına çıkaracaksa (pro eklentisine atfen bu sonuca vardım) bunu MBA ve MBP ların önünü kesmeden yapmayı isteyecektir.

    4,7" lik model için analist'in yaptığı yorum çok mantıklı herhangi bir vodafone shop'ta Huawei Ascend P6'yı elinize alın ve ekran çerçevelerine ve kasa kenarlarına bakın daha ince ve yuvarlatılmış olsa tek elle kullanılabilmesi mümkün olurdu.

    asıl muamma 5.5" lik model bence

    iwatch sapına kadar apple olacak bu belli birşey ive orada olduğu sürece kimse oyuncak saat beklemesin derim (;
  • “Apple, ayrıca Touch IDyi safir ekranların altına
    entegre edebilme konusunda çalışmalar yapıyor. Bu
    orta vadede home tuşunun iPhonelara veda edeceği
    anlamına geliyor.“

    Apple bunu yaparsa cidden harika olur.. Home tusu gitsin artik cunku alt ve uste 2 hektarlik bosluk kalmasina neden oluyor. :)
  • hersey tamamda eger pili buyutmezse istedigi kadar yenilik yapsin hikaye..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paldov -- 10 Nisan 2014; 12:55:11 >
  • iWatch sadece teknoloji açısından değerlendirilirse fiyatına anlam verilemez ama saat piyasasını dikkate alırsak kaliteli bir saat olacağından kaliteli bir saat fiyatı ile kıyaslanıp anlamlandırmak gerekir. Benim tahminim 1000 tl ile 4000 tl arasında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Warvold

    iWatch sadece teknoloji açısından değerlendirilirse fiyatına anlam verilemez ama saat piyasasını dikkate alırsak kaliteli bir saat olacağından kaliteli bir saat fiyatı ile kıyaslanıp anlamlandırmak gerekir. Benim tahminim 1000 tl ile 4000 tl arasında.
    İphone 3 ve ipad1 den sonra apple çok duraksadı ya tamam ilerliyolar ama bi ip3 yada ipad1 gibi vov dediğimiz ürünler çıkarmıyolar
  • 2 gb ram koysaydı 5 sene degismezdik o telefonu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matmuhendisi

    O degilde artık 1 gb ram le gelmesin iphone lar ..

    Kimse yok ram yetiyor bu android degil falan demesin ne olur sanki 2 gerekli artik ..

    IOS platformunda 2 GB'a ihtiyaç duyacak hangi uygulamaları kullanıyorsun çok merak ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: InViSiBLePLaYeR

    Bence 16:9 bilindik çözünürlüklerde bir ekranı olsa çok güzel olacak 1600x900,1920x1080 gibi ekranları olması lazım iPhone 5S ekranı belki retina olabilir ama HD çözünürlükte bile değil.Bunun dışında bataryayı da büyütmeleri gerekiyor LG G2 kasasına 3000 mAH batarya sokabiliyorsa 4.7' model içinde en az 2600 mAH 5.5' için ise 3500 mAH batarya gerek kalınlığı boşverip 5S'den kalın ama bataryası çok telefon yapsınlar.

    Batarya konusunda 5S' ten sırf bu yüzden kalın telefon pek mümkün değil. Ben Apple'a yaraşır şekilde ince, hafif ama bir o kadar güçlü bir pil bekliyorum.
    Ama şu konuda size hiçbir şekilde katılmıyorum; bilirkişi gibi konuşup saçmalamışsınız. 1080p veya 720p gibi bir çözünürlük belki sizi ilk aşamada memnun edebilir ancak binlerce developerdan küfürler yağmur gibi yağar Apple'a. Ekosistem Android'e benzer, şuanki tüm uygulamalar çöp edilmiş olur. Anca bu çözünürlüğün 4'e katlanmışı veya yine uyumlu bir çözünürlük beklerim ben kısaca, ama şuan için o da mevcut işlem gücüyle 4'e katlama pek mümkün gözükmüyor. Biraz olaya geniş açıdan baksanız görebilirsiniz HD, FHD yada QHD gibi bir çözünürlüğün gerçekten saçma bir hamle olacağını.




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.