Şimdi Ara

Askerlik nedeniyle kıdem tazminatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.
    Uzun süre araştırdım ama net bir bilgiye sahip olamadım. Mayıs celbinde askere gideceğim ve silüsüm 25 nisanda çıkacak. Ben 10 nisanda işten ayrılacağım, işyeri sorun çıkarır ise ne yapmalıyım. Bu durumu daha önce yaşayan var mı?



  • @dudyoz
    Eğer işyeri kurumsal bir firmaysa asla sorun çıkaramaz. bu konuda internette bir çok istifa dilekçesi örneği bulabilirsin. askerlik sebebi olduğunu ve yasal haklarını talep ettiğini izah eden bir dilekçe ile istifanı sunman yeterli. ayrıca dilekçeyi verdiğin gün yada ertesi gün hemen istifanı kabul edip gereli hesaplamalarla tazminatın hesabına yatırılmalı. tabi kanunda belirtilen şekilde kıdem tazminatını hakkettiğini ortaya çıkaran şartlar oluşmuş ise...
  • dudyoz D kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Ben de aynı durumdayım. Şirketin insan kaynakları ile görüştüm. "Askerlik sevk belgenizi alır almaz istifa dilekçenizi yazın, kıdem tazminatı ve yıllık izin ödemelerinizi yapalım" dediler.

    Bildiğin üzere askerlik sevk belgesi 25 Nisan'dan sonra çıkıyor. Ben de onu bekliyorum... Öncesinde bir hak talep edebileceğini sanmıyorum açıkçası.

    İyi çalışmalar.
  • Ben dün çıkış işlemlerimi yaptım ve kıdem tazminatımın birkaç güne kadar hesabıma yatacağını belirttiler arkadaşlar, bakalım bende onu bekliyorum.
  • Tekrar merhaba arkadaşlar.
    ' Askerlik durum belgesi ' ile 11 nisan tarihinde çıkışımı yaptım ve 5 gün içerisinde tüm haklarımı verdiler. Böyle bir sorunla karşılaşanlar için bilgi vermek istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dudyoz -- 17 Nisan 2014; 17:57:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.