Şimdi Ara

Analiz : Mobil oyuncular genelde bir gün sonra oyunu bırakıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj





  • Analiz : Mobil oyuncular genelde bir gün sonra oyunu bırakıyor






    Mobil oyun sektörü çok büyük bir ivme kazandı ve büyük küçük sayısız geliştirici bu sektörden pay kapabilmek için mücadele ediyor. Oyuncular da başarılı yapımlara büyük ilgi gösteriyor. 




    Ancak Swrve tarafından 30 farklı uygulama incelenerek yapılan yeni bir analize göre kullanıcıların yeni oyunlara büyük ilgi gösterdiği ancak yüzde 66'sının 24 saat sonrasında bir daha oyunu açmadığı ortaya çıkmış.




    Swrve 10 milyon kullanıcının 90 gün boyunca oyun alışkanlıklarını izleyerek analiz sonuçlarını elde etmiş. Analizde oyuncuların yüzde 19'u oyunu sadece bir kez açtığı da belirtiliyor. 




    Oyun içi ödemeler konusunda ise oyuncuların yüzde 2.2'sinin gerçek paralarla harcama yaptığı bulunmuş. Ortalama bir oyuncu 90 gün içerisinde sadece 45 cent harcama yapıyor. Bu harcamaların yarısı ise ilk hafta içerisinde yapılıyor. 




    Büyük firmalarda çalışan bir geliştiricinin açıklaması ise aslında bu konunun iyi bilindiğini gösteriyor. Geliştirici eğer bir oyun ikinci gününde oyuncuların yüzde 40'ını tutuyorsa bunun gerçek bir başarı olarak kabul edildiğini belirtiyor. Bu açıdan ilk gün çok fazla oyuncunun oyunu indirmesi büyük önem taşıyor. 

     



    Kaynak:http://www.phonearena.com/news/Mobile-gamers-usually-give-up-after-one-day-and-developers-know-it_id54951







  • Cogu oyunda oyleyim :)

  • Cok dogru tespit. Akill telefon= internet

    Kimse bana oyun oynamak icin akilli cihaz aldim demesin

  • Bunda oyunların pili sömürmesinin de etkisi olduğu unutulmamalı. Çoğu zaman yolda oyun oynamaktan kaçınıyorum gittiğim yerde pili şarj etme imkanım yoksa...
  • Dokunmatik ekranda oyun mu oynanır ,psp yada ps vita daki tadı vermiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Consciousness

    Cok dogru tespit. Akill telefon= internet

    Kimse bana oyun oynamak icin akilli cihaz aldim demesin

    Ben diyorum. Wamo Pro Gamepad'im var ve yolda belde oyun oynamayı çok severim. Sorun şu ki çoğu oyun çöp. Ayda bir sağlam oyun çıksa mutlu oluyoruz.

    En çok fifa, nba falan oynuyorum zaten ama ekosistemin gelişmesi gerek. Oyunlara gereken önem verilmiyor, bir şey eksik kalıyor daima, androidde özellikle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün akıllı telefon kullanıcılarının içinde amiral gemi diye nitelendirilen cihazları kullananlarının %90 ından fazlası oyun amaçlı alıyordur çünkü çok iyi grafiklerle oyun oynatıyorlar adı üstünde mobil oyun bunlar titan ekran kartı yok üzerinde yada amd olana göre yazılıyor oyunlarda ve can sıkıntısını alıyor.

  • Daha uzun pil süresi=daha fazla oyun oynama.

    Malesef milyarlar verdigimiz cihazlarin standart kullanımda günü çıkarmasına normal-yeterli olarak bakıyoruz.teknolojik olarak kalkıp bana kahve yapıp getirecek seviyeye gelen mobil teknolojinin şarj ömrü bir gün.Hele birde oyun oynarsam gereken zamanda şarj olmayacağı için haliyle oynasak da indirip bakıp çıkıyoruz,sonra da unutuluyor.

  • Gerçekçi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • günde 10 tane oyun indirirsen öyle olur.

  • Kesinlikle doğru, bazı oyunlar milyonlarca kez indirilmiş lakin bir çoğu çöp.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.